2019-03-27
旺角係一個人多車又多既旺區,有時想搵返個地方喘息下都真係唔係咁易,但係又唔係話冇計既,就好似我同朋友今晚就向高發展,約左係朗晴坊d上樓餐廳度食飯,交通方便得黎又旺中帶靜。我地揀左8樓呢間樓上cafe,因為聽朋友講口碑不俗。餐廳地方唔算大,但係都好有空間感;另外,呢度裝修簡約,以足球爲主題,有波衫、球衣、球星相做裝飾。Menu呢度係食西餐既,主打牛扒同豬手,仲有意粉、意大利飯等等既選擇,午市晚市都有d優惠套餐,價錢就分別由$52起同$108起。set dinner包括左沙律、餐湯、餐包、主菜同餐茶,仲可以以半價既優惠享用佢既自家制甜品。是日精選沙律呢個沙律好fresh,配埋個日式麻醬仲好滋味tim,最鍾意佢加左d柚子爆珠落去增加個口感,味道又好清新是日餐湯及蒜香牛油法包今晚個餐湯係南瓜湯,足料濃郁,配埋個香脆鬆化既蒜香牛油法包卡邦尼意大利天使麵配溫泉蛋$108呢個天使麵份量好多,麵質軟腍,味道就略嫌淡左d,但係隻溫泉蛋就做到半熟蛋黃,蛋白唔至於半熟,但係質感好嫩滑波士頓活龍蝦(半隻)配鮮蕃茄汁意大利飯$128呢個意大利飯既質感軟稔但係又有d煙韌,鮮蕃茄汁味道濃郁仲帶點酸甜,食落好醒胃,不
Menu
是日精選沙律
是日餐湯及蒜香牛油法包
今晚個餐湯係南瓜湯,足料濃郁,配埋個香脆鬆化既蒜香牛油法包
卡邦尼意大利天使麵配溫泉蛋$108
波士頓活龍蝦(半隻)配鮮蕃茄汁意大利飯$128
呢個意大利飯既質感軟稔但係又有d煙韌,鮮蕃茄汁味道濃郁仲帶點酸甜,食落好醒胃,不過個龍蝦就有d overcook,所以就食落肉質唔夠嫩滑
法式焦糖燉蛋$45
呢個焦糖燉蛋蛋味香濃,質感綿滑細嫩
熱香甜鬆餅$55
呢個熱香餅同焦糖燉蛋一樣蛋味香濃,食落就鬆軟有口感,配埋個雪糕真係perfect