2019-11-08 20 浏览
喜歡足球嘅朋友,帶我到呢間旺角樓上食店,全店以足球員休息室為概念,有一系列足球員閃卡,球衣等裝飾全個餐廳。唔單止裝飾別緻,套餐亦非常豐富。「蒜香法包」每人一大件熱辣辣香噴噴「餐湯」每天不同今天是打碎了的羅宋湯「沙律」沙律用密實瓶裝載着內裏有爆珠醬汁「香烤美国creekstone牛肉眼拼法国鹅肝」鵝肝雖然細細件但煎得不錯,牛肉眼扒味道也不錯「燒燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝」元貝有一點過熟,西班牙黑毛豬味道不錯有兩片份量也挺多的「法式焦糖炖蛋」燉蛋裝在透明版型器皿內很別緻,還有紅桑子酥皮甜點,跟餐有六折優惠。餐飲除了普通奶茶,咖啡,檸檬茶之外還可以點「紅棗茶」「蜂蜜柚子茶」
有一系列足球員閃卡,
球衣等裝飾全個餐廳。

唔單止裝飾別緻,套餐亦非常豐富。
「蒜香法包」
每人一大件熱辣辣香噴噴
「餐湯」每天不同今天是打碎了的羅宋湯
「沙律」
沙律用密實瓶裝載着內裏有爆珠醬汁

「香烤美国creekstone牛肉眼拼法国鹅肝」
鵝肝雖然細細件但煎得不錯,牛肉眼扒味道也不錯
「燒燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝」
元貝有一點過熟,西班牙黑毛豬味道不錯有兩片份量也挺多的
「法式焦糖炖蛋」

1K
2019-11-07 2175 浏览
已經係第二次光顧呢間西餐廳🍴,裝潢別緻精美,以限量版簽名球衣,大草地同球星照做佈置,絕對令一眾阿仙奴球迷為之一振。⚽️晚市套餐包含是日沙律🥗、蒜蓉包🧄、餐湯🥄同埋一個主菜。🍴是日沙律🥗:新鮮嘅沙律🥗菜,配上甜甜地既爆珠,好特別,而且係用玻璃樽獨立住,乾淨衛生。餐廳🍴好貼心, 有黑醋另上,客人可自行添加調節個人口味。🥣蒜蓉包🧄:熱辣辣又鬆軟,而且勁多牛油🧈同蒜蓉,食落好濃味,完美組合。南瓜🎃餐湯🥄:嘩,咁華麗嘅器皿裝住南瓜🎃湯,好吸睛👀南瓜打到好細緻,完全融曬無顆粒感,香濃而入口順滑,吾錯🥳白松露忌廉燴鮑魚美國🇺🇸雞髀🍗扒:一上菜白松露香香氣逼人,而且用料上乘比黑松露還要貴,餐廳絕不吝嗇,用好多白松露完美地與忌廉融合,味蕾上好滿足。而且鮑魚煙韌帶有鮑魚味,非罐頭🥫之貨。雞髀🍗扒比手掌✋🏽還要大, 雞肉可以補充蛋白質,一啖接一啖,蘸上白松露汁食,使普通雞排都變得不普通,提升左其味道去另一層次。🎈最欣賞係餐廳配埋羽衣甘藍🥬做伴碟,夠曬健康,加埋一大堆甜味薯蓉一定夠飽。香燒creekstone牛肉眼拼法國🇫🇷鵝肝:聽到creekstone就知係好野,USDA認證,專利的安格斯品種,在業內享負盛名

晚市套餐包含是日沙律🥗、蒜蓉包🧄、餐湯🥄同埋一個主菜。🍴

香燒creekstone牛肉眼拼法國🇫🇷鵝肝:聽到creekstone就知係好野,USDA認證,專利的安格斯品種,在業內享負盛名,以玉米為基礎的飼料,生產出油脂分布均勻的鮮嫩牛肉。牛肉燒過好大陣燒烤香味,色澤均勻,燒得好平均,而且食落吾會太硬,配埋鵝肝食頓時感覺好高級。

總結:
地點就腳 朗豪坊旁邊
用料上乘 別出心裁西餐廳🍴
裝修環境佈置令人坐得舒服😌

2019-11-07
2019-11-07 23 浏览
呢間喺網上出晒名嘅阿仙奴主題餐廳,今日有幸終於黎試到,佢啲地理位置十分方便,喺正朗豪坊隔離樓上嘅一間餐廳,非常方便。一上到樓餐廳門口已經有好多擺設,有簽名球衣有好多球阿仙奴名宿嘅照片,立即回憶起好多阿仙奴以往嘅威水史,淨係睇門口都已經十分興奮餐廳唔算十分大’,好精緻,佈置亦都十分用心,地下鋪上仿真草皮,中間有石屎路,彷彿真係好似入咗球場咁,牆壁上有好多球員嘅球衣,明信片,簽名咭等等,喺等嘢食嘅時候絕對唔會悶親,回憶起好多往事。餐牌都算幾用心有好多選擇,前菜煮Menu以及甜品,酒精及非酒精飲品都有好多選擇,最出色嘅莫過於晚餐嘅Menu set,總共有A字R咁多款選擇,價錢亦都有有平有貴,可以話滿足到好多人唔同嘅需要,最欣賞就係佢有add-on Service可以以優惠價再選購一啲自家製嘅甜品,以平平哋嘅價錢食到飽。我同朋友分別叫咗肉眼扒配鵝肝以及黑毛豬扒餐。先講講個頭盤沙律以及餐湯,餐湯杯餐具都好靚好優雅,用上一個小杯仔。當日嘅餐湯係南瓜湯,南瓜湯大致上都好柔滑,唔會飲到成口咋。頭盤沙律特別用上保鮮平玻璃裝住沙律確保沙律最新鮮,呢個位置做得幾細心,仲有黑醋伴上,食落感覺幾清新。到主菜牛扒

到主菜牛扒拼鵝肝,牛扒生熟程度啱啱好,肉質喺樓上cafe質素來講算中上,鵝肝亦都非常juicy,唔會過分老或者乾。最欣賞佢嘅配菜用上羽衣甘藍,要知道羽衣甘藍實屬於高尚蔬菜,喺一田超市買都要好貴,配菜用上呢種菜一啲都唔簡單。黑毛豬扒肉質非常鮮嫩,食落口一啲都唔覺得鞋或者老,同普通豬扒係有一定程度嘅分別,同樣配菜都係有羽衣甘藍呢點真係十分欣賞,兩碟主菜都見到廚師有用心擺盆, 一啲都唔馬虎。

餐廳整體食物質素以樓上小cafe來講都算非常合格有餘,當然阿仙奴球迷黎食會特別興奮開心,但以一位足球fans來講,有咁多同足球相關嘅球衣,相片, poster陪住你食嘢其實一定唔會悶,再加上地點十分就腳,以後大把機會再可以嚟食過。
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 心太軟配香草雪糕
有睇英超對阿仙奴都唔會陌生見到朗豪坊隔離竟然有間阿仙奴既主題餐廳雖然唔係阿仙奴球迷 但都好有興趣去試下黎到門口見到好多珍藏波衫 仲有簽名tim ga老闆真係個專業球迷 認真厲害餐廳內到外都放滿足球主題既收藏仲有張好特別既雀籠枱 好開心坐到一坐低就覺得 防禦力up 私隱度up呢到有A-R咁多款dinner set 仲有包餐飲 沙津同埋我好鍾意既蒜香牛油包個包一黎到仲係暖笠笠架 而且好軟熟好好食沙津有個有蓋樽放住 好少見既器具 幾得意餐湯係濃濃既蘑菇湯 好多菇粒好美味 男朋友就加咗$35叫杯紅酒 餐飲幾好 有多個選擇水牛城 + 鹹蛋黃雞翼因為男朋友想食水牛城雞翼但我又怕辣又想試鹹蛋黃 不恥下問可唔可以雙拼店員好好 肯幫我地整 滿足兩個願望啦兩款雞翼都好惹味 鹹蛋黃味略嫌唔夠重 我個人重口味d水牛城雞翼就係真係辣 喜愛辣既朋友會鍾意香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝塊扒肉嫩多汁 真心好食 5成熟唔會un身仲好juicy配埋個鵝肝 雙重享受 鵝肝好似熟咗d 但味道都好香仲有紫薯蓉配碟 連紫薯蓉都好食 我地係成碟清哂波士頓活龍蝦(半隻)配鮮蕃茄汁意大利飯龍蝦肉質爽口彈牙 特別係膏既部
有睇英超對阿仙奴都唔會陌生

店員一直有留意幫我地換碟加水 好貼心
所以唔係阿仙奴球迷先黎得架 任何人黎食野一樣會好滿足
蒜香牛油包
  • 蒜蓉包
如果你係阿仙奴球迷 一定要黎 一入門口 就會見到唔同架波杉 一入到去就會見到無數架球員卡 完全想起當年抽卡包架回憶!!!之後周圍都會好多唔同架波杉!有d會用個架存放好架球衣會有簽名!!有愛要影多d合照!!!!一黎左個沙拉!用個樽裝住!!感覺好新穎!有d黑醋汁!!仲有d爆珠 甜甜地幾特別!是日餐湯 蕃茄薯容湯 好正夠晒熱 ! 酸酸甜甜個平衡做得幾好 開晒胃 !!蒜香法包!!蒜香味 一黎到就嗅到 !個包好鬆軟!主菜 鵝肝外層焦香 內裏軟綿 冇過熟!!正!!安格c肉眼 外層香脆 內裏7分熟 岩岩好 肉質高 有肉味!!推爆!! 陪菜雙色薯容 好香 又唔油膩!甜品加錢叫 個餐唔包!但會有折!! 雪榚要再加12蚊 dreyer's三層朱古力心太軟 實在太正!!香濃朱古力味 外層鬆脆 內裏軟熟 仲要夠晒流心 但又夠晒熱!!! 水果茶 淡淡茶香配上清新水果 冇得輸 不起要加錢架!!

如果你係阿仙奴球迷 一定要黎

蒜香法包!!蒜香味 一黎到就嗅到 !個包好鬆軟!

主菜 鵝肝外層焦香 內裏軟綿 冇過熟!!正!!

陪菜雙色薯容 好香 又唔油膩!

甜品加錢叫 個餐唔包!但會有折!!

水果茶 淡淡茶香配上清新水果 冇得輸 不起要加錢架!!
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2019-11-04 39 浏览
雖然位於舊廈,裝修有D工廈feel,球迷佈置亦不特別吸引,但勝在有折得尼食物也不錯。蕃茄湯係搞爛煮嗰款,感覺很新鮮。意粉有D辣,但味道不錯。魚柳適合吾太想飽肚既客,魚不會太乾,但反而薯菜有驚喜,尤其係紫薯蓉,好creamy。最後朱古力甜品好幼滑,也分不清是慕絲定係雪糕。更抵者用apps訂座有85折,二人合計$119,連加一都無收👍🏻👍🏻
2019-11-04
2019-11-03 17 浏览
大鄉里出城旺角咁多次,今日先發角原來朗豪坊附近係有一幢咁樣嘅建築物,入邊餐廳林立。今日黎試一試佢啦。.一入到去睇啲裝修格局,就知道老闆係利記嘅球迷。由於事前約好咗,所以老闆留咗張好靚嘅枱比我地。.一坐低等都未坐坐暖,就已經上咗餐包俾我哋🤣🤣🤣.餐包外脆內軟,有好香嘅蒜蓉味,好食。.餐湯係黑松露雜菌湯。首先入口第一啖係黑松露味,然後其他雜菌味慢慢開始滲出嚟。個湯做得幾好。.鹹蛋黃雞翼表面食落好似薯片咁脆,一咬落去啲肉汁係咁滴出嚟。除此之外,鹹蛋黃醬食落有啲起沙,同埋有啲一粒粒嘅鹹蛋碎。貨真價實。.主菜方面,用咗紫薯蓉取代咗傳統嘅薯蓉。呢個配搭幾好。因為冇食薯蓉膩。牛扒十分之嫩滑,能剛剛好煮到五成熟。而牛舌厚身,但能夠煮到好惗同入味。食得出係一味心思菜。.仲有,店內除左有連儂牆,仲有老闆成晚狂loop願榮光歸香港純音樂💛💛💛有好野食有靚歌聽,唔係唔去呀?😏

一坐低等都未坐坐暖,就已經上咗餐包俾我哋🤣🤣🤣
餐包外脆內軟,有好香嘅蒜蓉味,好食。
牛扒十分之嫩滑,能剛剛好煮到五成熟。
而牛舌厚身,但能夠煮到好惗同入味。食得出係一味心思菜。
  • 是日餐湯
  • 香烤美國1855牛西冷拼法國鵝肝
2019-11-03 19 浏览
與朋友到了lockeroom dining 晚餐~叫了兩set dinner set 放鬆chill一chill首先有牛油法包,沙律和南瓜餐湯~沙律賣相十分精緻, 南瓜湯十分香濃 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉配北海道元貝黑毛豬十分滑嫩 ~ 鮮味北海道元貝配上燒烤醬滋味更足😍脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳食炸野第一樣就緊係睇炸粉嘅厚度 呢塊豬柳炸粉係薄薄一層 食起上嚟唔會好油膩 尺寸岩岩好 中間有芝士仲增加左層次感 隔離仲配左蛋黃醬 可以多種配搭 另外配菜嘅薯蓉 同燒番茄都唔錯朱古力三重奏心太軟呢個心太軟最特別係上面個層薄朱古力 完全係入口即熔😍 個朱古力漿個濃度岩岩好 覺得有少少苦可以落啲牛奶中和下 我就覺得連雪糕食已經係perfect match新鮮水果茶呢杯係套餐加左少少錢轉嘅~唔算話好大杯 但茶底夠濃 唔會死甜 同埋有唔同水果嘅鮮甜味 唔係罐頭生果個種 食完炸野飲一啖即刻覺得好fresh
與朋友到了lockeroom dining 晚餐~

首先有牛油法包,沙律和南瓜餐湯~
沙律賣相十分精緻, 南瓜湯十分香濃

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉配北海道元貝

黑毛豬十分滑嫩 ~
鮮味北海道元貝配上燒烤醬滋味更足😍

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳

朱古力三重奏心太軟

新鮮水果茶

2019-11-02 31 浏览
今晚同一位好耐冇見既朋友一齊食晚飯🥣之前見網上有介紹過呢間高貴餐廳呢間餐廳以足球做主題店裡面都有好多球星衣服親筆簽名仲有大量球星閃卡睇來店主都好鐘意足球⚽️好了😑入返正題啦介紹返今晚食乜先我哋今日點了👇🏽鮑魚雞肉燴意大利飯 份量較少 賣相就一般啦因為呢個朋友點的味道方面就不太清楚啦😌而我點呢碟就叫龍蝦🦞配番茄汁意大利飯隻蝦都幾大隻下 比較多肉同多膏食落去有啲韌另外個一嚿實在太難咬 或許我唔識得食所以食左一半冇食到都值得一試跟住介紹呢碗湯叫蘿蔔湯當初我以為係中湯 原來係西湯 飲落去真係蘿蔔既味道特別之處佢係用杯裝起來都幾好飲既然後到甜品啦 朱古力心太軟 2個人Share 少少啦🙃上既時候已經融掉了 唔洗一陣已食晒啦🙁但食落去口感加埋cream較甜椰椰隻甜品碟係足球場好趣致
呢間餐廳以足球做主題

朱古力心太軟
甜品碟係足球場好趣致

2019-11-01
2019-10-28 18 浏览
餐廳報置好特別,掛滿不同國家的波衫,足球迷一定會鐘意依度。餐廳set dinner有多款choices,有沙津,蒜蓉包,湯餐,主菜,飲品,甜品就吾6折換購,價格合理。沙津有驚喜,新鮮雜菜沙律加上了百香果味我爆珠同配上酸甜黑醋汁,好開胃。我無諗過蒜蓉包都非常好食,真的焗到外脆內軟,每一口都日牛油蒜蓉香。可惜是每個餐只有一片蒜蓉包。餐湯是粒粒蘿蔔蓉湯,原汁原味,幾清甜。主菜我選了(Q)牛肉眼拼鵝肝,朋友選了(P)黑毛豬梅肉拼元貝。牛肉5成熟算嫩口有牛味,不過筋算觸,整體不過不失。反而鵝肝煎得香脆,滿滿鵝油香同幾juicy,好不錯。黑毛豬梅肉好有豬味,鮮嫩juicy,配上bbq醬汁,好惹味。值得一讚是薯菜,竟然有super food羽衣甘藍同抗氧化的紫薯。甜品我地選了法式焦糖cream brulee 砂糖焦糖面又甜又脆,cream burlee就吾太甜同好滑,好好食。如果吾夠飽,還可加錢要雪糕,不過我地都已經太飽了。
2019-10-21
  • 法式焦糖燉蛋
  • 燒烤醬黑毛豬梅肉拼北海道元貝
  • 香烤美國1855牛西冷拼法國鵝肝
2019-10-27 39 浏览
💛🥰🥰·🦞波士頓活龍蝦(半隻)配美國creekstone牛西冷($248)好吸引🥰唔食得蟹既我係好喜歡龍蝦既💞肉質爽口彈牙😋牛西冷熟度剛好,夠嫩又不失嚼勁🥰·🐷脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($178)係流心芝士啊🥰🧀好邪惡!但真係好好好食😋外層吉列豬香脆,內層芝香豐滿🥰伴碟的紫薯甜甜的,綜和油膩感~·🥣晚餐包餐湯.沙律.蒜香牛油法包.餐飲!好抵🥰必須要講蒜香牛油法包好出色😋濃濃蒜香牛油香,好想食多件😙·📍Lockeroom Dining旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
💛🥰🥰

📍Lockeroom Dining
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
  • 蒜香牛油法包
2019-10-24 21 浏览
今日去左一間球迷餐廳食飯,餐廳入邊全部都係球隊嘅嘢,啱晒一班鍾意足球嘅朋友。 今晚約咗男朋友食飯,特登book咗依間餐廳。七點到餐廳已經好多人,等左一陣先有得入座。我哋一人叫咗一個餐, 我叫咗燒烤汁黑毛豬配元貝。沙律菜用個透明玻璃樽裝起,沙律好新鮮好爽脆,好鍾意餐湯仲係熱辣辣。黑毛豬夠晒厚肉,煎得好嫩好juicy。燒烤汁唔會太甜,好惹味。中間肉質夠晒香口唔鞋,元貝好鮮甜。最驚喜旁邊仲有紫薯薯蓉, 香甜又綿。
2019-10-24 49 浏览
今次黎到呢間以阿仙奴為主題既餐廳,足球比人既感覺相對地男性化,但出奇地佢地用既餐具係好靚好可愛既。同朋友一人叫左一個Dinner Set,個set有餐湯、沙律、main dish同野飲。是日餐湯係蕃茄湯,飲得出有用新鮮蕃茄,都幾清甜,配好香既蒜茸包,唔錯。沙律就都係d生菜蕃茄仔咁,但最特別係有幾粒芒果汁凝珠。主菜方面叫左法國野菌鮑魚雞肉香草意大利燴飯同脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳。個飯既味道唔錯,但我覺得飯既口感唔夠,似普通飯多d。豬柳冇乜特別,食完覺得好油,但反而我幾欣賞伴碟既紫薯蓉。野飲我地叫左杯熱朱古力,仲叫多左兩份甜品。一份係橘子白朱古力加淡芝士蛋糕,另一份係朱古力三重奏心太軟。覺得芝士蛋糕味道不錯,但餅底就爭d。而心太軟建議已經食得幾飽既食客唔好叫,唔係因為佢味道唔好,而係因為心太軟大家都知係幾漏下 lol

沙律就都係d生菜蕃茄仔咁,但最特別係有幾粒芒果汁凝珠。

個飯既味道唔錯,但我覺得飯既口感唔夠,似普通飯多d。

豬柳冇乜特別,食完覺得好油,但反而我幾欣賞伴碟既紫薯蓉。

2019-10-24 21 浏览
一向都鐘意搵啲特色餐廳,今晚搵到間阿仙奴足球主題餐廳。餐廳內掛左好多簽名既波衫,環境都幾舒適。凡惠顧dinner set可以六折叫埋甜品,所以同朋友叫左兩個set dinner share~一個set跟一塊蒜茸多士同餐湯,今日既湯係蕃茄濃湯,真材實料好多蕃茄肉粒!+ 鮑魚香雞肉香草醬意大利飯意大利飯上面有一隻原隻既鮑魚👍,醬汁剛剛好唔會漏+脆炸芝士黑毛豬柳豬柳炸得好脆唔油👍 配上紫薯茸低卡健康啲+橘子白朱古力淡芝士蛋糕六折甜品,甜品控點可以錯過,cheese cake既伴碟睇得出係花過心思既配搭,用既係淡芝士更突出橘子既清香~不得不提既係,餐廳既杯碟真係好靚😍

+ 鮑魚香雞肉香草醬意大利飯
意大利飯上面有一隻原隻既鮑魚👍,醬汁剛剛好唔會漏

+脆炸芝士黑毛豬柳
豬柳炸得好脆唔油👍 配上紫薯茸低卡健康啲

+橘子白朱古力淡芝士蛋糕
六折甜品甜品控點可以錯過,cheese cake既伴碟睇得出係花過心思既配搭,用既係淡芝士更突出橘子既清香~

不得不提既係,餐廳既杯碟真係好靚😍
2019-10-23 24 浏览
收工之後同異性朋友約左去呢間餐廳食飯,因為佢都係足球迷⚽️Menu都幾多選擇,今日既是日餐湯係番茄湯。 因為全場都full關係以為要等好耐,員工手腳都好快,一落完order就上左熱辣辣既蒜蓉包🥰 邊食邊等。跟住上埋沙律同飲品同餐湯,沙律既爆爆珠有加分小食叫左水牛城雞翼,又酸又辣,愈食愈開胃(B) 鮮羅勒香蒜煙肉芝士腸蝴蝶粉 份量岩岩好,好鐘意青醬(D) 波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯龍蝦🦞煮得啱啱好 肉好嫩仲有好多膏第一啖飯好似好似齋食白松露咁 好濃烈既味道雖然已經好飽,最後都叫埋個甜品心太軟,差唔多每台都有叫, 好香濃嘅朱古力味加流心朱古力漿 perfect!
收工之後同異性朋友約左去呢間餐廳食飯,因為佢都係足球迷⚽️

跟住上埋沙律同飲品同餐湯,沙律既爆爆珠有加分

小食叫左水牛城雞翼,又酸又辣,愈食愈開胃

(B) 鮮羅勒香蒜煙肉芝士腸蝴蝶粉
份量岩岩好,好鐘意青醬

(D) 波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯
龍蝦🦞煮得啱啱好 肉好嫩仲有好多膏