餐廳裝修別緻👍🏻👍🏻,以阿仙奴球會作餐廳主題,紅黑格調,很多阿仙奴的物品,例如球衣,照片,畫作,旗幟🚩,球星閃咭等⋯像一間袖珍阿仙奴博物館,唔使飛英國🇬🇧都睇到,適合打卡影相留念📸️ 午餐相當抵食,不過冇威靈頓牛柳,所以冇叫到📍經典焗威寧頓牛柳( $328)📍特濃朱古力蛋糕($58 - 加$12有dreyer’s雪糕)📍法式焦糖燉蛋($58)想不到這裏有這道經典英國菜,威靈頓牛柳,價錢便宜,質素卻很高。將牛柳塗上蘑菇泥、鵝肝醬、再蓋上酥皮烤焗而成。外層酥皮鬆脆🧈,蘑菇泥相當香濃,牛柳肉質軟嫩juicy ,質素完全超越價格👍🏻蔬菜有進步空間,勝在有幾種類甜品質素唔錯,味道濃郁

午餐相當抵食,不過冇威靈頓牛柳,所以冇叫到

📍經典焗威寧頓牛柳( $328)
📍法式焦糖燉蛋($58)

甜品質素唔錯,味道濃郁

訂左餐廳的鳥籠打卡位,好欣賞老闆可以將自己興趣變成生意。周圍都係阿仙奴波衫,好可愛。雖然本人其實唔熟阿仙奴,但老闆裝修好有風格,睇得出有心思。本人尚少上樓上cafe , 因為通常質素一般。但尼間可以再encore 一定要試豬肉眼番薯條🍟,好juicy. 而且服務好好。
2020-11-05 75 浏览
同小妹撐枱腳,去左ne間餐廳,沒睇足球的我問細妹係咩球隊,阿仙奴bo~~有巧多簽名球衣,閃卡,球員相連餐具都係球場。 但估佢唔到有靚靚好似花紋匙羹,裝酸甜酸開胃的羅宋湯係迷人pink lady,岩曬打卡啦。 到左巴馬風乾火腿歐陸沙律先,可以將黑醋倒落去shake it shake it, 至愛巴馬ham比左巧大2塊。 冰鎮原隻鮑魚大隻得黎整得彈牙又juicy, 有1/4比我切粒然後混埋鮮南瓜雜錦海鮮意大利燴飯一起食,ne 度d海鮮估佢唔到整得咁出色以都鮮彈。 扮下野叫個菇菇均衡飲食下,傳統法式紅酒燴1855頂級黑牛尾煮得勁軟身,手執一把刀,就將它切到,又比我想像中多肉tem. Ending橘子白朱古加淡芝士蛋糕至like佢個餅底加左少少脆脆地的口感

2020-11-05 113 浏览
上網見到間環境好好又可以傾計既西餐廳,於是黎左呢度食😂😂果然真係有驚喜,環境舒適,餐廳裝修得唔錯,地方整潔乾淨,職員服務態度良好👍🏻👍🏻🌟 跟餐蒜蓉包 x 番茄🍅湯蒜蓉包整得好出色,好香,熱辣辣,好軟熟,蒜蓉搽得好好,食落口每一啖都有蒜容既香味同味道😋😋番茄🍅薯仔🥔湯,聽落好似好普通,屋企都整到,但餐廳煲得好好,薯仔變成蓉,蕃茄無渣,湯有少少酸味,令口感更加豐富👍🏻👍🏻🌟 香燒美國🇺🇸牛肉眼拼法國🇫🇷鵝肝 ($228)肉眼扒真係煎得岩岩好5成熟,唔會overcook,煎得外皮香脆,有少少濃邊,切開後唔會有好多血水出,入面係紅色,肉味香濃😋😋鵝肝香脆,入口後鵝肝既油香響口腔徘徊,好好食👍🏻👍🏻🌟 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($208)黑毛豬好厚身,無筋,脂肪比例少,肉質鮮嫩,多汁,有咬口,加上燒烤汁,令豬肉香甜,醬汁同豬肉味道好夾,呢個黑毛豬真係好高質,必點😋😋🌟 朱古力三重奏心太軟($68)心太軟即叫即整,最上層有一塊朱古力,心太軟既熱力將佢溶化,令到有層朱古力包住心太軟,食落口每一啖都有朱古力,做得好好👍🏻👍🏻
上網見到間環境好好又可以傾計既西餐廳,於是黎左呢度食😂😂

🌟 跟餐蒜蓉包 x 番茄🍅湯

蒜蓉包
蕃茄湯

🌟 香燒美國🇺🇸牛肉眼拼法國🇫🇷鵝肝 ($228)

鵝肝香脆,入口後鵝肝既油香響口腔徘徊,好好食👍🏻👍🏻
香燒美國牛肉眼拼鵝肝

🌟 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($208)

西班牙黑毛豬梅肉拼元貝

🌟 朱古力三重奏心太軟($68)

朱古力三重奏心太軟
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 蒜蓉包
  • 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝
2020-11-04 61 浏览
餐廳老闆應該係足球迷,裝潢唔係行華麗路線,而係有好多足球元素嘅裝飾。我自己幾欣賞佢個餐碟,好得意、好用心,配合成間餐廳嘅主題。嘢食方面, lunch來講,選擇算好多。想讚一讚佢嘅餐湯同蒜蓉包,其他餐廳好少喺呢方面下苦功,但佢嘅蒜蓉包真係又香又脆,好高質,餐湯亦都好濃郁。同事叫咗個鵝肝多士,好開心個多士底又係佢個蒜蓉包,真係好好味;鵝肝亦都好夠味,性價比好高,抵食!我哋另外叫咗個意粉同黃金小食拼盤,個人覺得要喺旺角搵到間食物有質素嘅Cafe,真係好唔容易,所以好推介,佢嘅嘢食絕對唔求其。最後當然要叫一叫港女必食嘅疏乎厘pancake,一間餐廳由前菜,到主食、小食同甜品都咁出色,真係好唔容易👍🏿
我自己幾欣賞佢個餐碟,好得意、好用心,配合成間餐廳嘅主題。
嘢食方面, lunch來講,選擇算好多。
2020-11-03 62 浏览
番工咁辛苦 緊係要食餐好嘅慰勞吓自己啦😎😎呢間位於油麻地的西式主題餐廳分店新開張啊 係以阿仙奴為主題 岩唒各位球迷去打卡啊 吾係球迷都吾緊要 因為食物一樣值得一試啊!😽😽有我最鍾意食的意大利飯啊😍呢個值得一試 餐廳性價比好高 份量超多超多 食到飽飽 好滿足😝波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉意大利飯 $168 芝士龍蝦好正 啖啖肉 個飯超香濃🤪❤️❤️炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188 係好扺 有三大塊 好juicy🙌🏾 但少少偏肥同多筋朱古力三重奏心太軟 $68係流心即叫即整 而且唔會好甜係勁重朱古力味 全晚我最鍾意呢個😽😽😽😽甜品愛好者即整梳乎厘班cake $78配雲呢拿cream 係有兩個cake 大大份 一啲都唔甜 低糖之選啊任何加$12仲可以有一個雪糕 最重要係叫套餐加甜品係六折㗎!餐廳:Lockeroom dining 地點:譽發廣場8樓全層
番工咁辛苦 緊係要食餐好嘅慰勞吓自己啦😎😎

波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉意大利飯 $168
芝士龍蝦好正 啖啖肉 個飯超香濃🤪❤️❤️

炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁 $188
係好扺 有三大塊 好juicy🙌🏾 但少少偏肥同多筋

朱古力三重奏心太軟 $68

即整梳乎厘班cake $78
任何加$12仲可以有一個雪糕
最重要係叫套餐加甜品係六折㗎!
餐廳:Lockeroom dining
地點:譽發廣場8樓全層
🔹即焗蒜蓉包 (跟餐)有人話高質嘅西餐廳精粹在於頭盤,確實無錯。呢間嘅多士相當有驚喜,改寫了我對多士嘅演釋。🔹沙律丶南瓜湯 (跟餐)器皿有花心思,特別係個雲石杯,令我連個餐湯都要俾個好評。🔹鹹蛋黃雞翼 (5件) $68今餐重點推介。第一啖入口已經好感動,終於揾到我最喜愛雞翼 Top 1。鹹蛋味好出,但又唔會太鹹。皮脆肉嫩,仲要冇肥膩感! 我個反應大到男友俾我食三隻! WaHaHa🔹雜肉扒 (雞扒 牛舌 德國腸 溫泉蛋) $178毎嚿肉都出乎想像地好食。雞扒鮮嫩多汁,德國腸係芝士腸嘅昇華版,牛舌比起燒牛舌完全另一番風味。配菜同紫薯薯蓉都好好味!🔹脆燒原隻德國鹹豬手 $168切好上,解決咗懶人對於嗌豬手食之前嘅爭扎。🔹小結『有驚喜高質西餐廳』回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕環境:🌕🌕🌗🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌕價錢:HKD 200/Person
🔹即焗蒜蓉包 (跟餐)

🔹沙律丶南瓜湯 (跟餐)
器皿有花心思,特別係個雲石杯,令我連個餐湯都要俾個好評。

🔹鹹蛋黃雞翼 (5件) $68

鹹蛋黃雞翼

🔹雜肉扒 (雞扒 牛舌 德國腸 溫泉蛋) $178

雜肉扒

🔹脆燒原隻德國鹹豬手 $168
切好上,解決咗懶人對於嗌豬手食之前嘅爭扎。

脆燒原隻德國鹹豬手

🔹小結
『有驚喜高質西餐廳』

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕

鹹蛋黃雞翼
雜肉扒
脆燒原隻德國鹹豬手
2020-11-03 35 浏览
因為老公生日,知道他非常喜歡足球⚽️平常都在玩足球的手遊,所以特意挑選主題Cafe慶祝。牆壁上佈滿了多件球星簽名的球衣,我們剛坐下來沒多久,店員就给我們送上蒜蓉包蒜蓉包因本身是附送的,正常不會期望太多看起來平凡,但原來有驚喜不是脆的,第一次吃到軟軟的蒜蓉包。香脆黑松露薯角$48香而不咸,停不下來的小吃水牛城雞翼$68酸酸辣辣很開胃,剩下的醬還可以用來吃薯角白松露忌廉雞脾扒$138有點嚇到在雞扒上居然能看到有一顆鮑魚而且不是罐頭的那種份量超大塊,口感像吃烤雞澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁面$158普通的意大利面,但牛柳卻是用高質食材烹調店內的店員非常有善和很有禮貌地諮詢我們對食物的意見,在談話之中得知老闆是一位廚師,而且剛在昨天在油麻地開了新分店。完全感受到老闆對食物的用心製作。樓上cafe向來給人感覺只是一個閒聊的地方,食物通常也只是普通。很意外在小小的樓上cafe找到性價比很高的味道👍🏻👍🏻👍🏻
因為老公生日,知道他非常喜歡足球⚽️
平常都在玩足球的手遊,
所以特意挑選主題Cafe慶祝。
牆壁上佈滿了多件球星簽名的球衣,
我們剛坐下來沒多久,店員就给我們送上蒜蓉包

蒜蓉包
因本身是附送的,正常不會期望太多
看起來平凡,但原來有驚喜
不是脆的,第一次吃到軟軟的蒜蓉包。

香脆黑松露薯角$48
香而不咸,停不下來的小吃

水牛城雞翼$68
酸酸辣辣很開胃,剩下的醬還可以用來吃薯角

白松露忌廉雞脾扒$138
有點嚇到在雞扒上居然能看到有一顆鮑魚
而且不是罐頭的那種
份量超大塊,口感像吃烤雞

澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁面$158
普通的意大利面,但牛柳卻是用高質食材烹調

2020-11-02 31 浏览
是日閨蜜👭🏻聚,兩姊妹相約朗豪坊食扒,姊妹突然提議旁邊的朗晴坊有一間極具氣氛的西餐廳,位置於朗晴坊8樓,就在大戲院旁邊搭lift上。其實離遠已經排隊入lift人龍,想必大家都是搵食。到店時店員詢問有否預約,晚上七點已經滿座。幸好二人枱剛好有一張。不難看見店裏的主題是男士最喜歡的足球、球會⋯⋯很特別的佈置!我們二人同樣點了最好的扒餐之外,最後還點了六折的甜品,感覺非常要好的一餐!精選沙律🥗:新鮮蔬菜配有特製香醋,沙律用玻璃樽盛,感覺更新鮮,因為玻璃樽能保持蔬果的溫度。蒜香牛油法包🥖:法包的蒜香味濃郁,遠遠已經聞到牛油香味,即焗的法包當然香脆可口。是日餐湯(南瓜蓉湯)🍵:個人喜歡濃濃的南瓜味,每一口都感覺到南瓜蓉,甜度適中。香烤美國creekstone牛肉眼🥩配法國鵝肝:這款菜式上枱賣相吸引,每樣食物都陳列精緻。從相片可看到牛扒和鵝肝的份量。5成熟的牛肉眼恰到好處,肉質中心軟綿綿,呈微紅色。識食一定叫呢個餐。即製疏乎厘班戟🥞:最後,我哋都忍唔住叫咗疏乎厘,一份有兩件疏乎厘,而且有雪糕配合,疏乎厘軟綿綿,作為餐後甜品非常完美。

好Surprise,表妹竟然帶左我去阿仙奴球迷餐廳😆佢話佢之前喺旺角返工lunch成日食覺得幾好食。我地晚餐去,打電話問左唔洗排隊先上去,因為我已經好攰😂。去之前已經有聽聞過呢間餐廳,以為係會更加商業化嘅裝,事實完全係業餘球迷為咗晒珍藏而開嘅西餐廳。#巴拿馬火腿黑松露忌廉天使麵 $138我叫咗巴拿馬火腿黑松露忌廉天使麵,幾好食,忌廉汁份量啱啱好又夠黑松露味,不過如果係配海膽或者煙三文魚就Perfect啦。跟餐有湯有麵包有沙律有$29飲品,加差價轉特飲。#龍蝦黑松露忌廉扁意粉 $148龍蝦都幾大隻,個頭仲有膏,蝦肉都新鮮,意粉大大碟都幾抵食,不過果醬好鹹,最後都係食唔晒。對於阿仙奴球迷來講來到呢間餐廳應該係好幸福,坐左個幾鐘見到好多男仔男仔着住阿仙奴構思拖埋女朋友上嚟食,餐廳裝飾咗好多簽名球衣,同埋閃咭牆,好似一個迷你博物館阿仙奴球迷真係唔好錯過。***重點呢間係一間黃店***侍應沉默寡言得來又好似都有啲服務態度!!該做嘅都有做得好💓💓💓

我地晚餐去,打電話問左唔洗排隊先上去,因為我已經好攰😂。

#巴拿馬火腿黑松露忌廉天使麵 $138

#龍蝦黑松露忌廉扁意粉 $148

***重點呢間係一間黃店***

2020-10-30 32 浏览
想黎呢度食好耐 應該算係一間口碑唔錯既黃店🤣叫左兩個晚餐 跟餐有蒜蓉包 沙律同餐湯 當日係甘荀湯首先值得一讚雖然係跟餐既頭盤 但賣相同味道一啲都唔馬夫!👍🏽👍🏽👍🏽主菜要左鱸魚同龍蝦配牛西冷鱸魚好滑~仲有兩舊添🤣🤣賣相都唔差而牛扒揀左7成熟 但稔既程度都剛剛好!整體黎講算幾唔錯😋😋😋😋而配菜係一樣既 都係kale蕃茄同蕃薯蓉😋😋👍🏽最後加多個甜品 揀左orange white choco cheesecake雪得好凍😂😂唔知係咪特色黎🤣算係幾特別既甜品 但有牙齒敏感既朋友就要小心喇🤣
想黎呢度食好耐 應該算係一間口碑唔錯既黃店🤣
叫左兩個晚餐 跟餐有蒜蓉包 沙律同餐湯 當日係甘荀湯

主菜要左鱸魚同龍蝦配牛西冷
鱸魚好滑~仲有兩舊添🤣🤣賣相都唔差
而牛扒揀左7成熟 但稔既程度都剛剛好!
整體黎講算幾唔錯😋😋😋😋
而配菜係一樣既 都係kale蕃茄同蕃薯蓉😋😋👍🏽

雪得好凍😂😂唔知係咪特色黎🤣
算係幾特別既甜品 但有牙齒敏感既朋友就要小心喇🤣

2020-10-30 34 浏览
因為ozil嘅事,令我想去番呢間阿仙奴主題餐廳。加上發現佢係黃店,梗係要大大力支持!門口有奧燒的相💛門口當眼處有$2扭咭仔機,同埋左邊有個位任拎文宣,居然俾我發現有天琦的咭!好開心!入到去見餐牌都轉咗,吸引咗~點完餐就上南瓜湯、沙律同麵包。麵包中心軟熟,好味叫咗 (O) 香烤澳洲羊架拼德國腸,羊架燒得好香,腸仔好大碌好脆。蕃茄就好fresh,balance番啲肉。最欣賞係個紫薯蓉,好特別同好食另一個就叫 (N) 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳,好驚喜!每切一下,啲芝士流晒出黎,好juicy!!!! 真心推薦最後就點咗個甜品,朱古力三重奏心太軟,加多$12要雪糕,一切就流出黎♥️好正。欣賞個碟仔,係足球場!

2020-10-29 49 浏览
一向都好鐘情主題餐廳,知道有呢間足球主題餐廳之後就梗係第一時間黎朝聖下啦,一出lift已經感受到好強烈嘅氣氛,牆上掛滿有關足球嘅簽名照片,睇得出老闆系Arsenal狂熱球迷除左店外,店內都掛滿好多colourful嘅球衣。由於當日全場坐滿,感覺好似置身於足球場般熱鬧因為我同另一半都系牛摩王,所以我地order左2個牛扒套餐頭盤:雜菜沙律配黑醋醬汁,用密實瓶裝住,好精緻,入面重有爆珠架。南瓜湯好creamy, 蒜蓉包入晒味肉眼扒併法國鵝肝鵝肝入口即溶,肉眼扒生熟程度剛剛好,最特別個配菜用上紫薯蓉+羽衣甘藍,紫薯蓉好好味,食到粒粒紫薯波士頓龍蝦配西冷龍蝦食得出好新鮮,有鮮甜味,好過酒店自助餐啲雪味龍蝦

除左店外,店內都掛滿好多colourful嘅球衣。

由於當日全場坐滿,感覺好似置身於足球場般熱鬧

因為我同另一半都系牛摩王
,所以我地order左2個牛扒套餐

南瓜湯好creamy, 蒜蓉包入晒味

肉眼扒併法國鵝肝

波士頓龍蝦配西冷
龍蝦食得出好新鮮,有鮮甜味,好過酒店自助餐啲雪味龍蝦

2020-10-21
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 波士頓活龍蝦(半隻)配美國Creekstone牛西冷
  • 南瓜湯
  • 黑醋沙律
2020-10-29 31 浏览
享用左最近Openrice個$20買左下面呢個情侶二人套餐😍情侶二人套餐👫$328-包沙律🥗、餐湯🥣、意粉🍝、扒類🥩同飲品🧃。好豐富同份量味道都一流🥰😋最搞笑見到呢個足球⚽️碟😂😂😂是日精選沙律🥗-用左玻璃罐盛住,諗住以前曾經風靡一時既shake shake沙律🥗配上黑醋汁可以自己加上。入面有沙律菜🥬同番茄仔🍅餐湯🥣跟蒜香牛油法包🍞-個餐湯係南瓜湯🎃都算creamy,不得不大力歌頌一下呢款蒜香🧄味超重,慢慢蒜蓉鋪面,牛油🧈都茶到成個面都係,個麵包🍞都勁脆卜卜!估唔到呢個餐包咁出色!卡邦尼義大利麵配溫泉蛋🍝-滑溜溜蛋白仲係未熟既溫泉蛋♨️味道我覺得偏淡少少🥛但都creamy有唔少菇菌🍄、洋蔥🧅同煙肉粒!意粉軟硬度適中,比較多汁,個汁稀身少少,食落唔漏😋燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉🇪🇸-濃郁燒烤醬🔥茶左係黑毛豬扒上,黑毛豬梅肉🐷入面仲有少少粉紅,火候控制得剛剛好,豬黎講整得完全唔鞋口!外面脆卜卜,有少少焦香,再加上有少少肥肉,做得好出色😋配菜有蕃薯🍠蓉同烤得好香既番茄🍅配凍朱古力🍫+$3-朱古力就淡左少少,正常!面頭有埋左既奶🥛鹹蛋黃香脆薯角🥔$48-貪食既我地仲叫多左個小食😍估唔到同樣做得出色、食

情侶二人套餐👫$328

是日精選沙律🥗

餐湯🥣跟蒜香牛油法包🍞

卡邦尼義大利麵配溫泉蛋🍝

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉🇪🇸

配凍朱古力🍫+$3
朱古力就淡左少少,正常!面頭有埋左既奶🥛

鹹蛋黃香脆薯角🥔$48
貪食既我地仲叫多左個小食😍估唔到同樣做得出色、食得出真材實料🥚薯角炸到勁香口又脆身,重點係無敵熱辣辣🔥個鹹蛋黃味好出色,起曬沙同泡咁包裹住每一舊薯角
  • 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉
  • 蒜香牛油法包
  • 卡邦尼意大利麵配溫泉蛋
  • 鹹蛋黃香脆薯角
2020-10-29 60 浏览
今次試吓樓上鋪,其實各區都有好多樓上鋪值得一食再食。呢一間絕對係其中一間💁🏼‍♀️價錢合理,超水準食物都好有heart。大推蒜茸包👍🏻👍🏻好好食,勁香蒜味,塊包唔硬,自己喺屋企用幾靚嘅包都學唔到🙈
今次試吓樓上鋪,其實各區都有好多樓上鋪值得一食再食。
呢一間絕對係其中一間💁🏼‍♀️
價錢合理,超水準食物都好有heart。
大推蒜茸包👍🏻👍🏻
好好食,勁香蒜味,塊包唔硬,自己喺屋企用幾靚嘅包都學唔到🙈