2022-07-28 58 浏览
行到門口已經見到好靚,裝修到好似間酒店一樣,所以係打卡嘅好地方裝修我比滿分仲有個露台,面對着清真寺,環境仲要非常闊落行走嘅係型格路線, 可以選擇室外同埋室內出邊嘅位置不算太多如果係一定要室外嘅就一定要book位視覺上能夠睇到尖沙咀嘅景色清酒慢煮豬腩配豆腐 128 ,慢煮豬腩肥瘦均勻,帶有一點肥膏入口特別香口的,而且豬腩煮到好入味,肉質香嫩,下面豆腐已經索曬豬腩嘅香味,兩樣嘢配合得啱啱好呀,入口有少少酒香,真係好好食,而且味道層次非常豐富,食得出廚師嘅精心炮製,。意大利火腿芝士拼盤 148元,芝士拼盤有好多食材,有提子乾,薯圈,芝士,意大利火腿,賣相真係好吸引,意大利火腿帶有少少脂肪入口特別香,估唔到意大利火腿配上提子乾一齊食味道係咁夾,口感特別而且味道仲要係好好添。炸魷魚圈雞肝醬小食盤 128 元,魷魚炸到脆卜卜,而且仲係炸到金黃色,非常香口,搽少少雞肝醬落去配埋麵包一齊食真係好正。魷魚香口惹味配搭埋雞肝醬味道層次非常豐富,第一次食咁好味嘅炸魷魚圈。鮮蜆蒜油辣椒扁意粉 178 元,蜆肉望落去非常新鮮,加上有少少蒜香同辣椒嘅味道,令到蜆肉嘅鮮味更加突出,而扁意粉亦都煮到啱啱好,軟硬度適中
裝修我比滿分仲有個露台,面對着清真寺,環境仲要非常闊落
行走嘅係型格路線,
清酒慢煮豬腩配豆腐 128 ,
意大利火腿芝士拼盤 148元,
口感特別而且味道仲要係好好添。
炸魷魚圈雞肝醬小食盤 128 元,

鮮蜆蒜油辣椒扁意粉 178 元,
蜆肉望落去非常新鮮,
軟硬度適中唔會太淋,每條意粉都沾上蜆肉嘅鮮味。食到好鮮甜嘅味道
2022-07-25 87 浏览
Recently a big hit for the IG-able spot facing the Kowloon mosqueDidn't fight for the IG-able spots as many KOL and KOL wannabe were queuing up for the shot. Also it was really hot so I would rather stay inside the nice and cold area.Ordered the high tea set and 2 coffee.Food wise,The set includes 2 scones, tuna sandwiches, salmon sandwiches, tomato quiches, 2 doughballs for savory items. For sweet items, matcha puff, chocolate, macaron, and purple potato tart. For coffee, we had an espresso to

Food wise,

For coffee, we had an espresso tonic and a rose latte, you can opt for non - diary.

My honest review would be you go there for the environment rather than the food. Food was decent, but definitely not blown away. The scones were quite mediocre. The sandwiches were okay. The coffee however, i was pleasantly surprised. The waitress was friendly but they lack manpower so not the best kind of attentive service. No one was at the front desk but the loo were clean. Also the entrance was quite enchanting
最近去左個地方同閏密chill下👭🥂😝去左位於尖沙咀既《Library Restaurant & Bar》🕌️呢度無論室內定室外環境都chill到震!!室外環境開揚,有一排梳化凳,仲有唔少綠色植物襯托住,好似一個花園咁🌲🌵加上對面就係望住純白莊嚴既清真寺🕌️成個氣氛有滿滿既異國風情🥰室內裝修亦非常有心思💯走型格酒吧路線,燈光昏暗,好似入左神秘國度咁!同樣係打卡一流📸❥ 松露醬炸薯條 $68必叫小食‼️炸薯條超香脆,面頭灑滿芝士粉🤩點埋松露醬,好食到停唔到口😋❥ 自家製炸薯仔波 $78薯仔波外皮炸得好脆口,入面係薯蓉,食完都幾飽肚🤭❥ 煙燻卡邦尼意大利粉 $178底部係蛋黃卡邦尼汁,每條意粉都掛滿汁,超creamy🍝面頭有好多芝士粉同豬面頰肉,鹹香十足!❥ 香蒜蜆肉辣扁意粉 $178成碟意粉被蜆肉包圍住🤭蜆肉份量十足,隻隻都好新鮮肥美,超滿足🥰扁意粉有少少辣,我本身唔太食辣都接受到✅❥ 火灸帶子配糖醋松子仁 $138必試前菜‼️帶子份量都唔少,入口帶鮮味,配埋糖醋松子仁,有酸酸甜甜既感覺,好開胃😋❥ 烤豬鞍忌廉汁炒香菇 $248豬鞍肉質好厚身,切開見到顏色粉嫩,入口juicy,一d都唔會韌,好高
最近去左個地方同閏密chill下👭🥂😝

呢度無論室內定室外環境都chill到震!!

❥ 松露醬炸薯條 $68
必叫小食‼️炸薯條超香脆,面頭灑滿芝士粉🤩
點埋松露醬,好食到停唔到口😋

❥ 自家製炸薯仔波 $78
薯仔波外皮炸得好脆口,入面係薯蓉,食完都幾飽肚🤭

❥ 煙燻卡邦尼意大利粉 $178
底部係蛋黃卡邦尼汁,每條意粉都掛滿汁,超creamy🍝
面頭有好多芝士粉同豬面頰肉,鹹香十足!

❥ 香蒜蜆肉辣扁意粉 $178
成碟意粉被蜆肉包圍住🤭
蜆肉份量十足,隻隻都好新鮮肥美,超滿足🥰
扁意粉有少少辣,我本身唔太食辣都接受到✅

❥ 火灸帶子配糖醋松子仁 $138

❥ 烤豬鞍忌廉汁炒香菇 $248
豬鞍肉質好厚身,切開見到顏色粉嫩,入口juicy,一d都唔會韌,好高質💗
配菜都好唔錯,香菇炒得好香口,底部既薯蓉好綿滑😚

❥ 是日甜品 (馬卡龍) $88
本來想叫三色意大利雪糕,但暫停供應🥺
所以叫左馬卡龍試下😚
賣相好靚,睇得出花過心思💖
馬卡龍有3粒,係海鹽焦糖味,甜而不膩🤎

❥ Book Mark (Mocktail) $108
由荔枝、蜜桃🍑同菊花茶調製而成,飲落好清新🍸賣相都好吸引!

❥ Librarian (Mocktail) $90
由蘋果汁、奶、香蕉調製而成,呢杯入口creamy少少,味道都較香甜🍹

2022-07-04
2022-07-24 79 浏览
環境係靚嘅基本上,非常適合打卡。喂如果係四人枱嘅話都坐得舒適嘅。但係嗰時嘅安排咗我哋坐過冇咁好嘅二人位。同埋餐廳outdoor嘅位置係最適合打卡,可以影到九龍清真寺。咁就好多人會喺度打卡。比較適合夜晚去,夜晚應該會更加靚。食物方便就係擺盤係靚嘅,但係味道就一般啦。同埋佢個餐廳嘅餐牌設計非常奇怪寫得太複雜。基本上係個食客會睇得好辛苦。寫得非常不清晰。整體上都叫做可以一試嘅咁但係就下次未必會再去啦,試一次就夠啦。
比較適合夜晚去,夜晚應該會更加靚。

2022-07-24 68 浏览
如果唔係朋友帶路我都唔知咁近地鐵站嘅地方竟然有間咁唔錯嘅食店,上到去入座嗰陣隔離有個人佢想Walk in但係原來都已經full晒,所以有興趣嘅朋友記得最好book定位先~費事白行一轉場內嘅佈置都別具特色,就算幾個朋友或者係一班朋友都會坐得舒服,見唔見到左手邊嗰度出邊嘅建築,夜晚望住食飯都幾別具特色。出邊有露天嘅地方,食完飯之後我行咗出去影咗張相,見到嗰度其實都會有啲冷氣同風扇吹住好似都唔錯,下次如果再嚟會試吓坐出邊呢張相就係喺露天枱嗰度影出嚟叫咗個薯條食,可以見到醬料嘅份量都好多,薯條上面嗰啲係芝士碎,溝埋一齊食唔會太鹹,就算點埋醬個味道都好適中,薯條好幼,炸得好脆叫咗個豬鞍,佢入邊勁嫩,下面係薯仔蓉同埋有啲鹹味嘅醬汁,嗰幾條蘆筍都好好食。而且肉嘅份量都唔少,兩個人分黎食都幾滿足我哋本身想試個新蟹肉意粉,但係已經賣晒所以就轉左依個卡邦尼意粉,意粉味道偏鹹少少~另外我哋仲叫咗兩杯酒一個係To Kong, 另一個係feeding 5000s.店員話佢哋啲Cocktail都係特別調製而且背後都有故事。上酒嘅時候都有同我哋解釋返我哋佢背後嘅意義,又幾有心思下呢款酒都比較偏甜,可能會以為易入口,
呢張相就係喺露天枱嗰度影出嚟

而且肉嘅份量都唔少,兩個人分黎食都幾滿足

呢款酒都比較偏甜,可能會以為易入口,但其實酒嘅濃度都幾高。不過佢嘅造型就真係有啲似"鬼怪"裏便地獄使者成日請人飲嘅嗰一杯🙈🙈😆😆
另外個friend叫嘅嗰杯鹹香鹹香的,隔離仲有啲曲奇餅仔,味道真係好獨特。但係同樣地佢嘅酒精度數應該都唔低
所以酒量唔好嘅人都係揀返啲morktail或者係其他飲品啦

2022-07-23 61 浏览
見好多人推薦,環境的確幾靚,對住清真寺,坐室外打卡係幾好,有去旅行嘅感覺。但食物質素真係一般般!三百幾蚊一個封門牛柳,份量適中,擺盆唔算出色,由於本人唔食牛,所以比唔到意見。朋友話牛柳好韌,冇樣又冇內涵。個蜆肉意粉份量過少,幾啖食晒,至於啲蜆肉嘅味道就有啲腥。Cocktail都好令人失望,絕對唔值$150蚊,外形係有心思,中國酒配上中國風嘅杯,waiter serve杯酒嗰陣仲會拎本書嚟介紹杯cocktail背後嘅故事,仲放低本書叫我地睇,打卡係幾好,但真係唔算好飲。我諗喺下晝坐室外位打卡係ok嘅,不過食物質素就一般般。

2022-07-21 44 浏览
今日嚟到尖沙咀試一下打卡嘅餐廳,見到打卡位係一個室外嘅用餐位置,可以看到對面尖沙咀嘅大廈同清真寺,夜晚同日頭影相都幾靚。今次試一下晚餐。❤️立鱗燒馬頭魚配碗仔翅汁 HKD268 - 第一次食立鱗燒,賣相很吸引,魚皮炸到十分脆口,好像食炸魚皮一樣,而且更加鬆化。魚肉夠嫩,有趣地配上香港地道小食碗仔翅,好有特色。❤️貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 HKD188 - 自己偏好比較煙靭嘅意粉,貓耳朵就啱晒我!配上豬肉腸嘅鹹香,十分夾!❤️清酒漫煮豬腩配豆腐醬 HKD128 - 份量比較少,不過兩個人分享,分量剛剛好,豬腩肉不會太肥,沒想到配上豆腐可以減輕油膩感!第一次嘗試這種吃法。❤️棺槨文(Cocktail) HKD 160 - 職員用心地花了大約5分鐘講解這個Cocktail! 上面黑色脆片是餅乾十分有趣,偏重酒味。❤️金字塔文本 (Cocktail) HKD 150 - 這款也是偏重酒味,也有檀香嘅味道。

2022-07-19 106 浏览
呢間西餐廳喺尖沙咀都幾出名,今次同朋友就黎試下成間餐廳都喺綠同金色做主調,營造古埃及特色,裝修都幾有心思👍🏻忌廉白酒煮藍青口 $168味道清新,口感彈牙多汁,唔會過熟太硬,都唔錯👍🏻炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128值得稱讚,三種食材加埋一齊非常夾,雞肝醬味道濃郁,鍾意食雞內臟嘅朋友一定會喜愛👍🏻貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188口感煙韌,味道清淡👌🏻封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348牛柳五成熟剛剛好,入口即溶,配紅酒都十分開胃。蒜蓉都打得好好食👍🏻飲品就叫左mocktail,果汁味比較重,偏甜。兩個人埋單千幾,食物水準正常,餐廳環境一流,坐係到傾下計飲下野都不失係一個好選擇👍🏻
呢間西餐廳喺尖沙咀都幾出名,今次同朋友就黎試下

忌廉白酒煮藍青口 $168
味道清新,口感彈牙多汁,唔會過熟太硬,都唔錯👍🏻
忌廉白酒煮藍青口

炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128

貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188
口感煙韌,味道清淡👌🏻
貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸

封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348
封門牛柳配薯蓉紅酒汁

飲品就叫左mocktail,果汁味比較重,偏甜。

是日甜品
忌廉白酒煮藍青口
貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸
封門牛柳配薯蓉紅酒汁
是日甜品
得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的餐廳聚餐。餐廳環境好有mood,綠色+金色歐陸式裝修好有格調,好適合情侶嚟dinner💝一入到去已經覺得好舒服,門口有啲梳化位比等位嘅朋友坐。我地叫左兩個前菜、兩個主菜、一個甜品同飲品。💕炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128呢個菜名幾特別,所以我哋就叫咗😂侍應就叫我哋魷魚天婦羅+雞肝醬+多士咁樣夾住食。多士焗到脆卜卜好有口感,配雞肝醬perfect!再加埋魷魚天婦羅都不錯,不過會有少少膩😌💕忌廉白酒煮藍青口 $168呢個菜式好多西餐廳都會見到,正常發揮👌🏻💕貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188貓耳朵意大利粉煙煙韌韌,好有口感。意粉汁有淡淡嘅芝士奶香,有少少驚喜👏🏻💕封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348我哋叫咗五成熟,牛柳煎得剛剛好,口感不錯。不過可能我食開重口味,牛柳略嫌有啲淡味,如果可以再加少少鹽會更佳😌👍🏻是日甜品 Brownie雲呢拿雪糕$88Brownie口感厚實,都好食😌👌🏻不過較甜五餅二魚 $160我又係俾個名吸引而叫咗😂上菜時侍應會將杯面上嘅木魚燒燶少少,帶出木魚嘅香味。酒底偏苦澀,但配上少少鹹香嘅木魚味,又有另一番風味😌👍🏻佢又真係幾盞鬼,配返五
得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的餐廳聚餐。

一入到去已經覺得好舒服,門口有啲梳化位比等位嘅朋友坐。

我地叫左兩個前菜、兩個主菜、一個甜品同飲品。

💕炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128
呢個菜名幾特別,所以我哋就叫咗😂
再加埋魷魚天婦羅都不錯,不過會有少少膩😌

💕忌廉白酒煮藍青口 $168
呢個菜式好多西餐廳都會見到,正常發揮👌🏻

💕貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188

💕封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348

是日甜品 Brownie雲呢拿雪糕$88
Brownie口感厚實,都好食😌👌🏻不過較甜

五餅二魚 $160
我又係俾個名吸引而叫咗😂
上菜時侍應會將杯面上嘅木魚燒燶少少,帶出木魚嘅香味。
酒底偏苦澀,但配上少少鹹香嘅木魚味,又有另一番風味😌👍🏻

佢又真係幾盞鬼,配返五塊餅喺度😂

整體來講,呢間餐廳嘅環境佈置非常出色,好適合情侶玩一班姊妹嚟食嘢同飲酒手打卡。
我哋兩個人埋單千三左右,價錢中上小貴,但勝在環境有格調,如果有啲特別日子都可以嚟慶祝吓😌👍🏻
2022-07-16 91 浏览
之前book咗一日諗住去食午餐,打風食唔到,今日同閨蜜去咗下午茶。之前睇過人哋介紹,所以想去試新野,我今日尖沙咀超熱,起碼有34度,中午已經同另一個好朋友去咗食午餐,但係天氣實在太熱,所以臨時搵咗個地方去飲嘢。諗起上次食唔到,所以今日即刻去撞彩,去到等咗一陣終於有位。大部份嘅侍應態度都好好,如果冷氣可以開大啲仲好,因為戶外嗰啲冷氣好似吹咗入嚟,室內所以就唔夠冷氣。食物款式希望可以增加,例如整一啲ADB、多士同多啲意粉甜品的選擇。相比之下飲品比食物最出色,如果食物選擇可以多啲會吸引人再返轉頭。
2022-07-16
下午茶
2022-07-16 66 浏览
最近尖沙咀有一間好出名嘅打卡餐廳,就係佢嘅外圍可以望到清真寺,呢間餐廳好近地鐵站,地點方便, 5分鐘就可以行到。餐廳嘅環境好靚,好有現代感。食物嘅價錢都好抵食,價錢適中。佢嘅主食同小食都好豐富,甜品都好多選擇。佢都有好多酒,種類都好多,咩類型嘅酒都有。你要飲乜嘢酒都有。呢個真係好好食,火炙帶子,味道清甜可口,容易入口,配埋佢特製嘅醬汁,清新爽甜。松露薯條,外脆內軟,配上黑松露醬,真係好好食,值得一試。 無酒精嘅雞尾酒,好清甜可口,好適合夏天飲用。Gin tonic,沖得好好飲。蟹肉意粉,香滑可口,意粉有彈性,好食。芝士冷盤,配埋餅乾,仲有蜂蜜,好好食,甜而不樓。餐廳環境都好靚,成個氣氛好好。

食物嘅價錢都好抵食,價錢適中。

佢嘅主食同小食都好豐富,甜品都好多選擇。

佢都有好多酒,種類都好多,咩類型嘅酒都有。

你要飲乜嘢酒都有。

松露薯條,外脆內軟,配上黑松露醬,真係好好食,值得一試。

無酒精嘅雞尾酒,好清甜可口,好適合夏天飲用。

Gin tonic,沖得好好飲。

蟹肉意粉,香滑可口,意粉有彈性,好食。

芝士冷盤,配埋餅乾,仲有蜂蜜,好好食,甜而不樓。

餐廳環境都好靚,成個氣氛好好。
2022-07-15 87 浏览
間唔中都見人黎呢間bar打卡😍睇見啲相咁靚所以都bookmark左。第二日係假期,所以同朋友黎飲杯野。呢間bar係用左圖書館📚做主題,有翠綠色嘅裝潢加埋樹林嘅牆面一入黎已經感覺到熱帶雨林嘅氣息,好特別🌴!!♍️西冷牛扒10oz配焗牛油薯仔🥩🥔 $298叫左7成熟,煎得好靚仔😍望落已經覺得好好食,冇肥膏冇筋位,外面金黃入面粉嫩,比起某啲專食牛扒嘅餐廳更好食😋好想再去回味🌟必試♌️義式肉醬闊條麵🍝$178連啲麵底都係手工麵,口感比較厚實,上面鋪滿巴馬臣芝士碎,夾住肉醬食味道惹味又香濃⚛️To Kong 杜康醴 🍶$150店員上酒前都會介紹下杯酒,每一杯酒都係一個故事,配合番library 主題。有啲似中式嘅糯米酒,相傳係中國第一個釀酒師整嘅,米味好香,個人覺得仲有一陣杏仁霜嘅味,粒粒糯米渣嘅口感,帶少少甜味✡️Pymarid Texts 金字塔文本🍸$150口感順滑,味道飲落鹹鹹地,好濃烈嘅菊花味,尾段又有帶濃厚果香,非常之特別感覺有種去左東南亞國家嘅味道成間舖頭嘅主題都好特別,餐廳望出去望住清真寺🕌️特別係南美風嘅裝修,同埋象形文字嘅牆身設計就好似入左古文明嘅國度🗿仲可以試到好多特色cocktai

♍️西冷牛扒10oz配焗牛油薯仔🥩🥔 $298

西冷牛扒10oz配焗牛油薯仔

♌️義式肉醬闊條麵🍝$178

義式肉醬闊條麵

⚛️To Kong 杜康醴 🍶$150

To Kong 杜康醴

✡️Pymarid Texts 金字塔文本🍸$150

Pymarid Texts

成間舖頭嘅主題都好特別,餐廳望出去望住清真寺🕌️特別係南美風嘅裝修,同埋象形文字嘅牆身設計就好似入左古文明嘅國度🗿仲可以試到好多特色cocktail ,推薦大家黎enjoy放鬆✨基本上都冇乜挑剔,非常滿意

西冷牛扒10oz配焗牛油薯仔
義式肉醬闊條麵
To Kong 杜康醴
Pymarid Texts
2022-07-15 50 浏览
成個月前已經Plan左黎食晚飯, 主要比佢地既裝潢同境觀吸引, 但原來佢地既食品都唔錯! 餐廳有設有多個打卡位置, 最靚既一定係佢地露台位置因為對住清真寺, 感覺就好似外國既景點之一🤩到步後, 店員有禮貌咁帶位, 亦詳細介紹餐牌, 而言談中有講有笑, 感覺到好真誠!😊😊由其幫忙影相, 我地都收哂貨但店員想影更好影多幾個唔同角度比我地😂1/ 鮮蜆蒜油辣椒扁意粉🌶 $178選用沙白蜆所以十分肥大, 而且鮮味十足, 而扁意粉帶少許微辣, 相當惹味, 如果份量可以再多的就更好喇!😊2/ 烤豬鞍炒香菇🐖 $248非常嫩口既豬鞍配上香口既香菇再加薯蓉係底相當滋味, 忍唔住肥膏位都食埋😋3/ Mocktail - Book Mark🍸 $108Mocktail本身就係冇酒精飲品, 而Book Mark呢款成份主要係菊花茶加上荔枝同桃既糖漿而成, 茶味香濃☕️4/ Cuba Libare🍹 $118用冧酒, 可樂同香檸合製而成, 味道飲落好似凍檸檬可樂, 但飲多幾啖就會不期然有一點醉意, 非常易入口🤪5/ 布朗尼🍫 $98心型既心太軟配上軟雪糕永遠都係咁夾, 熱辣辣既心太軟外皮烘得脆卜卜, 內裡軟熟😋

1/ 鮮蜆蒜油辣椒扁意粉🌶 $178

2/ 烤豬鞍炒香菇🐖 $248

3/ Mocktail - Book Mark🍸 $108

4/ Cuba Libare🍹 $118

5/ 布朗尼🍫 $98
2022-07-15 54 浏览
放工想同朋友飲杯野。傾下計,呢到好岩兩個女仔黎朋友揀左呢間library 係尖沙咀一間裝修好特別既酒吧餐廳。 有得揀outdoor 當晚食飯 太熱 我地坐返indoor 。我地叫左兩杯野飲 分別叫book mark & book cover 😍 見到杯野心心眼 兩杯野都好清新食物我地叫左個慢煮豬腩肉呢個好出色👍🏻grill 得勁香脆 豬腩肉簿切 下面有豆腐 兩個配搭好好紅菜頭意大利飯 呢個感覺好健康 可以平衡返上一道菜。 將芝士撈埋一齊食 都唔覺得濟仲有叫左封門牛柳 係用安格斯牛 牛味相當濃郁 薯溶整得好creamy
放工想同朋友飲杯野。傾下計,呢到好岩兩個女仔黎

食物我地叫左個慢煮豬腩肉

2022-07-14 37 浏览
這天約了朋友吃飯,他一向是個主意多多的潮人,所以問他去那間時興餐廳吃飯,他一定不會令我失望。他帶我去他常去的蒲點尖沙咀,以往這幢大厦是長長人龍排隊光顧日式放題的,但現在已不復見。踏進餐廳播放着強勁音樂,装修亦走型格一族。年輕侍應詢問我們選擇室內還是室外坐位,因我倆都不抽煙所以選了室內坐位。翻開餐牌,其實食物類型選擇不多,相反飲品就有較多的選擇。反正我倆久未見面,有說不完的話題,正好摸摸杯底,吃吃東西,盡訴心中情。我酒量不太好,點了一杯叫Book Mark的MocktaiI,單看外型已吸引了我,飲下口更有一種清新感覺。朋友酒量好,於是叫了一杯叫棺槨文的cocktail,端上來時有蓋煙薰住的,非常特別。有飲品當然需要食物,我倆點了一碟鮮蜆蒜油辣椒扁意粉,蜆肉新鲜肉厚,辣味適中。還叫了一份西泠牛扒配焗薯,厚切西冷牛扒肉質鮮嫩,調味適中,值得推薦。由於有說不完的話題,我倆再叫了一客松露炸薯條,薯條沾松露醬原來這般好味,就這樣邊喝、邊吃、邊說下和好友渡過了一個愉快晚上。