2021-05-28
隱世出色法國菜🇫🇷某日去左觀塘做嘢,心知一至五都非常繁忙,人多車多,嘢食雖然遍佈各街各巷,但係一到放工時間想搵啲舒適而又清靜啲既環境真係唔易,好在地膽朋友推介我去左間隱世高水準法國菜。環境好大,裝修好舒服,另設有個沙發位俾朋友傾吓偈。嘢食方面價錢都大眾化,而且高水準。🦞特製龍蝦湯:濃烈既龍蝦味係整個沙既靈魂,與中間的大蝦很配,點麵包一流。🥖法式香草焗田螺配多士:香草味真係非常之出色,與一般其他香草汁截然不同,田螺很鮮甜,另外香草汁配上多士吃,味道很match。🍅蕃茄羅勒醬橄欖意大利粉:新鮮橄欖配上特製羅勒醬,香甜嘅蕃茄融入意粉當中,意粉軟硬適中,口感很好。🐔原隻烤黃油春雞配芥末籽汁:鮮嫩嘅雞肉不得了,最高層次係可以烤到雞皮脆口但係完全唔肥膩,味道鹹鹹地,再配上蔬菜拌碟。