2022-09-18
每次去SOHO都有一個新嘅驚喜今次來到這間位於SOHO正中心嘅餐廳絕對係非同凡響Grape Fruit Cold Brew簡約的放盤 更顯品味飲落有一種回甘嘅感覺口味不算太濃烈絕對係淡麗之選擇Royal Chocolate女仔一定喜歡 面頭有兩粒燒過嘅棉花糖下面就係濃郁嘅朱古力 見到都已經心心眼 飲下更加開心 因為朱古力味非常突出 一飲入口就有一種濃郁嘅滿足蘇格蘭蛋地地道道嘅英倫美食 外面一層炸過的肉碎包住一隻雞蛋 好好嘅肉味 係一種英倫街頭美食情懷 好考功夫 因為裏面嘅雞蛋仍然係有流心效果 側邊襯托着雜菜沙律 令人不會太油膩嘅感覺 好有心思 考慮到食客嘅每一個需要炸甘鯛魚配橙甜茴香沙律講到鯛魚通常都係刺身食 但今次西方嘅烹調手法原來係非常美味 魚皮炸到金黃色 香氣撲鼻 魚肉仍然保持幼滑感覺 側邊有橙甜茴香沙律 這個配搭非常之新鮮 亦都係非常之好因為有一種清新夏日嘅感覺 雖然就快踏入秋天 但係這兩天實在太熱食到這個有一種去陽光海灘度假嘅感覺招牌香草焗雞(半隻)我認為這燒雞必須要點 皮脆 肉滑 多汁 厚肉 香口 相信已經可以解答到一切分量十足一個人隨時都食唔晒 非常重要嘅係側邊嗰啲粟米都
今次來到這間位於SOHO正中心嘅餐廳絕對係非同凡響
Grape Fruit Cold Brew
簡約的放盤 更顯品味
招牌香草焗雞
(半隻)
我認為這燒雞必須要點
皮脆 肉滑 多汁 厚肉 香口 相信已經可以解答到一切
分量十足一個人隨時都食唔晒 非常重要嘅係側邊嗰啲粟米都係用牛油煮的 非常香
意大利鮮茄醬大蝦意大利麵
喜歡意大利麵嘅人一定唔可以錯過這款意大利麵 三隻大蝦已經非常搶眼 豐富嘅蝦膏 已經剝殼嘅蝦肉 咬落去仍然係咁彈牙可口 意大利麵軟硬度適中加埋清新嘅鮮茄烹調 食到一種意大利嘅風情
RUM酒提子拖肥蘋果班戟
面頭雪糕的冷 班cake的熱
提子蘋果的甜酸 班戟的柔軟 班戟邊的脆口
集所有口感於一身 高層次的享受
我大膽講句 這間位於中環地方嘅西餐廳性價比非常之高
完全打破交貴租就要提高價錢嘅定律
而家依度嘅環境非常優美有一種好chill 度假嘅感覺 好似去咗外國咁
有上下兩層兩層各有特色下面熱鬧啲有個酒吧上面就寧靜啲
可以叫多啲其他嘢食