2021-07-07 37 浏览
成日都想去野餐,但係又會嫌事前準備工作太麻煩😝上網見到Lagom Kaffe新推出既輕·野餐套餐會幫手準備晒所有嘢,簡直係懶人之選,所以今日就約埋姐姐一齊去懶人野餐!我地係餐廳拎完野就直接去左附近既觀塘海濱公園,個到有草地,又可以望海,行過去唔使10分鐘,真係超級方便😆而且套餐已經包埋野餐籃、野餐墊、木質托盤、餐具(叉、匙羹)、酒杯同乾花,所提供既餐籃、野餐墊完全符合少女心❤️勁岩打卡📸️🎈輕·野餐[出租野餐盒] $680包10款甜、鹹點👇🏻🐟吞拿魚粟米酥皮盒🥐雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥 🍞士多啤梨麻糬吐司🍑紅苺蜜桃馬卡龍🍵芝麻焙茶司康配焙茶醬🥨玫瑰荔枝蝴蝶酥🥪煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🍰伯爵茶芝士蛋糕🥗田園沙律配蜜糖芥末醬🍉時令生果拼盤🐟吞拿魚粟米酥皮盒🥐雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥 酥皮盒外皮酥脆鬆化,裏面既吞拿魚份量好多;牛角酥非常酥脆,裏面有好多芝士,芝士味香濃,好食推薦👍🏻🍞士多啤梨麻糬吐司🍑紅苺蜜桃馬卡龍🍵芝麻焙茶司康配焙茶醬🥨玫瑰荔枝蝴蝶酥吐司既麻糬煙韌,入面既焙茶醬好正!馬卡龍入口外脆內軟,有淡淡的蜜桃香味;焙茶司康焙茶味濃;蝴蝶酥大塊酥脆。🥪煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🍰伯爵

🎈輕·野餐[出租野餐盒] $680

🍞士多啤梨麻糬吐司
🍑紅苺蜜桃馬卡龍
🍵芝麻焙茶司康配焙茶醬

🍰伯爵茶芝士蛋糕
三文治有兩款,一款係煙三文魚三文治,煙三文魚份量唔少,上面仲有三文魚籽;另一款係牛油果,牛油果蓉非常多;芝士蛋糕好香伯爵茶味,口感軟滑。

🍉時令生果拼盤
沙律蔬菜新鮮爽脆;生果拼盤有火龍果、西瓜、菠蘿同士多啤梨,每一樣都新鮮清甜。

🥂Hoegaarden柑橘檸檬草白啤酒
🍻Blue Girl Fresh

整體黎講,哩個輕·野餐套餐真係超方便,而且食物精緻好食,好啱打卡,星期六訂個野餐套餐,同朋友休閒一下,真係唔錯既選擇。

🌟溫馨提示🌟
1.輕·野餐套餐要透過Lagom Apps預訂,之後到牛頭角分店領取。
2.哩個係期間限定活動,去到8月31號。
3.野餐用具須於野餐後歸還。

外卖自取
下午茶
而家天氣一時落雨, 一時放睛, 真係好難觸摸呀! 要weekend早一兩日先定到活動,發現依間cafe出左個野餐套裝! 除左野食, 仲可以借埋打卡用品! 前一日訂購, 當日直接去餐廳拎野, 行幾分鐘去海濱, 就可以同閨蜜打卡影靚相🤩-🦁 野餐套裝 ($680/set), 包括:1️⃣ 每日新鮮焗製 10 款咸甜點獅心推薦|士多啤梨麻糬吐司, 伯爵茶芝士蛋糕, 煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治其他|時令生果拼盤, 吞拿魚粟米酥皮盒, 雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥, 田園沙律配蜜糖芥末醬, 紅莓蜜桃馬卡龍, 芝麻焙茶司康配焙茶醬, 玫瑰荔枝蝴蝶酥-2️⃣ 飲品|啤酒/咖啡藍妹同hoegaarden 各 1 枝 或 冷泡咖啡2枝.我地簡左啤酒! 夠冰凍! Hoegaarden 全新柑橘檸檬草白啤酒, 味道好清新 包裝又靚 好岩女仔😍 -3️⃣ 打卡必備野餐用品夠大既野餐墊, 田園野餐籃, 木質托盤, 精緻餐具, 酒杯, 乾花束 (依個真係畫龍點睛!)-🦁 獅心打卡指南-衣著|夏天 吊帶/連身裙都係好選擇! 野餐墊係格仔, 所以顏色揀素色/粉色系較好-髮型|如果天氣好, 應該會熱 編髮會好過披髮-Pose1. 封
🦁 野餐套裝 ($680/set), 包括:

1️⃣ 每日新鮮焗製 10 款咸甜點

2️⃣ 飲品|啤酒/咖啡
藍妹同hoegaarden 各 1 枝 或 冷泡咖啡2枝.

3️⃣ 打卡必備野餐用品
🦁 獅心打卡指南
-髮型|如果天氣好, 應該會熱 編髮會好過披髮
-Pose
1. 封面/圖3個構圖直接copy plz, 訓低人同食物/用品成對角線, 用手/啤酒/道具遮太陽~2. Side plank夠辣😙, 3. 背影, 4. 拎啤酒舉高隻手, 5. 趴低托腮/頭, 同借既道具互動!
-位置|怕曬可以去番近天橋, 想靚d要近海, 樹下會影到樹影好靚😍
🦁 訂購方法|預早一日透過 樂感 Apps 訂購 (有片教學). 翌日到牛頭角 Lagom Kaffe取, 再行5分鐘去觀塘海濱走廊野餐, 最後6點前還番d工具去Lagom Kaffe
🦁 Lagom Kaffe
牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖
☕️一個人的下午✨點解食到咁多野😂🔻All day breakfast 🍽 ($128)上菜時好香 增加食慾🤤學人試下生酮飲食 呢個岩哂最中意佢有好多菇💕 大愛仲有條大腸仔 非常吸晴亦好好吃兩小塊牛油麵包亦烘過 不馬虎哦🔻加倍情濃 Cappuccino ☕️ ($34)天陰陰想飲熱飲+$5升級fruity blend 可能加左奶泡 果味無hand drip 咁出但都好好飲 feeling relax~~🔻抹茶戚風蛋糕 🍰 ($40)被網上圖燒到而點的一大pat抹茶cream撻落蛋糕上面愛cream愛濕潤的人 無力抗拒Cream係超濃抹茶味💚💚唯蛋糕偏乾身 只能說口味人人不同其實仲有好多想試😳😳😳包括招牌台北燉牛肉意粉、燕麥奶Milk shake、抹茶tiramisu etc. 而環境亦好好坐 樓底很高會encore的😈
☕️
一個人的下午✨
點解食到咁多野😂

🔻All day breakfast 🍽 ($128)
上菜時好香 增加食慾🤤
學人試下生酮飲食 呢個岩哂
最中意佢有好多菇💕 大愛
仲有條大腸仔 非常吸晴亦好好吃
兩小塊牛油麵包亦烘過 不馬虎哦

🔻加倍情濃 Cappuccino ☕️ ($34)
天陰陰想飲熱飲
+$5升級fruity blend
可能加左奶泡 果味無hand drip 咁出
但都好好飲 feeling relax~~

🔻抹茶戚風蛋糕 🍰 ($40)
被網上圖燒到而點的

而環境亦好好坐 樓底很高
會encore的😈
1K
2021-07-07 29 浏览
🧺Lagom Kaffe 野餐盒套裝 $680✨-有時想去野餐但又嫌麻煩~~咁Lagom新出既野餐盒set就啱哂大家❤️❤️個set有齊野餐籃、野餐墊、餐具、乾花、野食同飲品,十分方便~~拎完之後近近地可以去觀塘海濱野餐,有草地又有海景,打卡一流呢📸📸套餐野食包括:📍士多啤梨麻糬吐司🍞📍時令生果拼盤🍍📍吞拿魚粟米酥皮盒🌽📍雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥🥐📍田園沙律配蜜糖芥末醬🥗📍紅莓蜜桃馬卡龍🍓📍芝麻焙茶司康配焙茶醬☕️📍玫瑰荔枝蝴蝶酥🥨📍煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🥪📍伯爵茶芝士蛋糕🍰飲品:📍Blue Girl Freśh🍺📍金橘檸檬草百啤酒🥂野食除左賣相靚,款款味道都唔錯~~當中推介士多啤梨麻糬吐司!!鬆脆吐司➕煙韌麻糬,口感豐富😋😋-🌟P.S. 野餐盒訂購方法都好簡單~~只要用Lagom Kaffe Apps下訂,揀好時間去拎就得架啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
🧺Lagom Kaffe 野餐盒套裝 $680✨
有時想去野餐但又嫌麻煩~~
咁Lagom新出既野餐盒set就啱哂大家❤️❤️

📍伯爵茶芝士蛋糕🍰

飲品:
📍Blue Girl Freśh🍺
📍金橘檸檬草百啤酒🥂

野食除左賣相靚,款款味道都唔錯~~
當中推介士多啤梨麻糬吐司!!
鬆脆吐司➕煙韌麻糬,口感豐富😋😋
🌟P.S. 野餐盒訂購方法都好簡單~~
2021-07-07 18 浏览
平日生活太急速放假就成日想去舒適既cafe慢活一下今日黎到牛頭角既Lagom Kaffe呢度好闊落 空間感十足餐廳仲可以帶狗仔一齊黎門口位放左麵包同蛋糕行入少少係咖啡沖調既地方成個感覺都好適舒食飯方面 我地叫左鹹蛋黃蒜香軟殼意粉🍝第一次食有鹹蛋黃既意粉 估唔到味道咁夾👍🏻意粉沾滿鹹蛋碎 味道帶鹹香 令人一口接一口食不停原隻軟殼蟹炸得香口脆脆的明太子蕃茄雞肉意粉🍝茄味香濃 好開胃 有兩塊雞肉 雞肉帶有小小焦香味 肉質亦唔嚡口朱古力麻糬窩夫·焦糖雪糕有4大舊窩夫 窩夫有麻糬 煙煙韌韌好特別 可以點佢提供既cream一齊食雪糕好夠凍 放左一陣都未溶雪糕下面放一個抺茶蛋糕 抺茶味好濃整體來講 食物質素好高菜式都創新有心思👍🏻
平日生活太急速

整體來講 食物質素好高
菜式都創新有心思👍🏻

2021-06-26
2021-07-07 59 浏览
樂感新推出嘅野餐set非常friendly野餐用品都一應俱存 講緊係由野餐籃 去到張野餐墊 再到食野嘅餐具酒杯都全套借曬比你( ⌯᷄ω⌯᷅ )ヤダ最癲係乜野 最癲係知天氣熱 連小風扇都比埋你 真係比埋條命你好冇( ◜࿀◝ )不過最重要都係食物質素 馬上嚟睇下有咩食!菠蘿腸仔啫喱糖呢啲就收埋先 總共有十款超高質鹹甜點🍓士多啤梨麻糬吐司🍎時令生果拼盤🥯吞拿魚粟米酥皮盒🥐雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥🥗田園沙律配蜜糖芥末醬🍩紅莓蜜桃馬卡龍🥧芝麻焙茶司康配焙茶醬🥨玫瑰荔枝蝴蝶酥🥪煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🍰伯爵茶芝士蛋糕仲有兩枝啤酒🍻其實款款質素都幾高 畢竟價錢唔平我分享下最鍾意一款鹹點同甜點🤤´•ᴥ•`雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥🥐鹹點方面我最鍾意牛角酥( ˊ꒳ˋ ) ᐝ芝士超大片 牛角酥亦焗得好香 夾埋豬梅片係超豐富享受 原本都有驚過3個人share呢個野餐盒會唔會唔夠飽 但食完呢個牛角酥都飽左一半(✌︎˙˘˙✌︎)´•ᴥ•`士多啤梨麻糬吐司🍞一見到佢嘅賣相已經比佢俘虜左吐司焗到金黃色 配有伯爵茶醬仲要夾住麻糬喺中間( ⌯᷄ω⌯᷅ )ヤダHigh tea 必備 絕對滿足少女心而且又係飽肚之選(
樂感新推出嘅野餐set非常friendly
野餐用品都一應俱存 講緊係由野餐籃
去到張野餐墊
連小風扇都比埋你 真係比埋條命你好冇( ◜࿀◝ )

總共有十款超高質鹹甜點

一見到佢嘅賣相已經比佢俘虜左
吐司焗到金黃色 配有伯爵茶醬
仲要夾住麻糬喺中間( ⌯᷄ω⌯᷅ )ヤダ
High tea 必備 絕對滿足少女心
而且又係飽肚之選( ◜࿀◝ )
吐司脆脆地味道亦好香( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )

去到拎野餐套裝嘅時候好多人喺門口等位( ˊ꒳ˋ ) ᐝ下次要試埋堂食先得 睇落非常吸引呀( ・᷄ὢ・᷅ )
2021-07-07 14 浏览
朋友話觀塘有間餐廳出了一個期間限定的輕野餐,用lagom app就可以預訂野餐盒,而且去觀塘海濱都十分方便。這個野餐盒除食物仲有籃,地墊,餐具之類十分方便,而且仲有飲到啤酒,blue girl啤幾清岩晒天氣熱時間,而另一款hoegaarden就有檸檬草味好特別,今次訂野餐盒仲可以有把風扇仔送不錯。 士多啤梨麻糬吐司,麻糬軟熟配吐司脆不錯,而且仲有做型好可愛。生果拼盤都好新鮮又夠甜。我們將食物放在木盤好靚,吞拿魚粟米酥皮盒,啖啖吞拿魚,雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥,芝士味幾重。獨立包裝的玫瑰荔枝蝴蝶酥,一打開沒想到咁大片,而且十分脆口。田園沙律配蜜糖芥未醬,醬汁好清新而菜好多款都十分新鮮。仲了剛才的食物仲有飽肚又份量十足的煙三文魚忌簾芝士牛油果三文治。 甜品都有幾款,紅莓蜜桃馬卡龍,芝麻焙茶司康配焙茶醬,焙茶味勁濃又香。伯爵茶芝士蛋糕,好滑口感茶味濃,全部食完真的十分飽肚,而且用完後還回餐廳十分方便。

外卖自取
2021-07-07 14 浏览
><喺Lagom Apps預訂咗野餐籃($680)店員會當面點算借出野餐物品:野餐藤籃 / 野餐墊 / 木質托盤叉同匙羹 /酒杯 /乾花束需要當日1800之前交還用具十款野餐鹹甜點就有* 士多啤梨麻糬吐司* 時令生果拼盤* 吞拿魚粟米酥皮盒* 雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥* 田園沙律配蜜糖芥末醬- 紅莓蜜桃馬卡龍- 芝麻焙茶司康配焙茶醬- 玫瑰荔枝蝴蝶酥- 煙三文魚忌廉芝士/牛油果三文治- 伯爵茶芝士蛋糕包埋藍妹同Hoegaarden 柑橘檸檬草白啤酒藍妹會送唔同嘅小禮物 今日就有個風扇仔食物就一盒盒整齊包裝好 拎齊嘢可以直接去附近海傍野餐可惜當日落大雨 所以改為係室內用餐餐廳空間感好夠 同時係寵物友善餐廳下次可以約人嚟食飯傾偈><><><><><><><><><><><><><Lagom Kaffe牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖
喺Lagom Apps預訂咗野餐籃($680)
店員會當面點算借出野餐物品:
下次可以約人嚟食飯傾偈
><><><><><><><><><><><><><
Lagom Kaffe
牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖
難得同屋企人夾到時間去outdoor活動咁岩睇到呢間餐廳有可以成套basket連食物都外借埋嘅set岩晒我地懶人😂😂成個set包左勁多野食店員話係for2-4人用而飲品方面就係blue girl fresh 同Hoegaarden金橘檸檬草白啤酒啤酒仲好貼心係雪凍左仲有保溫袋裝住由餐廳去到觀塘海濱長廊只需要10分鐘左右非常方便野餐當然唔少得有塊靚靚嘅枱布,加埋紮乾花完全係錦上添花食物嘅陣容亦都非常頂盛造型十分之吸睛份量都比我想像中多兩個人食真係飽到癲士多啤梨麻薯吐司食落非常之有幸福感只能夠講麻薯係本世紀其中一樣最偉大嘅發明食落非常之協調同好食仲有少少禮物送返🤣🤣整體成個用餐體驗都非常之好用嚟打卡一流❤️❤️

難得同屋企人夾到時間去outdoor活動
岩晒我地懶人😂😂

成個set包左勁多野食
店員話係for2-4人用
啤酒仲好貼心係雪凍左仲有保溫袋裝住
由餐廳去到觀塘海濱長廊只需要10分鐘左右
非常方便

野餐當然唔少得有塊靚靚嘅枱布,加埋紮乾花完全係錦上添花

食物嘅陣容亦都非常頂盛

用嚟打卡一流❤️❤️
2021-06-25
  • 野餐套裝
2021-07-07 52 浏览
朋友推薦Lagom Kaffe下午茶,3點去到,朋友尚未出現,而當時未有卡位,Receptionist 安排我在兩人座位等,叫我唔好落單住,否則轉位有問題。朋友到了仍然未有卡位,於是選擇了最埋面的座位,但是無冷氣,好悶熱,未坐低,正在考慮到其他位置的時候,有卡位埋單。我們向職員示意想到那張卡位。正待職員執檯清潔,我步向卡位時,執檯員工C.T. xxx 大大聲講"又轉檯呀!"  我真的被嚇了一跳,這般級數的餐廳竟然有這樣的服務態度! 如果唔係餐廳的規劃這樣差,我就唔洗搬來搬去啦!貪得意嗎!用QR code 落單又唔係user friendly 過人,搵員工落單,就叫你用QR code 落,鬼唔知牙!食物也不見得好到哪裡!百幾蚊一個waffle,又硬又難食,無下次!

2021-07-05
經過牛頭角想搵間Cafe坐一陣,都係去返Lagom Kaffe,環境夠大舒適。▧ 海鹽焦糖,朱古力麻糬,提子冧酒 HK$138本來只點了咖啡想閑坐工作一下,見隔離枱點咗窩夫,就被吸引到(≧▽≦) 揀咗呢款朱古力窩夫一試!味道有驚喜喔,窩夫中隱藏咗煙韌嘅麻糬,即叫即做,外脆內軟( ´▽`) 配上焦糖雪糕仲有提子冧酒嘅cream,好味,絕對唔會太甜,份量超多,最好兩個人share。▧ Latte

▧ 海鹽焦糖,朱古力麻糬,提子冧酒 HK$138

▧ Latte
2021-06-23
2021-07-07 30 浏览
黎過兩次Lagom Kaffe, 發現兩次黎嘅menu有唔同左。餐廳環境好闊落開明,仲有室外位置可以坐。夠晒chill第一次黎嗌左以下主食波特菇松露酒漬藍莓奶油燉飯。幾特別嘅配搭,松露味唔算好重,就連以往唔食松露嘅朋友都話好食撈埋個溫泉蛋仲有少少藍莓粒,呢個配搭真係第一次食但又幾夾味!牛肉千層麵。呢個千層麵有少許麻辣,花椒八角味好香好好食。第二次黎就嗌左以下之前冇嘅野食同樣嗌左兩個main. 個飯好抵食呀,八爪魚🐙勁厚一舊!牛肉Buger有烘過都幾脆,牛都夠juicy同埋薯條份量都夠多仲有嗌左個綠茶tiramisu, 好正呀佢個樣好靚同埋好香綠茶味,唔係淨係得個甜字果隻。同埋係好大嘅一份dessert,最後其實都有啲食唔晒🤣野飲就兩次黎都係嗌milk shake,有啲款式會有加左燕麥之類幾健康同好味😚
第一次黎嗌左以下主食

牛肉千層麵。呢個千層麵有少許麻辣,花椒八角味好香好好食。

第二次黎就嗌左以下之前冇嘅野食

2021-07-02
2021-07-05 10 浏览
LagomKaffee 在六月新推出左野餐盒套餐,咁我就同朋友一齊去觀塘海濱到試吓佢哋嘅野餐套餐套餐包括租借用品:野餐籃,野餐墊,野餐用品(碟,叉,匙羹,杯),乾花套餐野食: 士多啤梨麻糬吐司,時令生果拼盤,吞拿魚粟米酥皮盒,雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥,田園沙律配蜜糖芥末醬,紅莓蜜桃馬卡龍,芝麻焙茶司康配焙茶醬,玫瑰荔枝蝴蝶酥,煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治,伯爵茶芝士蛋糕飲品:藍妹Freśhhoegaarden 金橘檸檬草百啤酒拎完野餐套餐,行5分鐘就到觀塘海濱長廊, 香港人真係好鐘意戶外活動,就算夏天都有一班人唔怕熱, 去野餐享受著海風和親親大自然。而我都急不及待打開個野餐套裝 ~~😍😍~~食物賣相好精美,細細份好方便食,而且好味!非常喜歡 🥰 甜甜(紅莓蜜桃馬卡龍),好濃郁焙茶味(芝麻焙茶司康配焙茶醬),脆脆(玫瑰荔枝蝴蝶酥),豐富足料嘅(雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥)不過有少少麻煩,要透過佢哋嘅Apps去訂購呢個野餐套餐,如果大家有興趣嘅話都可以自己去睇一下

套餐包括

飲品:藍妹Freśhhoegaarden 金橘檸檬草百啤酒

而我都急不及待打開個野餐套裝 ~~😍😍~~

2021-06-12
5 分钟 (外卖自取)
2021-07-03 40 浏览
- 作為正值青春年華既夏季少女🌸,平日緊係唔可以淨係出去行街睇戲食飯啦。- 咁6️⃣月到底可以做啲咩?緊係去野餐🧺、打卡、放鬆心情❤️同朋友Chill下啦!但係...想去野餐又唔想浪費時間整野食...- Lagom Kaffe就幫到你地啦,Lagom聯乘左Blue Girl 同 Peanuts Time 推出左全套野餐盒,內容物少女感十足,由食物、野餐用具、啤酒同乾花等,佢地通通都幫你準備好,真係兩手Fing Fing 就可以野餐啦🧺。重點係取物品同交還物品既地點都好方便,鄰近仲有觀塘海濱。- 野餐盒包含左輕巧精緻既小食同清涼既啤酒🍻,再配上文藝氣息濃厚既素色野餐用品,同三五知己偶爾放空一下,享受慢活,真係人生一大美事!************************前菜及鹹點方面:1. 田園沙律🥗配蜜糖芥末醬🍯:蜜糖芥末醬酸酸甜甜非常清爽,配上新鮮沙律菜,感覺勁Fresh!2. 吞拿魚粟米酥皮盒🐟🌽:吞拿魚同粟米一向都好合拍,而酥皮口感鬆化唔油膩,一口一件,非常適合少女。3. 雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥🧀🐷:芝士味好突出,配上薄切豬梅肉,整體唔會太鹹。4. 煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🐠🧀

前菜及鹹點方面:

4. 煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治🐠🧀🥑:共有兩款三文治,煙三文魚忌廉芝士三文治表面有三文魚子,用料十足,唔洗多講啦!牛油果三文治健康得黎,好有田園滋味。

甜點及水果方面:

1. 士多啤梨麻糬吐司🍓:麻糬煙煙韌韌,配上士多啤梨同焙茶醬,特別得黎又好夾。
2. 芝麻焙茶司康配焙茶醬🍵:芝麻同焙茶味濃郁,Scone鬆軟又飽肚。
3. 紅莓蜜桃馬卡龍🍑:外型顏色非常搶眼,外脆內軟,酸酸甜甜。
4. 玫瑰荔枝蝴蝶酥🌹🦋:玫瑰味唔算太濃,配上荔枝出奇地夾。
5. 伯爵茶芝士蛋糕🧀🍰:味道比外表看起來高分,茶味香濃又口感軟滑,唔會食到茶葉碎,另外配有兩款醬。
6. 時令生果拼盤🍍🍓🍉:多款生果解渴又健康。

飲品:

1. Blue Girl Fresh 藍妹皮爾森啤酒🍻:呢款啤酒係為左慶祝捷成集團成立125週年而特別釀造,酒精濃度只有3.5%,仲要低卡路里,口感順滑,清爽輕盈易入口。
2. Hoegaarden 柑橘🍊檸檬🍋草白啤酒🍻:呢款啤酒係全新Botanic系列,將小麥白啤酒完美融合天然植物萃取,釀製出獨特 #柑橘檸檬草 口味,滲出淡淡的檸檬草🍋和柑橘皮🍊芳香,酒精濃度只有2.5%,夏日炎炎飲就至Fresh啦!

2021-07-02 54 浏览
野餐盒 $680見到可以出去野餐但又唔洗準備,已經即刻好心動了😍只要download左 Lagom Apps落order,去到餐廳,就可以拎曬成個包裹,輕輕鬆鬆去野餐!😗又係同朋友打卡嘅時候了~拎完野餐盒之後就去附近嘅觀塘海濱草地準備開餐!野餐盒好豐富,分別有一份沙律、一份水果、三款咸點、五款甜點、一支Blue Girl Freah同埋一支Hoegaarden金橘檸檬草百啤酒。份量好多,足夠二至三個朋友仔一齊食!餐廳仲提供埋靚靚乾花,啱哂同朋友仔打卡影相!🤩🤩我地首先就食左田園沙律,呢個沙律配上蜜糖芥末醬,味道酸酸甜甜,非常清新同開胃!咸點方面,分別有吞拿魚粟米酥皮盒、雙色芝士薄切豬梅肉牛角酥,同埋煙三文魚忌廉芝士牛油果三文治。酥皮盒口感好鬆脆,食落有好豐富嘅吞拿魚醬,非常足料。牛角酥嘅芝士同豬梅肉配合得相當好,牛角酥亦都有濃厚嘅奶香味。而煙三文魚三文治同牛油果醬嘅配搭好清新,好有夏天嘅感覺!👾而甜點方面,就有玫瑰荔枝蝴蝶酥、士多啤梨麻糬吐司、紅莓蜜糖馬卡龍、芝麻焙茶司康配焙茶醬,同埋伯爵茶芝士蛋糕。蝴蝶酥非常鬆脆,有甜甜嘅玫瑰荔枝醬喺上面。麻糬吐司嘅口感非常特別,一咬煙煙韌韌。馬卡龍

野餐盒 $680

而煙三文魚三文治同牛油果醬嘅配搭好清新,好有夏天嘅感覺!👾

蝴蝶酥非常鬆脆,有甜甜嘅玫瑰荔枝醬喺上面。
麻糬吐司嘅口感非常特別,一咬煙煙韌韌。
馬卡龍亦都非常出色,紅莓蜜糖酸酸甜甜。
而焙茶司康同焙茶醬配合好好,食到有好濃嘅焙茶味。
而我地最中意就係伯爵茶芝士蛋糕,芝士非常軟滑細膩,伯爵茶味道亦都非常突出!

食到咁上下,食埋水果就非常完美!水果盤包括士多啤梨、西瓜、菠蘿同火龍果。種類多亦都好新鮮,啱哂作為野餐嘅總結!

2021-06-14