2021-12-14 43 浏览
呢間餐廳望出去都幾舒服 位置方便近牛頭角地鐵站 座位又闊落 最啱假日黎食個lunch hea吓🥰一入門口就見到好大個吧台🤪呢度有啲all day breakfast 意粉 burger🤤 仲有不同系列嘅飲品 甜品🤤我地叫咗一杯打咭專用(白上一面啡) Dirty $42 飲得出係用靚咖啡豆磨成沖嘅 好濃咖啡香氣 牛奶係用新鮮純牛奶🥺我哋叫咗南瓜奶油蟹肉意粉 Spaghetti in pumpkin sauce with crab $88 係佢哋新推出嘅產品 南瓜汁味好濃 上面仲有蟹肉碎同蟹鉗🥺叫咗個巴斯克培茶芝士蛋糕 hojicha basque burnt cheesecake $52 外面個層有微微嘅蕉香 入面好鬆軟 配埋cream食啱啱好再叫咗個伯爵茶麻薯 烏龍茶蛋糕 奶茶雪糕 $138🥰

一入門口就見到好大個吧台🤪

再叫咗個伯爵茶麻薯 烏龍茶蛋糕 奶茶雪糕 $138🥰
一直好想嚟呢一間打卡,貪佢空間感夠,又有窗口位可以望住綠色嘅樹休閒一下!豬頸肉泡菜蘋果漢堡漢堡份量好大件,一層層搭到好分明,5大片既豬頸肉煎得香口帶爽口,泡菜亦都為整個麵包加添左少少酸辣嘅味蕾,再加上蘋果嘅清甜,三種截然不同嘅食品居然都幾夾,旁邊仲配有新鮮熱辣辣嘅薯條。包皮亦都預先搽咗牛油去烤。奶油南瓜蟹肉意粉呢碟意粉嘅醬汁非常之多,帶有點點嘅奶香同綿滑既南瓜蓉,一絲絲嘅蟹肉加上粒粒魚籽非常清甜,同時帶小小嘅鹹香,意粉之上仲有一隻大蟹鉗,不過略嫌太多粉,口感似魚蛋。燕麥搖好少見到呢一類型嘅飲品,但係本身燕麥係唔一種好有營養又高纖維嘅產品,飲落去罪惡感都唔會太多。沙冰打得好碎,入口都比較順滑,加上草莓雜果嘅酸酸甜甜,令成杯飲品更加出色。有機多明尼加朱古力上到嚟見到有片橙皮乾,幾特別,飲落去朱古力味好香濃,但係唔會太過甜,絕對啱我呢一個朱古力愛好者。餐廳嘅餐牌唔係特別多選擇,不過貴精不貴多,亦都會定時定候更換餐牌。餐廳環境好闊落,空間感好大,用餐時間仲可以有120分鐘咁長添!

豬頸肉泡菜蘋果漢堡

奶油南瓜蟹肉意粉

燕麥搖

有機多明尼加朱古力

2021-12-11 39 浏览
樂感呢個名久仰大名,之前一直想泥食,但次次都勁多人排隊打消左念頭,依家開咗張咁耐,終於星期六walk-in 有位唔洗點等有位!好感動!入面地方驚喜地超級大,有bar 枱、卡位等,一點都唔會焗促,由於唔繁忙,難得地我地坐了三個鐘,慢慢享受。我地叫左雞肉凱撒沙律,份量超多,仲有四大舊雞胸,夠嫩滑!另外叫左個Parma Ham奶油牛肝菌意粉,呢個原來幾好食,配搭新穎,好夠creamy。由於我哋都係甜品愛好者,所以一口氣叫咗兩個甜品。一個係抹茶Tiramisu。佢賣相幾特別用透明盒子成相可以見到層層分明,抹茶味甘香,tiramisu 好細綿軟滑。另一款係伯爵茶芝士蛋糕,佢會配上伯爵茶嘅sauce,味道充滿伯爵茶,好食!呢個組合好特別,完全滿足甜品控嘅慾望。
2021-12-11 1328 浏览
Lagom Kaffe (牛頭角)牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖牛肉.香菜.辣椒三文治🥪($108)烤牛肉唔會乾身,肉味幾濃,配上焦糖化嘅洋蔥,甜甜咸咸,雙重味覺衝擊! 另外有啲肉粒,食落有少少似煙肉,但問過店員話係牛肉🙈 牛肉下邊仲有滑蛋,滑蛋份量比預期中多,炒得時間剛好,幾嫩滑! 酸種麵包烤得皮脆內軟~配合咁豐富嘅toppings ,正!燻鮭魚沙律🥗 ($88)色彩繽紛好搶眼!有三朵三文魚玫瑰花🌹 三文魚份量比預期中多,有六大塊! 三文魚好新鮮肥美,配合埋沙律菜, 唔使落好多醬汁已經好惹味! 仲有一隻雞蛋🥚蛋黃偏橙黃色~唔知係咪日本蛋呢🙈巴斯克伯爵茶芝士蛋糕🍰 (午市跟餐優惠 +$35)原個迷你巴斯克蛋糕😍 伯爵茶味好濃郁,同時亦都食得出芝士既微酸! 蛋糕中間有軟心效果~配合埋伯爵茶忌廉醬汁,邪惡得來超滿足!波納香料茶鮮奶 🥛 (午市跟餐優惠, $24)上台已經有一陣陣肉桂香味!入口奶味偏重,口感細滑!莓莓乳酪燕麥奶搖 🍓$58用草莓,希臘乳酪,同燕麥奶搖制而成!飲落有淡淡草莓味!感覺比起同時smoothie 質感輕啲,唔會濟!餐廳環境好闊落,坐喺度慢慢品嚐美食,
Lagom Kaffe (牛頭角)
牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖

牛肉.香菜.辣椒三文治🥪($108)

燻鮭魚沙律🥗 ($88)

巴斯克伯爵茶芝士蛋糕🍰 (午市跟餐優惠 +$35)

波納香料茶鮮奶 🥛 (午市跟餐優惠, $24)
上台已經有一陣陣肉桂香味!入口奶味偏重,口感細滑!

莓莓乳酪燕麥奶搖 🍓$58

餐廳環境好闊落,坐喺度慢慢品嚐美食,同朋友傾吓計,唔經唔覺就兩個鐘! 好彩小編比較早到餐廳,有得坐卡位,到12點幾餐廳已經大半滿晒

2021-12-10
2021-12-10 47 浏览
今晚係觀塘果邊做完野就去左lagom到食野, 餐廳環境好大, 空間感同採光度都十分好, 周圍都已經掛左聖誕飾品, 中間仲有聖誕樹🎄可以打卡🌟菠椰菠蘿蜜🍍🥥🍹特飲用左菠蘿, gingle ale, 薄荷同椰子奶調製而成, 入口菠蘿味好香, 酸酸甜甜幾好飲🌟Ethiopia Yirgacheffe.Washed(taste notes:伯爵茶,冬瓜茶味)聞落咖啡味好香, 口感順滑帶有陣陣茶味🌟柚子白玉撻入口好重柚子味, 酸酸甜甜, 非常清新, 甜度唔高, 味道不錯!🌟朱古力・麻糬・鐵觀音窩夫・海鹽焦糖雪糕窩夫熱辣辣, 外層香脆, 入面夾住朱古力麻糬, 煙煙韌韌, 口感豐富, 配搭海鹽焦糖雪糕, 平衡番整體感覺!

🌟菠椰菠蘿蜜🍍🥥🍹

🌟Ethiopia Yirgacheffe.Washed
(taste notes:伯爵茶,冬瓜茶味)
聞落咖啡味好香, 口感順滑帶有陣陣茶味

🌟柚子白玉撻

🌟朱古力・麻糬・鐵觀音窩夫・海鹽焦糖雪糕
2021-12-04
下午茶
2021-12-10 28 浏览
今日去咗牛頭角嘅分店返工,同事帶咗我去一間無論食物同環境都非常好嘅餐廳,所以好值得喺度推介一下,地址就係牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖Lagom Kaffe 去到鋪面職員非常有禮貌, 見到餐廳人客都好多,因為空間好大完全唔會覺得逼,裝修雖然簡約,但係俾人感覺好舒服好整潔。係繁忙中食返一個舒適嘅午餐,完全有充電嘅感覺。All day breakfast 128元 食物材料非常豐富,賣相都好吸引,薯餅炸到金黃香脆,外脆內軟,一啲都唔會油膩,太陽蛋上面配上少少香料,令到味道更加有層次,蘑菇煎到好香,辣肉腸好惹味,肉汁豐富,配埋清新嘅沙律菜,簡直就係享受。燻鮭魚沙律 88 元三文魚帶點鹹香,加上三文魚保留到魚肉鮮味,經過煙燻帶一點煙香,三文魚肉非常有彈性,色澤好鮮艷,口感肥美豐富,香味停留口中。沙律爽口清甜,最欣賞就係洋蔥,洋蔥做到爽甜多汁,味道清新,因為食洋蔥好有益,所以好欣賞呢個沙律。奶油南瓜蟹肉意粉,南瓜好香甜,意粉上面鋪滿蟹肉,每食一口意粉都沾到蟹肉,整個味道層次豐富,鮮甜嘅蟹肉味帶一點清新嘅南瓜味,非常好食,意粉煮到啱啱好,軟硬度適中。下次去牛頭角返工,一定會嚟呢度食
Lagom Kaffe

燻鮭魚沙律 88 元

三文魚肉非常有彈性,色澤好鮮艷,口感肥美豐富,
香味停留口中。沙律爽口清甜,最欣賞就係洋蔥,

下次去牛頭角返工,一定會嚟呢度食晏,因為比到一個好舒服舒適嘅感覺我。
2021-12-09 43 浏览
All-day breakfast 豐富,特別係玉桂醬。沙律的醬清新,配搭良好,腸原來係辣辣地,都算幾特別,所有野都係熱辣辣。麵包好嬌小,平時大大夠,呢個細細地做到classic,又符合我心水。飲品就揀左flat white ,其實本身怕訓唔著,但冇理由一場來到唔飲它的特色咖啡。咖啡味道略嫌失色,感覺較淡,可能加$5試果味濃的咖啡會比較好。整體體驗不錯,食完即刻充番電。環境優美,配埋聖誕歌,岩哂我鐘意聽英文歌。餐廳位於宏利大廈,都算易搵,服務良好,值得再去,下次再試下甜品。
2021-12-09
間唔中就會去樂感食個Brunch😋食極都唔厭佢既All Day Breakfast同台北燉牛肉意粉差唔多次次黎都係叫呢2款再舒舒服服飲杯咖啡☕️🍃🍳 All Day Breakfast有太陽蛋、蘑菇、沙律、炸薯餅、香辣芝士腸同厚多士樣樣野都好好味😋簡單而豐富👍🏻🍝 台北燉牛肉意粉好中意呢個意粉辣辣地好惹味🌶西式意粉x台式麻辣牛肉都好夾😋意粉質地亦算爽口👍🏻仲有半隻糖心蛋🥚蛋黃油好誘惑🧡🧁 期間限定柚子白玉撻呢個比較一般柚子口味清新但略嫌撻皮偏厚同埋麻麻地撻既質地偏濕裡面有麻糬但佔比例較少☕️ Coffee Tonic咖啡既香濃再加上有汽而甘甘地既Tonic water好清爽😋☕️ 柚汽啡以蜜糖佛手柑茶x梳打水x果香混合啡而成味道特別而且好清新充滿果香味🍃就係咁就享受完一餐豐富既Brunch😋👍🏻
間唔中就會去樂感食個Brunch😋
差唔多次次黎都係叫呢2款
再舒舒服服飲杯咖啡☕️🍃

🍳 All Day Breakfast
有太陽蛋、蘑菇、沙律、炸薯餅、香辣芝士腸同厚多士
樣樣野都好好味😋簡單而豐富👍🏻

就係咁就享受完一餐豐富既Brunch😋👍🏻
  • All day breakfast
  • 台北燉牛肉意粉
2021-12-06 44 浏览
今日去到樂感,好大好空曠,落地玻璃窗,光線射入黎好光好舒服😌而且位置都隔得好開,坐得好舒服,同朋友傾計坐一日都可以🙌🏻🤝我地差吾多1230中午時間去到都已經全場滿座,可見受歡迎程度!我地點左牛油果粟米芝士三文治,奶油羅勒干貝意粉同煙三文魚沙律🥗三文治🥪係酸種面包,搭配酸酸甜甜既沙律🥗好開胃,如果減緊肥/素食既朋友一定會鐘意!另外,意粉有成3 粒大元貝,咬落好彈牙爽口,清甜😆🙈可以解一解奶油意粉既油膩感!我建議意粉可以搵人一齊share,如果吾係真係有小小膩🥲食吾哂!煙三文魚沙律上面有蛋有三文魚,份量都好多,三文魚煙薰左好香,配埋杯expresso 就開展美好既一日!哩度亦都係用手機落單,方便快捷👐🏻👐🏻

哩度亦都係用手機落單,方便快捷👐🏻👐🏻
2021-12-01
午餐
2021-12-04 45 浏览
想去呢間cafe好耐了,今日下午就去咗食午餐,環境真係超好,空間又大,佈置又靚真係好啱朋友聚會傾解,坐得舒服,不過對食物有點失望☹️我同朋友叫佐兩個餐兩杯野飲奶油南瓜蟹肉意粉$88鮭魚菠菜三文治$98dirty$42(跟餐半價$21)flat white$34(跟餐半價$17)有加一總體食物真係好一般,奶油南瓜蟹肉意粉味道好淡,南瓜得三細塊,真係少到😖意粉份量又少,鮭魚菠菜三文治算好少少,不過不失🙃本身對咖啡好有期望,但係都係麻麻,奶味太重,反而咖啡個味唔係好出,而且個拉花都好求其,都幾失望下😟
真係好啱朋友聚會傾解,坐得舒服,不過對食物有點失望☹️
我同朋友叫佐兩個餐兩杯野飲

奶油南瓜蟹肉意粉$88
鮭魚菠菜三文治$98
dirty$42(跟餐半價$21)
flat white$34(跟餐半價$17)
有加一

𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 ℰ𝒶𝓈𝓉 𝒩𝑜𝓉 𝒯𝑜𝑜 ℳ𝓊𝒸𝒽• 𝒥𝓊𝓈𝓉 ℰ𝓃𝑜𝓊𝑔𝒽 有時Weekend都會想去官觀海濱嗰邊行吓,食完早餐之後慢慢行過觀塘買餸再返屋企,咁嘅生活其實都幾relax。最鍾意❤️樂感望窗嘅位,有啲位置望出去嘅話其實都幾舒服。🟡All Day Breakfast樂感嘅全日早餐係由煎蛋、炒蘑菇、沙律、薯餅麵包同埋香腸組成。正如樂感個英文名一樣,「唔使多啱啱好就夠」。咁嘅組合其實食落都唔會好油膩。🟡Dirty佢嘅Menu講到明呢個係打卡嘅必備,可以睇住杯咖啡慢慢變色其實好靚。佢哋調製咖啡飲落係香濃又夠滑。🟡Chicken Caesar Salad係減肥嘅清新組合😌佢哋嘅雞胸一啲都唔鞋,沙律菜非常新鮮同埋爽脆,加埋少少藜麥口感就更加豐富。🟡Hot Flat White轉咗Fruity Blend,濃濃咖啡香同超靚拉花。
𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 ℰ𝒶𝓈𝓉
𝒩𝑜𝓉 𝒯𝑜𝑜 ℳ𝓊𝒸𝒽• 𝒥𝓊𝓈𝓉 ℰ𝓃𝑜𝓊𝑔𝒽

最鍾意❤️樂感望窗嘅位,有啲位置望出去嘅話其實都幾舒服。

🟡All Day Breakfast

🟡Dirty

🟡Chicken Caesar Salad

🟡Hot Flat White
轉咗Fruity Blend,濃濃咖啡香同超靚拉花。

今日同朋友係附近上完堂 見咁夜即刻睇下附近有冇餐廳先 上網一search 原來附近有呢間 桔梗姊妹店 即刻同朋友上去食先😋😆 好彩仲趕得切 last order前入席🙈🙈😝 -🍝 奶油羅勒干貝意粉 $128 初初都擔心羅勒會唔會唔好食 🙈但估唔到 夾埋檻欖油配搭出來的醬汁 好夾 好好味😋 有驚喜🥰🥰而且干貝 好實肉好鮮甜 加埋蟹籽 口感豐富😝😝 除左食到最後 見到碟上好多油會嚇一嚇之外 整體都好好食😋🤣- 🍮🍵 晚市限定窩夫 $138 伯爵茶麻糬|烏龍茶蛋糕|奶茶雪糕|海鹽焦糖 |伯爵茶奶蓋|火龍果 呢個甜品真係包羅萬有 咩都好有 好豐富🥰整體幾個甜品 味道唔會太甜 比較甘香 ☺️ 👉🏻有4塊伯爵茶窩夫 裡面包有麻糬😆份量十足 食落軟硬適中 好煙韌得來 配搭外脆內軟嘅窩夫一齊食十分夾 🤩🤩加上窩夫上面淋了海鹽焦糖醬 甜甜地鹹鹹地 好特別😋😋 如果覺得唔夠味仲可以配搭伯爵茶奶蓋及雪糕一齊食 😋😋 👉🏻 伯爵茶奶蓋奶味偏重 稀稠度合適 唔會好水 👉🏻 奶茶雪糕 香濃奶茶味道 唔會感覺到苦澀而且好滑 😝😝 👉🏻 烏龍茶蛋糕 好香濃的烏龍茶味帶甘香 蛋糕質感偏實身 感覺似 brownie口感 😋
今日同朋友係附近上完堂 見咁夜即刻睇下附近有冇餐廳先

奶味偏重 稀稠度合適 唔會好水
👉🏻 奶茶雪糕 香濃奶茶味道
唔會感覺到苦澀而且好滑 😝😝
👉🏻 烏龍茶蛋糕
好香濃的烏龍茶味帶甘香 蛋糕質感偏實身 感覺似 brownie口感 😋😋
👉🏻火龍果肉

奶油羅勒干貝意粉
晚市限定:伯爵茶窩夫
伯爵茶窩夫
2021-11-29 1194 浏览
Bookmark 左好耐桔梗副線Lagom Kaffe,今日放假可以悠悠閒閒同朋友去食個Lunch ,飲杯咖啡,位於牛頭角國際貿易中心1樓,佔地8700呎,地方超大,空間感十足,Lunch 時段都非常爆埸,幸好可以安排到我地坐卡位,讓我哋可以舒舒服服坐足兩個鐘😎是日二人前👩🏻👩🏻▪️炸魚薯條 $ 98份量超大,炸魚每件細細件唔洗切好方便,粉槳薄而脆,魚肉好嫩滑,加埋自家制他他醬,超好味,薯條係我鍾意嘅即炸粗薯條,再加埋新鮮沙律菜,非常好的配搭▪️巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉 $98意粉係比較粗身嗰種,軟淋程度剛好,牛肝菌汁超濃郁帶香濃嘅菇味,配料亦豐富,有大量嘅香菇,蔬菜,同埋脆卜卜既ham ,撈埋一齊食,好好味😋😋▪️朱古力麻糬窩夫,鐵觀音蛋糕, 海鹽焦糖雪糕 $ 138呢個係今次嚟食嘅頭號目標,非常豐富的甜點,朱古力窩夫非常濃嘅朱古力味,中間夾咗煙韌嘅麻糬,面頭再加上朱古力醬,甜到剛好,已經好正,另外再有海鹽焦糖雪糕,朱古力Mosses 加埋粒粒果仁一齊食,最尾仲有一件細細件味道清清地嘅鐵觀音蛋糕,千祈唔好忘記佢,同樣咁好味,真係幾飽都食到😎▪️Dirty $ 42味道濃香好滑溜,

是日二人前👩🏻👩🏻

▪️炸魚薯條 $ 98

▪️巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉 $98

▪️朱古力麻糬窩夫,鐵觀音蛋糕,
海鹽焦糖雪糕 $ 138

▪️Dirty $ 42
味道濃香好滑溜,飲落冰冰涼涼好舒服

▪️Flat White $ 34
我最愛的咖啡,今次有心心拉花,開心🥳

✨整體體驗非常好,空間感大感覺舒服,食物飲品質素非常高,另外其實佢有好多特色咖啡,下次一定要再嚟試,必須回頭既餐廳💛

• 炸魚薯條
  • Dirty
  • 奶油羅勒干貝意粉
2021-11-27 92 浏览
終於試到呢間人氣café 一入到去已經超驚喜絕對值得花時間寫個好評比大家參考因為好大,好似韓國d café 空間感好夠枱與枱之間都隔得好遠佈置得好靚,好光猛影相都好靚呢個位勁靚!溫書一流又光猛不過為左坐得好啲揀左其他位呢個位都好靚不過差唔多食完先有人走希望下次可以座呢到真係好啱坐係到同朋友傾計呢個意粉好好味影相又勁靚啖啖都好多醬帶子又新鮮炸魚薯條$98 份量好多就算兩個人食當tea都好多炸得好脆,最重要係薯條都好食!個醬係沙律醬兩杯飲品都香,咖啡好出色好鍾意佢杯上面嘅字Not too much, just enough打卡好靚特別係2杯個個,好正一次過可以試哂兩款口味巴斯克焙茶芝士蛋糕$52最驚喜係佢隔離個伯爵茶cream唔肯定,但我估係好香,第一次見有比埋呢個推介大家試最後比張單大家參考一下~而且佢可以坐兩個鐘真係唔錯
終於試到呢間人氣café
一入到去已經超驚喜

絕對值得花時間寫個好評比大家參考
因為好大,好似韓國d café
空間感好夠

啖啖都好多醬帶子又新鮮

炸魚薯條

炸魚薯條$98 份量好多
就算兩個人食當tea都好多

炸得好脆,最重要係薯條都好食!
個醬係沙律醬

Latte

兩杯飲品都香,咖啡好出色

好鍾意佢杯上面嘅字
Not too much, just enough

打卡好靚

特別係2杯個個,好正一次過可以試哂兩款口味

巴斯克焙茶芝士蛋糕$52
最驚喜係佢隔離個伯爵茶cream

唔肯定,但我估係

好香,第一次見有比埋呢個
推介大家試

最後比張單大家參考一下~
而且佢可以坐兩個鐘真係唔錯

炸魚薯條
Latte
  • 奶油羅勒干貝意粉
2021-11-25 54 浏览
Lagom kaffe 最近公司搬了寫字樓, 我和同事留意到公司樓下有兩間裝修簡約的健康咖啡餐廳, 於是乎今日就去試一試! 一進門口餐廳給我感覺都好大及好寛闊, 有好多坐位, 感到好舒適🙂因為現時流行健康美食, 所以這裡真的好岩我! 我和同事點了兩個食物, 一齊分享! 凱撒沙律電雞肉、 溫泉蛋好喜歡這個沙律呀,厚厚的雞肉片配上沙律菜, 在沙律的面上還有些一粒一粒的好像芝麻, 但不是芝麻的東西, 再配上溫泉蛋撈起一齊吃, 每一塊沙律菜都有蛋汁, 真的好健康得來又好吃。巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉這一個意粉真的好特別, 意大利配有火箭沙律菜、有火腿、牛肝菌, 好吃而不會感到油膩😋😋😋也真不錯喔兩杯美式咖啡因為我變了coffee 控, 每天都想飲一杯美式咖啡來調劑一下生活! 味道正常呀! 咖啡味濃, 正合我口味! 這裡除了熟吃, 還有好多甜品可吃! 款式都好多!

Lagom kaffe

我和同事點了兩個食物, 一齊分享!

凱撒沙律電雞肉、 溫泉蛋

巴馬火腿奶油牛肝菌汁意粉

兩杯美式咖啡

這裡除了熟吃, 還有好多甜品可吃! 款式都好多!