2021-12-12
一直好想嚟呢一間打卡,貪佢空間感夠,又有窗口位可以望住綠色嘅樹休閒一下!豬頸肉泡菜蘋果漢堡漢堡份量好大件,一層層搭到好分明,5大片既豬頸肉煎得香口帶爽口,泡菜亦都為整個麵包加添左少少酸辣嘅味蕾,再加上蘋果嘅清甜,三種截然不同嘅食品居然都幾夾,旁邊仲配有新鮮熱辣辣嘅薯條。包皮亦都預先搽咗牛油去烤。奶油南瓜蟹肉意粉呢碟意粉嘅醬汁非常之多,帶有點點嘅奶香同綿滑既南瓜蓉,一絲絲嘅蟹肉加上粒粒魚籽非常清甜,同時帶小小嘅鹹香,意粉之上仲有一隻大蟹鉗,不過略嫌太多粉,口感似魚蛋。燕麥搖好少見到呢一類型嘅飲品,但係本身燕麥係唔一種好有營養又高纖維嘅產品,飲落去罪惡感都唔會太多。沙冰打得好碎,入口都比較順滑,加上草莓雜果嘅酸酸甜甜,令成杯飲品更加出色。有機多明尼加朱古力上到嚟見到有片橙皮乾,幾特別,飲落去朱古力味好香濃,但係唔會太過甜,絕對啱我呢一個朱古力愛好者。餐廳嘅餐牌唔係特別多選擇,不過貴精不貴多,亦都會定時定候更換餐牌。餐廳環境好闊落,空間感好大,用餐時間仲可以有120分鐘咁長添!
豬頸肉泡菜蘋果漢堡
奶油南瓜蟹肉意粉