2021-12-10
今日去咗牛頭角嘅分店返工,同事帶咗我去一間無論食物同環境都非常好嘅餐廳,所以好值得喺度推介一下,地址就係牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖Lagom Kaffe 去到鋪面職員非常有禮貌, 見到餐廳人客都好多,因為空間好大完全唔會覺得逼,裝修雖然簡約,但係俾人感覺好舒服好整潔。係繁忙中食返一個舒適嘅午餐,完全有充電嘅感覺。All day breakfast 128元 食物材料非常豐富,賣相都好吸引,薯餅炸到金黃香脆,外脆內軟,一啲都唔會油膩,太陽蛋上面配上少少香料,令到味道更加有層次,蘑菇煎到好香,辣肉腸好惹味,肉汁豐富,配埋清新嘅沙律菜,簡直就係享受。燻鮭魚沙律 88 元三文魚帶點鹹香,加上三文魚保留到魚肉鮮味,經過煙燻帶一點煙香,三文魚肉非常有彈性,色澤好鮮艷,口感肥美豐富,香味停留口中。沙律爽口清甜,最欣賞就係洋蔥,洋蔥做到爽甜多汁,味道清新,因為食洋蔥好有益,所以好欣賞呢個沙律。奶油南瓜蟹肉意粉,南瓜好香甜,意粉上面鋪滿蟹肉,每食一口意粉都沾到蟹肉,整個味道層次豐富,鮮甜嘅蟹肉味帶一點清新嘅南瓜味,非常好食,意粉煮到啱啱好,軟硬度適中。下次去牛頭角返工,一定會嚟呢度食
下次去牛頭角返工,一定會嚟呢度食晏,因為比到一個好舒服舒適嘅感覺我。