帶咗媽咪同埋家姐嚟呢邊近近地食嘢就試吓旺角呢間餐廳就算係星期六日過嚟 Lunch都係$148一位已經包咗飲品前菜同埋主食我覺得好抵😋😋 媽咪好鍾意食佢嗰個黑松露意大利飯飲品都好好飲我同家姐就加咗錢飲特飲 係冇酒精~睇到職員整個泡泡出嚟中間又有煙真係好得意🤪又得意又好飲 🤪我覺得紅色呢杯好飲過蜜桃個杯~餐廳係淺色嘅木紋同埋淺藍色作為裝修嘅顏色有大量嘅卡位同埋圓形卡枱 傾偈好有私隱我嗌咗比目魚柳配檸檬汁 魚肉好滑亦都冇骨 唔錯唔錯家姐食嘅牛扒亦都非常唔錯唔會太熟 有牛肉味 肉質唔錯雖然仲有改善空間但係以呢個價錢已經好過好多餐廳🥰之後我哋另外再試埋佢呢度嘅水煙如果夜晚黑出去食水煙我估應該更加好feel😌😌不過晏晝呢就熱咗少少~總括來講媽咪都好滿意我今次嘅安排~媽咪開心就好啦😎😎另外職員態度非常好值得一讚 尤其是经理Gary
帶咗媽咪同埋家姐嚟呢邊近近地食嘢

我同家姐就加咗錢飲特飲
係冇酒精~
睇到職員整個泡泡出嚟中間又有煙真係好得意🤪
又得意又好飲 🤪

我覺得紅色呢杯好飲過蜜桃個杯~

餐廳係淺色嘅木紋同埋淺藍色作為裝修嘅顏色

雖然仲有改善空間
但係以呢個價錢已經好過好多餐廳🥰

之後我哋另外再試埋佢呢度嘅水煙
如果夜晚黑出去食水煙我估應該更加好feel😌😌
不過晏晝呢就熱咗少少~

總括來講媽咪都好滿意我今次嘅安排~
媽咪開心就好啦😎😎
另外職員態度非常好值得一讚
尤其是经理Gary
近日同朋友去左位於旺角T.O.P.既高質浪漫西餐廳【LAB EAT】🍽一入座,已經感覺到環境好舒服,燈光有少少昏暗,而每枱都有蠟燭,非常之浪漫🌹餐廳仲有戶外位置,感覺都幾chill😚用餐期間,見唔少人係一對對情侶黎食,亦有d係慶祝朋友生日,呢度確實係慶祝重要日子好地方🥰順帶一提,好欣賞侍應既服務態度(我覺得有酒店水準😝)非常有禮貌,而且好貼心,見我地碟上有太多野會主動幫我地換碟🍽好加分💯❥ 法式焗田螺 $158餐廳有準備到一隻叉,方便我地食田螺❤️田螺味道鮮美,食落有嚼勁,調味岩岩好!另外配埋薯蓉,口感軟滑,係唔錯既前菜☺️❥ 和牛牛尾蕃茄濃湯 $98超濃郁既蕃茄味🍅酸酸甜甜,夠晒開胃🤩❥ 油封法國鴨髀及法國鴨肝 $398鴨髀既外皮好香脆,肉質結實,唔會鞋口☺️鴨肝都好有水準,煎到外脆內嫩,岩岩好,有入口即溶既感覺🥰❥ 法國羊肚菇及青露筍意粉 $288我地先將流心蛋同意粉撈勻,再連埋d醬汁一齊食!口感好creamy😚散發住淡淡既羊肚菇味,唔錯🤎❥ 芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋 $148非常高質‼️兩件芝士蛋糕口感都好軟綿🍰充滿芝士味🧀但又唔會太甜太heavy!焦糖燉蛋充滿蛋香,最鍾意上面塊焦糖,脆

❥ 法式焗田螺 $158
餐廳有準備到一隻叉,方便我地食田螺❤️
田螺味道鮮美,食落有嚼勁,調味岩岩好!
另外配埋薯蓉,口感軟滑,係唔錯既前菜☺️

❥ 和牛牛尾蕃茄濃湯 $98
超濃郁既蕃茄味🍅酸酸甜甜,夠晒開胃🤩

❥ 油封法國鴨髀及法國鴨肝 $398
鴨髀既外皮好香脆,肉質結實,唔會鞋口☺️
鴨肝都好有水準,煎到外脆內嫩,岩岩好,有入口即溶既感覺🥰

❥ 法國羊肚菇及青露筍意粉 $288

❥ 芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋 $148
非常高質‼️兩件芝士蛋糕口感都好軟綿🍰充滿芝士味🧀但又唔會太甜太heavy!焦糖燉蛋充滿蛋香,最鍾意上面塊焦糖,脆脆地好好味🥰

❥ Happiness (Handmade lychee & Berry Mixture) $108
❥ Treasure (Peach, Honey, Citron)

叫左兩杯超特別既飲品❤️
侍應會用槍整個波波出黎💕打卡一流~
影完相之後個波波會自動爆開🤣好得意!
兩杯味道都好清甜,解渴又解膩!

2022-06-13
2022-06-22 1373 浏览
入到呢間西餐廳感覺好舒服,有情調⋯⋯環境真係唔錯㗎⋯⋯傾偈、慶祝生日一流牛尾蕃茄濃湯$98個湯好濃郁,creamy ,湯裏面仲有牛腩肉,好好味餐包法式焗田螺$158好香牛油香味,配上焗紫薯、莎莎醬,薯蓉薦底⋯⋯田螺上面仲鋪上食用花,好美觀肉眼扒$598熟度啱啱好,肉汁鮮嫩⋯⋯好香真係好有肉汁㗎呢個雞髀菇又係好好食,先同我以為係薯仔,雞髀菇點埋個醬仲好食皇帝蟹肉海膽意粉$338蟹肉非常多,海膽好鮮味,配上手工意粉,每條意粉都有濃濃海膽汁,冇得輸⋯⋯非常喜歡你的意粉真係好正㗎呢度啲飲品都好出色⋯⋯賣相好靚⋯⋯呢兩杯嘢我都影咗好耐⋯⋯好吸引,好好飲最後梗係要有甜品先完美芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋$148芝士蛋糕有檸檬味同咖啡味,兩件蛋糕都唔會太甜,中間嗰個焦糖燉蛋仲好正添,凍凍地⋯⋯今晚地產我朋友都讚不絕口,下次要約埋屋企人一齊嚟食
入到呢間西餐廳感覺好舒服,有情調⋯⋯
環境真係唔錯㗎⋯⋯傾偈、慶祝生日一流
牛尾蕃茄濃湯$98
個湯好濃郁,creamy ,湯裏面仲有牛腩肉,好好味
餐包
法式焗田螺$158
肉眼扒$598
熟度啱啱好,肉汁鮮嫩⋯⋯好香
真係好有肉汁㗎
呢個雞髀菇又係好好食,先同我以為係薯仔
,雞髀菇點埋個醬仲好食
皇帝蟹肉海膽意粉$338

真係好正㗎
最後梗係要有甜品先完美

芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋$148

今晚地產我朋友都讚不絕口,下次要約埋屋企人一齊嚟食
2022-06-21
2022-06-18 81 浏览
今晚約了朋友吃飯,去了旺角潮流之地T.O.P覓食。餐廳都幾寛敞,店員服務亦很窩心。開了支sparkling water ,亦點了白酒,餐廳環境舒服,所以飲酒氣氛一流。白酒配生蠔🦪,很夾的選擇。生蠔有兩款醬汁,相比較泰式感覺的醬,我比較喜歡傳統的紅色醬。蜜瓜配48個月的火腿片十分配,火腿的鹹香配蜜瓜的清甜,是很好的前菜。八爪魚🐙risotto 賣相和味道都令人印象深刻,八爪魚爽口彈牙,意大利飯分別用鮮墨魚汁和紅蝦汁煮成,香口美味。熱情果芭菲十分凍和實,味道清新,賣相亦相當吸引。

2022-06-18 65 浏览
難得和朋友聚餐,今天便吃好一點。有機桃駁梨子,合桃及羽衣甘藍沙律 $188Salad 用蘋果入饌,是清新的享受,合桃香脆甜甜的,增添口感和層次。Ottolati, Moscato 98白花的白桃子的芬芳令人非常陶醉,並帶有明亮的柑橘的辛辣刺激性香氣。甜味和碳酸細膩,非常適合喜歡甜品的女士。海鹽焦糖比利時朱古力波 $148Chocolate Ball 用料上乘,賣相驚喜,雪糕與Cream及脆脆甜美共融,味道有層次,海鹽焦糖不會太甜。美國極佳及牛肉眼扒 $598 (400g)Eye steak 一部份滿載油香,另一半咬口有勁,肉質鮮嫩,口感細緻,陪碟的忌廉香菇一試難忘。服務體貼,又點到即止
難得和朋友聚餐,今天便吃好一點。

有機桃駁梨子,合桃及羽衣甘藍沙律 $188

Ottolati, Moscato 98

海鹽焦糖比利時朱古力波 $148

美國極佳及牛肉眼扒 $598 (400g)

服務體貼,又點到即止
2022-06-16 106 浏览
今日朋友約我食lunch,旺角最方便,最好不過旺角B4出,直上5樓就到,今日餐牌款式都好多先點選了紅菜頭蘋果沙律及流心蛋雜菜沙律,前者紅菜頭鮮甜,蘋果好爽,清新開胃,流心蛋超正,滑滑嘅蛋漿流出,蛋好甜,好好味炭燒安格斯牛扒。點選5成熟,上碟已經好吸引,肉質鮮嫩可口,加上小小海鹽其實超正,再試點黑椒汁又另一種感覺,好配合,如果有小小配菜就更加完美。曼煮雞胸,平平無奇,但估不到都好驚喜。不鞋反而嫩滑,一啖一啖不覺咁吃清最後點了cappuccino,好有水準。好滑好香好濃,原來平時來飲coffee都是一暑不錯地方
今日朋友約我食lunch,旺角最方便,最好不過
旺角B4出,直上5樓就到,今日餐牌款式都好多
2022-06-16 69 浏览
終於可以夜晚堂食 可以同女朋友出去拍下拖 今日就嚟咗Lab Eat 之前其實都嚟過覺得環境同氣氛 都唔錯 所以就打算再encore 同豪一豪佢 一坐低就嚟咗兩杯Welcome Drink 細細杯又好好飲嘅Sangria 好窩心我哋自己另外再嗌多咗兩杯嘢飲分別係 pink perfume and emerald love 都唔錯 上面仲有兩個香味波波球 好靚一督就爆頭盤就嗌咗生蠔 分別有Gigas 同美國嘅 Pearl 前者較 為爽口味道較清新 後者就非常肥美好creamy另外仲有熱熔芝士配Cold Cut嘅沙律 店員好大方咁 將好多芝士臨上沙律面 開頭都驚會好膩 但係其實配 上佢嗰啲酸瓜 個配搭十分之剛剛好 沙律菜都非常新 鮮 Cold Cut 辣肉腸油脂都豐富 火腿都唔錯至於湯方面我就揀咗個洋蔥湯 上面有一片芝士個湯 都非常濃鬱 洋蔥都非常香 我女朋友就揀咗個蘑菇湯 佢就話都仲飲到啲蘑菇碎主菜方面我哋就叫咗七成熟嘅黑毛豬 店員果然冇介 紹錯 七成熟剛剛好一切落去就已經知唔會過熟食落 去豬肉味香濃 亦有淡淡炭香味 特別係啲焦香位帶有 少少油脂 好邪惡 希望之後唔會再停堂食啦咁就可以繼續

主菜方面我哋就叫咗七成熟嘅黑毛豬 店員果然冇介 紹錯 七成熟剛剛好一切落去就已經知唔會過熟食落 去豬肉味香濃 亦有淡淡炭香味 特別係啲焦香位帶有 少少油脂 好邪惡 希望之後唔會再停堂食啦咁就可以繼續去食好嘢啦

2022-06-16 53 浏览
最近疫情緩和於是和朋友出外用餐,今次選來旺角Top 一間Fine dinning 好好享受一下有機桃駁梨子,合桃及羽衣甘藍沙律 $188桃駁梨子和合桃組合非常新鮮,沙律醬帶酸,合桃有口感,新鮮又健康美國極佳及牛肉眼扒 $598 (400g)牛扒我們點選了五成熟 , 牛扒表面輕微炭香,牛肉味濃厚,牛肉質香軟。日本黑舞茸菇松露意大利飯意大利飯鮮味十足,黑舞茸很大片,營養豐富,口感氣味柔和SPARKLING WINEBottega, Prosecco 98這款微甜氣泡酒以成熟的白葡萄釀造,酒都會帶有一些玫瑰和蘋果的香甜味。Ottolati, Moscato 98葡萄酒甜度高,細膩的甜味和碳酸,略帶泡沫,平易近人又愉悅。非常適合配搭甜品、水果和糕點。海鹽焦糖比利時朱古力波 $148Belgian chocolate 非常濃厚,輕輕敲打朱古力外層,便可打開吃到海鹽焦糖雪糕,海鹽雪糕不會太甜,海鹽,焦糖味香濃

有機桃駁梨子,合桃及羽衣甘藍沙律 $188

美國極佳及牛肉眼扒 $598 (400g)

日本黑舞茸菇松露意大利飯
意大利飯鮮味十足,黑舞茸很大片,營養豐富,口感氣味柔和

SPARKLING WINE
Bottega, Prosecco 98

Ottolati, Moscato 98

海鹽焦糖比利時朱古力波 $148
2022-06-15 1436 浏览
今日收工去左旺角T.O.P商場行完街,就去左呢間餐廳吃晚餐。見到Set dinner好多選擇餐包幾鬆軟,好有果種麥香味。頭盤係鮑魚,點左檸檬汁酸酸地幾好食。餐湯係北海道黑舞茸菇湯,上面的泡好香滑,然後舞茸菇的味道好香濃,好好飲。主菜我選左 350g美國極佳級肉眼牛排我選左7成熟,完全唔會韌,亦都無血水,我覺得係剛剛好。佢肉味好重,牛排入口即溶,肉質鮮嫩,在牛排下面仲配有薯蓉,薯蓉好creamy好好食,同牛排的味又好match。飲品方面,由於我唔太鍾意飲酒,所以我點了沒有酒精含量的Mocktail: Apple Tree $88, (Apple, Ginger Ale), 個貌相真係好精緻好吸引,飲落去有少少甜甜地幾好飲。甜品: 海鹽焦糖比利時朱古力波 ($148)個貌相真係好靚,食落朱古力好香甜。朱古力係空心,入面係海鹽焦糖雪糕,同朱古力係好夾好好食,咸咸地又唔會太甜。埋單一人套餐$854

見到Set dinner好多選擇

餐包幾鬆軟,好有果種麥香味。

頭盤係鮑魚,點左檸檬汁酸酸地幾好食。

主菜我選左 350g美國極佳級肉眼牛排

甜品: 海鹽焦糖比利時朱古力波 ($148)
個貌相真係好靚,食落朱古力好香甜。

埋單一人套餐$854

2022-06-01
2022-06-15 843 浏览
西式創意料理LAB Eat Restaurant & Bar 位於旺角人氣商場T.O.P This is our place 5樓,留意到佢哋嘅料理用咗好多坊間比較少用嘅食材係配搭,比較特別,所以今日專誠黎食個午餐餐廳空間感幾大,座位寬躺,特設有好多圓形嘅卡位,時尚感十足,另外仲有Out Door Area ,如果唔係太熱建議可以坐室內,非常Grill 👍🏻特別一提係餐廳所有職員既服務態度,非常用心介紹菜式,時刻注意客人有什麼需要,Fill 水收拾快手快腳,又會同你傾計,詢問食物質素,非常喜歡這樣溝通🍽🍽Set Lunch $ 148🐟▪️熟成煙熏三文魚及紅菜頭 + $ 18非常清新既開胃前菜,三文魚味道好特別,煙煙韌韌帶微微煙熏香味,配上新鮮紅菜頭,青瓜及紅菜頭醬汁,喜歡🐏▪️炭燒紐西蘭羊扒配五穀 + $ 68份量十足,有三大件燒得超香既羊架,肥瘦適中,羊油脂滿瀉,只用左少少海鹽調味,完全保留羊肉嘅原味,配上蜜糖紫蘇醬,帶微甜,與羊架非常配合👍🏻👍🏻配菜係五穀,有洋薏米,小黃米,鷹嘴豆,枝豆,藜麥放在羊架嘅底部,吸收羊架油脂味道,有創意又好食🍠▪️番薯條 + $ 48炸薯條就間間餐廳都有得

🍽🍽Set Lunch $ 148

🐟▪️熟成煙熏三文魚及紅菜頭 + $ 18

🐏▪️炭燒紐西蘭羊扒配五穀 + $ 68

🍠▪️番薯條 + $ 48
炸薯條就間間餐廳都有得食,但係炸番薯條坊間就比較少有,新鮮即炸,外脆內軟,微微甜,就咁食同點茄汁一樣咁好食

🍨▪️意大利雪糕泡芙 + $ 28
雪糕係自家製嘅粟米雪糕,非常特別,好濃香嘅粟米味道,唔太甜,配上好Creamy 嘅粟米汁和原粒清甜粟米,加埋泡芙一齊食,喜歡食粟米一定鐘意,

🍫▪️Macha + $ 18
拉花超靚,朱古力味香濃,唔太甜,幾香滑,相當唔錯

✨會再度回訪,喜歡這裡食物有創意,服務態度非常好,下次會試吓晚餐✨

• 炭燒紐西蘭羊扒配五穀
  • 意大利雪糕泡芙
2022-06-15 58 浏览
今次黎間想食好耐既餐廳食晚飯! 好在我地有Book位, 當日18:30入坐已經有一半有多既坐位有人, 去到19:00已經Full house!😮現場燈光昏暗, 有種浪漫既感覺☺️, 佢地仲有outdoor既位置, 不過天氣唔係咁好, 我地都係留返係室內喇😓1. 特色卡邦尼扁意粉😄$268每一條扁意粉被濃厚嘅醬汁包裹住,充滿住芝士同蛋既香味,意粉口感爽彈,醬汁順滑🤭一唔小心食多幾口就飽哂食唔落其他野😆2. 白酒煮澳洲鮮活藍青口 $238青口分量一啲都唔吝嗇,青口肉大大粒,肉質鮮甜,就連煮出黎嘅湯汁都鮮甜無比,真係唔小心連汁都飲埋🤤3. 一人晚餐💁🏾‍♂️ $698💁🏼‍♀️頭盤 - 生蠔🦪 兩隻生蠔肉質爽口又大隻,有海水味得黎又唔會太喊🤤💁🏼‍♀️前菜 - 熟成煙燻三文魚🐟-微微既煙燻味,令人食指大動👍🏻風乾法國鴨肉🦆-入口有食緊parma ham既感動🤭日本高湯飽魚-鮑魚被高湯凍包裹住,入口先有種入口即溶既感覺😗💁🏼‍♀️主菜 - 美國肉眼牛扒🥩 + $78食牛叫左5成熟,火候控制得剛剛好,肉質嫩滑😋牛味濃郁,份量慷慨,足足350g,兩個人都夠食👍🏻💁🏼‍♀️飲品 - 桃+荔枝Mocktail🍸女

1. 特色卡邦尼扁意粉😄$268

2. 白酒煮澳洲鮮活藍青口 $238

3. 一人晚餐💁🏾‍♂️ $698
💁🏼‍♀️頭盤 - 生蠔🦪
兩隻生蠔肉質爽口又大隻,有海水味得黎又唔會太喊🤤
風乾法國鴨肉🦆-入口有食緊parma ham既感動🤭

💁🏼‍♀️主菜 - 美國肉眼牛扒🥩 + $78
💁🏼‍♀️飲品 - 桃+荔枝Mocktail🍸
女生必點,打卡影相一流,店員會在汽泡入面注入桃味的氣體,當泡泡爆開時一陣清香既桃味撲鼻而來🤩
入口清新香甜,又好睇又好飲🌝
💁🏼‍♀️甜品🎂芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋
有原味同咖啡味既芝士蛋糕, 口感非常順滑,芝士味濃郁,焦糖燉蛋甜而不膩!食一個真係有少少唔夠喉🤤

整體黎講,餐廳無論服務,環境同餐物都十分出色!絕對係三五知已或者情侶既用餐好去處喔👍🏻
2022-06-14 553 浏览
今日同朋友慶祝🎉所以book左Lat Eat 食西餐 🥩 餐廳係TOP 5樓空中花園隔離 Book位建議可以試圍枱 幾有privacy本身已經想試佢地杯打卡able ge Blaster Mocktail - Happiness 😆(lychee) and Treasure (🍑) 上野飲時更加拍低左波波出現的一刻 🤣 都last 到大約5分鐘先爆破✨ 仲夠時間影相📸️前菜我地試左法式焗田螺 😌 餐廳好貼心提供埋夾住田螺的夾 再加埋細叉 可以俾客人輕輕鬆鬆食田螺肉 值得一讚❗️主菜方面試左兩款 - 油封法國鴨髀及法國鴨肝 🍖一讚鴨髀皮脆易切 兩個朋友分享都輕鬆解決✅ 鴨髀肉亦都香嫩 至於鴨肝都係合乎期望😍 油而不膩 😚 另一個主菜係法國羊肚菇配青露荀意粉🍝 店員仲細心提醒我地記得將流心蛋mix埋意粉試 青露荀亦帶有小清新 可以中和鴨髀的濃味 😉甜品🍮: 朋友和我都係芝士控 order了一個芝士蛋糕二重奏配焦點燉蛋 芝士蛋糕🍰夠實心 份量適中唔會太飽濟 焦糖亦燒得幾脆口🤣同場都見到有唔少人慶祝生日🎂 仲有心前一日order 甜品拼盤 有液態氮氣煙打卡able 📸️

Book位建議可以試圍枱 幾有privacy

主菜方面試左兩款

- 油封法國鴨髀及法國鴨肝 🍖

2022-06-13
2022-06-14 42 浏览
今日要慶祝下, 所以黎到旺角T.O.P. 頂樓食Lab Eat, 其實以前已經去過佢地尖沙咀店, 而呢到唔係開左好耐所以就黎試下喇!1/ 一人晚餐🍽 $698⭐️頭盤 - 生蠔🦪 (2隻)先黎2隻生蠔開開胃口, 海水味濃濃, 食落爽甜, 2隻完全唔夠喉呀!! 不過我地都仲有其他野食所以收手😅⭐️前菜 - 熟成煙燻三文魚🐟, 風乾法國鴨肉🦆, 日本高湯飽魚3款食品都各有特色! 而我最中意就係高湯飽魚因為鮮味由其突出!!👍🏾⭐️主菜 - 350g美國肉眼牛扒🥩 + $78食牛扒最怕就係餐廳煮食既熟成度同要求既不一樣, 我地一般都會叫5成熟, 送上黎時仲有少少血, 係正宗既Medium呀!! 肉質非常嫩滑, 煮得岩岩好, 令每一啖都好滿足!😋⭐️飲品 - Peach & Lychee Mocktail🍸第一次飲Mocktail, 一送上黎就整個空氣波, 打卡一流, 而飲落桃味比較出, 但奇怪一點明明Mocktail係冇酒精, 佢飲出黎會有酒既感覺, 相當過癮!!🤩甜品🍰 - 芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋有原味同咖啡味既芝士蛋糕, 口感Creamy, 而焦糖燉蛋好滑☺️2/ 特色卡邦尼扁意粉🍝 $268用左

1/ 一人晚餐🍽 $698
⭐️頭盤 - 生蠔🦪 (2隻)
⭐️主菜 - 350g美國肉眼牛扒🥩 + $78
甜品🍰 - 芝士蛋糕二重奏及焦糖燉蛋

2/ 特色卡邦尼扁意粉🍝 $268
用左好幾隻蛋去煮所以比較結身, 而蛋味重, 意粉煙煙韌韌 , 食得出汁煮上用左好多心機

3/ 白酒煮澳洲鮮活藍青口 $238
只係用紅椒同蒜蓉配上新鮮既青口就已經好入味, 青口鮮味十足而湯底十分清甜😋
2022-06-13 51 浏览
今日約咗朋友喺旺角一間未曾試過嘅餐廳,而呢間餐廳網上評語都不錯所以一試。餐廳門口接待處,職員都非常有禮貌,稍等一會便可進入餐廳內。當入到餐廳時,環境不錯頗為寧靜,傾偈啱晒。坐下不久已經有職員放下餐牌,簡單作講解今日的午餐,態度親切。之後同友人就點咗兩個套餐,包括以下嘅食物。餐湯:濃烈甘筍味,清新美味。半熟赤身吞拿魚及無花果:先睇賣相,擺盤相當出色高雅,富有色彩。有d 唔捨得食🙈,而味道絕對拍得上外表,吞拿魚肉味濃而不膩,十分出色。無花果乾脆口,意想不到的配搭。法式熟成煙鴨胸肉奇異果及波菜苗沙律:本來有點油膩嘅鴨胸放在新鮮嘅奇異果上面,配搭合適並能清走嗰種油膩嘅感覺。肉質方面,鴨胸煮得好腍,有濃郁嘅鴨香。加上新鮮沙律,絕配。炭燒肉眼牛扒:我叫咗5成熟,牛扒肉嫩多汁,炭燒出網紋鎖住肉汁,很有牛味。蕃薯條:脆口,未試過蕃薯條,味道很特別,值得一試。粟米雪糕泡芙:呢個非常特別,因為粟米味嘅雪糕我同朋友從來未試過,味道新鮮,必食推介。紅草莓果凍:淡淡草莓果凍味,配上濃濃的草莓汁加上新鮮草莓,絕對能清除主菜的油膩感覺。Mango Magic & 熱茶:我叫了一杯無酒精飲品Mango Magic,而

餐湯:濃烈甘筍味,清新美味。

蕃薯條:脆口,未試過蕃薯條,味道很特別,值得一試。

Mango Magic & 熱茶:我叫了一杯無酒精飲品Mango Magic,而我朋友叫了一杯熱茶。Mango Magic成杯飲品非常美觀,飲落去嘅時候有芒果蓉嘅感覺,10分清新好飲。熱茶用嘅杯亦都非常優雅,感覺如像高級酒店high tea。

至於服務方面亦都非常貼心,會主動幫我哋加水及收走枱上用完的碟。

總括而言,今次呢個午餐我同朋友都非常滿意。
2022-06-12 67 浏览
今晚同朋友去旺角聚會,順便食小小野。餐廳位於top 商場,裝修服務都是旺角少有的,屬於中高檔餐包▶️Sparkling Mineral Water 750ml$48氣泡水容易入口,很順口。▶️熱溶法國流心芝士$238芝士即時預熱,上桌時才即時批下,配上配菜,例如火箭菜、火腿、薯仔、甘筍、酸菜、西蘭花、蕃茄仔等,要趁熱吃,入口有軟軟糯糯的芝士,夾著芝士的鹹香和蔬菜的香氣,入口滋味。▶️白酒煮澳洲鮮活藍青口$238澳洲鮮活藍青口每一隻大小不一,整體酸飽滿,入口清甜,餘韻還有淡淡的白酒香氣,伴酒吃最好。
今晚同朋友去旺角聚會,順便食小小野。

餐廳位於top 商場,裝修服務都是旺角少有的,屬於中高檔

餐包

氣泡水容易入口,很順口。

▶️熱溶法國流心芝士$238

▶️白酒煮澳洲鮮活藍青口$238