2021-07-18
今晚同朋友去了間好有情調嘅地方食飯,餐廳位置都算方便,沿著美麗華出門口嘅金巴利道轉左一路行到尾就到!門口大大個招牌夠晒搶眼又夠光猛!當然食飯有訂位就會好啲啦,店員安排了近水吧個邊位置,餐廳內座位位置都算闊落舒適,望吓餐牌,有最愛嘅新鮮生蠔,今晚就係點了Ireland Dooriel N1,入口有中度海水味, 蠔邊爽脆, 帶有堅果香味, 餘韻鮮甜 ,正!還有另一款 法國Taylie N1,入口感覺肉身飽滿,肉地爽脆順滑,真係一樣咁好味!當然要配埋杯白酒,店員就推介了這款德國口味嘅白酒,口感清爽的酒體,酒帶點加上清新的李子、桃子等果香,而且酒精度低,酸甜平衡,十分平易近人。配上肥美嘅新蠔,口味更出更鮮!而主菜就點了個慢煮西班牙八爪魚蟹膏大利飯,呢個真係一次過有齊自己喜歡嘅食材,有經過慢煮後十分軟淋嘅八爪魚🐙觸鬚,切開成粒粒後都入口都很軟淋,而個意大利飯配色亦十分出色,有墨汁同蟹膏分別煮成嘅色水同味道,入口味道香濃,意大利飯好有口感!最後加埋個檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批,出來效果夠晒特別,外觀似一個真檸檬再伴住三點上枱,用匙羹將個冰凍嘅Gelato 放入口中,濃郁嘅檸檬味道充滿在口中,陣陣香
最後加埋個檸檬意大利雪糕及蘋果水晶批,出來效果夠晒特別,外觀似一個真檸檬再伴住三點上枱,用匙羹將個冰凍嘅Gelato 放入口中,濃郁嘅檸檬味道充滿在口中,陣陣香濃嘅檸檬味在口中散發着,而蘋果水晶批亦十分精緻,入口亦有陣陣香濃蘋果味道,加埋水晶批入口亦好彈牙夠晒口感!
這裡絕對可以滿足到視覺味覺之餘,還有良好嘅服務!每次都有驚喜嘅地方!