2022-04-02
🥩呢間餐廳相信大家一啲都唔陌生,見到可以鋸扒又任食薯條🍟就知係邊間啦!餐廳只有一個main course,就係牛扒啦!🤩大家只要揀牛扒嘅熟成度就得,有選擇困難症嘅朋友都唔怕😌價錢係$368/位再加一,有前菜(沙律,包)、牛扒、薯條,另外會有水可以refill,想飲其他嘢就要再叫。食住合核沙律同法包,邊等牛扒。想試唔同熟成度,就分別叫咗medium rare同medium。上枱後有蠟燭仔喺碟下面熱住,保持溫度。呢個時候,如果唔想食太熟嘅話,牛扒記得要遠離加熱點🙈稍為慢少少,medium都變韌咗🤫(叫返medium rare就好)牛扒份量大概切成8嚿,唔會食唔飽。因為薯條在後頭~😎侍應久唔久就會嚟refill🤣我哋refill咗4次,薯條fans表示好-滿-足😂夠-晒-皮。薯條望落好似無咩特別,不過其實佢香脆得嚟又帶有少少肉味。每次都卜卜脆~番茄醬更加係一枝迷你版,想蘸蛋黃醬亦得。-今次臨近食肉獸生日,book位嗰陣都有remark埋生日🤣睇吓餐廳會有咩驚喜先~揀咗一款甜品後,上枱個陣會播生日歌(好似係法文版),侍應會走埋嚟搖鈴鈴,好歡樂🥳不過就算無remark都可以享受到無限生日祝福🤣一
不過就算無remark都可以享受到無限生日祝福🤣一餐飯嘅時間大概聽咗6次,小朋友的話仲會再唔同啲😎
記得book定位再去啦~