2019-12-09
普天同慶聖誕又點少得蛋糕黎慶祝!今日同朋友搞聖誕party,所以預先係la famille訂左個聖誕蛋糕。-la famille 最近推出左3款聖誕限定蛋糕,其中呢款Joy Christmas蛋糕,顏色就最為鮮豔喇~-📌Joy Christmas 紅絲絨戚風蛋糕(17cm) 💰538紅絲絨蛋糕有三層戚風蛋糕,每層以比利時爆炸朱古力味脆米做基調,配上濃厚的法國Kri忌廉芝士,色彩鮮明,層次豐富。 -口感方面,朱古力味為主調,蛋糕鬆軟濕潤;加上綿滑的忌廉芝士香,層次分明,口感細緻而不膩。-不得不讚的是,頂層的聖誕裝飾尤其精緻,點綴了蛋糕的造型,格外美麗!-✨溫馨提示:有13cm/15cm/17cm選擇,我呢個17cm,個人覺得8-10個人享用都好足夠。另外還有兩款清新口味,其中的柚子芝士蛋糕,仲加入梳乎厘,絕對可以一戰!