2022-08-01 1006 浏览
KIN Food Hall既特色係匯聚左好多出名既餐廳,其中有d餐廳更加暫時未係香港落腳!Easy! Buddy就係喺泰國曼谷遠道而黎既餐廳,我地叫左泰式牛肉炒糯米飯,鴨蛋煎到有燶邊,糯米飯底都足味,但無想象中咁大驚喜壽喜燒牛肉漢堡係黎自中環既Honbo Deli,有另外一兜蛋汁可以點,牛肉有少少乾,但overall都幾大份Essentia by Holger Deh係前Rosewood餅店總廚主理既純素甜品店,今次就試左馬達加斯加雲呢拿千層酥同黑朱古力金莎,全部都睇得又食得,我覺得係呢個foodhall最令人滿意既選擇之一😂

2022-07-23 1019 浏览
喺附近返工,嗰頭好多食店,唔想行出去日曬雨淋就喺PCCW tower 到去food hall食😛門口係睇唔出撘完扶手電梯上去後係有咁大個空間進食😮所以有職員長期招攬生意,非常聰明🤣-🐾外婆燒肉飯喺眾多選擇中揀咗佢,但係見到實物有啲後悔,好似碟頭飯,仲要得5舊肉🥲但係肉係好入味,肥肉唔油膩,鹹鹹甜甜咁👏🏻而個蛋係完美啲糖心蛋🥚菜就係白灼,冇特別🧐好彩係個飯有啲汁,即使咁少餸菜都夠配飯🙏🏻-但係見到同行朋友叫其他食物吸引同好食好多,所以要慎選先喺到食到好嘢🤣
🐾外婆燒肉飯
外婆燒肉飯
2022-06-16 1579 浏览
鰂魚涌至太古區域除了是一個大型中產住宅區外, 附近的寫字樓和跨國公司也不少, 路邊的餐廳和商場食肆也未必可以容納需要食飯的人, 像KIN Food Halls這種在辦公室低層, 可以容納數百人的Food Court自然有其吸引力. 裝橫比一般的更Luxurious, 內裡的Menu會不時更新, 菜式由人氣甚至是米芝連星級餐廳提供, 還有定期和名廚合作的Pop-Up宴會, 這些也是切合這裡工作或居住的身份和需要.點了來自Yardbird的魚柳包套餐, 還以為Yardbird只有雞類串燒, 魚柳包以外也有炸薯粒及醃青瓜. 炸薯粒夠脆, 外表加上海苔而不用下太多鹽, 比較健康, 但內容裡薯肉不夠, 比較空虛. 魚柳包魚肉口感實在, 外表香脆, 醬汁味道酸爽, 麵包就是嘉頓的芝麻包, 沒有特別處理過, 這點有些失望.甜品是來自Holger Deh的雲呢拿千層酥, 內裡的雲呢拿忌廉很香很滑, 味道和口感很不錯, 只是其靈魂, 也就是千層酥皮的部分, 不夠香脆, 層次不明顯, 可可味和雲呢拿忌廉味道配合, 但就是差在酥皮的部份.KIN Food Halls is different from tr

KIN Food Halls is different from traditional food courts, with more interesting cuisines from many famous restaurants. I have tried the filet-o-fish from Yardbird. The taste of fish fillet is great with the good texture of sauce. The bun is from local manufacturer without any handling which is a bit disappointed. The dessert, vanilla Mille Feuille is from Holger Deh. The vanilla sauce is excellent but the Mille Feuille is not crispy enough.
2022-06-15 1323 浏览
公司附近開左間food court, 見佢裝修唔錯,一於去試吓😋😋去到,有幾個CS幫忙點餐,睇個中高檔menu design🍱🍷🍸🥂+價錢 $$,一心諗有好野食。我就點左個穩穩陣陣嘅……肉骨茶 🍲🍚 $88小煱排骨有3,4舊排骨,一食……係幾林嘅……不過無味喎,一d藥材味都無,似例湯開滾水油炸鬼都輸,唔脆-》硬! 😣😣同事安慰我,food court 有其他選擇,再試! 💪💪💪於是……第二日再去韓式泡菜海鮮拉麵🍜 $109心諗: 泡菜好難唔好食,平時超市買我都食到👅👅👅今次應該ok啩😑😑😑😑海鮮唔新鮮,應該係frozen 貨,湯底只有"辣"字,無應有嘅泡菜味<連相都無影>lunch 以尼個價錢貴,質素應該要好……唔好意思……失望! 🤨唔會再去👎

我就點左個穩穩陣陣嘅……

肉骨茶 🍲🍚 $88
油炸鬼都輸,唔脆-》硬! 😣😣

於是……第二日再去

韓式泡菜海鮮拉麵🍜 $109
<連相都無影>

2022-06-12 1085 浏览
讚1 部份嘢食好味 豬扒三文治出色。甜香開胃。甜品係好好味 扮金莎果個好好味2 環境以food court黎講真係好骨子彈1 部份嘢食係唔合格 星馬嘢同韓國嘢都係唔夠惹味唔夠香 好淡既水準2 價錢太貴 食個飯都一嚿水

2 環境以food court黎講真係好骨子

2 價錢太貴 食個飯都一嚿水
約咗三個朋友喺太古坊新開嘅foodcourt食飯,本身以為foodcourt都係賣燒味飯、海南雞飯、海皇粥店果類,點知去到見到啲staff全部係後生仔女,仲有外國人,都幾熱情吓😅一上電梯,見到圍住自己播緊嘅影片已經食指大動😋昏昏暗暗燈光加全木裝修,氣氛都幾唔錯,有啲似準備入場睇戲🤣一入去揀咗每人一杯生啤,全部都係我唔識嘅手工啤,仲有cocktail sake可以揀我哋四個揀嘢食揀咗好耐,因為真係乜都有,聽講每樣嘢都係出名嘅餐廳/名廚俾recipe佢哋做。幾經辛苦終於揀好咗,要自己出去落單。我哋咩都叫咗啲,其中龍蝦湯喇沙同Yardbird嘅魚柳包都好正;richard ekkebus嘅蕃茄西瓜辣味沙律比較特別!幾fresh,咁嘅價錢食到米芝蓮大廚嘅菜式超值😆😆甜品因為太飽淨係share咗2樣,Essentia by Holger Deh個金莎波波好食總括黎講,味道唔係全港第一,但可以一個地方同時試到咁多樣質素average以上嘅菜式就正嘅。過幾日再黎咗happy hour (7pm前) 嘆cocktail ☺️$68 杯冇加一,平得黎chill

幾經辛苦終於揀好咗,要自己出去落單。

Happy  ending

• 炸魚柳包
  • 蝦籽花膠撈飯
  • Cocktails
2022-06-08 817 浏览
KIN Food Halls#朋友聚餐之選太古坊新開嘅美食廣場,近20,000尺,主打fusion菜式🌱有壽喜燒漢堡,韓式人蔘雞湯拉麵等等。餐枱全部都係用環保物料製造,大家快啲去支持下啦💚Dishes 🍴環保魚生壽司全部都好新鮮👍🏻其中有四件都係三文魚,灸燒全生都有得食🍣蝦籽花膠撈飯雖然味道普通,但係都叫有噱頭,值得一試。📍 2/F Devon House, Taikoo Place, 979 King's Rd, Quarry Bay
KIN Food Halls
#朋友聚餐之選

Dishes 🍴
環保魚生壽司
全部都好新鮮👍🏻其中有四件都係三文魚,灸燒全生都有得食🍣

蝦籽花膠撈飯
雖然味道普通,但係都叫有噱頭,值得一試。

2022-06-07 758 浏览
見佢喺樓下搏命唉有二百幾種食物, 有試下新嘢囉。 一上到𨋢大約有二十人喺度唔知做緊乜嘢, 請咁多人 但係又冇做到嘢真係戥個老細陰公。 睇完menu開始落單 就要叫條友仔過嚟,佢幫你喺tablet落單,落完單之後要行去counter畀錢。 跟住 搵個位坐低之後就要去搵返你自己嗌嗰間餐廳 ,問極啲員工只係識講向前向前。 終於搵到自己個 food counter, 佢顯示屏嗰度明明話if You cannot see your order ,speak to our staff, 所以我咪選擇speak to their staff, 條友話等下啦,個顯示有就有冇就冇, 佛係阿叔。來到食物啦,我哋order咗個韓式香辣雞撈麵, 返到埋位朋友話隻雞呢, 跟住朋友2話你拎返去啦,阿姐留咗放隻雞。 拎返去之後阿姐話嗰啲肉咪就係辣雞囉。 呆咗跟住嗌嗰個 檳城嗰條 等咗十幾分鐘 佢用一架 有人推嘅車仔喺廚房推出嚟乜都凍曬啦。跟住嗰個泰式牛肉炒糯米飯超級油。overall 體驗, 寬敞闊落闊court 請咗一大班人喺度行行企企,高智能低科技, 嘢食差過留下任何一間食肆。

跟住嗰個泰式牛肉炒糯米飯超級油。

2022-06-07