2022-07-24
新派素食印度菜😍尋日誤打誤撞搵到間裝修好靚嘅印度菜,有啲似西餐,好新潮,最特別係食齋嘅印度菜,真係未試過,忍唔住想入去,之後發現仲有cocktail😍鍾意酒精嘅我,一定要試啦。pani puri,$70印度好出名嘅小食,外層係油炸圓脆泡芙,入面加咗薯蓉扁豆,食嘅時候自己倒入薄荷水同酸豆醬,好有特色。菠菜乾酪,$105以我理解應該係印度咖喱嘅其中一種,加入鮮菠菜蓉令佢呈現綠色,少少辣,唔算甜,不過好香,仲有大量芝士塊,好味😋蒜蓉炒飯,$70第一次食印度炒飯,估唔到都咁好味,印度長條米比較乾身,所以好適合攞嚟炒飯,而且加入大量炸蒜,所以勁香,仲有蔬菜粒,好推介👍🏻Garlic naan,$39最鍾意食naan,就咁食連者配埋菠菜咖喱,都好香好好味😋素芝士串燒,$95佢唔係串燒咁上嘅,第一次食咁嘅口感嘅串燒,入面係蔬菜蓉,食得出有薯仔,口感相對比較實,配嘅醬係薄荷酸辣醬,我反而鍾意配菠菜乾酪嚟食。fairys lemonade,$65呢杯cocktail酸酸甜甜,好唔錯,薄荷味好濃,加入酒精,好啱夏天飲呀。士多啤梨特飲呢杯都好正,店員推介嘅,餐牌未有,最正係上面有舊士多啤梨嘅雪糕,下面係士多
pani puri,$70
菠菜乾酪,$105
蒜蓉炒飯,$70
Garlic naan,$39
最鍾意食naan,就咁食連者配埋菠菜咖喱,都好香好好味😋
素芝士串燒,$95
fairys lemonade,$65
士多啤梨特飲
呢杯都好正,店員推介嘅,餐牌未有,最正係上面有舊士多啤梨嘅雪糕,下面係士多啤梨乳酸,好好飲呀。
呢間環境好正,嘢食都好味,食齋都食得咁開心,下次一定會再嚟☺️