2017-08-06 2437 浏览
上次「七一」,我來到觀塘豐利中心,一心想試食樓上餐廳「JK Brothers」的。但是當時去到才發現,原來「JK Brothers」逢公眾假期期間休息。相隔幾日後,我重臨豐利中心,發現工廈食店位置其實挺隱蔽的。不過位置隱藏是很合理的事,因為工廠大廈的條例,你我或者都已經清楚。荔枝角「程X長」的情況已經告訴我,他們是如何地害怕,食店位置曝光會讓他們遇上麻煩。但是如果沒有人講,沒有介紹,他們沒有人知道,沒有人上門幫襯,他們也不會得到好處。說回「JK Brothers」,我第二次上門拜訪,終於等到「JK」開門營業做生意了。相對於一般的工廠食堂,「JK」的門口裝潢比較有花上心思,雖然「JK」都有像「程X長」在貼上不准攝影的告示,但大部分食客都已經習以為常,不太在意,如常用餐。雖然「JK Brothers」是屬於日本菜,和韓國菜的餐廳,但是在我的眼中,「JK」只是一間港式地道,有點模擬日本韓國兩地飲食文化的樓上餐廳,若果人們說上「JK」食飯是食日本菜或韓國菜的話,他們可能是言重了。「JK」樓面的裝修簡約,檯櫈以木製長檯和長櫈為主,木櫈沒有椅背,我覺得坐這種無椅背長櫈,雖然坐得自然,但不會令你覺得

「JK」樓面的裝修簡約,檯櫈以木製長檯和長櫈為主,木櫈沒有椅背,我覺得坐這種無椅背長櫈,雖然坐得自然,但不會令你覺得舒服,令你吃完飯就想結賬儘快離開餐廳,不想再逗留在餐廳太耐。

我上門來到「JK Brothers」的時候,餐廳正值午市剛剛剛去,下午茶時段正式開始,餐廳內沒有太多客人,餐廳侍應店員正在清潔餐廳和餐具。幸好侍應們對手機鏡頭反應不算太大,否則我肯定會惹來麻煩。

同時,可能「JK Brothers」正值下午茶時間,侍應的反應都比預期的來得遲,不過製造食物的時間都還過得去。

「JK Brothers」的下午茶,最後以為只有五款日本,或韓國美食可供選擇這麽單調,但是我再看另一張餐牌,就發現別有洞天,還有四款小食,包括日本的玉子燒下午茶,供在場食客選擇。

另外,食「JK」下午茶,如果選擇食店的招牌飲品的話,飲品可以有半價折扣優惠。不過我始終覺得「JK」房飲品價錢偏向昂貴,最後還是放棄,簡簡單單地飲杯「凍奶茶」算數好了。

照我在「JK」的現場所見,「JK」下午茶茶餐的價錢,由港幣二十六元,至港幣四十二元不等,差距都可算是很大,如果再選配「JK」餐廳的精選飲品,價錢隨時可以媲美午餐晚餐的價錢了。

我在觀塘「JK」的第一餐,則選擇了價錢較中等,韓國菜風格的「雞扒煎蛋辛辣麵」,連一般的飲品「凍奶茶」,價錢總共是港幣三十八元。這餐下午茶對我來說,還不是最便宜的一餐。

不過,下午茶「雞扒煎蛋辛辣麵」的份量,比我想像的份量大碗了很多,「JK」用了一個很大的湯碗。去盛載韓式辛辣麵,配菜煎雞扒、煎蛋,還有一堆粟米粒和紫菜。

至於「JK」選擇盛裝凍奶茶的杯,竟然是奇食「新X餐廳」的鋼杯,鋼杯凍奶茶一拿在手上,刺骨的冰凍手感就立刻如觸電般,一下子直接傳遞到我的大腦內。

不過,「JK」的凍奶茶,除了飲品感覺是冰凍之外,甜味就跟一般茶餐廳的凍奶茶完全沒有分別,飲不出很明顯的奶味。

至於「JK」的「雞扒煎蛋辛辣麵」,辣味跟我期望的麻辣味有一點的差距,辣味只是很一般的程度,雖然不太辣的辛辣麵,對我來說的確是好事,但是我始終很想親自品嚐一次,正宗的韓國辛辣麵的辛辣滋味啊。

「雞扒煎蛋辛辣麵」無疑是份量十足,碗內的辛辣麵、雞扒和煎蛋粟米,「JK」都交足功課,雞扒雖然不算新鮮雞扒,但雞扒沒有明顯雪味,煎蛋亦是隻很大的太陽蛋,我一戮破蛋黃,蛋黃立即流到辛辣麵湯內,麵湯立刻充滿了蛋味。

辛辣麵口感跟一般的韓國拉麵差不多,韓國拉麵感覺跟傳統的即食麵都差不多,就像我在西營盤吃過的感覺一樣。

就算我當「JK」「雞扒煎蛋辛辣麵」的麵條是韓式拉麵,吃韓式拉麵感覺本來跟吃韓國即食麵相差不大,關鍵只是辣味不足而已,勉強有食韓國拉麵的感覺,麵條口感夠彈牙我就算數了。

「雞扒煎蛋辛辣麵」下午茶價錢雖然不便宜,辣味又沒有預期般麻辣,但等我吃完「JK」「雞扒煎蛋辛辣麵」下午茶,喝完冰凍的凍奶茶後,我對「JK」都沒有太大的怨言,埋單走人就算了。

2017-07-04
2017-08-05 112 浏览
同朋友嚟咗呢間位於觀塘嘅jk brother,地方算係大,食物嘅種類唔算好多,但係食得嘅都係韓國近期好hit嘅item,好吸睛!!店員特別推介芝士炸雞,仲有芝士流心黑豚肉,所以我哋都嗌咗類似的野。叫左餐牌冇既果醋烤雞$76(特價),但冇得揀大中小辣,因為店員話醬汁係預先調好既,雖然我同朋友都唔太食得辣,不過都想試下,所以就揀左呢個,店員好好人咁話幫我地加多d 芝士,應該就會減低左d 辣。烤雞份量足夠2人食,店員貼心咁為我地啲烤雞捲上大量芝士,愛芝士既我地好興奮,果然芝士配辣雞係會降低左d 辣味,不過都係好辣,醬汁已滲入雞件到,對於好鍾意食辣黎講係一定必叫既野食。聽店員講遲d 會推出個無辣既口味,如果有埋少辣呢個選擇揀就更好。卡邦尼年糕$62係解辣之選,平時食開韓國菜都係食開辣炒年糕,今次試下呢個白汁年糕,年糕煙韌,個人認為食完好辣既烤雞同微辣既炒飯,食下卡邦尼年糕係可以解到少少辣既。除咗年糕,唔少得韓式炒飯!!我哋嗌咗芝士熔岩蛋漿炒飯$68,芝士味非常之香濃,飯粒與飯粒之間都夾雜著芝士絲,味道方面好重泡菜味,係落咗泡菜醬同埋泡菜片呀!酸酸地又辣辣地,中和返芝士嘅油膩感。最後就嗌咗一杯粉

最後就嗌咗一杯粉紅珍珠,大家要留意嘅係佢冇珍珠粉團架,佢係荔枝特飲黎。帶有好香濃嘅果香味,裏面日有少少藍莓粒,非常之清新,食辣和較重口味嘅嘢一定要整番杯啦,飲完又飄飄欲仙的感覺。佢有分杯同埋瓶裝,杯裝$58,瓶裝$68,瓶裝啱曬兩個人嚟share。

我哋食咁多嘢都係三百蚊有找,真心抵食,坐得耐又唔會趕你走。而每一樣食物的份量都多多,(其實我哋都嗌多咗㗎啦),好啱一大班朋友嚟食,大件夾抵食XD
放工後來到觀塘接好友放工,由於沒有預先預約餐廳,所以時間比較有彈性,先到apm閒逛,再到openrice找找美食。無意中發現這間JK Brother's,不但菜式選擇多,而且價錢十分便宜,最後決定試試。餐廳雖然不算很大,但以open kitchen以及直排座位形式設計,可容納大量客人。夏天喝汽水相信是相識吧,其實除了汽水外,店內還推出了不少生果特飲,不過,個人認為吃韓國菜,還是吃汽水或啤酒較適合。芝士烤香蔥雞肉串 - 送上來店員叮囑我們一定要趁熱享用,因為放涼了芝士會變成一片的,口感亦會變韌,不能捲放在雞肉上。這個小食我是十萬個推介,因為雞肉串是剛燒起的,熱辣辣,帶有濃濃的燒烤香味,捲上芝士後,味道變得更香更濃,每一口都有濃厚的芝士香味,讚。芝士年糕 - 很愛吃這裏的芝士年糕,它就是那種入口香脆,而內裏的流心芝士,味道既香濃又軟綿,而且口感細滑,超好吃。明洞pizza - 它的價錢真的非常便宜, 只是HK$38, 所以我與朋友都忍不住點來試試,開始時還以為pizza上會放點菠蘿腸仔之類等一般食物,但送上來才發現pizza上,放了年糕條,入口時口感煙煙韌韌,而且帶有濃濃的芝士香味,個人認

明洞pizza - 它的價錢真的非常便宜, 只是HK$38, 所以我與朋友都忍不住點來試試,開始時還以為pizza上會放點菠蘿腸仔之類等一般食物,但送上來才發現pizza上,放了年糕條,入口時口感煙煙韌韌,而且帶有濃濃的芝士香味,個人認為這款pizza非常特別及好吃,是必點的菜式。

忌廉南瓜年糕 - 本來是想點辣年糕的,可是朋友不吃辣,所以只好點忌廉南瓜年糕來吃,由於南瓜醬汁加了忌廉的關係,所以口感份外細滑及香濃,加上年糕份量多,而且口感煙韌,挺好吃的。

濟州黑豚石鍋飯 - 這個鍋飯的份量非常多,足夠2至3人享用,而內裏的豚肉肥瘦適中,帶有肉香,飯粒亦煮得非常入味,內裏還有點點脆卜卜的飯焦,惹味指數爆燈,以HK$68價錢來說,相當超值。
2017-08-02
  • 明洞pizza
  • 芝士烤香蔥雞肉串
  • 芝士年糕
昨天又比負能量征服, 苦思不得其法, 窩心的好友立即約我出來了解, 順便也提供解決方案,所以我就立即來開飯看看有什麼餐廳可以坐得舒服食物好味又不會太貴~ 來到觀塘這裡揾食, 因為工廈多, 坐得舒服食物通常都質素高!找到了這間叫JK Brother's, 主打韓國美食, 價位不高, 我見到大大個pizza都是賣三十多元!就算二人點3-4樣, 都不會令我明天返工挨面包, 都幾抵食~ 餐廳位於豐利中心, 是樓上工廈來的, 地方真的很大! 而且位子多又坐得舒服~我見有些情侶來, 單點一個部隊窩和飲品就可以開心地share, 份量碟頭不少, 而且服務員相當有禮和勤快, 感覺不錯~太口喝的闗係, 先點了冷熱檸茶各一, 飲品絕對不HEA, 檸茶清新又不苦澀, 每杯都有4-5片檸檬, 茶味香濃又滲着淡淡檸檬香味~ 見對面情侶點了一個SHARE 來吃, 看他們滋味的樣子, 我們也來一個! 落好單後很快就來了, 用了GAS 爐一併上, 熱辣辣香噴噴! 部隊窩的材料相當豐富, 上層鋪上一塊芝士, 亦有午餐肉, 腸仔, 年糕, , 魚糕, 椰菜, 紅蘿蔔絲, 不少得就是麵條! 首先湯底很惹味, 個

不少得就是麵條!

首先湯底很惹味, 個人是辣控,接受程度大,但朋友說稍為辣了點,不過相當好味!

而材料全都很新鮮, 腸仔午餐肉都有幾件/塊, 很容易飽肚, 四大塊的魚糕絕對是主角之一!
本身己很煙韌, 再吸收了湯底的美味, 實是無得輸!!! 比韓國吃到的魚糕更好味!

午餐肉都好好吃, 肥廋適中, 咬下去很甘香, 充滿肉味~

而麵條彈牙又爽滑, 就算滾耐左都唔會淋淋的; 份量亦夠多, 二人吃都夠, 再加上溶化了的cheese,真的是太好味了!!

現在想起來都好想再吃!

點了半份炸雞薯條, 要了蜜糖味的, 半份約有6大塊, 蜜糖炸得甜甜地又香脆! 雞肉能保持肉汁, 但又相當嫩滑, 薯條本身沒什麼問題, 夠脆夠味, 以九十多元來說都幾抵食~

見肚還有位, 再來去了個很抵食的芝士溶岩疍漿炒飯, 上桌時就好似pepper lunch咁, 用鐵鑊烘着, 服務員會幫忙把芝士, 飯粒和配菜撈勻好, 使之每粒飯粒都有厚厚的芝士包着~

混好了的飯粒, 說實有點辣, 因為內有很多泡菜, 混合了就是辣泡菜之士炒飯了! 雖然很刺激但無可否認實在太美味, 而且價位只是六十八元, 再加上這兒是免加一, 真的好好食又抵食!!

JK Brother's
觀塘開源道54號豐利中心5樓507室
3705 9501
2017-08-01
2017-08-02 125 浏览
呢幾日天氣熱辣辣,一坐低即刻嗌咗杯墨爾本的翡翠消暑,因為見到餐牌張相實在太吸引啦,可以帶一瓶或者一杯,影相呃like一流。再嚟多個鬥雞水冷麵降降火,麵條爽口,食完成個人都涼浸浸。涼完就食個豚肉辣炒年糕,辣度都大,所以好迎合我口味,如果食唔到辣嘅朋友可以叫小辣。真露煮大蜆,用胡椒做湯底,好正,每粒蜆肉都吸晒湯嘅味道。韓牛嫩豆腐鍋係必叫,大大鍋又好味,好多菜,牛肉都唔少,好足料,湯底又好飲,食到讚不絕口。地點方便,會再嚟食。
再嚟多個鬥雞水冷麵降降火,麵條爽口,食完成個人都涼浸浸。
真露煮大蜆,用胡椒做湯底,好正,每粒蜆肉都吸晒湯嘅味道。
2017-08-01 124 浏览
收工約咗三五知己想要坐得舒舒服服去一間可以傾計嘅餐廳,朋友介紹了於觀塘工廈入面新開的日韓fusion餐廳。老實說,本身對工廈的餐廳都沒有太大的好感,因為實在中伏太多,有些打正旗號賣平價生蠔或西餐,但質素往往強差人意。這間店舖地點不算難找,上到餐廳,雖然只是星期二,竟然也是幾乎滿座,我們三個點了4款推介菜式。這個是老闆推介的芝士流心千層豚肉,雖然看到份量只有1塊豚肉,但材料10分豐富,切開後芝士真的像海報上的一樣流出來,外層很趣,沙律菜也很清新推介這個卡邦尼年糕不過不失,味道跟一般韓國連鎖食店卡邦尼年糕一樣,是保險之選但份量實在太多,很足料,我們三位只吃了半份就投降了。。。。這個清酒煮大蜆真是10分驚喜,不得不提,侍應說今天的大蜆很新鮮,推介我們吃這個,他們用Gas爐奉上,蜆的大小適中,不會有覺得被騙的感覺,值得一提是這個湯底10分美味,我們三人分別也學了兩碗蜆湯來到韓國餐廳,不得不點的當然是炸雞,他們有三款味道蜂蜜牛油,濃厚芝士等,我們點了蜂蜜牛油,薯條炸得很乾身很脆口,炸雞口感很豐富,啖啖肉最驚喜的是,我們這樣吃每人也不過是大約$120的價錢。平心而論,這裏的份量很充足,比起大家人所

芝士流裡千鴂黑豚

推介
卡邦尼年糕

但份量實在太多,很足料,我們三位只吃了半份就投降了。。。。
清酒煮大蜆

蜂蜜牛油炸雞

最驚喜的是,我們這樣吃每人也不過是大約$120的價錢。平心而論,這裏的份量很充足,比起大家人所共知的韓式連鎖餐廳簡直是有很大的對比,而價錢亦10分合理。相信日後這裡會成為我們聚會其中的一個熱點之一

2017-08-01
芝士流裡千鴂黑豚
卡邦尼年糕
清酒煮大蜆
蜂蜜牛油炸雞
2017-07-29 230 浏览
聽聞觀塘工廈有好多隠世但唔錯ge餐廳,今日同友人到觀塘行街,而且心血來潮想食韓式烤雞,就揀左係觀塘工廈呢間JK Brother's。原來都好方便架,觀塘站B2出口,行5-10分鐘就到啦,一d都唔難搵👍🏻餐廳裝潢設計都唔錯,坐得舒服,都係一個同朋友聚餐傾計的好地方。我地兩個人,點左兩款 (半份) ge烤雞同一個石鍋飯開心share,仲有一大瓶特色飲品,食得飽飽😎濟州黑豚石鍋飯 ($68): 熱騰騰ge石鍋飯鋪滿一層泡菜同一層黑豚肉,好足料 ! 而且味道香,肉質ok,加上用了石鍋保持溫度,慢慢食都可以keep住食到熱騰騰ge石鍋飯👍🏻👍🏻👍🏻正!芝士轟炸雞 ($108): 作為芝士控ge我諗都唔諗就點左呢款炸雞。雖然呢款芝士唔係拉絲熔芝士,但香濃ge芝士粉滲滿炸雞一樣好''芝''味👍🏻半份炸雞有6件,兩人食,岩岩好,可以留肚試多幾款唔同菜式😁😁😁果醋醬烤雞: (原價$168,宜家做緊優惠先$68,另收正價加一服務費,好抵食😝😝)香甜ge果醋醬配上香辣烤雞,再加上濃郁ge芝士😍😍等我地都食得津津有味😋😋😋芝士一絲絲卷著嫩滑烤雞,非常香口👍🏻下層仲鋪上煙煙韌韌ge年糕,好味又抵食,值得一試👍🏻

森巴皇后 ($68): 森巴皇后係菠蘿加檸檬ge特飲,我地叫左一大瓶兩份飲。呢瓶特飲好清新,唔會太甜,好解渴好好飲,好適合夏天同食香辣烤雞時飲,飲完即刻爽晒☺️☺️☺️
  • 果醋醬烤雞
2017-07-26 243 浏览
又到開餐時間,呢次來到觀塘工廈食熱辣辣韓式烤雞…首先來個前菜石鍋豆腐沙律,冰涼滑嫩豆腐配爽脆沙律菜,配韓式麻醬,撒上蟹籽和芝麻增添小許甜香。但個醬實在太鹹了~跟住有芝士年糕,外脆,內煙韌,配上芝士流心,好食!來到呢度,點都要試下距個招牌果醋烤雞,酸甜又辣的韓式醬配些許蘋果粒和洋蔥,連同大量芝士混合,鐵板盤上爐燒,熱辣辣的芝士圈住雞粒,邪惡指數爆燈既一道菜。本身以為唔辣,食食下都頗辣。即刻order杯西伯利亞紫水晶特飲解下辣先,好大杯,一杯兩人飲剛剛好。另外叫左芝士烤香蔥雞串,可能前面食左個芝士果醋雞,再食雞肉串覺得無咩特別,反而覺得太多芝士好滯...再來個烤牛肋骨先,用韓式醬汁醃過的牛肋骨擺上鐵板燒,肉香滿溢。連我平時好少食牛都忍唔住食一舊,牛肉好柔嫩,配上生菜同自家製泡菜。yummy!無得輸,呢個值得一試!最後,嫩牛豆腐鍋,湯底有大量蔬菜去煲,十分鮮甜。配上滑lulu既豆腐。正呀!一口熱湯,一口豆腐,好滿足~不過如果通風系統可以做
又到開餐時間,呢次來到觀塘工廈食熱辣辣韓式烤雞…

不過如果通風系統可以做
2017-07-22 315 浏览
同朋友係觀塘食飯,佢地話想食韓國嘢,平時係觀塘食小火焰,咁岩見到有新野, 所以過咗嚟試吓去到冇乜人, 可能係新開,冇乜人知道豚肉炒年糕都幾辣,唔食得辣嘅朋友唔好叫,因為我哋叫嘅時候侍應哥哥都有同我地講,幾香,年糕幾煙un,豬肉係五花腩,啲汁好好食牛油蜜糖炸雞($98)雞得6件,性價比唔係好高,蜜糖味唔係好重,薯條有啲淋,如果新鮮炸起會更加好海鮮餅好好食,但係唔記得影,都幾多海鮮,炸起來好脆口,個味都唔錯奇異博士即係奇異果汁,冇乜特別,但係好似個奇異果味有啲假

去到冇乜人, 可能係新開,冇乜人知道

豚肉炒年糕

牛油蜜糖炸雞($98)

海鮮餅
好好食,但係唔記得影,都幾多海鮮,炸起來好脆口,個味都唔錯

奇異博士
即係奇異果汁,冇乜特別,但係好似個奇異果味有啲假
2017-07-16 442 浏览
喺觀塘區多的是西式Cafe所以滿心歡喜,午飯多咗一個選擇因為比起其他西式cafe 便宜多了😬😬和同事五人一起在這兒午飯,味道可以食物質素不會太差如果唔係太過追求平時貴價的日本或者韓國餐廳質素😝份量對於女仕來講非常之足夠而男士應該都夠飽肚😬 下一次仍然會來這兒吃飯。😝

2017-07-12 416 浏览
第二次光顧,由於每次都係兩個人,所以每次只可以試兩款,叫多款都食唔落。今次叫咗芝士果醋烤雞,韓國的烤雞咪又係炸底部全是芝士,其實雞已好好味,辣辣哋,再加上連埋芝士食更嘢味。芝士係可以拉得好長嗰d,好正。另一個係辣炒豬肉年糕,唔好看這個色水以為唔辣,食落又真係幾辣吓,味道一般,如果加多點蔬菜會更好。
2017-07-08
  • 芝士果醋烤雞
2017-07-11 268 浏览
本身諗住去觀塘食阿x來了,點知去到排長龍,於是搵下附近有咩新野試下啦~~就搵到呢間,又有得即刻book枱,於是就食佢。上到去煙霧迷漫,門口個股熱氣,好似入面火燭咁但都黎到決定入去,入到去好快就被安排坐位,好彩靠邊近門口,比我想像中冇咁熱。做野既人全部清一色男人,應該係店名既由來。環境裝修不錯,可惜通風系統勁差,只見店內有好多風扇,可能係open kitchen加上有得食鍋物及燒物,而冇抽氣,所以煙燻客人,走既時候完全feel到聞到個個韓燒味包圍住成個人講返野食,食品選擇唔算好多,由於我地得2 個人,不能叫太多,試左海鮮煎餅,芝士蛋卷同炸雞沙律。煎餅味道好好,邊位煎得香脆,海鮮份量亦足夠。蛋卷味道偏淡,芝士份量夠,但不夠芝士味。炸雞沙律既醬好清,沙律夠凍,配埋外脆內軟又唔油既炸雞,值得再食但飲品方面,雖賣相討好,但味道卻令人失望,下次都係飲返水好d總括而言,可以再去食,不過要等通風系統改善好先或者帶定除臭噴霧

上到去煙霧迷漫,門口個股熱氣,好似入面火燭咁

總括而言,可以再去食,不過要等通風系統改善好先
或者帶定除臭噴霧
2017-07-11 225 浏览
之前同事介紹話依間新餐廳不錯,今日約埋一班同事去試一試。一入到去感覺熱辣辣,環境有少許焗,餐廳主要提供鐵板餐、韓式石頭鍋飯、咖哩飯等等,選擇都唔少。Order 左大約5分鐘已經陸續上菜,好快手!「芝芝炸炸」既鐵板飯出場,外觀非常吸引,有紅卜卜泡菜既飯,配上粟米粒同椰菜,同「卜碌卜碌」緊既芝士汁,泡菜辣辣地好開胃。唯一覺得要改善既係....愈食愈熱,冷氣唔係唔夠,但邊食邊流汗。最後,好想借依度多謝餐廳職員,細拎碟同餐具,又配合我地靜悄悄地拎蛋糕俾我地,令我地既驚喜生日lunch 更完美,多謝你!
之前同事介紹話依間新餐廳不錯,今日約埋一班同事去試一試。

2017-07-11
庆祝纪念
生日
2017-07-11 172 浏览
昨天再去這家店吃下午茶,點了一客下午茶餐牌上的元祖牛丼(小)$28、跟凍飲(+$2)=$30,心想著應該是一般酒樓燒味飯(碗)的份量吧?結果來了一碗直徑約8"左右的飯碗,裡面放了差不多1.5-2碗酒樓飯碗的飯?而且牛肉也不少!雖然是餐牌上接近最便宜的一個Tea Set,但味道不錯,飯的軟硬度也很適中,就今次這個餐而言,很滿意、低食!
下午茶的元祖牛丼(小)
2017-07-10
2017-07-09 290 浏览
喜歡一間餐廳真的會不由自主地去不斷食,呢間JK Brother's 真是我近期最like,價錢抵,味道好,如你不明白可去我之前食評睇睇,每次都叫了差不多的菜式,炸雞,真露大蜆是我的最愛。餐廳老闆真係要多謝我經常幫佢留正評,希望佢下次認得我請我食一餐free ,今次經OpenRice 訂位,原來有折,早知之前都訂啦。慳返d!美中不足是餐廳收到比較早,可能工廈夜晚無咩人關係,但我就係鍾意佢人少少,傾計比較好。