2019-07-08 297 浏览
難得放假,約左朋友係尖沙咀食放題,揀左呢間JK Brothers,因為呢到日韓料理都有,唔洗煩!第一次係香港用QR CODE落單,感覺好新鮮同方便呢!讚!估唔到放題居然有燒酒,緊係即刻點個試下啦,不過不失啦。同朋友今日都小鳥胃,樣樣都點啲黎試下:款式真係好多呢,炸物、串燒、壽司、炒、焗都有,一次過滿足哂所有願望。我自己就最中意啲炸物,都是新鮮炸起,夠哂香脆!朋友就推介薄燒牛肉,睇住佢一個人食左3碟好誇張呢!最後甜品都係任拎,有movenpick同dreyer's,同好多韓國特色雪糕,實在係忍唔到口,食左好多雪糕。呢到地點方便又多選擇,都算係個不錯之選。

估唔到放題居然有燒酒,緊係即刻點個試下啦,不過不失啦。

同朋友今日都小鳥胃,樣樣都點啲黎試下:
呢到地點方便又多選擇,都算係個不錯之選。
2019-07-05 528 浏览
人大左,食放題既次数亦都相對上少左!呢日同朋友行經呢度有主打日韓既海鮮放題,不限時段入座,每位成人都係HKd$268+10%,任飲任食120分鐘,又唔算貴啵!因為朋友係個刺身黑洞,所以表示好有興趣,咁就同左佢一齊上左3樓試下質素如何!入座之後就行左個圈睇下有咩飲,除左有普通既果汁同茶之外,仲有好幾款韓國果汁同果酒,連枝裝既Hogarden都可以任飲!!!刺身質素都唔錯,最特別既係有醬油蝦同醬油鮑魚~~啲帆立帆都幾厚身同大大粒;)壽司之中就偏愛火炙系列:)熟食炸物同料理就不過不失啦~~個茶碗蒸就幾有驚喜,超級嫩滑!!!呢度仲有一個回本位,岩晒我呢個螞蟻人~~就係呢度既雪糕雪條啦~~ Movenpick既雪糕都係任食架!!
人大左,食放題既次数亦都相對上少左!

刺身質素都唔錯,最特別既係有醬油蝦同醬油鮑魚~~

啲帆立帆都幾厚身同大大粒;)

壽司之中就偏愛火炙系列:)

熟食炸物同料理就不過不失啦~~

個茶碗蒸就幾有驚喜,超級嫩滑!!!

呢度仲有一個回本位,岩晒我呢個螞蟻人~~

2019-07-04 460 浏览
今日同朋友黎食放題佢比較鍾意食韓國野所以我就選左呢間韓式放題食位於樓上鋪好近地鐵站所以都好容易搵用手機QR code 落單 較環保而且漏單情況都無 值得一讚食物選擇種類好多一般放題必備既刺身等別推介帶子肉質厚夠哂鮮甜甜蝦都好鮮甜各種壽司炙燒三文魚同埋鰻魚都好食三文魚同鰻魚都好肥美煎牛柳粒牛柳粒好稔唔會韌而且牛味重串燒都有好多選擇我就選左翠玉瓜 魚餅同雞串翠玉瓜燒得好juicy 一點都唔會乾魚餅口感扎實天婦羅上枱時仲係熱辣辣好脆仲有小籠包食第一次食放題有小籠包食肉汁豐富韓式炒粉絲好有穫氣Movenpick既雪糕係任食咖!!好抵仲有其他韓國雪條同雪糕選選擇好多蠻不錯的放題
今日同朋友黎食放題

第一次食放題有小籠包食
肉汁豐富

韓式炒粉絲
好有穫氣

Movenpick既雪糕係任食咖!!
好抵
仲有其他韓國雪條同雪糕選
選擇好多

蠻不錯的放題
2019-06-26 401 浏览
今日黎到呢到食放題朋友之前食過話好抵食所以今次就帶埋我黎食呢到嘅刺身好唔錯刺身好新鮮而且款式又多特別係貝類刺身切得岩岩好鮮味出哂黎 前菜我就淨係叫左凱撒沙律沙律好新鮮而且醬汁都好多好開胃 好鐘意食串燒嘅我就叫左沙嗲雞肉串、有機菠蘿串同埋甜薯仔串燒幾高質食材本身唔錯而且燒得好好雞肉串濃香又唔會燒得太硬 呢到嘅天婦羅最特別係醬汁係熱住咁上放上枱個下係不斷出住熱煙食落好暖胃 呢間餐廳都幾多特別既野食例如紅燒雞絲翅好少放題有而且味道都唔錯比一般既更加足料最特別係醬油鮑魚好有韓式味道而且鮑魚亦醃得好爽口彈牙呢到飲品同甜品都有好多選擇下次真係要留多個胃食甜品
今日黎到呢到食放題

前菜我就淨係叫左凱撒沙律
沙律好新鮮
而且醬汁都好多
好開胃

好鐘意食串燒嘅我就叫左沙嗲雞肉串、有機菠蘿串同埋甜薯仔
串燒幾高質

爽口彈牙

呢到飲品同甜品都有好多選擇
下次真係要留多個胃食甜品
2019-06-26 261 浏览
一直久仰韓國活章魚刺身的大名,但在香港實在小見,而小弟又從沒到訪韓國,因此一直沒有機會嚐味。這天女友告訴小弟走到一家香港餐廳有活章魚刺身和醬油大蝦,便決定來試一試了。這家JK Brother's是一家日韓放題餐廳,位於尖沙咀。餐廳的環境頗為寬敞,而且環境亦舒服,坐起來感覺不錯。當然,小弟二人很快便關注起最重要的食物,開始點餐了。由於是放題,小弟就貫徹以往的作風,先描述一下這裏的整體質素,再特別推介某部分食物了。由於這家餐廳是日韓式的放題,相比一般放題食物種類會更多,不單有一般的日式刺身、壽司等,還多了一些韓國的特色食物和小炒。而食物的質素雖不是每一款都非常突出,但亦是中上之選,有部分款式亦頗高質,算是不錯的放題。在介紹其他食物前,小弟必須先推介一下這裏的飲品。飲品的款式頗多,亦有不少韓式飲品,放滿了兩個雪櫃。但這其實並非重點,重點在於這裏可以任飲hoegaarden !這在放題中真的很少見,因為一般都只會提供hite。雖然小弟並非酒鬼,,但亦覺得這是一大亮點,值得推介,也忍不住喝了數枝。至於這裏的食物,小弟就先介紹壽司吧。這裏的壽司質素亦是不錯的,加上款式極多,日式韓式均有,而且各款壽

由於這家餐廳是日韓式的放題,相比一般放題食物種類會更多,不單有一般的日式刺身壽司等,還多了一些韓國的特色食物和小炒。而食物的質素雖不是每一款都非常突出,但亦是中上之選,有部分款式亦頗高質,算是不錯的放題

至於這裏的食物,小弟就先介紹壽司吧。這裏的壽司質素亦是不錯的,加上款式極多,日式韓式均有,而且各款壽司的調味都不錯,能吃出師博並非只是把食材放在一起,而是經過悉心調味。

不過,小弟認為這裏的亮點是熟食。這裏的熟食,包括燒物、炸物、小炒等都頗為高質,特別是配上冰涼的啤酒,實在是人生一大樂事。由於我們只有兩人,有很多款熟食都未能盡嚐,而吃過的款式當中,小弟特別欣賞火辣雞翼和燒牛仔骨。火辣雞翼其實並非十分辣,但非常香口惹味,微焦的外皮配上香辣的醬汁,加上裏面嫰滑的雞肉,非常美味。而牛仔骨則是配酒佳品,半肥瘦的牛仔骨既嫰口又脂香,就這樣吃或許會有點肥膩,但配上啤酒就剛剛好。

看到這裏,或許你會有疑問:說好的活章魚刺身呢?卻是小弟不夠幸運,這天剛巧沒有活章魚刺身,幸好有醬油鮑魚,也是非常新鮮美味,加上其他食物亦有水準,小弟亦不致失望。

2019-06-26 509 浏览
之前都係ig望到佢D優惠覺得幾正,但都無去食,咁岩朋友生日約食飯就諗起呢間放題加磯燒海鮮就揀呢間試下!餐廳好近佐敦地鐵站,好易搵一來到就坐滿人,好彩book左位坐低老闆就過來問我地要唔要加$10加埋磯燒,$10唔使諗就加左!重點係海鮮都無任燒任食 一坐底就掃QR Code 落野食,落完野食第一時間攞燒酒同壽星飲番杯,本來都預左放題燒酒係難入口d, 但呢度意外地好易入口,幾好飲! 職員見我地攞左幾轉仲換枝大概俾我地🤣不得不讚:醬油蝦!order 左好多轉,因為真係好鮮甜另外必點章魚🐙,新鮮係水缸度即捉即切,上左碟仲不停郁,食落口係咁吸住舌頭😣 朋友食得好開心,本人就🙈 磯燒海鮮好多選擇,而且係任食! 配埋店內專門調配好嘅蒜溶🤤 我同朋有都係重口味之人,落左勁多蒜,好正🤣🤣甜品一定要食雪條,太好味唔記得影相🙈 佢D雪條同平時食開唔同,仲好多口味同好特別,唔太好甜品嘅我食左兩條最後店內切埋蛋糕,晚餐好完滿
餐廳好近佐敦地鐵站,好易搵

一來到就坐滿人,好彩book左位

不得不讚:醬油蝦!order 左好多轉,因為真係好鮮甜

最後店內切埋蛋糕,晚餐好完滿

燒酒
磯燒海鮮
  • 活章魚
  • 雪條
2019-06-23 183 浏览
今日忙咗一日勁想快些放工因為約咗朋友食放題第一次呢間店食放題一坐低店員即介紹用barcode點菜單都好多選擇三人一齊研究食咩其實我地都唔係大食但三人鐘意食嘅都唔同口味放題真係岩晒我地因為可選自己想食嘢食物唔洗浪費食物太多太多選擇有壽司、刺身、卷物、火鍋、串燒、前菜、湯、無限飲品、雪糕雪條。。。。多都唔知點選😂😂😂😂店員服務周到上菜勁快!一輪衝風陷陣有些食物再加碼傾下講下好快兩小時心滿意足地埋單每人都唔洗$300今時今日租貴食物有呢個質素真係勁滿意!

今日忙咗一日

放題真係岩晒我地
因為可選自己想食嘢食物
唔洗浪費食物

太多太多選擇
壽司刺身、卷物、火鍋、串燒、前菜、湯、無限飲品、雪糕雪條。。。。
多都唔知點選😂😂😂😂

今時今日租貴
食物有呢個質素
真係勁滿意!

2019-06-23 160 浏览
今晚朋友約我去食放題去左佐敦既jk brother's以日韓料理做主打 啱哂而家既年輕人位置起正佐敦站附近 夠哂方便上到去環境都幾寬敞仲係掃QR code點菜 支持環保外面有飲品、甜品、雪糕雪條櫃自助形式 想食幾多都得熱愛刺身既我地 一坐低就即刻叫左先樣樣顏色都好靚 食落夠新鮮尤其喜歡個蝦 鮮甜之餘又夠爽脆壽司當然都唔可以放過除左一般常見既壽司仲有黑松露系列既 份量都幾多既黑松露 放在壽司上面見到都流哂口水 食落黑松露既味道好似湧出黎咁大推!各式料理~茶碗蒸、牛柳、人參雞湯、炒雜菇、牛排,應有盡有炸物串燒天婦羅更係放題必食既幾欣賞佢既炸物同天婦羅樣樣都係新鮮炸起 食落唔會覺得油膩最特別係連小籠包都有!真係估佢唔到最後食埋個dreyer's 雪糕 超滿足本來仲想試埋佢個鍋物同埋海鮮爐端燒但太飽所以冇叫到下次可以再來食
今晚朋友約我去食放題
去左佐敦既jk brother's
以日韓料理做主打 啱哂而家既年輕人
位置起正佐敦站附近 夠哂方便
上到去環境都幾寬敞
仲係掃QR code點菜 支持環保

外面有飲品、甜品、雪糕雪條櫃
自助形式 想食幾多都得

份量都幾多既黑松露 放在壽司上面
見到都流哂口水
食落黑松露既味道好似湧出黎咁
大推!

各式料理~茶碗蒸、牛柳、人參雞湯、炒雜菇、牛排,應有盡有

炸物串燒天婦羅更係放題必食既
幾欣賞佢既炸物同天婦羅
樣樣都係新鮮炸起 食落唔會覺得油膩

最特別係連小籠包都有!
真係估佢唔到
最後食埋個dreyer's 雪糕 超滿足
本來仲想試埋佢個鍋物同埋海鮮爐端燒
但太飽所以冇叫到
下次可以再來食
2019-06-23 179 浏览
好耐無食放題喇, 突然諗起之前朋友講有間日式放題都唔錯, 仲要喺尖沙咀咁近公司, 呢日就同同事過黎會一會"JK Brother"。晚巿放題主要分三個時段, 限時90/120分鐘, 我地就揀咗6:45pm-8:45pm(120分鐘), 放工就可以過黎食放題啱啱好。坐低後店員會介紹返用手機影低QR CODE就可以線上落單, 我覺得呢個方法好好, 既方便又環保。 刺身, 壽司, 卷物, 手卷, 炸物, 鍋物。。。。都算幾多野食, 而飲品, 雪糕, 雪條同甜品就可以自助拎。 點完野食梗係去攞飲品先啦, 都幾多選擇, 我地就揀咗烏龍茶同韓國梨汁。 首先黎既刺身, 都好新鮮, 甜蝦夠鮮甜, 我地仲叫咗兩轉。 跟住就係壽司類, 我鍾意佢細細件, 可以叫多啲唔同既壽司或者其他野食都唔怕好快飽, 火灸三文魚腩, 櫻花三文魚炸蝦卷, 劍魚腩壽司, 黑松露系列等等都好有水準。串燒都幾高質素, 有我至夠既日本蕃薯仔, 味道唔錯既牛舌, 仲有芝士翠肉瓜同燒菠蘿都好鍾意食。 天婦羅同炸物都係即叫即炸, 熱辣辣上枱超正。食到飽一飽最後梗係要食埋甜品先夠完滿啦, 揀咗至愛既Movenpick雪糕😍 好想食埋其他甜品但

食到飽一飽最後梗係要食埋甜品先夠完滿啦, 揀咗至愛既Movenpick雪糕😍 好想食埋其他甜品但已經好飽了。

2019-06-21 634 浏览
食放題已經成為香港人不可或缺的一款飲食文化,成班日唔知食咩好的時候,日式放題係其中一個熱門選擇。今次我去到位於尖沙咀(其實近之佐敦站多D)的一間以日韓為主題的放題餐廳。餐廳以QR Code下單,環保之餘,仲免卻了唔見單的機會,一舉兩得。食放題當然一開始就叫刺身先啦!呢到的刺身選擇唔算少⋯ 雖然無我的Favourite呑拿魚,不過都有貝類的刺身,包括北寄貝、帶子、鮑片、榮螺片、赤貝及醬油鮑魚。整體睇顏色鮮明,食落都好新鮮。係咁多款的辣身中,我較鍾意帶子。佢比一般放題店的刺身厚身。係刺身中有醬油鮑魚,我都叫左一粒試下。鮑魚雖然唔大隻,但都幾厚肉。彈牙的鮑魚醃得幾入味,加上微微的辣味,整體都幾惹味。餐廳的壽司仲有好多選擇,手握、火炙、軍艦、黑松露及卷物。大家仲可以邊飲清酒及梅酒哦~ 我今次就淨係飲左清酒,清酒的味都幾香,而且酒味唔算淡。除了壽司,餐廳仲有幾款手卷提供。我相信最受大家歡迎的都係海膽手卷。海膽的份量雖然有點少,但質數還好。食生的食到咁上下,就轉食熟食了。如果大家同我一樣好鍾意食蒜的話,就一定要叫蒜香燒生蠔!因為佢的蒜蓉多到蓋過蠔肉!(笑)鍾意食香口野的我,食放題一定會叫爐端燒。日

刺身

係咁多款的辣身中,我較鍾意帶子。佢比一般放題店的刺身厚身。
帶子

醬油鮑魚

清酒

海膽手卷

蒜香燒生蠔

鍾意食香口野的我,食放題一定會叫爐端燒。日式一口甜薯仔係基本上我每次必叫,佢出面微微脆脆地的外皮,加埋香軟的薯肉,令人一食再食!鹽燒雞腎串燒得夠乾身,口感都幾爽口的。唯一有少少失望的係黑椒燒牛舌串,燒得稍為有少少唔夠香口。
爐端燒

炸物中,我較推薦大家試香脆甜蔗蝦。佢的蝦膠打得爽口彈牙,而且入面仲有少量的蝦粒,口感比平時的蝦餅更豐富。
炸物

應該有唔少女士同我一樣,食壽司時,都會叫一碗熱辣辣的茶碗蒸。餐廳有提供新鮮的茶碗蒸,係放題店基本上無見過。細細碗的蒸蛋都算幾滑,而且味道都好夠,值得一試。
茶碗蒸

見到芝士牛油炒雜菇呢個名已經令我不能自拔!雖然賣想不太好,不過食落就有好香的忌廉及芝士味。盡管我已經開始飽,我隻手都不時灰多兩塊菇。
芝士牛油炒雜菇

到左甜品了!餐廳除了有一口蛋糕、大福、木糠布丁外,仲有超多雪糕可以選擇,當然有大牌Dreyer's、Movenpick,仲有多款來自韓國的雪條。而我自己就揀左呢個鯛魚綠茶紅豆雪糕批。佢味道唔係好甜,係帶有少少苦味的綠茶味,唔鍾意太甜就可以考慮下食呢個。
雪糕批

整體黎講,餐廳的落單及上菜安排都不錯,所以叫的野都齊 (而且唔似其他放題店,亂將人地叫的野食比埋你)。佢其實仲有好多日韓的韓式步隊鍋、日式豆腐鍋、泡菜餃子、韓式炒粉絲及冷麵,不過我已經飽到上心口,食唔落了,歡迎大家黎挑戰一下!(笑)

不過其實餐廳本身應該會有郁郁下的八瓜魚及醬油蝦食架,不過咁岩我去個日無,如果大家想食埋呢兩樣野,可以食之前打黎Confirm左先(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
帶子
醬油鮑魚
蒜香燒生蠔
茶碗蒸
芝士牛油炒雜菇
2019-06-20 118 浏览
難得朋友放假,想食放題,聽聞呢間都幾抵食,野食又唔錯。同朋友黎到等左10min左右,就入得了。原來而家有好多食店都可以掃QR CODE落單了,非常方便呢,而且又環保!食放題,刺身緊係必點啦!三文魚冇雪味,幾新鮮。甜蝦入口帶著淡淡的甜美,encore了3次呢。 北寄貝、赤貝和帶子亦都非常鮮甜呢刺身還有磯燒鮑魚呢,肉質非常鮮甜,又唔韌,點了好幾回了!極力推薦~~叫了幾件手握壽司,味道還好呢。其如都係叫下D串燒、炸物等等。 味道還不錯,燒蠔有驚喜呢!這碟薄燒牛肉,非常好食,內裡夾著了蔥花和蒜蓉,我自己一個人也吃了3碟呢食飽飽,緊係食甜品啦~有多款日韓牌子既雪糕選擇,我就揀了貴價之選movenpick,而且仲係任食添,食左3杯!!總括黎講,價錢同出面放題差唔多,不過呢到勝在有任食鮑魚同movenpick,非常抵食!

放題刺身緊係必點啦!三文魚冇雪味,幾新鮮。甜蝦入口帶著淡淡的甜美,encore了3次呢。 北寄貝、赤貝和帶子亦都非常鮮甜呢

叫了幾件手握壽司,味道還好呢。

其如都係叫下D串燒、炸物等等。 味道還不錯,燒蠔有驚喜呢!

2019-06-10
  • 磯燒鮑魚
  • 薄燒牛肉
2019-06-20 114 浏览
同事相約去吃日韓放題,說這餐廳食物很好,選擇又多! JK Brother's 的晚市放題分三個時段,從下午5時至晚上11時,成人收費分别是$228、$268 及$248, 優惠小童及長者,收費一律$168。我們選了6:45 - 8:45 有2小時,$268。星期一至四,晚市時段還有優惠,4人同行,1人半價。6人同行,1人免費,約大班朋友一起吃更化算!以手機素描二維碼,即可看到餐牌及點食物,十分方便。食物的選擇很多,我們點了刺身、壽司、串燒/爐端燒、鍋物,已非常豐富。其實還有其他類別,款式多多!刺身放在拼盤上,賣相十分吸引,我們點了兩轉,當中包括挪威三文魚、原隻有頭甜蝦、珍寶帶子、鮑片、榮螺片、皇帝蟹棒、劍魚腩、醬油鮑魚、希靈魚等,種類很多。大飽口福! 特别喜歡甜蝦、帶子、鮑片、榮螺片,味道清新而鮮甜!最喜歡的醬油鮑魚是另外上的,原隻鮑魚常見於熟食海鮮店,這個刺身肉厚又鮮味!壽司有手握壽司和火炙壽司兩類。當中有劍魚腩、蒲燒鰻魚、海膽玻璃蝦、油甘魚等,味道都很好。比較特別的是加了黑松露兩款壽司。黑松露和帶子很配合,想不到伴玉子更有驚喜! 其實平日很少吃玉子壽司,原來伴以黑松露,再加幼滑的蛋
同事相約去吃日韓放題,說這餐廳食物很好,選擇又多!

以手機素描二維碼,即可看到餐牌及點食物,十分方便。
食物的選擇很多,我們點了刺身壽司、串燒/爐端燒、鍋物,已非常豐富。其實還有其他類別,款式多多!

比較特別的是加了黑松露兩款壽司。黑松露和帶子很配合,想不到伴玉子更有驚喜! 其實平日很少吃玉子壽司,原來伴以黑松露,再加幼滑的蛋黃醬,又有另一番風味!

幾款火炙壽司包括原隻芝士海鰻壽司、三文魚腩壽司、芝士蟹棒壽司。較喜歡蟹棒,長長而圓潤的外觀很可愛,也很滋味!

吃完刺身壽司,想來點熟食,於是點了串燒/爐端燒。有火辣雞中翼,惹味而帶蒜香。其實不太火辣,叫蒜香雞翼更貼切。

牛肉薄燒味道不錯,日式有機甜薯仔,一口一個很易吃,粉嫩香甜! 燒有機菠蘿串,酸酸甜甜很開胃!另外還有黑椒燒牛舌串、鹽燒冬菇串。

蒜香燒生蠔燒得很香!

吃完刺身壽司後,來個牛肉野菜豆腐鍋暖暖胃! 醬油很夠味,可先要求少醬油,不夠再添會更好。

最開心是飲品、雪糕、冰棒都任吃, 多款韓國品牌的果汁可供選擇。喝了兩款蜜桃汁,很美味。冰棒主要來自韓國,雪糕來自韓國和外國都有。

藍梅乳酪味的冰棒,乳酪酸酸甜甜很軟滑,當中有藍莓鮮肉,頗大粒,最後再來一個芝士冰棒,香滑有奶味,十分滿足!

平日不常吃放題,怕時間太趕,又怕吃得多了!
但這一餐卻不同,食物款式多,質素好,時間尚算充裕,由於刺身較多,豐富卻不覺滯膩,吃得很舒適!
  • 醬油鮑魚
  • 刺身
  • 壽司
2019-06-19 108 浏览
雖然無醬油蝦 但係d醬油鮑魚都好正!會再黎幫襯,環境都唔錯,乾淨企理,雪條雪糕選擇多!用電話落單好環保,如果有埋Wi-Fi就跟好啦!希望下次黎既時候有醬油蝦同醬油蟹啦!
2019-06-16 150 浏览
作為一隻為食兔兔,任食對我來說,實在太吸引。今次跟朋友來到這家食店,又可以瘋狂任食一番。不過本尊眼闊肚窄,加上食店宣揚「食得晒先好嗌」,所以都是精選一下自己想食的食物。食店用手機掃描餐牌,掃一掃個張紙嘅QR Code就可以用手機點餐,幾方便。《原隻有頭甜蝦、珍寶帶子、八爪魚片、榮螺片、北寄貝、赤貝》刺身勁鮮甜,好鬼美味,正正豬。《黑椒燒牛舌串、鹽燒雞腎串、牛油燒粟米》巧味道喔,雞腎好爽。《芥辣八爪魚軍艦、海膽玻璃蝦壽司》細細舊,都唔錯啵。《18禁地獄餃子》以為好Q辣,原來都唔係。食店有勁多雪糕雪條,好正啊,啱晒我呢隻甜食兔兔。呢間食店真係幾好,坐得舒服,食物又多選擇,好適合一班朋友一起聚餐。下次要約多啲朋友再來一試。
作為一隻為食兔兔,任食對我來說,實在太吸引。

今次跟朋友來到這家食店,又可以瘋狂任食一番。

《原隻有頭甜蝦、珍寶帶子、八爪魚片、榮螺片、北寄貝、赤貝》
刺身勁鮮甜,好鬼美味,正正豬。

《黑椒燒牛舌串、鹽燒雞腎串、牛油燒粟米》
巧味道喔,雞腎好爽。

《芥辣八爪魚軍艦、海膽玻璃蝦壽司
細細舊,都唔錯啵。

《18禁地獄餃子》
以為好Q辣,原來都唔係。

食店有勁多雪糕雪條,好正啊,啱晒我呢隻甜食兔兔。

下次要約多啲朋友再來一試。
2019-06-14 162 浏览
香港真係好神奇,有齊各種國際美食, 連韓國嘅八爪魚刺身都已經有喇!JK brother 以八爪魚刺身作招徠,及主打放題磯燒。晚市時段分幾個,方便任何時間及價錢嘅食客選擇,愈早愈優惠。我地特登黎食個early dinner,呢個時段入坐人數唔多,環境比較舒適。適逢番貨,眼見師傅將活八爪魚一隻一隻咁放入水缸,好震撼。餐廳電子化,以QR code落單,超級方便!!眾多選擇當中,我有幾款推介…首先一定係甜品,有好多款韓國雪糕雪條,仲有moven pick,任食!唔係包一杯咁小家!正餐的話就一定要食茶碗蒸,個蛋做得好滑,仲有海膽點綴一下焗蠔亦出色,好有蠔味又夠熱韓式水冷面市面都非常罕有,再飽都值得一試除左八爪魚,仲有醬油蝦任食,好鮮味其他熟食刺身都不錯梅酒都有得任飲

適逢番貨,眼見師傅將活八爪魚一隻一隻咁放入水缸,好震撼。

餐廳電子化,以QR code落單,超級方便!!
眾多選擇當中,我有幾款推介…

正餐的話就一定要食茶碗蒸,個蛋做得好滑,仲有海膽點綴一下

焗蠔亦出色,好有蠔味又夠熱

韓式水冷面市面都非常罕有,再飽都值得一試

除左八爪魚,仲有醬油蝦任食,好鮮味

其他熟食刺身都不錯

梅酒都有得任飲