2019-10-02 7104 浏览
難得約到一班姊妹齊人,就梗係食好啲,就揀咗間喺尖沙咀嘅lunch放題。價錢一啲都唔貴,都幾抵食,仲可以加多30蚊可以任食牛,正🤤因為大家都細食就無加錢任食牛🙈見間餐廳格局雖細,但五臟俱全。可選擇種類唔算多,但以咁平價錢就可以任食,食到捧住個肚走,都物超所值😆好過去啲連鎖快餐店叫個火鍋都食唔飽,但價錢一樣🤭所以想食飽啲就唔好錯過咁好抵食嘅放題😆我地叫咗兩個湯底,一個係壽喜燒,另一個係人參雞湯,其實種好幾款湯底揀,選擇都俾出面多啲👍🏻壽喜燒個湯底無得輸,推薦大家揀,唔會太鹹或過甜,用黎打邊爐,根本唔需要拎其他醬料加味,就咁直接食已經覺得正好夠味🤤😋人參雞湯都OK,好足料,真係有好多人參係湯底,啖啖都食到人參味,以咁平價錢就食到,咩都抵😋另外仲有幾款熟食可供選擇,仲有好多唔同種類嘅天婦羅,有紫薯,冬菇,薯仔等等,連芝麻八抓魚中華沙律都有,正😍。火鍋料基本丸同腸仔,響鈴,餃子,餛飩,仲有蟹棒,好好味,一定唔好錯過。如果有埋多啲菜選擇就更好啦,因為本人都好喜歡食菜😂飲品方面都有健康嘅選擇有兩款唔同味嘅蔬果汁,仲有其他汽水飲品。雪糕有我好耐都無食嘅大腳板,仲有杯裝雪糕。行開尖沙咀不妨試試,又平又抵

飲品方面都有健康嘅選擇有兩款唔同味嘅蔬果汁,仲有其他汽水飲品。雪糕有我好耐都無食嘅大腳板,仲有杯裝雪糕。行開尖沙咀不妨試試,又平又抵食嘅放題😋
午餐
2019-10-02 151 浏览
成日唸食乜好,同朋友想想下不如建議食放題,於是我同朋友今晚就去左間位於佐敦的日韓刺身放題及Sabusabu涮涮鍋,叫「JK Brother’s 」試試!這間放題刺身種類多,用冰盤上枱可以保持冰凍!特別推介帆立貝刺身,不但很肥美,而且很鮮甜,值得推介!這間放題最吸引之處是我們可以現場自己在海鮮魚缸即撈新鮮海鮮即撈即滾來食!海鮮有很多款,有不同貝殼類,蝦,蟶子等等都是任食。各樣海鮮都好新鮮,好鮮甜!我們選了日式豬骨火鍋,火鍋料也多,任食的! 我較喜歡及推薦泡菜餃子!餃子中有泡菜配豬肉碎做餡,餡料很軟滑,很突出泡菜味!一句到尾,超吸引+抵食Sabusabu⋯⋯絕對值得推薦!
我們選了日式豬骨火鍋火鍋料也多,任食的! 我較喜歡及推薦泡菜餃子!餃子中有泡菜配豬肉碎做餡,餡料很軟滑,很突出泡菜味!

一句到尾,超吸引+抵食Sabusabu⋯⋯絕對值得推薦!
2019-10-01 154 浏览
之前上網無意見到呢間放題任食火鍋有新鮮海鮮和movenpick 食,鍾意食既我於是帶埋女友一齊去試。本身我地對牛火鍋其實冇咩要求,純屬為左食海鮮同甜品,所以我地點左最平既$268餐。裡面環境比出面一般的放題坐得鬆動,枱與枱之間不會影響太近。我最欣賞是新鮮海鮮,當你捉海蝦時蝦是會跳的。飲品種類選擇多,亦有啤酒,梅酒等酒精類。雪糕種類亦有好多選擇包括movenpick ,出面少見的品牌也有。水果鮮甜,提子好甜又冇核,是我的最愛。

2019-09-30 195 浏览
呢個午市火鍋套餐‘食平D’好抵食!!!!!只係$68就可以有一碟美國肥牛,加無限自助拎火鍋配料、炸物、水果、雪糕甜品~~價錢吸引,味道都okay!我同朋友六個人,所以有6碟肥牛,揀左兩個鍋,一鍋壽喜燒,另一鍋揀左養生人參湯~肥牛最緊要有牛味,肥瘦適中,烚下烚下,好快就清晒~~火鍋配料方面,就有好多選擇,多款火鍋必備既丸類,仲有蟹棒、餃子~~飲品除左一般既汽水,有椰子水同健康既蔬果汁,okay~最後食埋雪糕就good喇~

飲品除左一般既汽水,有椰子水同健康既蔬果汁,okay~

最後食埋雪糕就good喇~
2019-09-28 178 浏览
今晚去左佐敦食飯,揀左一間係食日韓放題&涮涮鍋的餐廳。餐廳可以食120分鐘,咁多D野真係有D趕。餐廳唔算好大,但食物的種類好多,特別係雪糕,勁多款揀。我地三個人,有得免費送一人一售新鮮帶子。店員係我地面前開,隻帶子係咁嘔水,好生猛。涮涮鍋揀左中等價位的特級安格斯肉眼,紅卜卜,牛味濃,仲要勁大塊~店員仲好好,常提醒我們唔夠食可以無限添加,但我地都唔會浪費,夠食就好了。放題點可以無刺身呢,依個醬油鮑魚好好食,大大隻又爽,醬油可以帶出鮑魚的鮮甜味。價位合理, 食物款多

餐廳唔算好大,但食物的種類好多,特別係雪糕,勁多款揀。

我地三個人,有得免費送一人一售新鮮帶子。
店員係我地面前開,隻帶子係咁嘔水,好生猛。

店員仲好好,常提醒我們唔夠食可以無限添加,
但我地都唔會浪費,夠食就好了。

價位合理, 食物款多

2019-09-28 218 浏览
今日行完激安諗住去護協途中找間野食個lunch, 點知行行下係佢樓下見到$68 午餐日式放題,咁抵食,當然要即刻去食下啦,佢lunch嘅時間去食,真係好抵!!晚市最平都要二百幾,最貴要五百幾。 餐廳最矚目係有個大魚缸,裡面有多種蜆,海蝦,蟶子任食,即撈即涮,新鮮好玩好食。 湯底有辣有唔辣,我就選左個蕃茄湯底,個湯真係好足料,好鮮甜,個餐包每位肥牛一碟,雪花分散好靚,牛味充足,仲有無限享用自助火鍋配料、沙律、飲品、炸物、水果及雪糕甜品等!值得一提佢有玻璃樽橙汁,好甜好清新,有日式冷盤前菜,而炸物亦有好多選擇,有天婦羅🍤,而火鍋配料亦好多,水果有清甜新鮮,食完火鍋簡值係絕配。 放題來說,CP值好高~~~要回本絕對係無難度呀!😁😁
2019-09-27 4412 浏览
來到友人推介位於尖沙咀JK brother's日韓放題及涮涮鍋,餐廳位於商業大廈3樓,座位寛落舒服。選了$268 120分鐘晚市放題,美國穀飼肥牛放題,包括美國穀飼肥牛、濟州黑豚肉、多款海鮮配料,日韓刺身放題。鍋底選了人氣牡蠣土手鍋,由於入面有大量牡蠣,所以飲得出湯底鮮甜味。店舖現時每1-3位同行,每人送帶子一隻,帶子非常巨型,肉質鮮嫰。侍應先給多一張印有QR code 的紙,可以讓客人宜接用手機QR code下單,十分方便,更有效可以減少漏單的情況。烤香腸夠晒香口惹味外面熟食有豬軟骨、炸海蝦、蒜蓉烤蠔、茶碗蒸等,有侍應專責在前面烤,保持熱度。客人可以烤香腸任夾任吃自助海鮮及貝類區,生蝦撈起來時還會跳動。餐廳特別之處是無限量供應醬油鮑魚、醬油蝦。醬油鮑魚爽口彈牙,經過醬油醃製,不失鮮甜,保持彈性,更令我回憶起韓國之旅。仲有好多韓式飲品、雪糕及雪條,而我自己就最愛 movenpick芝士蛋糕士多啤梨雪糕。

烤香腸夠晒香口惹味

2019-09-23
2019-09-27 225 浏览
是日約咗朋友去尖沙咀,喺附近搵嘢食🤤見到JK Brother’s 的午市價錢真心抵,價錢$68起~便有放題任食,包括(美國肥牛一碟、無限享用自助火鍋配料、炸物、沙律、水果及雪糕甜品🍮)上到餐廳,店員給了我一張收據,收據上有個QR code用來下單的。現場更有新鮮·海鮮·即撈即Sabu Sabu 🥘有貝殼類、海蝦、蟶子等⋯我哋點了番茄湯底,微甜。而火鍋配料好新鮮,蜆肉肥美,飲品種類都算多,最後留肚食埋甜品,份量細細的,可以試多幾款👍🏻$68+1 算唔錯啊~😻我決定下次要帶埋老公晚市嚟~餐廳除咗有佢最鍾意嘅生啤任飲🍻,晚市更有刺身,招牌醬油鮑魚、醬油蝦等任叫任食🥰

是日約咗朋友去尖沙咀,喺附近搵嘢食🤤

2019-09-26
午餐
2019-09-27 126 浏览
是晚和友人來到位於九龍公園附近JK brother's,一間日韓放題及涮涮鍋餐廳。店中牆壁滿佈色彩鮮艷的塗鴉,座位寛落舒服。我們選了$268美國穀飼肥牛120分鐘晚市放題,包火鍋及刺身放題。火鍋鍋底選了人氣牡蠣土手鍋,入面有很多牡蠣,十分足料。點了幾款刺身,擺盤有心思,有冰墊底,魚生算新鮮甜美﹗外面款式有不少熟食,而個人最愛香蒜烤蠔,蒜味十足,香口惹味,忍不住吃了差不多八隻。 火鍋亦有多款蔬菜、丸類,不過重點都是自助海鮮及貝類區,可以即撈即煮,非常新鮮﹗最有印象的是鮮蝦生猛得由邊爐中跳出來。外面飲品有不少韓國款式飲品,還有生啤任飲。雪糕雪條有好多款,驚喜的是有movenpick和Dreyer's雪糕。不過我最愛的還是榴槤雪條,榴槤味超香濃,而且口感綿密,非常滿足﹗

店中牆壁滿佈色彩鮮艷的塗鴉,座位寛落舒服。

我們選了$268美國穀飼肥牛120分鐘晚市放題,包火鍋刺身放題

火鍋鍋底選了人氣牡蠣土手鍋,入面有很多牡蠣,十分足料。

點了幾款刺身,擺盤有心思,有冰墊底,魚生算新鮮甜美﹗

外面飲品有不少韓國款式飲品,還有生啤任飲。

2019-09-23
2019-09-26 166 浏览
約了很久不見的朋友,她建議不如黎呢間JK Brothers食放題,又有日韓放題食,又有刷刷鍋食,一次過可以滿足幾個願望呀! 我地果日好早就去到了,所以暫時冇咩客,不過見間隔都可以睇到位置比普通放題寬闊及舒適。 我地今日食最平果個set:美國穀飼肥牛,可以任食美國肥牛、黑豚肉等多款肉類,重點係可以任夾海鮮!海鮮全部都超級新鮮,d蝦要有技巧先夾到,因為會跳走架,真係超生猛! 湯底我地選了牡蠣土手鍋,內有大量蔬菜以及生蠔,加上濃郁既味增湯底,打邊爐好正!我地呢個價錢既肥牛都算不錯,唔會過分肥。 另外仲可以點刺身、壽司、熟食等火鍋配料可以係出面拎,有唔同既蔬菜、丸類等。 另外令人驚喜係酒類選擇多,有梅酒、清酒、日本罐裝果汁酒,甚至有Hoegaarden生啤任裝!平時係出面餐廳飲一杯都要60-80蚊,呢度竟然可以任飲!甜品都令人驚喜,有Movenpick、drayers同大量韓國雪糕,正呀

另外仲可以點刺身壽司、熟食等
火鍋配料可以係出面拎,有唔同既蔬菜、丸類等。

2019-09-26 128 浏览
今日同朋友試下日韓放題及打邊爐任食,一入來,色彩鮮豔既牆畫已經令人心情開朗。放題任食120分鐘,我地選擇左每位$298,有特級安格斯肉眼任食!餐廳最特別莫過於有自助海鮮及貝類區,即場任夾新鮮海鮮,超有創意!其中貝類種類眾多,仲有蟶子,全都新鮮即夾,超鮮甜!至於湯底選擇都很多,我就選擇左自己最愛既壽喜燒!特級安格斯肉眼,色澤鮮紅,油脂分泌平均,而且任叫,值得一試!除左打邊爐,不少得放題必備既刺身,很新鮮!另外,必點醬油鮑魚,超爽口,超甜!仲有天婦羅亦值得一試!

其中貝類種類眾多,仲有蟶子,全都新鮮即夾,超鮮甜!

至於湯底選擇都很多,我就選擇左自己最愛既壽喜燒!

除左打邊爐,不少得放題必備既刺身,很新鮮!

另外,必點醬油鮑魚,超爽口,超甜!

仲有天婦羅亦值得一試!
2019-09-23 161 浏览
剛巧經過發現有間隱蔽私的商廈,原來有間日韓放題及涮涮鍋,仲有無限量享用醬油鮑魚,當然要試試。上到來甚有驚喜,店中牆壁上滿佈色彩鮮艷的塗鴉(海鮮大戰般,十分有趣)。日韓放題及涮涮鍋 - 120分鐘晚市放題,最經濟的都只需要$268(包無限量享用醬油鮑魚等等),絕對抵食!原來放題都有不少食品可選擇:多款蔬菜、丸類、雲吞、蘿蔔、金菇...飲品方面主要以韓國的飲料為多,還有生啤任飲。雪糕方面都有各款日韓雪糕。熟食提供豬軟骨、海蝦、蒜蓉蠔、茶碗蒸等等。店員會給你一張QR code,掃描後便可點選:刺身、手握壽司、火炙壽司、手卷、軍艦等等...醬油鮑魚爽口彈牙,經過醬油製過後,仍不失其鮮甜。點了幾款刺身,每樣都新鮮美味。餐廳還有自助海鮮及貝類區,客人可以自助型式任夾任吃(記得唔好浪費)。海鮮主要以貝殼類為主:蟶子仔、蕃薯貝、海蝦等等...夾起來還活生生的在動。1位至3位同行,還送每人一隻巨型帶子。最後選了牡蠣鍋,蠔身飽滿且肥美。蕃薯貝新鮮細細隻,但肉質豐厚甘甜,有咬勁,食2-3轉都抵番哂了。韓國飲品點可以唔試下。

飲品方面主要以韓國的飲料為多,還有生啤任飲。
雪糕方面都有各款日韓雪糕。

熟食提供豬軟骨、海蝦、蒜蓉蠔、茶碗蒸等等。

醬油鮑魚
爽口彈牙,經過醬油製過後,仍不失其鮮甜。

點了幾款刺身,每樣都新鮮美味。

海鮮主要以貝殼類為主:蟶子仔、蕃薯貝、海蝦等等...

夾起來還活生生的在動。

1位至3位同行,還送每人一隻巨型帶子。

最後選了牡蠣鍋,蠔身飽滿且肥美。

韓國飲品點可以唔試下。
2019-09-20
2019-09-22 164 浏览
星期日同朋友去尖沙咀行街行到五點幾大家都好肚餓當然要去醫肚啦食下午茶又太遲於是我哋就搵吓邊度有放題食行到佐敦呢頭見到有日韓放題見到餐牌有涮涮鍋有海鮮 好吸引咁 就上咗去試一坐低店員就同我地介紹餐牌淨係湯底都有好多款 我哋揀咗壽喜燒食物方面 因為臨近月尾 大家都冇乜錢於是就要咗最平嗰個268嘅餐叫做美國穀飼肥牛餐 有牛有豬有雞有刺身仲有海鮮等嘢食上嘅時候 去左出面睇吓有咩嘢食估唔到好多款蔬菜類有唔少選擇素食者都唔怕冇嘢食仲有打邊爐唔少得嘅丸類 好似有四至五款除咗刺身 熟食都有好多炸物除咗比較普通嘅薯角之外 竟然有炸香蕉可惜咁啱我哋都喉嚨痛 無試到仲有燒海鮮 茶碗蒸 豬軟骨 豬手等等不得不提嘅係呢度有好多海鮮 全部都係任食!不過太多影唔晒要回本 絕對冇難度拎完嘢食梗係要睇埋飲品除咗呢啲果汁 汽水 茶 之外呢度係有得任飲啤酒㗎!不過我哋病緊所以冇飲到行完一個圈 啲嘢食話咁快就上成枱都係嘢食 感覺好幸福大蝦天婦羅🍤: 皮淋左少少 不過味道唔錯芝士牛舌:冇諗過份量咁大 有成五六件牛舌 仲有每件都好厚!芝士份量都好多 唔怕冇味肥牛:牛肉幾新鮮 肥膏有少少多 不過以呢個價錢來講絕對抵食炒雜菜: 最怕
星期日同朋友去尖沙咀行街

炸物除咗比較普通嘅薯角之外 竟然有炸香蕉
可惜咁啱我哋都喉嚨痛 無試到

仲有燒海鮮 茶碗蒸 豬軟骨 豬手等等

不得不提嘅係
呢度有好多海鮮 全部都係任食!
不過太多影唔晒

要回本 絕對冇難度

拎完嘢食梗係要睇埋飲品
除咗呢啲果汁 汽水 茶 之外
呢度係有得任飲啤酒㗎!
不過我哋病緊所以冇飲到

行完一個圈 啲嘢食話咁快就上
成枱都係嘢食 感覺好幸福

大蝦天婦羅🍤: 皮淋左少少 不過味道唔錯

肥牛:牛肉幾新鮮 肥膏有少少多 不過以呢個價錢來講絕對抵食

炒雜菜: 最怕炒雜菜好油膩 好彩呢度嘅唔係 椰菜炒得爽脆 加埋洋蔥同蘿蔔絲 解滯

食完一輪鹹嘢 雖然已經好飽 但係點可以唔食甜品

拎嘢食嘅時候 見到隔離枱嘅小朋友揀雪糕揀得好開心
原來呢度雪糕雪條好多款!
竟然有movenpick!
仲有好多韓式雪條

一坐低店員會比張紙 你上邊有QR code
掃一掃 然後用自己部電話叫嘢食就得
環保又方便 抵讚

2019-09-22 134 浏览
朋友帶我吃日韓放題及涮涮鍋,一次過可以吃到日本及韓國兩地美食,還有新鮮海鮮。牆上滿佈色彩鮮艷的塗鴉,氛圍輕鬆自在。看到自助海鮮及貝類區,令我想起韓國有名的貝類燒烤餐廳,有置身韓國的感覺。用餐環境寬敞,座與座之間留有足夠的間距。只需$228起(7:30離座),以這個價錢可以任吃以上食物,絕對超值!只需透過掃描QR code便可點餐,方便快捷。不吃生的朋友也不用擔心,亦有多款熟食提供,有天婦羅、燒物、小炒、炒粉絲等。雪糕方面也毫不吝嗇,有各款日韓雪糕任吃,當中還有movenpick雪糕。不過最愛還是POTONG榴槤雪條,榴槤味超香濃而且口感綿密,非常滿足!飲品方面提供多款來自韓國的飲料,還可以任飲生啤。湯底足料,蠔身飽滿肥美。1-3位同行,每人1送帶子一隻,非常巨型。不但有刺身,當中最特別是可以任吃醬油鮑魚和醬油蝦。醬油鮑魚味道鮮甜,爽口彈牙。放題餐廳大行其道,要在芸芸餐廳中突圍而出,定必要別出心裁。餐廳設有自助海鮮及貝類區域,讓客人自助任夾任吃。在香港吃海鮮一向都不便宜,而且可以親自在魚缸挑選海鮮的日韓放題店更寥寥無幾。海鮮選擇多,有蝦、蟶子、蜆和貝類,款款新鮮生猛。日本南瓜入口南瓜味重

用餐環境寬敞,座與座之間留有足夠的間距。

飲品方面提供多款來自韓國的飲料,還可以任飲生啤。

湯底足料,蠔身飽滿肥美。

1-3位同行,每人1送帶子一隻,非常巨型。

日本南瓜入口南瓜味重,質地細緻綿密,口感鬆軟,味道香甜。
2019-09-21 127 浏览
同同事去左位於尖沙咀的 UK brother食火銅,朋友說呢間火鍋好正,佢成日來,老闆都會送海鮮。鋪店鋪唔係好大,但係有一個海鮮檔位置自己撈啲貝殼類及新鮮蝦,之後交俾侍應攞去清洗,再放上桌上畀你打邊爐。啲蝦非常新鮮、生猛不停咁跳,要攞個蓋冚住佢先至唔會跳到成張枱都係。🤣🤣另外都會有唔少熟食(沙律、甜品雪糕種類都唔少)邊爐配料比較一般,但係都不會沒有選擇,仲有刺身(啲刺身好新鮮好鮮甜超級好味)。另外你嗌唔同的火鍋有選擇不同嘅火鍋湯底及不同級數的牛肉,當然牛肉不是主打,驚喜不大,但係啲蝦好正, 仲有鮑魚。 絕對物有所值🤗

絕對物有所值🤗