2006-12-01 12 浏览
bought a tin of 8-mixtheyareabsolutelyMarvellous.Highly recommended. Thumbssss up!
bought a tin of 8-mix

they
are
absolutely

Marvellous.

2006-11-30 12 浏览
表妹生日,因為佢同我一樣都係曲奇迷,所以到此店買曲奇作為生日禮物,亦順道滿足我自己一直想試既心態。講真,呢個商場完全係零人氣,我見d人上黎都係為左買cookies,可見吸引之處。因為第一次黎,想了解下呢度cookies既分別,店員小姐講解清楚,由我完全唔知去到清楚知道分2 products lines,服務真係一流。最後買左一盒4mix and 8mix,4mix俾自己,8mix送俾表妹的。曲奇方面,一開罐已有強烈的咖啡味,遮蓋左牛油味,不過曲奇一拎上手,已感受到佢有幾鬆化,真係大力少少都唔得。牛油原味,香味濃烈兼鬆化,咖啡味,同牛油一樣,只係多左咖啡味係口。提子燕麥好有咬口,每一塊都可以咬到提子乾,感覺上呢款比較健康。食完隻手仍然留有咖啡及牛油香味,而且仲齒頰留香,愛曲奇之食友一定萬勿錯過。下次自己再買盒8mix試下先。
下次自己再買盒8mix試下先。
2006-11-23 6 浏览
看過食評加上雜誌介紹後, 上星期六終於買了一盒4- Mix. 單看個Bear Bear罐已經好吸引, 一打開... 好香咖啡味. 4- Mix包括: 咖啡, 提子及兩款牛油味, 四款都好鬆脆, 真係大力少少都會散. P.S. 期待下次會試7- Mix...

P.S. 期待下次會試7- Mix...
2006-11-22 1 浏览
買得jenny既cookies, 當然有一定既信心保証, 咁啱個fd送左一盒8mix比我, 一打開個罐好濃既牛油味已經飄出黎, 將一條條曲奇排成一行滿滿的, 可惜美中不足之處是雖然有8種口味, 但基於有d款是一樣, 真係好難分得清有什麼味道, 我只可以食得出有杏仁片咖啡味, 朱古力果仁, 開心果, 合桃, 黑粒子果仁, 檸檬果仁6款, 仲有兩款我係唔知咩味... 而盒款既選擇都不多, 之不過因為聖誕節關係, 佢會出一隻聖誕版罐, 不過要預訂先得架, 所以係jenny既fans, 不妨落call, 預留一個特別版給自己吧!
真係冇得彈...一個字: "正"...包裝精美,對個啤啤熊罐愛不釋手...一打開蓋,滿室牛油及咖啡芬芳,離遠遠都嗅得到...一咬落口,滿口牛油香味,鬆化、入口即溶...小弟一生人食過最好嘅cookies...轉眼間,嗰罐已經空空如也...食完後幾個鐘隻手仲有一咲牛油味,你話犀唔犀利?藍罐曲奇? 乜嚟架?
真係冇得彈...

一個字: "正"...

包裝精美,對個啤啤熊罐愛不釋手...

一打開蓋,滿室牛油及咖啡芬芳,離遠遠都嗅得到...

一咬落口,滿口牛油香味,鬆化、入口即溶...

小弟一生人食過最好嘅cookies...

轉眼間,嗰罐已經空空如也...

食完後幾個鐘隻手仲有一咲牛油味,你話犀唔犀利?

藍罐曲奇? 乜嚟架?
1K
2006-11-07 10 浏览
今日終於的起心肝走入唐街這"零"人氣商場尋找Jenny Bakery,買了一盒$50蚊的4-mix cookies,味道包括:- 傳统扭文牛油曲奇- 牛油曲奇- 咖啡曲奇- 燕麥提子最推介扭文牛油曲奇,重牛油味,超級鬆化,多食亦不會溜。因為太鬆化的關係,需要用極温柔手勢對待,粗魯啲都會散。名不虛傳,推介!

- 傳统扭文牛油曲奇
- 牛油曲奇
- 咖啡曲奇
- 燕麥提子

名不虛傳,推介!
2006-10-23 7 浏览
之前在赤柱店試過菠蘿酥,7 mix cookies和馬豆糕。今次在這間分店買了4 mix cookes+菠蘿酥。試食過3款, 1款有提子乾的就沒試喇!1) 純牛油味(唧花形):很鬆, 大力一點都會散哂, 重牛油味, 是入口就果融種, 不是脆, 正含我意,good2) 咖啡純牛油味(唧花形):comment如上,只多了濃濃的咖啡味。可能自己不好咖啡, 所以不會特別鍾愛3) 牛油味(flat花形):沒另外2種咁鬆,相對下無咁勁牛油味,但都不錯其實這個位置比較小人流, 昨晚只7.20pm左右, 商場已經水靜河飛,舖頭關門的關門,未租的未租,未關門的舖頭和人所剩無幾,還要上2樓找。一個人行, 真有d驚當然有些赤柱店offer到的,這裡沒有(eg,cake,pudding)因沒雪櫃
2006-09-21 2 浏览
知道佢係銅鑼灣有得買,不知幾高興,以後唔駛打電話預訂,隨時去到就可以買.商場人流很少,比較難搵到1樓往2樓通道,上到2樓即可見到.本人試過7mix & 4 mix, pineapple tart and almond.7mix  - 最喜愛係咖啡杏仁片,很鬆脆,咖啡味不太濃及沒有苦澀味.一口氣可食10塊4 mix - 牛油味及咖啡味都好正,好香及入口即溶化.Pineapple tart - 曲奇皮及新鮮菠羅餡,沒有防腐劑,所以只可存放數天,但不銷一陣己經唔見晒.杏仁片 - 好香及脆但略甜,不過唔好放太耐,否則會林.如只喜歡某種口味,可預先1-2日打去預訂.不過咖啡杏仁片(可能因太多人喜愛,獨立售買都有)價錢:Cookies - small size - 7mix ($70), 4 mix ($50)Pineapple - $60 for 17 pcs此外,售貨員好有禮貌.

4 mix - 牛油味及咖啡味都好正,好香及入口即溶化.

杏仁片 - 好香及脆但略甜,不過唔好放太耐,否則會林.

價錢:
Pineapple - $60 for 17 pcs

此外,售貨員好有禮貌.