餐厅: Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-17 648 浏览
朋友推介這間Jan Jan 串揚專門店#janjanhkg 係🇯🇵日式串燒店設計好有日式居酒屋感覺好似真去左趟日本✈️George試完覺得最好食三甲必試推介✨免治鴨胸配芥末洋蔥醬 $36未食已經賣相一流鴨胸免治左食落好鬆軟個醬同個鴨胸好夾✨炸鮮蠔配荷蘭他他醬 $54個蠔好新鮮 炸完外脆內軟👍✨子持昆布$39昆布中間加左魚子食落好特別 其他隨便叫 質素都係唔錯 同炸物啲粉好薄因為佢地上粉同炸都係即叫即做💛雞肉紫蘇卷 $29紫蘇清香 同燒雞肉好夾蓮根 $29估唔到蓮藕炸完都係咁爽脆天使蝦 $46炸得好脆唔連蝦頭都可以食埋燒白鱔 $38冇骨 燒得好脆口 又唔好太乾牛 $38京蔥雞 $26三文魚燒飯團茶漬 $35✨Jan Jan 串揚專門店灣仔皇后大道東100-102號鉅芝樓2樓#灣仔美食 #tg31eat灣仔
朋友推介這間Jan Jan 串揚專門店

• 免治鴨胸配芥末洋蔥醬
  • 炸鮮蠔配荷蘭他他醬
  • 子持昆布
2022-06-02 797 浏览
小編以前都唔多點食炸物,但係自從食過Jan Jan串揚之後,小編就愛上咗串揚了😍。新年果陣都唸住帶朋友去食Jan Jan串揚,點知佢地提早收左爐🥲,搞到要去食大角咀嘅吉勝吉列串揚專門店😫。今次小編幫襯Jan Jan串揚(灣仔分店)😋,有幾樣必食嘅串揚、主食和甜品。🏷 生椰菜(免費)生椰菜可以點秘製醬汁嚟食,用嚟refresh 味蕾,又可以減熱氣。🔸串揚🏷 半熟蛋 ($24)可以加少少鹽甘食,中間係流心架😍,口感一流🤤。🏷 子持昆布($39)係鯡魚卵和昆布,口感爽脆,不帶腥味🤤。🏷 天使蝦($46)係必食嘅天使蝦❤️,除咗蝦尾,蝦鬚都食得😋,蝦鬚脆口,蝦肉厚實。🏷 沙椎魚($48)沙椎魚添加了紫蘇葉,令沙椎魚不帶腥味。🔹主食🏷 醬油味燒飯團🍙($28)燒飯團外脆內軟,醬油味包裹在飯團中,濃度適中、惹味。🔸甜品🏷 炸富士蘋果($34)炸皮好薄,上面有啲肉桂糖,甜度適中;蘋果嘅熟度啱啱好,唔會太淋。今日好熱鬧好多人,好彩事先有book定位😌。溫馨提示:各位各位食完串揚記得買番支涼茶下下火😛。*晚餐*另收加一服務費

🏷 生椰菜(免費)

🔸串揚
🏷 半熟蛋 ($24)
可以加少少鹽甘食,中間係流心架😍,口感一流🤤。
半熟蛋

🏷 子持昆布($39)
係鯡魚卵和昆布,口感爽脆,不帶腥味🤤。
子持昆布

🏷 天使蝦($46)
天使蝦

🏷 沙椎魚($48)
沙椎魚添加了紫蘇葉,令沙椎魚不帶腥味。
沙椎魚

🔹主食
🏷 醬油味燒飯團🍙($28)
燒飯團外脆內軟,醬油味包裹在飯團中,濃度適中、惹味。
醬油味燒飯團

🔸甜品
🏷 炸富士蘋果($34)
炸富士蘋果

今日好熱鬧好多人,好彩事先有book定位😌。

溫馨提示:各位各位食完串揚記得買番支涼茶下下火😛。

*晚餐
*另收加一服務費
天使蝦
沙椎魚
醬油味燒飯團
2022-05-27 564 浏览
*💭ᴊᴀɴ ᴊᴀɴ串揚專門店平日的晚上也座無虛席的串揚店,幸好我們預先在網上預約了🙈店內座位不算多,但裝潢帶點日本居酒屋的感覺☺️串揚🍢有不少選擇,我們點了牛肉、洋蔥、雞肉紫蘇卷、半熟煮玉子、海老和芝士,當中最推介的是半熟煮玉子,炸過後內裡仍保持半熟流心狀態😍咬開一半後可灑上一點鹽作調味😋另外雞肉紫蘇卷的配搭也很特別,紫蘇味很香🤤串燒🍢想不到這裡的串燒也很不錯,燒牛舌很厚肉🤤配上些許鹽和黑椒已很美味😋另外我們還點了燒白鱔,完全不會吃到骨,而且味道亦不腥☺️黑豚飯卷🍙平常的飯卷都是用紫菜包著白飯,但這個則是用多層的黑豚肉片包裹著經過調味的白飯,非常豐富😍
💭ᴊᴀɴ ᴊᴀɴ串揚專門店

串揚🍢

串燒🍢

黑豚飯卷🍙
2022-05-21 562 浏览
之前已經食過幾次,一直都覺得質素好好👍🏼一入去已經會放低一兜日本椰菜日本椰菜係任食的!我覺得好好因為可以係食肉嘅同時都可以食啲蔬菜balance/refresh下週末居酒屋午餐 - 10串套餐 $198串揚串揚會建議配搭一個酸酸地的特製醬汁。特製醬汁同炸漿十分夾😋✨北海道帶子串(+$10)一粒大大嘅帶子,肉質鮮甜。炸粉薄得來香脆一啲都唔油。✨香菇 (+$5)香菇算大粒,厚肉👍🏼食得出好新鮮。三文魚 有淡淡的三文魚味,肉質較淋滑,同炸漿有個強烈嘅對比。串燒 後面有各式各樣嘅醬料,我自己覺得串燒配山椒mix一味辣粉最夾。✨京蔥雞雞肉嫩滑多汁,京蔥估唔到可以燒到咁juicy😳✨牛舌(+$5)一直都覺得好厚嘅牛舌係最好味最有口感嘅!質感爽口,配合檸檬汁可以減低油膩感。雞腎雞腎雖然細細粒,但燒到一啲都唔乾👍🏼雞翼雞翼上面已經搽咗燒汁,就咁食已經好惹味!✨蕎麥麵(冷)(+$5)會另上蔥、蘿蔔蓉和Wasabi,可以按自己喜好加入蕎麥麵汁入面。我就全部加晒😋蕎麥麵整得啱啱好,唔係過淋嗰隻。可爾必思梳打水係一種乳酸有汽飲品,幾解渴又唔會太甜。黑豚飯卷 $38豚肉再包住飯團,幾創新嘅食法。表面嘅豚肉搽咗燒
之前已經食過幾次,一直都覺得質素好好👍🏼
一入去已經會放低一兜日本椰菜

週末居酒屋午餐 - 10串套餐 $198

串揚
串揚會建議配搭一個酸酸地的特製醬汁。特製醬汁同炸漿十分夾😋
✨北海道帶子串(+$10)
一粒大大嘅帶子,肉質鮮甜。炸粉薄得來香脆一啲都唔油。
✨香菇 (+$5)
香菇算大粒,厚肉👍🏼食得出好新鮮。
三文魚
有淡淡的三文魚味,肉質較淋滑,同炸漿有個強烈嘅對比。

串燒
✨京蔥雞
雞肉嫩滑多汁,京蔥估唔到可以燒到咁juicy😳
✨牛舌(+$5)
雞腎
雞腎雖然細細粒,但燒到一啲都唔乾👍🏼
雞翼
雞翼上面已經搽咗燒汁,就咁食已經好惹味!

✨蕎麥麵(冷)(+$5)

可爾必思梳打水
係一種乳酸有汽飲品,幾解渴又唔會太甜。

黑豚飯卷 $38
豚肉再包住飯團,幾創新嘅食法。表面嘅豚肉搽咗燒汁,已經燒得微微香脆。加埋芝麻更加香口!

環境:4/5
日系嘅風格係一入門口已經感受到!座位唔多。有一啲榻榻米嘅位,問咗員工如果想特定預訂榻榻米位,最好訂位時講問下可唔可以安排到。

服務:4.3/5
員工十分親切友善,對所有問題都有問必答。不停幫我哋加熱水👍🏼

食物:4.5/5
質素好高嘅串揚和串燒店,所有食物即叫即整😋午市套餐都幾抵食,所有✨都係我嘅必叫之選!

Revisit: Definitely YES
  • 北海道帶子串
  • 香菇
  • 京蔥雞
  • 蕎麥麵(冷)
  • 燒牛舌
今日收工嚟咗食呢一間jan jan串燒,好好彩咁被安排到入去榻榻米座位入面環境氣氛非常好,餐廳職員亦都好好態度,會逐個介紹點樣食,而且亦都會主動追單。嘢食質素更加唔話得,食下食下就嗌到飽晒都冇停。
2022-05-18
生炸明太子
2022-05-18 409 浏览
日式串燒店🤤今日第一次試終於明點解佢咁出名,因為真係樣樣都好正🤰🏻fried同grilled嘅質素比起之前食過嘅串燒放題高好多🤩職員服務仲要好好,會同我哋逐碟介紹,仲會教埋我哋每碟嘅食法,令我哋對食物有最好嘅享受🤭有間tatami房,記得要提前book啊🤔特別推介半熟煮玉子同埋富士蘋果甜品😍晚市要食到飽人均消費hkd400💸見到佢午市好似平啲,下次可以試下🤓
日式串燒店🤤
有間tatami房,記得要提前book啊🤔
特別推介半熟煮玉子同埋富士蘋果甜品😍
2022-04-27 556 浏览
第五波疫情後晚市剛剛恢復營業,明白餐廳都希望能做多啲生意,盡快彌補關閉晚市三個月所減少的的營業額。難得外出用膳,本身來到Jan Jan想要和朋友享受美食,把酒言歡,暢談一個晚上🍻🍢🍤 可惜的是,我們的用膳時間只用一個多小時,還要在最後30分鐘被店員多次催趕。我們訂座時間為7pm,大概在6:45pm到達,第一輪點的食物還未到齊就被通知是last order,立即趕緊點第二輪的食物。接著便是店員一連串的疑問和追趕,每次送來一串串燒或飲品就會問一次食物是否到齊,前前後後大概十次。Tbh,我哋都想快啲走讓翻將枱俾下一輪訂座又準時到達的客人,但我哋已經埋左單、食物又未到齊,係想走都要食完先走得😟 Overall experience係有啲似去左澳牛,但食物質素無論係炸物定串燒都維持得到,但建議大家可以揀第二個session,至少食得無咁趕🤔

• 燒牛舌
2022-04-22 518 浏览
終於開返晚市堂食,梗係要出去賀一賀佢🙌 Book咗一間炸物專門店,炸野係要熱辣辣新鮮上枱先好食🤤想特別推介天使蝦同炸富士蘋果💖 天使蝦去咗個頭,所以成隻都食得。蝦肉醃咗好夠味,加埋即叫即炸,超好味;炸富士蘋果好特別,蘋果本身好甜,加上肉桂粉去炸,好香好特別 🍎 🧆前菜燒明太子🍤串揚北海道海膽湯葉卷|沙椎魚|黑松露芝士薯蓉|三文魚子海鮮球|北海道帆立貝|天使之海老|牛|豬|雞肉紫蘇卷|山藥|芝士|咖哩飯|半熟蛋🍢串燒燒白鱔🍜主菜大阪炒麵🍧甜品炸富士蘋果🍻飲品燒酎梳打水(麥)有氣果汁酒(檸檬)相信平時餐廳生意都唔差,今晚更加係Full House,所以大家想試都記得要book枱先呀!📍Jan Jan 串揚專門店 灣仔皇后大道東100-102號鉅芝樓2樓

🧆前菜
燒明太子

🍤串揚

🍢串燒

🍜主菜
大阪炒麵

🍧甜品

🍻飲品
燒酎梳打水(麥)
有氣果汁酒(檸檬)

📍Jan Jan 串揚專門店
灣仔皇后大道東100-102號鉅芝樓2樓
2022-02-19 661 浏览
第一次食呢種料理嘅我表示有驚喜~~餐店嘅裝潢非常之有日式風格,今次到訪坐到bar枱望住師傅將一串又一串嘅串揚放入炸爐入邊再攞出嚟,好治癒!今次嗌咗嘅定食有炸牛柳、海膽、冬菇以及其他野菜、飯團兩個,亦都配有少少沙律前菜做配菜同埋麵豉湯,炸牛柳口感非常鬆軟,不費吹灰之力就咬開咗,牛味非常濃郁,處理得好好!每一件炸物都無皮肉分離嘅情況,海膽串揚亦都係一款新穎嘅菜式,飯團亦都有些少嘅調味,為整個餐點加添飽肚感,食得滿足!
2022-01-26 620 浏览
呢間環境好似居酒屋咁 仲有半開放式房坐榻榻米😆特別想一提係呢度嘅員工好好服務 時刻留意客人有咩需要 主動幫手 上餐時仲會一一介紹邊串打邊串 建議配搭咩調味料 確實有賓至如歸的感覺午市套餐有串揚定食配有麵豉湯 梅汁沙律 再有兩件三角飯團 包醬油紫菜加上飲品可以揀可爾必思😋————————————————————————🐕 各款串揚🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯炸皮薄身 低油膩感 冇油溢味可惜未夠熱 只係微暖 ▶️指定5款串揚($126)🐟三文魚厚身一嚿仔 嫩滑油香 絕對推薦🧄洋蔥一層一層 咬落嗦嗦聲 怕生洋蔥人士慎食🌭香腸選用豬肉腸 正常 不過不失🍠時令蔬菜(蕃薯) 炸得夠淋 但蕃薯味淡 未夠香甜🥚半熟蛋正 大粒爆蛋漿 流心得很▶️ 指定6款特選串揚🍡時令海鮮(帶子)鮮嫩滑身 🐮安格斯特級肉眼牛略為遜色 鞋身而牛味淡🐔雞肉紫蘇卷配搭特別 但雞柳較柴 🍢時令蔬菜(冬菇 茄子) 軟身有水份 菇味濃🍡時令串揚(紫菜年糕)靭度高 難咬▶️ 其他炸串 (Lunch優惠價)🍎炸富士蘋果為甜品類炸串 爽脆清甜 帶有些肉桂味 可以一試————————————————————————
呢間環境好似居酒屋咁 仲有半開放式房坐榻榻米😆

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
炸皮薄身 低油膩感 冇油溢味
可惜未夠熱 只係微暖
Lunch 指定5款串揚

▶️指定5款串揚($126)
🐟三文魚厚身一嚿仔 嫩滑油香 絕對推薦

🐮安格斯特級肉眼牛略為遜色 鞋身而牛味淡
🐔雞肉紫蘇卷配搭特別 但雞柳較柴
🍢時令蔬菜(冬菇 茄子) 軟身有水份 菇味濃
🍡時令串揚(紫菜年糕)靭度高 難咬

▶️ 其他炸串 (Lunch優惠價)
🍎炸富士蘋果為甜品類炸串
爽脆清甜 帶有些肉桂味 可以一試
————————————————————————
2022-01-24 531 浏览
差不多每星期都會經過皇后大道東 (Pacific Place Three 至利東街),卻不知道皇后大道東100號2樓,有家 Jan Jan!約了好友林小姐吃午餐,搜 Open Rice發現這店,訂了某星期三來試試午餐。環境:坐得比較擠,COVID--19疫情下,是個扣分項!服務:挺好的!食物:#南蠻炸雞定食:本週精選,炸雞份量比我預期多,炸得外脆内嫩,有肉汁,雖然“熱氣”,但好味!#可爾必思:配炸雞,好爽!#特色串揚定食:林小姐吃這個,6款串燒葷素搭配,再加2個飯團,她表示滿意!#柚子茶:冰放得太多,沖淡了茶味!#炸三文魚串燒:魚肉很嫩,好吃!#雞肉紫蘇卷串燒:雞肉juicy不柴,好!

環境:
坐得比較擠,COVID--19疫情下,是個扣分項!

服務:
挺好的!

食物:
#可爾必思:配炸雞,好爽!
#柚子茶:冰放得太多,沖淡了茶味!
#炸三文魚串燒:魚肉很嫩,好吃!
#雞肉紫蘇卷串燒:雞肉juicy不柴,好!
2021-07-28
🍽JanJan串揚專門店🍽 (炸串揚=炸串燒🧐)炸串揚好好食🤤 但服務態度好差🤢.其實叫左好多野食:🦪炸蠔🌟🌟🌟🌟.🐚炸帆立貝🌟🌟🌟🌟.🐟炸三文魚🌟🌟🌟🌟.炸蘆筍🌟🌟🌟🌟🌟.🥔炸薯仔🌟🌟🌟.🥚炸半熟煮玉子🌟🌟🌟🌟🌟.🧀炸芝士🌟🌟🌟🌟🌟.🧀🍅🐔炸芝士蕃茄雞肉🌟🌟🌟🌟🌟. 🐠燒白鱔🌟🌟🌟.炸山芋🌟🌟🌟🌟.🥢蕎麥麵🌟🌟🌟.🐮燒牛舌🌟🌟🌟🌟🌟.🍘炸飯團(醬油)🍙炸飯團(麵豉)🌟🌟🌟🌟.炸蝦🦐🌟🌟🌟🌟🌟.再Sapporo 送🍺 爽食到超飽🐽.詳細經過如下2021年9月18日因疫情關係餐廳10點 關門我地9點05分入店 都好感激佢 俾2位做野做到餓嘅小朋友入去食野😇個女manager已經勁黑面🌚仲同我哋講:「9:15分前就要點好菜」唔係唔得😂都明白嘅👉🏻👈🏻但唔太開心姐🙂喺我哋諗緊啲咩菜期間女manager對男店員講:「你做咩唔棟個牌出去,都話9:50分前要收曬所有野,做咩俾人入黎😡」男員工:「頭先執緊野,好,而家去🥲」女manager 係我地點完菜後講解左d 前菜點食,同埋d 串燒點咩醬,所有程序都做足💪🏻.只不過喺我哋食嘢期間不斷我哋好惡咁樣同個男員工講: 「呢個要放係呢到😤個個要洗完放返去😠
🍽JanJan串揚專門店🍽
(炸串揚=炸串燒🧐)
炸串揚好好食🤤
炸山芋
🥢蕎麥麵
🐮燒牛舌
🌟🌟🌟🌟🌟
🍘炸飯團(醬油)
🍙炸飯團(麵豉)
炸蝦🦐
因疫情關係餐廳10點 關門
我地9點05分入店
都好感激佢 俾2位做野做到餓嘅小朋友入去食野😇
個女manager已經勁黑面🌚
仲同我哋講:「9:15分前就要點好菜」
唔係唔得😂都明白嘅👉🏻👈🏻但唔太開心姐
🙂
喺我哋諗緊啲咩菜期間
男員工:「頭先執緊野,好,而家去🥲」
只不過喺我哋食嘢期間不斷我哋好惡咁樣同個男員工講: 「呢個要放係呢到😤個個要洗完放返去😠bla bla bla...」
最後仲要補句:「9:50分前要收曬所有野清場!😕」
客人我地表示壓力山大😶 當時包括我地有3枱客😅 個個都好無奈
9:30分 女manager:「麻煩你埋埋張單🙂」我地仲食緊野無立刻俾,過多5分鐘,再催促🙈
咁就9:37分俾錢😀
燒飯團
蕎麥麵
炸串揚
2021-09-18
$478.5 (晚餐)
炸半熟煮玉子
燒飯團
蕎麥麵
炸串揚
2021-12-09 899 浏览
真後好嬲,琴日六人去食飯, 有位女侍應一開頭已經勁黑面,問佢野又話陣間先,都唔緊要,臨走時企咗喺門口等齊人先走,店舖電話簿開咗,親戚望咗一眼,佢就走埋嚟勁惡咁話"呢啲係客人私隱唔好睇",之後勁大力咁閂埋本簿,黑晒面咁走咗去,究竟係咩態度。係私隱你應該要自己閂埋本簿,唔係喺度鬧啲客睇你啲嘢。就算啲嘢又幾好食,服務態度咁差,都一定唔會再去。當下冇鬧嗰個人,而家諗返先覺得好嬲,如果自己情緒唔好,唔好發洩落啲客人身上。
2021-12-04 739 浏览
這家串燒店我來過好幾次了午時套餐:▪️特選串揚定食 Kushikatsu Premium Set HK$157時令海鮮:帶子/元貝 (以往幾次吃的都是海膽),沾豉油吃(在醬油盆上)時日串揚:年糕(温馨提示:其他炸物可沾秘製辣醬/餐附送的醬汁,後者要連同食物一同享用才美味,醬汁本身有可能不太討好)時令蔬菜:冬菇、茄子雞肉紫蘇卷:有雞味,肉質可以,不難咬,贊肉眼牛:滿口是肉,而且很有牛肉味三文魚(追加 HK$15):魚肉很嫩滑飯糰:吃起來有驚喜,裡面是醃漬的昆布,鹹鹹甜甜的,很好吃 (可以灑點鹽還有山椒粉,多一番風味) ▪️照燒雞定食 HK$93醬汁甜甜的,好吃,雞肉也嫩口 飲品(附送):▪️可樂(少冰)▪️凍烏龍茶(少冰)(茶方面,朋友說杯子是冷的,但裡面茶是暖的,所以應該是剛泡好的)▪️咖啡(少冰)(以前叫過,是沖粉的,所以。。。別抱太大希望,哈哈) 總括:串燒方面,問我哪一款比較好吃的話,其實我覺得都差不多,每串都一樣的好吃,沒有哪款比較出眾照燒雞定食也好吃,只是我每次來吃都一定是衝著串燒來的(P.S. 剛發現他們餐牌右上角有寫可添加一次白飯,不過女生的話我是覺得份量已經很足了)
這家串燒店我來過好幾次了

午時套餐:

時日串揚:年糕

時令蔬菜:冬菇、茄子

雞肉紫蘇卷:有雞味,肉質可以,不難咬,贊

肉眼牛:滿口是肉,而且很有牛肉味

三文魚(追加 HK$15):魚肉很嫩滑

飯糰:吃起來有驚喜
,裡面是醃漬的昆布,鹹鹹甜甜的,很好吃
(可以灑點鹽還有山椒粉,多一番風味)

▪️照燒雞定食 HK$93

醬汁甜甜的,好吃,雞肉也嫩口

飲品(附送):

▪️可樂(少冰)
▪️凍烏龍茶(少冰)
▪️咖啡(少冰)
(以前叫過,是沖粉的,所以。。。別抱太大希望,哈哈)

總括:

照燒雞定食也好吃,只是我每次來吃都一定是衝著串燒來的

2021-12-03
午餐
  • 特選串揚定食
2021-12-02 586 浏览
日本串燒選擇好多,但係一間坐得舒服同埋去唔價錢實惠嘅日本串燒店就唔多。間野有日本居酒屋feel 上菜速度幾好 唔會好快/好慢 keep住有串燒上我係星期四 但都full晒 walk-in 冇位我最鍾意呢樣紫蘇雞 其他普通串燒鋪冇乜以一種有紫蘇葉嘅串燒雞,雞肉好嫩, 完全唔乾Also 推介白鱔,味道配有佢嘅Overall comment 食物上菜速度恰好 職員有禮貌 串燒完全唔乾 鋪頭有日本feel

我係星期四 但都full晒 walk-in 冇位

Also 推介白鱔,味道配有佢嘅