【聖誕薄餅大餐🎄✨】今年聖誕想食大餐 於是同屋企人決定食位於銅鑼灣好出名嘅Jacomax(事關舊年聖誕同朋友食過 真係好好食 服務又好好 今次決定帶埋屋企人一齊食好西🤣)由於無得book位 所以我地晚上7點半就到左 果然真係好多人 隊郁都無點郁 我地排3人以上隊伍 對面2人隊好多人 排到好後 等左40分鐘 到8點搭2 終於到我地 嗌餐果陣 店員仲好好記性 唔洗攞手寫 就咁用個腦記 就知我地叫左咩 好犀利!正值聖誕 成間鋪頭都好應節 掛曬各種燈飾 聖誕樹🎄遍佈周圍 好不熱鬧 店員安排我地坐係角落嘅一張檯 唔好以為會好細好屈質 其實d檯張張都好大張 d凳都係 坐落闊落又舒服 第一印象幾好*藍芝士蘋果薄餅🧀️🍎🍕 $178呢個係招牌pizza 個個黎都會食 開頭聞落真係覺得有d臭 但食落會發現呢個組合好得意 同埋排隊果陣 見到店員製作薄餅 係即嗌即整 賣點 誠意十足 夠曬新鮮 藍芝士有好濃郁嘅芝士味 有小小臭 配埋削成薄片嘅蘋果 擺落口會有種好refresh嘅感覺 口感唔會覺得好濟 令人停唔落口 *炸魷魚🦑 $88呢個都好多人推薦 魷魚大大舊 炸得酥脆 個人好鍾意食 不過屋企人可能食唔慣 感覺
【聖誕薄餅大餐🎄✨】

*藍芝士蘋果薄餅🧀️🍎🍕 $178

*炸魷魚🦑 $88
呢個都好多人推薦 魷魚大大舊 炸得酥脆 個人好鍾意食 不過屋企人可能食唔慣 感覺食落比較多生粉 有粉嘅味道 不過我又食唔出 仲覺得好有飽腹感

*香烤黑椒雞翼 🐔 $58
屋企人好鍾意食佢地嘅雞翼 覺得好新鮮 肉質很嫩滑 咬落煙煙韌韌 有嚼勁 唔會覺得似冰鮮或者唔新鮮嘅雞翼 甚至覺得係食過最好嘅雞翼 黑椒嘅存在都唔會完全蓋住雞嘅味道 值得推薦!

*義大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉🦐🍝 $158
呢個係我食過最好食嘅意粉 本身份人好怕濟 但呢個完全唔會 就算有好濃郁嘅青醬汁 同埋個名好得意 真係好長 但你會記得 d蝦大大舊 咬落爽口又彈牙 車厘茄都大大粒 配埋充滿青醬汁加濃郁芝士嘅粗意粉 酸酸甜甜 又令人唇齒留香 食完仲想食!

⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️
📍地址:Jacomax (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪(港鐵銅鑼灣站F1出口)
2022-12-26
2022-12-31 2629 浏览
今日星期五做完 facial,一個人搵到呢間意式 Pizza 薄餅店【Jacomax】,餐廳名字之前已經聽個,今日終於第一次幫襯。 從外面可以見到師傅即席做薄餅,即叫即烤一大賣點。室內沒有浮誇的佈置,簡簡單單就最舒服。一間好有心好愛香港的餐廳,希望每位香港人都平安自由活著。主打薄餅、意粉及小食。首間餐廳位於上環永樂街,由意大利人主理,出品正宗,而且價格親民。特別是這個午市套餐,包括一款小食、pizza 或意粉及飲品一杯,最平只需要 88蚊,非常抵食!小編揀咗小食【炸魷魚】。同平時一份小食份量差不多,入口熱辣辣,外皮脆口,魷魚肉厚。但係好奇怪魷魚食到一半時有一條透明的條狀物體 …… 每條魷魚都一樣 …… 應該屬於魷魚的。如果可以徹底清理比較理想,今日一個個人都ok,如果同朋友及伴侶一起就有些尷尬。意粉大部分餐廳有供應,但是在你眼前即叫即烘薄餅就不太多,所以今日當然揀個薄餅。【Jacomax】以【藍芝士蘋果意大利薄餅 Gorgonzola & Apple Pizza】最出名,在lunch menu 有出現當然要試下。其實蘋果加芝士小編會有些擔心,覺得太新穎不似傳統的薄餅。切開薄餅竟然沒有拉
從外面可以見到師傅即席做薄餅,即叫即烤一大賣點。
室內沒有浮誇的佈置,簡簡單單就最舒服。
一間好有心好愛香港的餐廳,希望每位香港人都平安自由活著。
炸魷魚
意粉大部分餐廳有供應,但是在你眼前即叫即烘薄餅就不太多,所以今日當然揀個薄餅。【Jacomax】【藍芝士蘋果意大利薄餅 Gorgonzola & Apple Pizza】最出名,在lunch menu 有出現當然要試下。其實蘋果加芝士小編會有些擔心,覺得太新穎不似傳統的薄餅。
切開薄餅竟然沒有拉絲效果,有些失望。蘋果切得非常薄身,每一片蘋果中間都加入藍芝士,藍芝士的獨特味道非常強烈。
薄餅材料簡單,只有蘋果及藍芝士,味道超夾有特色,藍芝士味重,但配上清新可口的蘋果片,酸酸甜甜的味道可以中和藍芝士的強烈味道,兩者配搭得宜,不會蓋過對方味道。另外,餅底邊皮鬆脆,餅心煙韌。平時食的薄餅總會有肉,今日這個蘋果藍芝士薄餅味道清新有驚喜。食完不太油膩,覺得比較健康。
2022-12-16
2022-11-28 1656 浏览
臨行前每天都十分忙碌以至於今天才稍有空補這篇朝聖記😂之前去銅鑼灣終於到 @jacomax_pizza 打卡了覬覦已久的藍芝士蘋果批,lunch set有9吋批剛好可以一人吃完😁前菜選了蝦仁水果沙律,飲熱檸水,看到甜品竟然有提拉米蘇😃那就一定要try try啦💛沙律很快上,雖然寫是蝦仁水果沙律不過還是蔬菜比較多一點啦😆水果比較多藍莓和木瓜(我一開始以為是蜜瓜),很新鮮份量也ok,不是配沙律醬是配黑醋醬就很不錯~剛準備開動沙律重頭戲藍芝士蘋果批就來了,於是我立馬拋棄?了沙律,畢竟披薩要趁熱吃是鐵律😍餅底烤得有焦香也軟硬適中,藍芝士點綴在蘋果片中心其實味道並沒有很濃烈,芝士的微鹹和蘋果的微甜搭配起來很好吃,不過蘋果皮就真是比較韌,不太咬得斷要一口吃進去😂提拉米蘇很可愛,灑滿可可粉的表面插一顆薄荷好像一杯盆栽😚舀第一勺因為cream偏多沒有看到手指餅😂不過cream夠香滑,第二勺開始才有手指餅合流,有浸酒不過酒味幾乎不太嚐得到,口感屬於半乾?整體cream和朱古力味道比較突出,份量不少,已經吃下一個披薩和一份沙律的我實在吃不完😅藍芝士蘋果薄餅 7.5/9蝦仁水果沙律 7.0/9提拉米蘇 6.5
臨行前每天都十分忙碌以至於今天才稍有空補這篇朝聖記😂

藍芝士蘋果薄餅 7.5/9

蝦仁水果沙律 7.0/9

提拉米蘇 6.5/9

OVERALL 7.5/9

店內黃到金的氣氛真是讓人倍感親切🥹畢竟時至今日這樣的店很容易被關懷🫢店員也主動又nice,大概是看到我一個人吃很high還特別來問我對於提拉米蘇有什麼意見🤣最後剩一點提拉米蘇我臨走還專門跟店員說,不是不好吃,是我其實減肥但又很想吃,所以很抱歉最後剩下部分cream🫢不然看到有剩怕店員會誤會是東西不好吃🥲
2022-10-13 701 浏览
被杜生加持過嘅上環Jacomax呢兩年相繼進駐銅鑼灣同將軍澳每次經過都唔少人排隊, 可見佢有幾受歡迎仲記得上次去食蘋果藍芝士𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊覺得好驚艷😻今次去就試下其他𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊同上次無食過嘅意粉✎ 煙燻乾式熟成煙肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 ( ᴴᴷᴰ 178 )✎ 芝士四重奏𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 ( ᴴᴷᴰ 178 +辣肉腸)✎ 忌廉蟹肉大通粉 ( ᴴᴷᴰ 158 )✎ 意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉 ( ᴴᴷᴰ 158 )✨✎ 薯條 ( ᴴᴷᴰ 68 )呢間由意大利人主理嘅𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊店嘅薄底係自己造說實話覺得這次點的配搭不是特別出色反倒是餅身薄而有咬口, 烤得微焦✨!而青醬意粉亦有驚喜, 醬味濃而青醬味頗重混著煙韌嘅意粉嚟食, 真係唔錯🤤
被杜生加持過嘅上環Jacomax
呢兩年相繼進駐銅鑼灣同將軍澳
每次經過都唔少人排隊, 可見佢有幾受歡迎
仲記得上次去食蘋果藍芝士𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊覺得好驚艷😻
今次去就試下其他𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊同上次無食過嘅意粉

✎ 煙燻乾式熟成煙肉𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 ( ᴴᴷᴰ 178 )
✎ 芝士四重奏𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊 ( ᴴᴷᴰ 178 +辣肉腸)
✎ 忌廉蟹肉大通粉 ( ᴴᴷᴰ 158 )
✎ 薯條 ( ᴴᴷᴰ 68 )

呢間由意大利人主理嘅𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊店嘅薄底係自己造
說實話覺得這次點的配搭不是特別出色
反倒是餅身薄而有咬口, 烤得微焦✨!
而青醬意粉亦有驚喜, 醬味濃而青醬味頗重
混著煙韌嘅意粉嚟食, 真係唔錯🤤
2022-09-21
好味指數:👅👅👅👅.5抵食指數:⭐️⭐️ ⭐ .5回頭率指數:⭐ ⭐ ⭐ ⭐呢間聽過唔少人去食,有人話好好食,有人話唔會再去食,所以我今次特登去試下,我覺得好唔錯👍🏻岩我口味,睇嚟呢間嘅口味真係因人而異🤣🤣藍芝士蘋果薄餅 $178嚟到梗係要食呢度最出名嘅藍芝士蘋果薄餅,我睇佢奇奇怪怪,唔係我朋友極力推薦,我應該呢世都唔會試🤣 但呢個pizza 真係有驚喜,刷新左我味蕾🤣!👍🏻蘋果嘅甜味同藍芝士嘅鹹味我冇諗過咁夾!👍🏻餅夠薄,夠脆👍🏻雖然塊pizza 係油,但唔知係味因為蘋果嘅關係,佢可以做到油而不膩🥹煙豬肉忌廉粗意粉 $148👍🏻煙肉好厚,肥瘦都有,一咬落去有一陣陣油脂味🥰👍🏻粗意粉軟硬度岩岩好👍🏻 cream 好濃,可以掛麵,但偏鹹😐😐食到後面有啲太油,可能係因為佢啲煙肉太肥味🤣🤣Mojito $88👍🏻酒味較重,岩我口味 Cocktail- yellow sour $50 (happy hour)🤣呢個做足佢個名咁sour, 酸到一飲落去即刻醒醒神😂😂😂 👍🏻我個人好鍾意呢杯,酸完後微甜,再帶少少澀味停留喺條👅整體好滿意Jacomax▶️服務好,不時幫我哋換水,坐左好耐都唔趕我地走🥹▶️環
好味指數:👅👅👅👅.5
抵食指數:⭐️⭐️ ⭐ .5
回頭率指數:⭐ ⭐ ⭐ ⭐

藍芝士蘋果薄餅 $178

👍🏻蘋果嘅甜味同藍芝士嘅鹹味我冇諗過咁夾!
👍🏻餅夠薄,夠脆

煙豬肉忌廉粗意粉 $148
👍🏻煙肉好厚,肥瘦都有,一咬落去有一陣陣油脂味🥰
👍🏻粗意粉軟硬度岩岩好
👍🏻 cream 好濃,可以掛麵,但偏鹹😐
😐食到後面有啲太油,可能係因為佢啲煙肉太肥味🤣🤣
煙豬肉忌廉粗意粉

Mojito $88
👍🏻酒味較重,岩我口味

🤣呢個做足佢個名咁sour, 酸到一飲落去即刻醒醒神😂😂😂
👍🏻我個人好鍾意呢杯,酸完後微甜,再帶少少澀味停留喺條👅
Cocktail- yellow sour

整體好滿意Jacomax
▶️服務好,不時幫我哋換水,坐左好耐都唔趕我地走🥹
▶️環境衛生唔錯
▶️價錢唔係特別抵,但對得住食物質素,冇over charge
👉🏻想試下自己鍾唔鍾意blue cheese + 蘋果 嘅pizza, 就去試下啦,話唔定可以刷新左你啲味蕾🤣🫶🏻
煙豬肉忌廉粗意粉
Cocktail- yellow sour
2022-09-30 351 浏览
✨藍芝士蘋果薄餅(💰$178)藍芝士俾我嘅印象就係有啲臭同難頂😂見呢個配搭幾得意就叫嚟同朋友試下🤣呢個pizza嘅藍芝士味算係易入口嘅有蘋果同糖中和芝士浸味 食落就溫和啲食落鹹鹹甜甜咁樣 味道係幾特別嘅不過可能我唔係幾習慣藍芝士個浸特別味😝我就覺得呢個pizza試過一次就ok啦😚😚.✨蕃茄芝士焗肉丸(💰$60)肉丸食落唔會好乾身 而且口感都幾好👍🏼加埋啲蕃茄蓉🍅同拉絲芝士就豐富啲🧀
✨藍芝士蘋果薄餅(💰$178)
藍芝士俾我嘅印象就係有啲臭同難頂😂
見呢個配搭幾得意就叫嚟同朋友試下🤣
呢個pizza嘅藍芝士味算係易入口嘅
有蘋果同糖中和芝士浸味 食落就溫和啲
食落鹹鹹甜甜咁樣 味道係幾特別嘅
不過可能我唔係幾習慣藍芝士個浸特別味😝
我就覺得呢個pizza試過一次就ok啦😚😚
✨蕃茄芝士焗肉丸(💰$60)
肉丸食落唔會好乾身 而且口感都幾好👍🏼
加埋啲蕃茄蓉🍅同拉絲芝士就豐富啲🧀
今日同朋友行完銅鑼灣諗唔到去邊間餐廳 又見7點左右可以試人氣餐廳7半左右出面已經有人龍 外賣仲有9折於是再訪Jacomax 嘅藍芝士蘋果pizza無咗第一次食嘅驚艷今次帶朋友嚟試佢話幾特別但係都係好好食炸魷魚粉漿比例剛剛好cocktail仲有折 每杯$50叫咗yellow sour 同awesome spritz,好似都係傳統cocktail 好味啲- - - - - - - - - -Jacomax (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
今日同朋友行完銅鑼灣

炸魷魚粉漿比例剛剛好
cocktail仲有折 每杯$50
好似都係傳統cocktail 好味啲

- - - - - - - - - -
Jacomax (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
藍芝士蘋果pizza
  • 炸魷魚
2022-09-09 633 浏览
雖然唔係今日即食即寫食評但我都完全無忘記佢幾好味!而加諗去食pizza應該就會諗起佢我地揀左晏就食 因為夜晚成日要排隊🤣3個人叫左3樣野分別係Gorgonzola & Apple Pizza, Arrabbiata Rigatoni同埋CalamariGorgonzola & Apple Pizza 藍芝士蘋果薄餅 ($178)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我地係因為呢樣野而黎 係朋友介紹話呢個薄餅好好食 仲講到係香港 食pizza只會揀佢咁 好啦 試下囉 咁串痴線 真係超好食 本身薄藍芝士唔好既朋友都唔使擔心 無錯佢係濃 但佢比蘋果既甜甜酸酸遮遮掩掩 若隱若現咁出黎 真係超級夾!佢既蘋果會令人有個種好似平時食夏威夷 個啲菠蘿咁 但蘋果絕薄遮到藍芝士既膩 但唔會令藍芝士失色 攪到我地諗 究竟下次嗌番佢好呀 定試其他好因為真係太好食喇!真係不二之選,除非你真係少少芝士都唔想食啦 咁我就唔逼你Arrabbiata Rigatoni 蒜香蕃茄辣椒大通粉($138)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️初時真係諗住為咗個Pizza而黎點知呢個大通粉都非常之可以比到驚喜我佢小小嘅辣麵再加咪好濃嘅蕃茄香!超級開胃!仲啲蒜香非常野味!我地每人一次
雖然唔係今日即食即寫食評
但我都完全無忘記佢幾好味!
而加諗去食pizza應該就會諗起佢

攪到我地諗 究竟下次嗌番佢好呀 定試其他好

蒜香蕃茄辣椒大通粉

初時真係諗住為咗個Pizza而黎
點知呢個大通粉都非常之可以比到驚喜我
佢小小嘅辣麵再加咪好濃嘅蕃茄香!超級開胃!仲啲蒜香非常野味!我地每人一次一粒咁吉黎食(因為大通粉都真係大粒啲啲)!三兩下就食哂喇!想嗌多碟🤣 但我地再嗌多左個小食😏

Calamari 炸魷魚($88)

呢個炸魷魚同出邊嘅炸魷魚係有好大嘅分別
佢唔係淨係得啲炸粉同埋魷魚味
食落好似有種蟹膏嘅味道 完全估唔到佢用咩方法去烹調而令到炸魷魚係可以咁有鮮味!
本身仲諗緊揀炸茄子定炸魷魚。食完第一啖之後完全冇後悔但下次一定會試炸茄子🤣

呢個野真係超水準!熱推!除左夜晚要排隊外我暫時搵唔到有咩問題!等我試多幾次先!🤣仲要啲職員超級有禮貌!無因為咁好食而囂張!難得難得
2022-08-14
蒜香蕃茄辣椒大通粉
2022-09-09 262 浏览
今日同朋友去左呢間想食好耐既餐廳,緊係想試下佢最出名既蘋果pizza,6:40係門口等左40分鐘,等到7:20終於可以入座分別叫左三個菜,意粉、肉丸同埋蘋果pizza等了十分鐘先上左意粉同肉丸,呢兩個味道都okay我地再坐多二十分鐘左右都總未上pizza,但我地隔離枱一坐低就有同款蘋果pizza問職員,佢又話見我地枱多野食 所以hold住左,跟住再等左二十分鐘 我地個個終於黎啦食到個pizza一半,因為間餐廳位同位之間位置比較近,有個客人入座時,成件衫掂到晒個pizza店員都好識做,即刻幫我地換,但今次等左5分鐘就有….唉,會唔會又有另一個客人因為咁樣又要再等二十分鐘呢…真心建議如果時間比較急可以幫襯附近其他餐廳

分別叫左三個菜,意粉、肉丸同埋蘋果pizza
等了十分鐘先上左意粉同肉丸,呢兩個味道都okay

店員都好識做,即刻幫我地換,但今次等左5分鐘就有….

唉,會唔會又有另一個客人因為咁樣又要再等二十分鐘呢…

真心建議如果時間比較急可以幫襯附近其他餐廳
2022-09-09
2022-08-30 257 浏览
Carbonara意粉超好吃,食物送上時,陣陣香氣,有香濃的咸香(bacon)和芝士的香味。 之前從上環店吃過,太好吃,今日看到銅鑼灣店就衝入來點它。環境很光猛,雖然唔大,但很乾淨。

環境很光猛,雖然唔大,但很乾淨。
2022-08-03 513 浏览
一看這張相片應該就很清楚是那一家🍕🤣 終於有機會吃到堂食了 之前剛開幕吃過好幾次都是外賣 總覺得會差一點😆這次點了兩款我都很喜歡的🍕🥰首先是必點的藍芝士🍎🍕超濃的藍芝士味😆如果是芝士控一定會很滿足😆蘋果酸酸甜甜的好好吃👍🏻不會太膩~另一款就是T-Rex🍕有Ham跟辣肉腸❤️也很好吃😋不過最驚喜的居然是這個松露油牛肝菌火腿大通粉😍超濃松露味😍而且是大通粉😍完全是我喜歡的味道 整個🍝都相對濃味 很適合我這種重口味的人😆我下次應該會衝著這個自己來吃🤣
這次點了兩款我都很喜歡的🍕🥰
  • 藍芝士蘋果pizza
  • 松露油牛肝菌火腿大通粉
2022-07-30 3118 浏览
Jacomax @jacomax_pizza 📍:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪🚗:銅鑼灣地鐵F2出口 步行3分鐘📞:+852 2335-0900💲:~HKD240/head for lunchFood quality✔️:藍芝士蘋果薄餅、忌廉蟹肉大通粉、Mojito、Linderman Apple 3%👌🏼:薯條、香烤黑椒雞翼、Hitachino Nest White Ale 5.5%❌:麥啤煮藍青口總結:😋😋心中黃店pizza第一 二訪後都覺得招牌藍芝士蘋果薄餅真係世一 而且有隱藏技能 拎住佢影相可以顯得自己塊臉瘦啲‼️😋記得當年第一次食嗰陣得上環一間店 仲成日冇咩人要執笠咁濟 後尾上咗杜生嗰節目後就愈嚟愈紅 希望大家喺呢段咁艱難時期多多支持黃店 尤其係啲經營困難嘅小店💕😋一間意菜餐廳 雖則唔係走傳統路線 但喺好食面前都冇分傳統定唔傳統啦 我理得你係咪意大利人整 係咪跟足傳統手藝 好食咪得囉🤪😋除咗薄餅必叫 忌廉蟹肉大通粉都好食 個人口味鐘意食稠啲 而佢奶味都好出 整體係重口味嘅 不過蟹味就真係完全被蓋過去 食唔太出👋🏼😋Mojito同Linderman Apple 3%都好推薦 口味
Jacomax @jacomax_pizza
📍:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪
🚗:銅鑼灣地鐵F2出口 步行3分鐘
📞:+852 2335-0900
💲:~HKD240/head for lunch

Food quality
❌:麥啤煮藍青口

總結:

😋Mojito同Linderman Apple 3%都好推薦 口味清新 無論係飲開酒唔飲開酒都啱

🤔雞翼同薯條🍟就正正常常幾好食 雞翼又好食過薯條咁

🤢麥啤煮藍青口麻麻地 未到難食嘅 但冇麥啤味 嗰汁朋友唔識死走咗去飲咗啖話難飲到想死🤣 所以大家都係少掂為妙
  • 忌廉蟹肉大通粉
  • Mojito
  • Linderman Apple 3%
2022-07-29 1626 浏览
同朋友一行四人約左CWB食飯,經過渣甸街見到呢間舖頭門口係個玻璃窗,望到入面個chef 係到整緊PIZZA,拋完砌好餡料就即時一個一個咁放入個焗爐,又有一陣陣芝士pizza香飄過,好吸引,睇到好肚餓,諗都冇諗就決定食佢。香烤黑椒雞翼 $58雞翼有5隻,冇雪味,好香黑椒蜜糖味,辣辣地甜甜地,肉質juicy,好惹味。蕃茄芝士焗肉丸 $60呢個個芝士毫無留手比一大pat,一拉見到咁邪惡就已經心心眼,欣賞埋佢個新鮮蕃茄蓉醬係自己調出黎唔似就咁買番既蕃茄醬既味,唔會太酸太甜好natural好鮮甜,同肉丸波波一齊食可以中和番唔會怕膩。T-Rex Pizza $188由於我地太餓,揀左呢個Pizza,T-Rex顧名思義就係一個好多肉既Pizz, 有Mozzarella cheese 、蕃茄  、Ham  、Spicy Salami 同 Sausage,D餡料勁豐富又夠多汁,呢到既pizza都係薄批底黎,個pizza底部麵包非常軟熟但而個crust邊又焗列好脆好香口好好食。意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉 $158 呢個咁長既名既意粉又的確唔錯,個青醬汁整得好好,唔單止有好出既青醬味道,而且

香烤黑椒雞翼 $58

蕃茄芝士焗肉丸 $60

T-Rex Pizza $188

意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉 $158
呢個咁長既名既意粉又的確唔錯,個青醬汁整得好好,唔單止有好出既青醬味道,而且會食到好香既Parmesan cheese 味,D蝦肉彈牙,意粉有勁多汁又用左粗意粉做底所以好掛汁,啖啖都食到青醬汁。

薯條 $68
即炸上台時係辣手指,粗薯條夠新鮮冇油益炸味而唔會炸到乾晒,外脆內軟。

Lemonade/ Blood Orange $25/ bottle
啤酒 $50/ 500ml

2022-07-27
  • 意大利媽媽教落煮嘅青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉
  • T-Rex Pizza
  • 蕃茄芝士焗肉丸
2022-07-14 630 浏览
This is my first time having dinner in this restaurant. The pizza is impressive and worthy; the toppings are of excellent quality and the right amount. As forg two girls, a pizza, two drinks and a little snack will be just enough. I love the atmosphere and services.
2022-07-13
2022-07-10 614 浏览
Jacomax🍕難得約到一班fd出街食🥳食Pizza係個好選擇😍口袋有好幾間餐廳 最近首選係Jacomax😍▫️藍芝士蘋果Pizza ($178)Jacomax必叫皇牌 藍芝士味唔會好濃烈配上香甜蘋果 有啲焦糖味道 整體平衝做得好好👍▫️松露油牛肝菌火腿大通粉 ($165)好creamy嘅pasta🥰 松露油加持好香大通粉口感一流 做到煙韌效果每粒都索哂忌廉汁 好味👍▫️T-Rex ($188)食pizza我一定揀埋全肉🤤 啖啖肉好足料超爽▫️Cocktails of the day - Awesome Spritz是日精選cocktails$88 仲有買一送一😍 用上Aperol加上prosecco 果味較重清爽帶甜 酒精味道適中 女仔都啱飲▫️任選手工啤 $148/3款酒類真係幾抵飲 我自己飲左罐裝嘅Carbon Brews 嘅Crazy Rich Lupulins香港本地製造品牌👍 果味一流
Jacomax🍕

難得約到一班fd出街食🥳
食Pizza係個好選擇😍
口袋有好幾間餐廳 最近首選係Jacomax😍

▫️藍芝士蘋果Pizza ($178)
Jacomax必叫皇牌 藍芝士味唔會好濃烈
配上香甜蘋果 有啲焦糖味道
整體平衝做得好好👍

▫️松露油牛肝菌火腿大通粉 ($165)
好creamy嘅pasta🥰 松露油加持好香
大通粉口感一流 做到煙韌效果
每粒都索哂忌廉汁 好味👍

▫️T-Rex ($188)
食pizza我一定揀埋全肉🤤
啖啖肉好足料超爽