2021-08-19
之前去過荔枝角同觀塘店, 2間都好高質和好美, 荔枝角那間好多人, 觀塘那間更超有歐洲feel, 好像去了歐洲一趟. 今次來了九龍灣食, 餐飲好大間,有分兩邊, 一邊是友善寵物區, 另一邊妝裝潢更加美, 絕對是打卡的好位置. 由於新開關係, 還未有很多人知, 平日晚餐來食, 完全包場. 😏😏芝士烤春雞配松子仁白松露意大利飯 $158Roasted Cheese Spring Chicken with Truffle Risotto一上枱已經聞到陣陣香濃的芝士雞味, 春雞好大隻肥美, 烤得金黃香口, 外脆 內軟, 肉質嫩滑, 淋上芝士的春雞好野味, 很有食韓式炸雞的味道. 飯是意大利式, 用白松露一起煮, 好creamy, 香濃又彈牙. 飯粒硬度剛剛好, 不會太硬和大腍.鮮藍莓.藍莓醬,忌廉法式班戟 $68Fresh Blueberry, Blueberry Jam, Cream Crepe班戟可加入$10 加一球雪糕, 不過我們也不吃凍的所以沒加. 班戟上面淋上好多藍莓醬, 還有雪糕size 的cream , 好邪惡呀~~~~班戟軟熟的餅皮,煙靭軟綿, 好好食😚😙😋
芝士烤春雞配松子仁白松露意大利飯 $158
鮮藍莓.藍莓醬,忌廉法式班戟 $68