2021-09-20 44 浏览
餐湯:洋蔥湯雖然色澤比較深色,但其實飲落味道唔算太鹹,都係甜甜地,算係飲得舒服,冇忌廉嘅西湯魷魚圈紅菜頭忌廉意大利飯 $108魷魚圈用醬汁特別調製過,好好味!意大利飯的忌廉剛剛好,所以唔會好滯。加埋紅菜頭,健康之餘,仲有好打card-able既紫紅色!慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘茄子醬 $118
呢碟豬肉眼係名副其實咁保濕,入面一啲都唔乾,肉質軟稔,可以配合黃芥末或者車厘茄子醬配搭黎食就非常正。配菜用咗焗薯,飽肚得黎又好香香草味,性價比極高
Latte 跟隨+$19
Latte 拉花一啲都唔馬虎,咖啡味香濃
白桃烏龍茶 跟隨+$24白桃味道好香,食完成餐飯可以飲杯果菜解膩,仲可以任加熱水再沖,慢慢同friend 傾住計嘆茶
餐湯:洋蔥湯

白桃烏龍茶 跟隨+$24
2021-09-19
  • 慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘茄子醬
2021-09-20 37 浏览
九龍灣美食 - Im not nothing餐廳劃分為3個空間。有一間房可供6人用餐,私隱度高。其他空間一半寵物有善/一半係非寵物友善空間。成間餐廳都行歐陸風,環境舒適,播住輕快嘅音樂, 非常之適合幾個女仔去打卡去chill❤️五個💛💛係滿分環境:💛💛💛💛味道:💛💛💛💛服務:💛💛💛💛價錢:💛💛💛💛回頭率:💛💛💛💛餐廳提供大路嘅西式食物☺️我嚟過幾次,最推薦佢嘅crepe!*🍰玉桂蘋果. 杏仁片. 忌廉. 法式班戟*(68蚊+雪糕10蚊)💛💛💛💛💛我好鐘意佢嘅法式班戟。 我比較鍾意有厚度嘅班戟,太薄會食唔出班戟材料嘅味道,好似食空氣甘。呢度嘅班戟厚度適中。至於上面嘅topping,好多蘋果肉好足料,加埋雪糕一齊食,令到甜品更加分,味道更豐富😊😊😊
九龍灣美食 - Im not nothing

五個💛💛係滿分
環境:💛💛💛💛
味道:💛💛💛💛
服務:💛💛💛💛
價錢:💛💛💛💛

回頭率:💛💛💛💛

Weekend過嚟E-max行下街,見到呢間裝修好有復古味道嘅西餐廳,就入咗去試下!佢嘅餐牌好得意,有啲走晒樣嘅Disney人物🤣🤣我哋一人叫咗一個lunch set,佢有配埋餐湯。今日嘅湯係 - 青豆忌廉湯,湯滑有豆味~主菜:蟹棒明太子海膽醬意粉 🦀 🍝 佢嘅伴碟非常精美,意粉入面用上洋蔥、蘑菇、蟹籽等,上面就放咗好多紫菜同埋蟹棒。一食落口嘅時候,就感受到濃濃嘅海膽味、同埋明太子嘅鹹香,配搭埋上面所有嘅配料,洋蔥嘅清新、蘑菇嘅菇香、蟹棒嘅鮮味,口感同味道層次都好豐富。🥰慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘子醬🐷🍒豬肉眼嘅份量非常大,厚度目測有3、4 cm,非常誇張!!🤤因為佢用咗慢煮,所以入邊嘅肉質好嫩,一咬開嘅時候佢嘅油脂同埋肉汁流晒出嚟,再配上酸酸嘅車厘子醬,中和返佢嘅油分,配搭得好好。下面亦有甘筍、粟米、薯仔等配料,全部都炒香左,係非常出色嘅配菜。🥕🌽🥔Matcha Latte🍵佢嘅抹茶唔會甜膩,令人可以飲到抹茶嘅茶香,又唔會苦澀。 🤓士多啤梨藍莓奶昔🍓🫐🥛奶昔質地唔會好杰,飲到藍莓同士多啤梨嘅果香,同埋淡淡乳酸嘅味道,解膩一流😛呢間餐廳嘅環境坐得舒服,服務態度非常友善,而且食物質

佢嘅餐牌好得意,有啲走晒樣嘅Disney人物🤣🤣

青豆忌廉湯

青豆忌廉湯,湯滑有豆味~

主菜:
蟹棒明太子海膽醬意粉 🦀 🍝
蟹棒明太子海膽醬意粉

慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘子醬🐷🍒
豬肉眼嘅份量非常大,厚度目測有3、4 cm,非常誇張!!🤤

Matcha Latte🍵
Matcha  Latte

佢嘅抹茶唔會甜膩,令人可以飲到抹茶嘅茶香,又唔會苦澀。 🤓

士多啤梨藍莓奶昔🍓🫐🥛
士多啤梨藍莓奶昔

呢間餐廳嘅環境坐得舒服,服務態度非常友善,而且食物質素仲咁高,價錢又合理,非常之推薦大家過嚟食呀!😍👍🏻
2021-09-18
青豆忌廉湯
蟹棒明太子海膽醬意粉
Matcha  Latte
士多啤梨藍莓奶昔
  • 藍莓士多啤梨奶昔
2021-09-16 48 浏览
當日12:00去到,已有人排隊!中午時間無得訂位,70分鐘用餐時間!點午餐時,套餐可以加錢加甜品!問待應可否餐後再加,佢話唔可以咁我就即刻加(原因係甜品需刞20-25分鐘制作)餐飲叫左兩壺花茶,點知其中一個杯漏水……叫待應黎換,態度麻麻!唔好意思都無講,只話我幫你換!到左70分鐘,都無趕你走,過多10分鐘就會提你時間,再攞埋張單俾你!整體待應態度好一般,唔寬容冷冰冰咁!食物方面幾好食,甜品好味!户外位置影相好靚!大約1:00,户外位都坐就無得影相!密桃鴨胸肉意式蕃茄意粉藍莓紅豆忌廉抹茶班戟焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果燒汁南瓜忌廉湯
食物方面幾好食,甜品好味!
户外位置影相好靚!大約1:00,户外位都坐就無得影相!

密桃鴨胸肉意式蕃茄意粉

藍莓紅豆忌廉抹茶班戟

焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果燒汁

南瓜忌廉湯

2021-09-16
午餐
2021-09-13 40 浏览
呢間係eMax嘅一間西餐廳, 喺九龍灣地鐵站有接駁巴士, 都非常之快, 大概10分鐘就到啦! 感覺比九龍灣德福少人啲舒服啲,感覺闊落,唔會好迫夾,成間餐廳好有法式嘅風味。成個環境都好浪漫,好適合情侶,氣氛好舒服!最估唔到嘅係餐單插畫係用上一個平時見過嘅畫家畫嘅Menu,好有趣,支持本地畫家!法式班戟榛子朱古力士多啤梨香蕉$68西餐點可以無甜品!叫左班戟10分好味,係法式薄身,唔會太厚個種日式,所以好吸到忌廉同topping , 味道會比日式更濃郁!質地軟綿綿又唔會太濕,火候掌控得非常之好,淡淡嘅蛋香味同濃郁嘅朱古力醬加埋好夾!呢一個甜品份量十分足夠,賣相真係非常之吸引,上面嘅橙其實可以食㗎,脆脆地,酸酸甜甜,中和左朱古力同pancake嘅濃郁感,滿滿嘅榛子朱古力醬好香甜,加埋香蕉嘅貓王組合真係無得輸!雖然甜品來講有忌廉有榛子朱古力醬相對比較濃郁,但又有水果嘅酸甜味中和返,口感上面仲有杏仁薄脆片,口感層次好豐富,我覺得好食過出邊嘅甜品舖,食完一個已經有兩三成飽啦!鮮牛油果醬烤焗美國黑毛豬鞍排$138主菜黑毛豬鞍扒份量足夠兩個女仔分享,牛油果醬好creamy, 令到成個豬肉更加軟熟,醬汁味

鮮牛油果醬烤焗美國黑毛豬鞍排$138
主菜黑毛豬鞍扒份量足夠兩個女仔分享,牛油果醬好creamy, 令到成個豬肉更加軟熟,醬汁味道唔會太重口味蓋過豬嘅味道,亦都唔會有平時空口食牛油果嗰種淡茂茂嘅感覺!黑毛豬厚度都有五毫子咁厚,厚切難度都幾高,煎得水準以上,外面香脆,入邊都仍然有肉汁,可以見到淡淡粉紅色唔會熟過龍好鞋,質感唔錯,配嘅瓜幾清爽,另外一提香草插住嘅個舊係香煎蒜頭,配埋豬肉食好正,個人覺得如果再有多啲沙律伴碟,就會令到口感更加清爽!

呢間餐廳我自己應該都會再去,但係記住要早啲去約時間,我見真係好多人㗎!估唔到呢個價錢嘅西餐質素都咁高,成日食都唔心痛,性價比之選。
鮮牛油果醬烤焗美國黑毛豬鞍排$138
法式可麗餅鹹甜皆宜。主角crepe非冷凍產品,新鮮即製無得頂。餅皮濕潤軟滑,份量蠻大。各種色彩配搭讓人食指大動,烤椰子片亦增添層次感。雪糕球需另加$10,為甜品加上不可多得冰涼感。朋友稱晚市的意大利飯雖然比午市售價高,份量卻是雙倍!烤春雞皮脆肉嫩,調味與KXC狂惹香燒雞有幾份相似。上面舖了一層茄醬及芝士,Pizza香氣撲鼻,是一個趣味組合。芝士白醬為意大利飯的主體,松露點綴。茄醬雞及芝士意大利飯一紅一白,刺激感強烈。芝士飯輔以青椒、露荀、松子,吃到一口接一口。海鮮菠菜扁意大利麵足料,醬汁豐厚。青口、帶子、蝦、雜菌、露荀,實在refreshing! 本以為只是用菠菜汁上色的意大利麵,cafe不怕麻煩竟然以菠菜蓉煮為汁。菠菜汁沒甚麼味道,倒是吃到些許牛油果柔滑的質感。海鮮面有蒜泥可拌入麵條,豐富味道。藍莓草莓果沙濃厚出色,絕對是一杯可以單點閒坐cafe的餐飲。單點$48正常價錢,配搭套餐只需加$24,CP值更高。熱賣藍莓士多啤梨果沙,粒粒莓果籽可知道果沙真材實料,帶住自然果糖的甜。

Choco Banana Crepe

朋友稱晚市的意大利飯雖然比午市售價高,份量卻是雙倍!

芝士春雞白松露意大利飯

海鮮菠菜扁麵

海鮮面有蒜泥可拌入麵條,豐富味道。

• 芝士春雞白松露意大利飯
2021-09-12 45 浏览
上次黎E-max見到呢間餐廳裝修得好靚仲可以帶狗狗一齊食就覺得好吸引已經好想去試下😍可惜已經book左其他餐廳所以一直係我嘅wish list度今次終於同朋友就啱時間可以來訪😚.🌟椰菜花忌廉湯每日嘅餐湯都唔同 今日就係椰菜花忌廉湯大廚將啲椰菜花打碎 再加咗啲煙肉碎一齊煮成個湯都非常creamy 仲飲到蔬菜嘅鮮甜.🌟烤菠蘿吉列豬柳漢堡配薯條 ($108)菠蘿烤過後份外甜 而且仲會冇左生食個種酸味🍍夾埋吉列豬柳一齊食真係非常開胃而吉列豬柳同薯條都炸到脆卜卜 🍟配上沙律感覺好清新又唔油膩.🌟慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘子醬 ($118)平日就咁叫豬扒 都冇為意原來豬肉都有豬肉眼豬肉眼非常大塊而且厚身 size好似手掌咁大因為佢比較厚身所以好考大廚工夫🥩食落我地覺得係用慢煮 所以肉質非常嫩滑 再加埋車厘子醬真係好開胃🍓.🌟香蕉朱古力奶昔呢幾日仲係好熱 忍唔住要加個特飲奶昔呢杯嘅香蕉味🍌唔會比朱古力味🍫搶晒 好balance所以超鐘意!.🌟士多啤梨藍妹奶昔呢杯奶昔嘅士多啤梨🍓同藍莓🫐用機打碎飲到入面有粒粒果肉 真材實料.另外餐廳係寵物友善餐廳🐶 特登劃分左地方俾客人帶毛孩到餐廳用餐 真係好難
上次黎E-max見到呢間餐廳裝修得好靚仲可以帶狗狗一齊食
就覺得好吸引已經好想去試下😍
今次終於同朋友就啱時間可以來訪😚

🌟椰菜花忌廉湯
椰菜花忌廉湯

每日嘅餐湯都唔同 今日就係椰菜花忌廉湯
大廚將啲椰菜花打碎 再加咗啲煙肉碎一齊煮
成個湯都非常creamy 仲飲到蔬菜嘅鮮甜
🌟烤菠蘿吉列豬柳漢堡配薯條 ($108)
烤菠蘿吉列豬柳漢堡配薯條

菠蘿烤過後份外甜 而且仲會冇左生食個種酸味🍍
夾埋吉列豬柳一齊食真係非常開胃

而吉列豬柳同薯條都炸到脆卜卜 🍟
配上沙律感覺好清新又唔油膩
🌟慢煮加拿大保濕豬肉眼配金巴利車厘子醬 ($118)

平日就咁叫豬扒 都冇為意原來豬肉都有豬肉眼

士多啤梨藍妹奶昔/香蕉朱古力奶昔

🌟香蕉朱古力奶昔
呢幾日仲係好熱 忍唔住要加個特飲奶昔
呢杯嘅香蕉味🍌唔會比朱古力味🍫搶晒
好balance所以超鐘意!
🌟士多啤梨藍妹奶昔
呢杯奶昔嘅士多啤梨🍓同藍莓🫐用機打碎
飲到入面有粒粒果肉 真材實料

另外餐廳係寵物友善餐廳🐶 特登劃分左地方俾客人帶毛孩到餐廳用餐 真係好難得!
而且地方又夠大 可以讓毛孩走來走去 好啱有寵物嘅朋友帶埋佢地黎

餐廳仲裝修得好靚同埋坐得好舒服 令我地好滿意😁
2021-09-11 39 浏览
狗友介紹我來,話啲嘢又好食又可以撚狗。 通常依啲寵物cafe都係劣食,今次真係好surprise,冇介紹錯,好好食。烤菠蘿吉列豬扒漢堡配薯條$108😋我係衝住個菠蘿嚟嘅,鍾意食菠蘿。吉列豬扒夠moist唔會乾爭爭,佢個汁啱啱好, 加上烤過的菠蘿,非常清新,真係好正。慢煮加拿大濕豬肉眼配金巴利車厘子醬$118😋朋友大讚,豬扒係好淋,唔會乾爭爭,唔鞋口,有豬肉味。車厘子醬酸酸甜甜,呢個汁好開胃。 下面有啲薯菜。Nutella, 香蕉, 士多啤梨, 忌廉 pancake 跟餐加 $58😋打卡一流,亦都好好食,尤其是佢有啲烤過嘅椰子片,口感好好。幫小狗點咗個三文魚南瓜飯😋😋😋買餐跟嘅湯。薯仔 bacon 湯, 好夠杰呀👍🏻熱情果薄荷梳打,跟餐半價加$23。 好多料呀,酸酸甜甜好清新,賣相一流😋烤雞柳牛油果忌廉扁意粉$88朋友點嘅話好好食 ,意粉汁好忌廉,意粉都有趙口。😋

烤菠蘿吉列豬扒漢堡配薯條$108😋

慢煮加拿大濕豬肉眼配金巴利車厘子醬$118😋

打卡一流,亦都好好食,尤其是佢有啲烤過嘅椰子片,口感好好。

幫小狗點咗個三文魚南瓜飯😋😋😋

買餐跟嘅湯。薯仔 bacon 湯, 好夠杰呀👍🏻

烤雞柳牛油果忌廉扁意粉$88
朋友點嘅話好好食 ,意粉汁好忌廉,意粉都有趙口。😋

2021-09-10 27 浏览
今晚約咗朋友去九展睇show,我地一早去到九展諗住食完野就上去,見到呢間餐廳好多人like, 透過OpenRice 訂位仲有九折,所以就決定食呢間.餐廳位置好方便,一落shuttle bus 就到,唔洗搵.佢的環境仲有一種童話式的公主王子feel我地2個叫2個set,有2個餐湯加2杯飲品!我同朋友都叫左士多啤梨藍莓奶昔!超超超好飲真正用莓打成,有好香的莓味,酸酸甜甜,好開胃,雖然打得好滑,但飲得出有莓籽,係用真材實料!餐湯係用蕃茄湯,唔酸但有蕃茄味,加上cream ,好好飲芝士烤雞白松露意大利飯松露味好香,烤春雞都唔細隻,不過就有少少難切(本身我地唔係煮開飯,)唔太識點分開一件件但雞有芝士的香味,連雞皮都好好味!意大利飯冇得輸!海鮮菠菜扁意粉,用左紅菜頭黑醋做裝飾點綴,賣相一流海鮮有青口,大大粒帶子同虾,忌廉稠度啱啱好,濃得嚟又唔流,好味!

餐廳位置好方便,一落shuttle bus 就到,唔洗搵.
佢的環境仲有一種童話式的公主王子feel

我地2個叫2個set,有2個餐湯加2杯飲品!

我同朋友都叫左士多啤梨藍莓奶昔!超超超好飲

餐湯係用蕃茄湯,唔酸但有蕃茄味,加上cream ,好好飲

芝士烤雞白松露意大利飯
但雞有芝士的香味,連雞皮都好好味!意大利飯冇得輸!

海鮮菠菜扁意粉,用左紅菜頭黑醋做裝飾點綴,賣相一流

2021-09-09 22 浏览
去開九龍灣MegaBox,再過去九龍灣國際展貿中心,原來大家都有啲距離,最終因為落大雨所以坐Taxi。Inn i am not nothing 係間Cafe,有一排靠窗嘅位,另一排靠隔離舖頭以玻璃相隔,可以望到隔離鋪入面嘅食客。Cafe裝修幾有空間感及舒適。下午茶時間唔算多人流,可以慢慢同friend傾吓計。食物都有好多選擇, burger,意粉,牛扒等。order左安格斯和牛burger,軟殼蟹鹹蛋黃扁意粉。burger 夠 juicy,唔覺得乾,薯條稍為炸得耐左一啲。有啲salad伴下菜冇咁熱氣。切落去軟殼蟹都係相對多汁,配上鹹蛋黃意粉,味道ok濃郁。香蕉朱古力奶昔少甜幾厚身,上面嘅cream好gulity,但又好味。既然外面落住咁大雨,坐喺度慢慢嘆幾寫意。

2021-09-09 29 浏览
偶然都要同男朋友去下打卡餐廳🤩今日去開九龍灣,係emax就揾到一間叫做「INN-i am not nothing」嘅餐廳🤩烤焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果醬:好大塊豬肉眼扒🤩仲要係非常厚切🤩本來以為咬落會好硬,但其實咬落去非常多肉汁😋😋😋同埋肉質好嫩😋😋油脂份量適中😋配果醬酸酸甜甜咁可以中和下食到一半嘅膩感同轉換口味😋😋配菜入面嘅薯仔都好好食😋煙三文魚水煮蛋配法式菠菜pancake: 顏色非常之搶眼🤩有黃色芝士係面嘅水煮蛋再加埋下面一大堆綠色既沙律菜😂賣相非常之特別😂一個唔留神仲會忽略咗沙律下面嘅菠菜pancake🤩佢完美隱藏咗喺入面🤩水煮蛋加芝士嘅味係淡淡地🤏同鹹味嘅三文魚十分之夾😋😋咀嚼嘅時候仲會滲出少少薄荷味,味道非常獨特😋試完佢嘅三文魚之後就要試佢嘅pancake😋綠色嘅pancake係用菠菜汁整成🤩有小小嘅菠菜味🤏但口感非常軟熟😋😋好食! 西柚橘香茉莉花茶:飲落好解油膩同好舒服☺️士多啤梨藍莓奶昔:好濃郁同重士多啤梨味😂

西柚橘香茉莉花茶:飲落好解油膩同好舒服☺️

士多啤梨藍莓奶昔:好濃郁同重士多啤梨味😂
2021-09-01
下午茶
2021-09-09 21 浏览
INN係一間雅致嘅cafe~ 幾鍾意個decoration,有唔少花同畫,夠哂文青!全間舖分成2邊,一邊係比愛狗人士帶埋佢地嘅愛犬一齊邊食邊玩,另一邊先係一般人坐日式照燒雞扒烤菠蘿漢堡配薯條 ($108)本身覺得一百蚊一個burger貴咗啲,但望見又覺得ok唔係只得肉食burger有埋沙律菜~ plating令人滿意,不愧係打卡之選~~味道亦都好ok~~ 雞扒個照燒汁同微微燒過嘅菠蘿雖然2樣都係甜,但唔會好甜~ 粗薯條有灑椒鹽~另外呢個西利啦! 烤焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果醬 ($118) 大大塊豬扒,好有厚度,但係一啲都唔un,好容易切同咬~~ 又冇肥豬肉,全碟all clear!配肉桂蘋果醬好正~~ 肉桂味好香~~個人好推薦呢個course~總結: 食物有質素,裝潢都好有心思,但可能因為分咗一半空間做狗cafe,所以另一邊嘅空間就比較迫同噪。係唯一嘅美中不足Recommendation rating (out of five):👑👑👑👑
日式照燒雞扒烤菠蘿漢堡配薯條 ($108)
本身覺得一百蚊一個burger貴咗啲,但望見又覺得ok

有啲野整同朋友去九展附近,lunch time有啲肚餓就去咗九展搵嘢食🤔 見到呢間cafe似唔錯,裝修得幾chic,又唔算太貴,就入咗去醫肚☺️佢個menu真係好搞笑😂 我叫咗個9號lunch set 烤焗加拿大豬肉眼面肉桂蘋果醬($118)先到嘅係餐湯,忌廉火腿味,ok rich之前上主菜,舊豬扒出奇地大同厚,呢個真係估唔到,因為只係$118,都都係抵食😮 上面就係個肉桂蘋果醬,令到咁大舊豬扒食落焐heavy,配咗啲粟米、紅蘿蔔、薯仔等配菜,都幾豐富另外朋友叫咗個3號lunchset,睇落都唔錯,同埋足料餐廳入面環境唔錯,乾淨企理,坐得算舒服,傾計都好心情啲😂Overall: 都唔算貴,大件夾抵食,係九展一個唔錯嘅選擇

先到嘅係餐湯,忌廉火腿味,ok rich
另外朋友叫咗個3號lunchset,睇落都唔錯,同埋足料

餐廳入面環境唔錯,乾淨企理,坐得算舒服,傾計都好心情啲😂
2021-09-06 20 浏览
呢間I’m not nothing 喺九龍有幾間分店今次揀咗九龍灣九展入邊嘅分店試試佢!可能因為呢度地理位置嘅問題比較靜 冇咁多人 好岩情侶拍拖或者朋友之間傾吓密計入面佈滿哂hungjeruncle嘅圖 勁fun📍煙三文魚忌廉菠菜意大利雲吞個雲吞入邊除咗菠菜之外 仲有parmesan cheese所以芝士味好濃 再加埋個忌廉超邪惡📍炸芝士條外面炸得好香脆 入面嘅mozzarella cheese仲可以拉絲 同埋就算傾咗陣計再食 都唔會淋哂📍慢煮巴馬火腿黑松露野菌醃雞卷啲雞肉好嫩畫 唔會煮到好鞋再加上滿滿嘅黑松露香 同咸香味十足嘅parma超香口📍榛子朱古力crepes個賣相好吸引好啱打卡咩甜品都好 只要加Nutella 實冇輸本身以為淨係係面淋咗醬 原來個crepe入面都夾咗滿滿嘅Nutella 再加埋香蕉 超滿足!

可能因為呢度地理位置嘅問題

個賣相好吸引好啱打卡
甜品都好 只要加Nutella 實冇輸
超滿足!
2021-09-05 24 浏览
不是九點灣的地頭蟲但又不想在德福淘大的地方和人逼走着走着被門前吸引着轉入商場才發現是一間裝修清新的小店不假思索試試先店內位置充裕不用等位 正😛點了一客前菜 main和甜品✨法國田螺大愛, 但每次點都覺得好risky呀 因為不是每間餐廳都做得好吃一上台香氣逼人呀每個田螺下面都有大量又綿又滑的薯蓉只食薯蓉也值回票價了作為前菜 佢盡好自己的本份了✨海鮮忌廉扁意粉 海鮮意粉, 本期望是普通的海鮮款式估你唔到的都幾多料wor有大大隻青口及帆立貝, 他們煮得也不會過老忌廉汁香濃而不膩 別很多也不會溜速速清碟✨棒子朱古力pancake 期待已久, 這是我來這間café的目的想不到份量不少班戟皮有點厚 包著香蕉 還有豪邁的朱古力sauce 甜品也很飽肚呢 外加雪糕一熱一凍的口感更佳 ✨餐廳位置雖然不算太方便, 但十分舒服也看見他們的裝修的用心可以慢慢的和朋友聊天窩心建議: 餐廳大約9:30pm便關門了, 記得和友人早點到慢慢用膳呀
不是九點灣的地頭蟲
但又不想在德福淘大的地方和人逼
走着走着被門前吸引着
轉入商場才發現是一間裝修清新的小店
不假思索試試先

店內位置充裕不用等位 正😛

點了一客前菜 main和甜品
✨法國田螺
大愛, 但每次點都覺得好risky呀
因為不是每間餐廳都做得好吃
一上台香氣逼人呀
每個田螺下面都有大量又綿又滑的薯蓉
只食薯蓉也值回票價了
作為前菜 佢盡好自己的本份了

✨海鮮忌廉扁意粉
海鮮意粉, 本期望是普通的海鮮款式
估你唔到的都幾多料wor
有大大隻青口及帆立貝, 他們煮得也不會過老
忌廉汁香濃而不膩 別很多也不會溜
速速清碟

✨棒子朱古力pancake
期待已久, 這是我來這間café的目的
想不到份量不少
班戟皮有點厚 包著香蕉
還有豪邁的朱古力sauce
甜品也很飽肚呢 外加雪糕
一熱一凍的口感更佳

✨餐廳位置雖然不算太方便, 但十分舒服
也看見他們的裝修的用心
可以慢慢的和朋友聊天