2022-07-03
呢日亞仔拍拖唔返嚟食飯,於是出荃灣行街兼等亞女放工食埋飯先返屋企,又可以做無飯煮婦啦,Yeah 呢間餐廳位於海之戀商場,喺亞女公司附近,佢同同事食過覺得幾好於是帶我嚟試吓莓莓你好用清酒混合士多啤梨、紅桑莓同蜂蜜,味道酸甜,酒味醇和,非常易入口京姬 柑熟 柚子×檸檬酒柚子加上檸檬酒果香十足,味道清爽,適合夏天消暑飲用燒鱈魚乾鱈魚乾燒得香脆,配埋七味蛋黃醬佐酒一流芥末紫蘇章魚章魚軟腍唔韌配埋芥末醬汁酸甜中帶點辛辣刺激,加上爽脆的醃漬蘿蔔絲及青瓜片,口感豐富比目魚沙律比目魚鰭邊經過炙燒油脂更加甘香,肉質滑溜,配搭沙律菜及醬醋可減低油膩感生蠔名為日之雪花石蠔,產自日本兵庫縣,蠔肉飽滿,味道甘甜,入口creamy無腥味香蔥牛肉薄燒牛肉油脂豐腴,肉質軟嫩,裡面包裹著大量香蔥及炸蒜,一啖咬落肉汁滿口,肉味濃郁,口感鹹香惹味白鱔白鱔皮燒得香脆,肉質扎實彈牙,最緊要喺一啲細骨都無,啖啖肉好滋味章魚御好燒用章魚粒加上大量蔬菜及粉漿煎成,外脆內軟,面層再灑上勁多木魚碎及沙律醬,還附加紫菜碎及紅薑絲隨個人喜好添加A5和牛腩炒飯A5和牛本身已經油脂豐腴,肉味濃郁,用來炒飯就勁香口,令到飯粒充滿油脂香味,色澤金黃
莓莓你好
京姬 柑熟 柚子×檸檬酒
柚子加上檸檬酒果香十足,味道清爽,適合夏天消暑飲用
燒鱈魚乾
鱈魚乾燒得香脆,配埋七味蛋黃醬佐酒一流
芥末紫蘇章魚
比目魚沙律
生蠔
香蔥牛肉薄燒
白鱔
章魚御好燒
A5和牛腩炒飯
A5和牛本身已經油脂豐腴,肉味濃郁,用來炒飯就勁香口,令到飯粒充滿油脂香味,色澤金黃,飯粒分明