2022-07-02
試過銅鑼灣分店印象唔錯最近喺荃灣海之戀開新分店試業中咁啱最近幾個同事約埋放工聚餐決定推薦大家試吓京姬 柑熟 柚子X檸檬酒每枝五百亳升採用七個日本國產完熟柚子加上兩個檸檬釀製果香突出同時酸甜清新莓莓你好創新選用清酒取代傳統六大基酒配搭草莓同紅桑莓以及蜜糖酒體清爽順喉女生必點芥末紫蘇章魚章魚口感軟嫩而且芥末微辛刺激加埋日本醃漬蘿蔔酸甜醒胃同時配搭紫蘇以及青瓜夠哂清爽比目魚沙律比目魚鰭邊肉魚油豐腴稍微經過炙燒油潤甘香配搭油醋沙律可以平衡油膩感生蠔九洲產日之雪花蠔蠔肉白嫩爽滑而且海水濃淡適中同時尾韻略帶榛果香氣白鱔鐵板燒白鱔魚皮焦脆而且膠原蛋白豐富同時魚肉細緻嫩滑無細骨配搭燒汁可以襯托魚肉鮮甜燒鱈魚乾燒鱈魚乾口感薄脆簡單配搭七味蛋黃沙律醬已經足夠上癮啱哂佐酒香蔥牛肉薄燒選用美國特級翼板牛肉油脂分布平均而且肉質柔嫩配搭大量香蔥以及炸蒜濃香惹味章魚御好燒 御好燒口感香脆鬆軟配搭大量章魚同木魚片加埋煎餅醬以及沙律醬感覺勁似章魚小丸子;額外跟配紫菜同埋生薑可以按照個人喜好任意添加A5和牛坑腩炒飯坑腩本身肉味較濃而且肉質相對柔韌加上日本和牛脂肪比例較重炒飯勁香
咁啱最近幾個同事約埋放工聚餐決定推薦大家試吓
京姬 柑熟 柚子X檸檬酒