2023-10-19
早兩日係厚福街見到有間高級意大利餐廳Holy fook Italian fusion restaurant,見到佢地d套餐都幾吸引,所以入去食個晚餐。其中一個套餐係社交平台打卡,就可以用優惠價$688食到佢地嘅雪之宴套餐,但我地想食水晶蟹,所以揀左另一個套餐。惠顧指定金額可用優惠價$10食一隻生蠔,咁抵,我地當然叫左一打,雖然唔算好大隻,但入口都好鮮甜。平時食薯條都係食黑松露薯條多,依度見到有金沙鹹蛋黃水晶蟹肉薯條,點都會試下,入口有淡淡蛋黃香味,唔會過份鹹,口感酥脆,套餐可以上枱,先來水晶蟹肉芒果他他和水晶蟹皇醬配蒜蓉包,佢地d蟹肉份量都幾多,一D也不吝嗇,芒果他他酸酸甜甜夠開胃,另外蒜蓉包和蟹肉係分開上,為酥軟嘅蒜蓉包增加多一份風味。再來黑松露野菌忌廉湯和干邑帶子龍蝦濃湯,為主菜做準備。香煎加拿大保濕豬鞍厚切豬鞍份量十足,肉質非常細嫰多汁,不用醬汁都夠好味,停不了口。再來一份蟹肉卡邦尼手打意粉,意粉煮得剛剛好,唔會太淋,掛汁力極強,好食。最後來一份精美甜品,為晚餐劃上一個完美的句號。
再來黑松露野菌忌廉湯和干邑帶子龍蝦濃湯,為主菜做準備。
香煎加拿大保濕豬鞍
最後來一份精美甜品,為晚餐劃上一個完美的句號。