2023-11-01 37 浏览
門外有大大個水缸,一隻隻大水晶蟹勁吸睛!店員好細心作介紹,見到做好多優惠,最岀名嘅雪之宴套餐只要係社交平台打卡,就會有優惠價$688,另外食滿$300就可以$10叫半打生蠔,好抵!點左雪之宴 $688用八道菜呈現水晶蟹嘅唔同食法,好精緻又有心思!👉🏻雪之戀生蠔生蠔夠肥美,面頭鋪滿蟹肉、魚籽同海膽,非常鮮味!👉🏻迷你熱情貴妃甜筒好的骰,脆口嘅甜筒,內餡係絲絲蟹肉!👉🏻金葉披蟹肉海膽多士滿滿嘅蟹肉同海膽,鮮嫩又濃郁,口感一流!👉🏻厚福夜明珠煙燻湯凍先係玻璃蓋蓋住,煙燻效果好岀,湯凍質地滑嫩,蟹肉鮮甜!👉🏻水晶蟹芒果乳酪SHOOTER杯賣相好靚,清新嘅芒果加埋creamy乳酪,加埋蟹肉,結合一齊食有種清喉感!👉🏻芙蓉水晶龍蝦湯呢個真係第一次食,表面係龍蝦湯,底下有嫩滑蒸蛋,每啖都有湯、蛋同龍蝦湯,豐富嘅口感!👉🏻黑松露水晶蟹肉飛天麵飛天麵係手工菜,脆口,好大個蟹蓋,黑松露嘅香氣好突岀!👉🏻玻璃蜂巢豆腐雪糕非常別致,乾冰效果更顯高貴,蜂巢嘅脆脆口感,伴有芒果同蟹肉,仲有豆腐雪糕,清新又輕盈!除左以蟹做主題嘅set menu,仲有唔同嘅一人set同兩人menu,有意式pizza,有扒類,有甜品,

點左雪之宴 $688
用八道菜呈現水晶蟹嘅唔同食法,好精緻又有心思!

👉🏻雪之戀生蠔
生蠔夠肥美,面頭鋪滿蟹肉、魚籽同海膽,非常鮮味!

👉🏻迷你熱情貴妃甜筒
好的骰,脆口嘅甜筒,內餡係絲絲蟹肉!

👉🏻金葉披蟹肉海膽多士
滿滿嘅蟹肉同海膽,鮮嫩又濃郁,口感一流!

👉🏻厚福夜明珠煙燻湯凍
先係玻璃蓋蓋住,煙燻效果好岀,湯凍質地滑嫩,蟹肉鮮甜!

👉🏻水晶蟹芒果乳酪SHOOTER杯

👉🏻芙蓉水晶龍蝦湯

👉🏻黑松露水晶蟹肉飛天麵
飛天麵係手工菜,脆口,好大個蟹蓋,黑松露嘅香氣好突岀!

👉🏻玻璃蜂巢豆腐雪糕

除左以蟹做主題嘅set menu,仲有唔同嘅一人set同兩人menu,有意式pizza,有扒類,有甜品,好多選擇,讚!
話說上次同朋友去厚福街H8食完晚飯,路過見到有間意大利嘅Fusion 餐廳,門口見到有水晶蟹又有$10生蠔好吸引,已經相約咗嚟試下。店入面有中國、日本、泰國等唔同主題區域,呢幾個打卡位都幾靚,仲有幾個貓貓造型嘅 cusion 都好可愛㗎。呢度有幾款唔同嘅套餐或單點可供客人自由選擇。Drink Menu方面都有幾多選擇,特飲、Mocktail、Cocktail 樣樣都充滿特色好難選擇🫢✨生蠔12隻 $120上次經過見到呢度嘅生蠔做緊優惠價$10隻,我地叫咗一打,生蠔雖然唔算大隻,但勝在夠生鮮,有海水鮮味,但唔會好鹹,肉質鮮甜嫩滑,好抵食。🥩澳洲M5和牛晚宴 $1088✨沙律▪️香烤大啡菇藜麥田園沙律配陳年黑醋汁田園沙律拌上黑醋汁,味道酸酸甜甜好開胃,大啡菇鮮甜多汁配沙律都好夾。✨餐湯▪️法式干邑帶子龍蝦濃湯大大粒帶子味道鮮甜,龍蝦湯味道香濃得嚟唔會過鹹,飲落Creamy又順滑。✨小食▪️水晶蟹肉海膽多士水間蟹肉味道非常鮮甜,面層加上鮮甜幼滑嘅海膽配上勁脆口嘅多士,呢個組合冇得輸,每食一口都覺得幸福,必點。✨主食▪️四式芝士薄餅批底係脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁膩,四款唔同嘅濃濃芝士同蕃茄醬,好想一塊

✨生蠔12隻 $120

✨小食
▪️水晶蟹肉海膽多士

✨主食
▪️四式芝士薄餅
批底係脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁膩,四款唔同嘅濃濃芝士同蕃茄醬,好想一塊接一塊咁食。

✨主食
▪️香煎澳洲M5和牛肉眼扒
和牛肉眼扒都幾大塊,脂肪分布平均,我地叫咗Medium啱啱好,食落肉質細嫩,牛味香濃又多汁。
香煎澳洲M5和牛肉眼扒

▪️芒果奶凍五重奏
▪️法式特濃朱古力蛋糕
食埋甜品好滿足。

✨飲品
▪️乳出驚人(紫薯椰奶)
乳出驚人(紫薯椰奶)

▪️碼頭古力(特濃朱古力)
碼頭古力(特濃朱古力)

除咗餐廳本身有打卡位,呢度嘅特飲同樣係打卡位,紫薯椰奶同朱古力濃郁得嚟又唔會好甜。
2023-10-30
香煎澳洲M5和牛肉眼扒
甜品拼盤
乳出驚人(紫薯椰奶)
碼頭古力(特濃朱古力)
2023-10-31 36 浏览
之前路過見到哩間新開嘅意大利餐廳,門口有好多水晶蟹,好似幾特別咁,於是約埋朋友嚟試吓入到去見到啲裝飾同餐具都幾靚,可以打下卡,食物方面有單點亦都有set可以揀,由於唔想諗咁多就叫左個澳洲M5和牛Six course menu set for two $1088沙律香烤大啡菇藜麥田園沙律配陳年黑醋汁烤到啱啱好嘅大啡菇,田園沙律加上偏酸嘅陳醋,好開胃餐湯法式千邑帶子龍蝦濃湯唔似一般龍蝦湯咁咸,湯入面仲有大大粒帶子小食水晶蟹肉海膽多士水晶蟹肉鮮甜,海膽份量亦都唔少,加上蟹子、洋蔥粒,有多重口感,估唔到幾好食🤤主食香煎澳洲M5和牛肉眼扒10oz (5成熟)上檯時店員提醒我哋要趁熱食,煎到外香,裡面啱啱好,切開中間見到粉紅色,無血水四式芝士薄餅就咁到見到有唔同嘅芝士,外邊脆卜卜,嚟到影左陣相先食都仲熱辣辣,滿滿嘅芝士味甜品廚師精選甜品拼盤特濃朱古力蛋糕芒果奶凍五重奏見到啲飲品嘅名同杯都幾特別,所以叫左嚟試吓乳出驚人 $48朋友話好濃嘅紫薯嘅味道,而且個杯好特別,忍唔住拎嚟打卡碼頭古力 $48濃濃嘅朱古力,又唔會好甜另外惠顧滿$300可加$10加購生蠔一隻,最多6隻,$600最多可加12隻,如此類

沙律
香烤大啡菇藜麥田園沙律配陳年黑醋汁
烤到啱啱好嘅大啡菇,田園沙律加上偏酸嘅陳醋,好開胃

餐湯
法式千邑帶子龍蝦濃湯
唔似一般龍蝦湯咁咸,湯入面仲有大大粒帶子

小食

主食

香煎澳洲M5和牛肉眼扒10oz (5成熟)

甜品
廚師精選甜品拼盤
特濃朱古力蛋糕
芒果奶凍五重奏

見到啲飲品嘅名同杯都幾特別,所以叫左嚟試吓

乳出驚人 $48
朋友話好濃嘅紫薯嘅味道,而且個杯好特別,忍唔住拎嚟打卡

碼頭古力 $48
濃濃嘅朱古力,又唔會好甜

另外惠顧滿$300可加$10加購生蠔一隻,最多6隻,$600最多可加12隻,如此類推,雖然生蠔唔係好大隻,但入口都幾鮮甜

2023-10-28 43 浏览
原來厚福街有間隱世既西餐今次要為大家介紹既係 - Holy Fook Italian Fusion Bar & Restaurant Holy Fook Italian Fusion Bar & Restaurant 係位於尖沙咀厚福街8號H8地舖餐廳既裝修都好有fusion 感覺 佢有西式既裝修area 都有日式裝修既area 超特別食物個方面 今次分別點左:- 水晶蟹肉海膽多士- 法式干邑帶子龍蝦濃湯- 白酒忌廉汁藍青口- 香煎加拿大保濕豬鞍- 黑松露野菌意大利飯- 經典三色雪糕- 煥然一新 (drink)- 不經意了 (drink)個人大愛佢地個香煎加拿大保濕豬鞍個豬鞍勁厚而且咬落口好juicy@holy_fook_italian_fusion Location: Tsim Sha TsuiPrice : $500-$600/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
原來厚福街有間隱世既西餐

食物個方面 今次分別點左:
- 水晶蟹肉海膽多士
- 法式干邑帶子龍蝦濃湯
- 白酒忌廉汁藍青口
- 香煎加拿大保濕豬鞍
- 黑松露野菌意大利飯
- 經典三色雪糕
- 煥然一新 (drink)
- 不經意了 (drink)

個人大愛佢地個香煎加拿大保濕豬鞍
個豬鞍勁厚
而且咬落口好juicy

@holy_fook_italian_fusion
Location: Tsim Sha Tsui
Price : $500-$600/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-10-28 27 浏览
今晚同一個好耐無見嘅朋友見面,決定係尖沙咀血拼完就搵間可以坐得耐d既餐廳食野,見到呢間店舖既氛圍好唔錯就決定入黎試試~入到黎餐廳職員好熱情同我地介紹今日消費夠$600就可以用$10一隻食最多一打既法國生蠔,聽到呢個消息已經心心眼,即刻同朋友order左黎食!生蠔雖然細細粒,但極之新鮮且鮮甜,食完之後就叫左個和牛Dinner Set,同樣出色!冷盤水晶蟹肉芒果他他醬汁做得十分出色,芒果乳酪醬,加埋牛油果一齊食一d都唔漏!而蟹肉海膽多士既海膽除左份量好足,同樣鮮甜,呢個多士簡直不得之了!干邑帶子龍蝦濃湯,龍蝦味超濃郁,帶子同樣大粒鮮甜~主食澳洲M5和牛肉眼扒大大塊,脂肪分佈均勻,五成熟岩岩好食到肉質既嫩滑感!而另一個千岛夏威夷蟹肉薄饼一樣好出色,雖然食左好多野,但呢個pizza整得一d都唔油膩,餅底好鬆脆加埋千島醬微酸,呢間餐廳既食物真係整得好出色最後整返個Chocolate Brownie,甜而不漏,真係超級滿足!

放工搵野食,去到出名多野食嘅厚福街,係人都知個度餐廳多到眼花。行到街嘅盡頭,見到依間高級餐廳,平時經過開見到,但未試過。睇真d門口嘅宣傳牌,食滿一個數可以用$10優惠價食生蠔,咁岩我同事都係愛蠔之人,就決定入去試試!我地兩個都有選擇困難症,睇咗陣餐牌,最後揀咗二人和牛set餐。😋 生蠔 $10@1原本仲驚咁優惠價錢食生蠔,蠔會冇乜質素。但係當我與同事一齊放蠔入口個下,我地兩個都嗯咁一聲,表示十分滿意。蠔入口個下已經知道好新鮮,而咬落去亦有蠔嘅鮮甜,唔錯唔錯!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 9/10😋 水晶蟹肉芒果他他今次我第一次食他他,個賣相十分鮮豔奪目,外層鋪住一層水晶蟹肉,誠意十足,用匙子從上而下掘起一啖,再放入口。蟹肉嘅鮮甜同芒果嘅水果甜味,雖則係唔同嘅甜,同兩種甜竟然十分之夾,而且互相都能攀升到更高層次,而且食落又有牛油果,幫手中和,加上一份飽滿感。‼️好食指數 9/10‼️推介指數 9/10😋 蟹肉海膽多士海膽同蟹肉嘅份量亦係誠意十足,未放入口之前,已經會聞到海膽好新鮮,入口之後,首先感受到多士好脆身,口感好好,然後係海膽同蟹肉同樣十分鮮甜,兩種唔同海鮮,佢地嘅鮮同甜都係好夾,變

😋 生蠔 $10@1

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 9/10

😋 水晶蟹肉芒果他他

‼️好食指數 9/10
‼️推介指數 9/10

😋 蟹肉海膽多士

海膽同蟹肉嘅份量亦係誠意十足,未放入口之前,已經會聞到海膽好新鮮,入口之後,首先感受到多士好脆身,口感好好,然後係海膽同蟹肉同樣十分鮮甜,兩種唔同海鮮,佢地嘅鮮同甜都係好夾,變成咗一種前所未有嘅海產獨有嘅鮮,配搭得好成功!

‼️好食指數10/10
‼️推介指數9/10

😋 干邑帶子龍蝦濃湯

湯嘅質地十分好,滑而不溜,濃稠度十分好。味道亦相當有濃厚嘅龍蝦味,仲有大大粒帶子!

😋 澳洲M5和牛肉眼扒10oz

剛剛好5成熟,肉同油脂比例好好,外層煎得夠香口,咬落去口感保留到嫩度,牛味亦相當夠!

😋 千島夏威夷蟹肉薄餅

食到飽飽地,仲有個pizza,賣相十分鮮豔討好,配料都十足。千島醬汁令件事冇咁飽同滯,餅邊薄而脆口,好好食!

‼️推介指數9/10

😋 芝麻雪糕、抹茶macaron配Chocolate Brownie

食到飽飽地,最後食埋甜品就一流。芝麻雪糕好驚喜,有好重芝麻味!

‼️推介指數8/10

🍽 HOLY FOOK ITALIAN fusion bar& restaurant
📌 沙咀厚福街8號H8地舖
☎️ 62863332
⏰ 星期一至日 12:00 - 23:00

#高級#高質#意大利餐廳
2023-10-26 25 浏览
🍴放工約左朋友食飯,朋友帶左我去食尖沙咀西餐,餐廳既裝修都幾特別,有唔同國家既特色,🦀雪蟹亦都係餐廳既主打食物,食物選擇好多,好適合約會同聚餐💓✨同朋友揀左 Sic Course Menu Set for 2🔸 生蠔期間限定‼️只要食滿$300就可享有$10隻既優惠,🦪生蠔係法國Ostra Regal,生蠔雖然唔係好大隻,但好新鮮,入口食到海水既咸味,之後就食到鮮甜既味道,口感豐富🔸水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁面頭舖滿蟹肉同蟹籽,層次好分明😍最底層係沙律菜,之後係牛油果🥑同芒果肉,加埋香芒乳酪汁,味道酸酸甜甜,成個組合好清新🌿🔸焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒📸尼個好岩打卡,芝士既份量好多,成個蟹蓋都包住左🤭入面每一啖都係蟹肉,好有滿足感🔸法式干邑帶子龍蝦湯帶子兩邊煎到金黃色,咬落中間仲係軟心,🦞龍蝦湯味道香濃,又唔會好咸👍🏻🔸美國頂級Prime牛肉眼扒🥩牛扒都給大塊,厚薄適中,兩面煎到好焦香,肉質偏腍唔會韌,配菜都好豐富,有焗薯仔🥔、蘆筍同車厘茄,則邊仲配左黑椒汁同香草牛油,略嫌牛肉肥膏有啲多🔸蟹肉卡邦尼手作意粉上枱已經聞到好香🥓煙肉既味,手作意粉偏向闊同扁身,食落煙煙韌韌,有咬口,卡邦尼味

🔸 生蠔

🔸水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁

🔸焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒

🔸法式干邑帶子龍蝦湯

🔸美國頂級Prime牛肉眼扒

🔸蟹肉卡邦尼手作意粉
上枱已經聞到好香🥓煙肉既味,手作意粉偏向闊同扁身,食落煙煙韌韌,有咬口,卡邦尼味道好香濃,將蛋黃同蟹肉同意粉撈混,每條意粉都沾滿蟹肉同醬汁,超正🤤

🔸招牌水晶蟹皇醬配蒜蓉包
招牌菜緊係要試下😆蒜蓉包烘到好香脆,而家每塊面包都搽滿蒜蓉醬🧄,蒜蓉醬有少少辣味🌶️,配埋蟹肉一齊食就更加惹味

🔸廚師精選甜品拼盤
有兩款唔同既甜品,法式特濃朱古力蛋糕同芒果奶凍五重奏,朱古力蛋糕味道唔會好甜,🍫朱古力味好濃,帶少少酒香,面頭有少少朱古力脆脆同開心果碎,口感更豐富,🥭芒果奶凍五重奏,奶滑超滑嘟嘟,除左牛奶味仲食到🥥椰奶既香味,加埋芒果蓉既甜味,味道有層次😚

🔸藍精靈
🧚藍精靈係荔枝梳打,顏色好豐富,荔枝味清甜,都幾解渴😋

2023-10-26 23 浏览
今日約咗個出名咀刁嘅朋友係尖沙咀食飯,不過難Duck哥🦆唔到嘅,今日帶咗佢去一高級意大利🇮🇹餐廳 - Holy fook Italian fusion restaurant。餐廳佈置多元化,好多打卡位📸。餐牌📔除咗意粉🍝、薄餅🍕之外仲有唔同嘅Fusion菜,最特別嘅係好多水晶蟹🦀菜式。套餐選擇都唔少,佢地嘅雪之宴🦀套餐只要係社交平台打卡👇,就可以用優惠價$6️⃣8️⃣8️⃣食到。我地今次試咗有6️⃣個course嘅二人餐。Six Course Menu Set for Two $888沙律(3️⃣選1️⃣)水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁芒草🥭香甜,牛油果🥑清新,加埋蟹肉🦀口感好豐富,食嘅時候記得加埋佢地嘅香芒🥭乳酪汁,更加好味😋。小食(3️⃣選1️⃣)焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒打卡一流📸,半溶嘅芝士🧀加埋蟹肉🦀同埋蟹膏,呢個組合,想唔好食都難😋。餐湯(2️⃣選2️⃣)法式干邑帶子龍蝦濃湯湯內有蔥花又有原粒帶子,龍蝦味🦞香濃😍,又以干邑🥃提高鮮味,令每啖湯又鮮又濃😋。主食一(4️⃣選1️⃣)美國頂級Prime牛肉眼扒10oz肉眼扒🥩好大塊,油脂分佈平均,表面烤得乾身,內裏依然粉嫩,肉質軟腍易咬😋。主食二(6️⃣選1️⃣)蟹肉卡邦尼手作意粉意粉

沙律(3️⃣選1️⃣)
水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁

小食(3️⃣選1️⃣)
焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒

餐湯(2️⃣選2️⃣)
法式干邑帶子龍蝦濃湯

主食一(4️⃣選1️⃣)
美國頂級Prime牛肉眼扒10oz

主食二(6️⃣選1️⃣)
蟹肉卡邦尼手作意粉
意粉🍝煮得剛剛好,口感柔韌,卡邦尼汁味道非常香濃😍,記得食前將蟹蓋入面嘅生蛋黄🍳同埋蟹肉🦀撈埋落去個意粉度一齊食,令整體更加creamy,味道更加濃郁,口感更加豐富勁😋。

廚師精選甜品拼盤
今日係法式特濃朱古力🍫蛋糕2️⃣件和芒果🥭奶凍五重奏。不愧為特濃朱古力🍫,朱古力味好香好濃但又唔會太甜,上面有開心果碎粒個朱古力碎粒,口感豐富🥰;奶凍口感香滑細膩,除咗牛奶味🥛仲帶有少少椰香味🥥,面層除咗有香甜嘅芒果🥭之外仲有士多啤梨🍓和藍莓🫐。

招牌水晶蟹皇醬配蒜蓉包 $158
蒜蓉包本身已經好香脆😍,而且蒜味🧄好濃;蟹皇醬入面有好多蟹肉🦀和三文魚籽,口感豐富😋。

特價生蠔 $120
現凡惠顧滿$300,可以用$10/隻優惠價換最多6️⃣隻生蠔,滿$600就1️⃣2️⃣隻。生蠔🦪唔算大隻,但就充滿海水味🌊和鮮味,$10隻已經超哂值。

藍精靈 $68
清甜荔枝配上冰凍嘅梳打水,清新解膩😋。

總括而言,餐廳環境舒適,坐得非常舒服;服務非常貼心,係一間高質素嘅意大利餐廳。
2023-10-19
近日朋友圈經常看到有朋友介紹這店,今天特意抽時間過來品嘗,果真不失所望,服務跟菜式我都是超滿意的,立馬愛上!中式的裝潢,意式的菜式,很具特色,我跟朋友3人選了2份套餐,性價比超高,好味之余扶牆離開!2人和牛Dinner Set:水晶蟹肉芒果他他/泰式生蝦陪芒果莎莎/歐洲M5和牛肉眼扒10oz/千島夏威夷蟹肉薄餅/乾邑帶子龍蝦濃湯/2人份精選甜品1人Dinner Set:蟹肉鮮蝦柚子沙律/水晶蟹肉多士/乾邑帶子龍蝦濃湯/蟹肉邦尼手打意粉/特濃朱古力蛋糕每一道菜都擺盤極盡心思,味道一流,華麗閃亮登場,視覺和味覺都得到極致的享受!

2人和牛Dinner Set:

1人Dinner Set:

2023-10-24 21 浏览
新開晚餐十分有驚喜,我點左個雪之宴盛惠$688,性價比極高,睇到菜式好吸引就毫不猶疑點左😍首先講下冷盤,雪之戀生蠔很肥美,有魚籽蟹肉同海膽,海水味濃郁,質感細滑,海膽味道甘甜。迷你甜筒係熱情果乳酪醬做底,鋪面係蟹肉沙律,廚師做fusión菜好出色,熱情果酸酸甜甜開胃,大推海膽多士,口感軟綿,甜而不腥,多士香脆可口,煙燻湯凍非常特別!佢係用蟹湯同蟹肉冷製做個啫喱,半透明加金箔,賣相打卡一流,第一部分最後用芒果乳酪shooter杯,蟹肉及薄荷葉鋪面,乳酪仲有新鮮芒果肉mix埋係裏面😋熱盤第一道係芙蓉龍蝦湯,廚師為左增加湯底既細膩感,特意係湯底加左芙蓉滑蛋,原來同湯底咁匹配,加啲香草蟹肉就更加惹味,龍蝦湯甜鹹得宜,主菜水晶蟹肉飛天面第一次見個炸麵原來真係可以hold係到架,好神奇,中式蟹肉黑松露湯汁,有雜菌金萡同蟹黃,清清地既炸撈麵,麵質爽脆🤤最後甜品黎個玻璃蜂巢芝麻雪糕,最中意食芝麻雪糕,味道香濃,蜜蜂蜂巢又靚又好味,連甜品都可以放蟹肉落去,我而家先知道原來蟹可以同咁多食材都咁夾咁好食!😍

秋風起,成日心思思想食蟹!最近厚福街新開咗間意大利Fusion菜,專食澳洲水晶蟹,大大隻又多肉,真係好吸引!😍最正嘅係~佢嘅「雪之宴」套餐做緊特價,$788 就食到由原隻2公斤水晶蟹入饌嘅8道全蟹宴。😋由前菜、主食到甜品,每道菜都加入滿滿嘅蟹肉,做法有誠意,擺盤又精緻。無論食定打卡都一流!雖然總數比較高,但我覺得絕對值得呢個價!🦪生蠔 $10/隻除咗「雪之宴」,生蠔都做緊特價!蠔肉雖然唔算好肥美,但都新鮮滑溜,仲有淡淡嘅海水味,CP值高!❤️「雪之宴」套餐 $788/位 (只要喺 FB 同 IG 打卡再減 $100)❤️🦪雪之戀生蠔雪之戀生蠔比$10生蠔大隻同肥美好多!肉質爽甜,帶濃濃海水味,加上肥美甘甜嘅海膽同三文魚籽,口感豐富,非常有滿足感!🍦迷你熱情貴妃甜筒迷你甜筒好可愛,上面鋪滿蟹肉,超級鮮甜,底部裝有芒果同熱情果乳酪醬,味道清新,好有夏日嘅感覺!🥪金葉披蟹肉海膽多士香脆多士嘅上面放滿三文魚籽、蟹肉同海膽,份量十足,三重口感,鮮上加鮮,簡值係絕配!🍧厚褔夜明珠煙燻湯凍上碟時嘅煙燻效果勁靚,一絲絲嘅蟹肉同上湯製成球狀嘅啫喱,淡淡煙燻味,淡淡鹹鮮,蟹肉嘅肉質細膩幼滑,非常特別!🥭水晶蟹
🦪生蠔 $10/隻

🥪金葉披蟹肉海膽多士
🍧厚褔夜明珠煙燻湯凍
水晶蟹芒果乳酪shooter杯
🥭水晶蟹芒果乳酪shooter杯
甜甜酸酸嘅芒果粒同乳酪非常清新,同帶微微鹹鮮嘅蟹肉好夾,清一清口腔再歎熱食。
🦞芙蓉水晶龍蝦湯
濃濃嘅龍蝦湯鮮甜惹味,下面仲有滑嘟嘟嘅蒸水蛋同好多蟹肉,超好飲!
🍝黑松露水晶蟹肉飛天麵
油炸過嘅潮州蛋麵做成懸浮效果,打卡一流!蟹肉、黑松露、蘆筍等煮成汁,撈埋脆卜卜嘅麵,口感好豐富!
🍨玻璃蜂巢公主豆腐雪糕
呢個雪糕上枱時仙氣滿滿,蜂蜜做成晶瑩嘅半球型,好靚靚!清新嘅豆腐雪糕配上脆脆嘅蜂蜜,唔會太甜,味道啱啱好!最特別係入面仲有一絲絲蟹肉,鹹鮮嘅味道同雪糕原來係夾到嘅,感覺好特別!
翡翠明珠
🍹翡翠明珠 $48
斑蘭同椰奶嘅味都好清新,上面仲有一粒粒紅豆爆爆珠同忌廉,唔太甜,但好滿足!
2023-10-09
雪之戀生蠔
迷你熱情貴妃甜筒
金葉披蟹肉海膽多士
水晶蟹芒果乳酪shooter杯
翡翠明珠
  • 雪之宴
2023-10-23 23 浏览
肉蟹,膏蟹,長腳蟹就食得多,今晚朋友帶我去厚福公館食水晶蟹,聽講哩種蟹唔易養所以比較罕有,去到門口就見到玻璃缸養住大大隻白白淨既活蟹😍厚福公館係由33年老字號既厚福館開設,新店一樣用料上盛,主打⭐️中西日泰⭐️四國主題,所以連水晶蟹都有四國煮法,款款都好想試😍最吸引我既係中式既雞油花雕蒸蛋白蒸😎上菜就傳黎陣陣花雕香氣,兩斤重既蟹果然好好肉地兼且滿滿蟹膏,蟹肉味鮮甜肉質細膩結實,蟹腳肉輕易拆出,証明隻蟹幾咁新鮮🦀🦀🦀我地將蟹腳肉一次過拆哂,連同蟹膏拌勻烏冬黎食,蟹鮮味+花雕香+雞油蛋白烏冬真係極級美味!!!! 份量巨大兩個人食都都超full😋🦪生蠔🦪個日既係法國蠔,朋友中意所以叫左三隻,好新鮮呀海水味重,然後嚐到甜味,口感柔滑👍🏻另外哩度除左有酒水供應🥂cocktail🍸mocktail🍹都好多款又靚,金蘋莓係荔枝加蘋果🍎既特飲,香甜解膩,造型仲幾靚🍍

🦪生蠔🦪

2023-10-21 32 浏览
今次選了尖沙咀厚福街的高級意大利餐廳~ 環境非常舒服,裝修分有不同區別就有不同特色~ 剛好座到古式燈籠旁邊,但又夾雜著梵高咕𠱸~ 點了個2人和牛套餐🦪 $10生蠔優惠價可以叫好多都得😍 蠔肉細嫩清爽,配埋白酒真係一絕🥢蟹肉海膽多士海膽上放了金箔,下面鋪滿蟹肉沙律,好味🥢水晶蟹肉芒果他他上面鋪滿蟹肉,中間是芒果和生牛肉,最下面是牛油果,口感多層次又豐富🥢干邑帶子龍蝦濃湯龍蝦湯加入大粒帶子,爽滑彈牙。龍蝦湯入口有淡淡酒香~ 果然係龍蝦湯絕配🍕千島夏威夷蟹肉薄餅酸甜千島醬加蟹肉,類似手功餅底出爐卜卜脆,口感香脆可口🍖澳洲M5和牛肉眼扒厚切肉眼扒滿滿油花,細嫩肉味令口感好正!一啖咬入去就勁juicy~🍧精選甜品今天是咖啡馬卡龍、士多啤梨雪糕和巧克力布朗尼~ 味道幾好🥂另外點了杯精選Moscato ~ 甜甜口感,非常滿足

🦪 $10生蠔
優惠價可以叫好多都得😍 蠔肉細嫩清爽,配埋白酒真係一絕

🥢蟹肉海膽多士
海膽上放了金箔,下面鋪滿蟹肉沙律,好味

🥢水晶蟹肉芒果他他

🥢干邑帶子龍蝦濃湯

🍕千島夏威夷蟹肉薄餅
酸甜千島醬加蟹肉,類似手功餅底出爐卜卜脆,口感香脆可口

🍖澳洲M5和牛肉眼扒

🍧精選甜品
今天是咖啡馬卡龍、士多啤梨雪糕和巧克力布朗尼~ 味道幾好

🥂另外點了杯精選Moscato ~ 甜甜口感,非常滿足
2023-10-14
2023-10-20 47 浏览
今日同朋友慶祝book咗厚福街一間西餐廳餐牌款式都幾多仲有唔同嘅套餐我哋就叫咗個$888二人餐再嗌咗個小食原來佢而家仲可以優惠價$10一隻生蠔好抵食水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁餐廳主打水晶蟹 除左蟹宴 其他套餐都可以試到水晶蟹😍呢個蟹肉他他加埋乳酪汁超開胃 果肉都好多 前菜黎講真係唔錯招牌水晶蟹皇醬配蒜蓉包好得意既擺盤 用黎打卡都一流蒜蓉包脆卜卜出到黎都仲熱 查滿蟹皇醬咸咸地幾好食黑松露野菌忌廉湯/法式干邑帶子龍蝦濃湯我同朋友就一人揀左一個款黑松露好香 鍾意食黑松露既朋友可以試下龍蝦湯唔會好澀 入面仲要勁大粒帶子👍🏻美國頂級Prime牛肉眼扒10oz肉眼扒好大塊 5成熟岩岩好Prime肉味重 配菜都豐富 有蘆筍同茄愈食愈開胃黑松露野菌忌廉意大利飯傳統意大利飯 比較有咬口加埋黑松露好香 食起上黎先知份量都幾多 兩個人都好飽甜品拼盤係朱古力蛋糕同馬卡龍😍後面仲配左個芝麻味雪糕有蟹有扒黎講佢都幾豐富性價比都高仲要有打卡位 有機會可再試👍🏻👍🏻👍🏻
今日同朋友慶祝book咗厚福街一間西餐廳

2023-10-10
庆祝纪念
生日
2023-10-19 36 浏览
放工去尖沙咀厚福街搵野食 見到間意大利餐廳個水缸放滿新鮮水晶蟹職員介紹新開張有幾個set都做緊特價仲有生蠔優惠 好似幾吸引就試下啦我哋揀左好多有水晶蟹嘅dish 好好味呀法國生蠔10蚊隻雖然唔大隻但好新鮮 肉質爽脆海水味比較重水晶蟹肉牛油果芒果他他鋪滿一絲絲蟹肉 下層牛油果熟得啱啱好配埋芒果好開胃呀酸酸甜甜咁焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒一嚟到噴晒煙咁要即刻影相打卡芝士焗到金黃色 加埋香濃蟹膏足料蟹肉好正水晶蟹皇醬配蒜茸包隻蛋放滿蟹肉蟹皇醬 職員教我地搽上蒜茸包食 但蒜茸包味道太搶 個人認為分開食好味啲金沙鹹蛋黃水晶蟹肉薯條真係好多野食都加入水晶蟹肉 連薯條都唔放過粗薯條好香脆 每條都有金沙醬包住 鹹蛋迷必食美國肉眼扒勁大塊扒 揀左五成熟真係煎得啱啱好 肉質幾嫩黑松露野菌意大利飯好正宗煮得幾煙韌 夠creamy黑松露味幾濃二人精選甜品朱古力蛋糕太甜喇 反而芝麻雪糕唔錯芝麻味濃飲品杯幾靚幾得意 乳出驚人真係幾打卡🤣整體都唔錯 值得一試 另外有個水晶蟹餐好打卡 見隔離枱影得好開心下次都想試下
放工去尖沙咀厚福街搵野食
見到間意大利餐廳個水缸放滿新鮮水晶蟹