2017-10-16
嗚呀starred左好耐 終於食到呢度ge千層蛋糕鳥~亦都係第一日發現原來駱駝漆大廈有好多野行ge一日睇外貌好似廢棄左ge工廠大廈,實質上入面有好多野睇/食/買嬰兒用品、零食店、形形式式凍肉店、入口食品店等等當然仲有好多西餐廳,而且食生蠔/牛排ge店奇多😂-lobby搭電梯上黎呢度要行到最尾店面唔大,不過蛋糕口味都有好多黎到呢度唔係唔買crepe cake掛😍-對於好少食crepe cake ge我來講真係好難比較到底佢係好定唔好但係聽講係一個90後男仔自己由ig store去到有實體店都係誠意之作黎 而且可以係咁大ge競爭環境下脫穎而出相信質素都一定會有保證所以我都膽粗粗買左兩個試下-整體黎講d cream打得好實之餘都好滑 唔似有d地方打到d cream企到好似食緊風/淨pancake皮咁不過感覺溼度欠奉 可能係pancake皮有點乾的關係吧1⃣️玫瑰千層蛋糕雖然唔係玫瑰味ge fans但係玫瑰味始終唔係度度都會食到 寧願放棄綠茶都要食佢😂嗚哇~係好清香ge玫瑰味🌹 材料比得一d都唔鬆手不過可能本來玫瑰不是濃味的材料所以糖都重手左 個人認為味道偏甜吧(ps.仲有玫瑰蜜糖味🤔)2⃣️流心曲奇
亦都係第一日發現原來駱駝漆大廈有好多野行ge一日
睇外貌好似廢棄左ge工廠大廈,實質上入面有好多野睇/食/買
嬰兒用品、零食店、形形式式凍肉店、入口食品店等等
當然仲有好多西餐廳,而且食生蠔/牛排ge店奇多😂
lobby搭電梯上黎呢度要行到最尾
店面唔大,不過蛋糕口味都有好多
黎到呢度唔係唔買crepe cake掛😍
但係玫瑰味始終唔係度度都會食到 寧願放棄綠茶都要食佢😂
嗚哇~係好清香ge玫瑰味🌹 材料比得一d都唔鬆手
不過可能本來玫瑰不是濃味的材料
所以糖都重手左 個人認為味道偏甜吧
(ps.仲有玫瑰蜜糖味🤔)
2⃣️流心曲奇千層蛋糕
好驚訝地曲奇味反而無玫瑰味咁甜咁漏
係crepe cake充滿cream的texture入面仲製造到流心ge效果對我黎講真係幾得意ge配搭
好似一啖入面食到兩種唔同密度ge cream咁
唔鍾意濃味/重口味ge朋友可以考慮呢隻口味