2023-11-20 76 浏览
能夠屹立係銅鑼灣中心地帶咁多年 一定有佢地原因😍咁多年黎都保持到水準👍單骨雞翼配水牛城醬 🐔新鮮炸起 外層炸得好香脆 雞翼仍然保持到有肉汁 水牛城汁 酸酸辣辣好惹味烤魷魚香辣墨汁扁意粉🦑每次黎係必點 扁意粉好有咬口魷魚爽口易咬 微微辣味好香口加上鮮甜多汁車厘茄 口感更豐富不過食完會成個口同棚牙都黑晒🤭🤭草莓芭菲🍓個芭菲好有少女心 滿滿既士多啤梨加上香滑忌廉 士多啤梨雪糕仲有啫喱 同脆脆米增加口感 💕💕士多啤梨麻糬配士多啤梨雪糕梳乎厘班戟🍓賣相好靚 面頭有一塊QQ麻糬皮包住士多啤梨雪糕梳乎厘班戟好鍾意塊麻糬皮好煙韌 梳乎厘班戟超鬆軟 好香蛋味 好滿足🥰宇治抹茶士啤鮮奶配抹茶雪糕🍵抹茶加士多啤梨原來都幾夾 抹茶雪糕味道好濃郁 茶既香醇中和左士多啤梨既甜度 夏日水果茶🍹食左啲味道比較濃既野飲佢就啱晒唔會太甜 又夠清新 好解膩🫶🏻
能夠屹立係銅鑼灣中心地帶咁多年 一定有佢地原因😍

夏日水果茶🍹
食左啲味道比較濃既野飲佢就啱晒
唔會太甜 又夠清新 好解膩🫶🏻
2023-11-18 97 浏览
Hesheeat 都好多年,雖然其實 hesheeat 係有正餐,但多數嚟都係食佢哋嘅甜品。主打一個水準穩定發揮,唔怕會中伏~ Cinnamon Apple Napoleon 肉桂蘋果拿破崙 🍎一層層嘅牛油酥皮入面包含清新蘋果蓉,辛香帶甜嘅肉桂再配上軟滑的吉士,口感綿滑加酥脆,味道融合唔會突扤 (但係比我切到碎濕濕勁醜樣...lol)~ Matcha Bingsu with mochi and red beans 宇治抹茶 紅豆白玉刨冰 🍧牛乳刨冰細滑綿密,最好係配又甜又甘嘅抹茶紅豆,入面除咗有白玉丸子之外入面仲有抹茶蕨餅 (わらび餅),餡料豐富~Lemon Crepe Roll 檸檬忌廉班㦸卷 🍋薄薄嘅 crepe 皮入面夾住檸檬吉士,淋上焦糖醬,再加埋旁邊配上焦糖脆脆同埋乳酪雪糕,成日最後都叫咗呢款,貪佢有檸檬酸咪微比較清新又唔會太飽,飯後食都唔會滯滿足(又要減肥了 ,嗚嗚—— (>人<;))

肉桂蘋果拿破崙

宇治抹茶 紅豆白玉刨冰

檸檬忌廉班㦸卷

滿足(又要減肥了 ,嗚嗚—— (>人<;))
2023-11-04
$80 (宵夜)
2023-11-11 79 浏览
首先,當日約咗三位朋友去銅鑼灣食飯,點知星期五夜晚好多餐廳都已經full咗,咁喺機緣巧合之下我哋去咗呢度食飯,雖然都要排隊等位,但係成個等位過程好快。入到去一坐低就有同事serve我地,仲會推介一啲啱我哋食嘅嘢俾我哋。推薦
2023-11-10
庆祝纪念
团年饭
  • 墨魚汁魷魚扁意粉
2023-11-09 2419 浏览
幫襯過銅鑼灣 hesheeat 分店真的不下十多次, 當中一定有原因, 除咗地理方便當然是出品非常出色而且 難得的多年來都非常 穩定。當中還有定期供應期間限定食物飲品 去保持新鮮感。鵝肝牛肉漢堡配薯條厚厚的一個漢堡藏著 我的兩款最愛, 鵝肝煎得外皮鬆脆,內裏依然嫩滑酥香, 流出的鵝肝汁融入結實而同樣多肉汁的的牛肉漢堡, 真的黃金組合, 麵包 亦都外皮鬆脆但內裏依然鬆軟,把多出的肉質吸收, 每一啖都好享受。燒春雞黑松露燴意大利飯燒春雞大半隻蓋在煙韌入味的意大利米飯上面, 濃濃黑松露味但 不膩口。 燒春雞外皮 像薯片, 一切已經流出肉汁, 基本上不用刀切已經輕易分開雞肉, 用上的香料亦都非常惹味。香蕉朱古力咖啡這款期間限定飲品雖然未至於創新度十足, 但係調配的比例卻做到十分, 兩款主角的香味均衡而不會蓋過對方, 順口嫩滑易入喉。朱古力刨冰同樣屬於期間限定,這個刨冰質素真的高質到不得了, 刨冰的嫩滑程度達到棉花級數, 配合曲奇餅煉奶及朱古力醬卻吃得我這個大人也相當滿足。肉桂蘋果拿破崙拿破崙最緊要酥皮餅底做得酥脆, 這款做到之餘還帶著香口的牛油味, 配搭少甜的忌廉及微酸的士多啤梨及伴碟糖霜剛剛

鵝肝牛肉漢堡配薯條

燒春雞黑松露燴意大利飯

香蕉朱古力咖啡

朱古力刨冰

肉桂蘋果拿破崙

拿破崙最緊要酥皮餅底做得酥脆, 這款做到之餘還帶著香口的牛油味, 配搭少甜的忌廉及微酸的士多啤梨及伴碟糖霜剛剛好。
2023-10-30
2023-11-03 67 浏览
去銅鑼灣行街,行到攰朋友帶我到HeSheEat食甜品,鋪頭在商場裏面,我選了士多啤梨班戟,班戟外表吸引,食材亦新鮮,班戟脹脹的,入口即融,好好味呀!是一間值得推介的食店

2023-10-22 101 浏览
-//位於銅鑼灣地帶2樓·餐廳有個特大玻璃🤩主打西式款,牛扒、意大利飯,意粉,甜品餐廳座位都算多,但lunchtime好多人排長龍OpenRice訂餐都要30分鐘,記得早啲訂😙📍草莓苞非 $62士多啤梨滿滿包圍😋同埋粒士多啤梨好甜好多cream好邪惡,入面仲有啲脆米好好食底部仲有啲草莓醬🍓兩個人一齊食都幾飽肚📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $118雖然賣相係好靚啊💚 但個人覺得略為失色了原來另+$15 多左塊麻糬皮,就會冇左抹茶醬搞到成個Pancake好Dry😢仲要等左30分鐘結果個Pancake唔太鬆軟 又冇乜空氣感..🥺餐牌
//位於銅鑼灣地帶2樓·餐廳有個特大玻璃🤩
主打西式款,牛扒、意大利飯,意粉,甜品
餐廳座位都算多,但lunchtime好多人排長龍
OpenRice訂餐都要30分鐘,記得早啲訂😙
📍草莓苞非 $62

士多啤梨滿滿包圍😋同埋粒士多啤梨好甜
好多cream好邪惡,入面仲有啲脆米好好食
底部仲有啲草莓醬🍓兩個人一齊食都幾飽肚
📍宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $118

雖然賣相係好靚啊💚 但個人覺得略為失色了
原來另+$15 多左塊麻糬皮,就會冇左抹茶醬
搞到成個Pancake好Dry😢仲要等左30分鐘
結果個Pancake唔太鬆軟 又冇乜空氣感..🥺
餐牌
會爆漿的舒芙蕾還有誰沒吃過,一口下去超滿足🥰·🥞草莓麻薯舒芙蕾上層是糯唧唧麻薯,下面藏著草莓味🍓冰淇淋,切開立馬爆漿🤩。底下的舒芙蕾蓬松又綿軟,口感輕盈,吃一口就覺得好幸福🥰·🥭芒果拿破侖又是一道驚喜甜品🍴千層餅相當酥脆,奶油不甜不膩,搭配芒果醬和果肉增加層次感🌟·💠Babyblue奶昔奶呼呼的藍色敲美膩!居然是曲奇餅乾奶昔🍪,甜甜的又冰爽👍🏻·這家不僅做甜品🍮,還有意面🍝和主菜🥩,價格適中可以接受💰
會爆漿的舒芙蕾還有誰沒吃過,一口下去超滿足🥰
🥞草莓麻薯舒芙蕾
🥭芒果拿破侖
💠Babyblue奶昔
奶呼呼的藍色敲美膩!居然是曲奇餅乾奶昔🍪,甜甜的又冰爽👍🏻
這家不僅做甜品🍮,還有意面🍝和主菜🥩,價格適中可以接受💰
芒果拿破崙
曲奇奶昔
番茄大蝦意麵
芒果拿破崙
曲奇奶昔
番茄大蝦意麵
2023-10-18 70 浏览
今日收工後去銅鑼灣行街買野,經過呢間餐廳,覺得個名好搞笑,叫HeSheEat,menu賣相又幾好,所以就入左去試下🩷主食:鵝肝牛肉漢堡配薯條$152好耐冇食漢堡包,所以叫左鵝肝牛肉漢堡配薯條,牛肉漢堡融合咗鵝肝的滋味,食落非常香口,漢堡既面包都烤過脆卜卜,口感豐富多層次,一口咬落去,感受到肉汁和鵝肝既肥美,令人回味無窮😋😋😋薯條都炸得好脆啊~🍔🍟飲品:Oreo Milkshake $46Oreo Milkshake賣相好靚,成杯白雪雪打卡一流,勁香曲奇味,每一啖都可以飲到Oreo的餅碎同奶昔既濃郁,好快就飲完,真係好正🥰🥰

主食:鵝肝牛肉漢堡配薯條$152
薯條都炸得好脆啊~🍔🍟

飲品:Oreo Milkshake $46
2023-10-16 75 浏览
去銅鑼灣行街街 夜晚去咗食cafe烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁配薯條 肉眼扒叫咗五成熟 嚟到嘅時候仲好有肉汁 肉質嫩滑唔韌 側邊仲配咗沙律醋沙律 薯條新鮮炸起好香脆安格斯牛肉芝士漢堡配薯條 安格斯牛肉超厚身Juicy 加埋芝士/炒洋蔥/蘑菇/蕃茄食 好多層口感好滿足香蕉朱古力咖啡 本身以為只有面頭兩片香蕉 但估唔到杯朱古力咖啡都有淡淡香蕉味 但香蕉味又唔會搶過咖啡味都幾好飲原味梳乎厘班戟 一上枱已經聞到蛋味香濃撲鼻而嚟 食落好有蛋香 而且非常鬆軟 好好味芒果拿破崙 裡面包咗兩種吉士醬 一種偏甜一種偏酸 中和甜度食多都唔會膩 兩種層次口感 酥皮又超香脆
去銅鑼灣行街街 夜晚去咗食cafe

2023-10-16 166 浏览
HeSheEat一直是我很喜歡的餐廳,早陣子同址進行了大裝修,由原來可愛清新風變成了水泥時尚風。香蕉朱古力咖啡香蕉一向與朱古力也是絕配,混入了咖啡,中和了兩者的甜度,餘下了香氣,入口微甜不膩,三者味道平衡得好!單骨蜜糖芥末雞翼單骨雞翼炸得金黃香脆。沾上蜜糖芥末同吃,香甜而惹味!烤羊西冷扒配芥末薯蓉羊西冷肉質細緻,肉汁豐富,羊羶味極微,芥末薯蓉味道輕盈清新。沙律菜亦是看得見的新鮮翠綠。海鮮冬蔭忌廉扁意粉冬蔭忌廉汁很Creamy,掛滿每一條意粉,海鮮很豐富,有鮮蝦、帶子、蜆、魷魚等,味道微辣而富奶香,很不錯!士多啤梨刨冰刨冰是牛奶冰,入口滲出微微的奶香,配上酸甜草莓及奶香十足的草莓雪糕,底下還藏著芝士蛋糕粒,層次豐富又驚喜!比利是朱古力心太軟/朱古力慕斯配朱古力雪糕心太軟溫熱流心,入口軟綿綿密,吃一口冰冷雪糕清清腔,最後用滑溜的慕斯結尾,是朱古力迷的香甜美夢。
由原來可愛清新風變成了水泥時尚風。
香蕉朱古力咖啡
香蕉一向與朱古力也是絕配,混入了咖啡,
中和了兩者的甜度,餘下了香氣,
入口微甜不膩,三者味道平衡得好!
單骨蜜糖芥末雞翼
單骨雞翼炸得金黃香脆。沾上蜜糖芥末同吃,香甜而惹味!
烤羊西冷扒配芥末薯蓉
沙律菜亦是看得見的新鮮翠綠。
海鮮冬蔭忌廉扁意粉
冬蔭忌廉汁很Creamy,掛滿每一條意粉,
海鮮很豐富,有鮮蝦、帶子、蜆、魷魚等,
味道微辣而富奶香,很不錯!
士多啤梨刨冰
底下還藏著芝士蛋糕粒,層次豐富又驚喜!
比利是朱古力心太軟/朱古力慕斯配朱古力雪糕
心太軟溫熱流心,入口軟綿綿密,吃一口冰冷雪糕清清腔,
最後用滑溜的慕斯結尾,是朱古力迷的香甜美夢。
铜锣湾店,手臂上有纹身,黄色头发那个,服务态度巨差!简直刷新我三观,从味见过如此态度差的服务员!招手要点单,当作没看见,後来我起身招手才愿意过来,而且是慢悠悠的,极其不情愿的,态度非常差。关键是什麽?点完单後竟然不帮我们我们下单?!让我们白白等了半个小时,中秋节遇到这种事倒霉透顶了,浪费我的时间和金钱,这种员工还不开除吗,不想干活就别干,谁要看你脸色?气死我了,饿着肚子也要写差评,人生中第一次写差评,希望店老板重视起来开除这种员工!
2023-10-14 1767 浏览
近來工作都好辛苦,要同我的他鬆一鬆,所以又嚟到之前食過幾次都好鍾意嘅HeSheEat😆睇餐牌見樣樣都想食!唔得,每人得1個胃🤣所以點咗今次最想食的☺️香蕉拖肥奶昔$46。嘩呢個係我每次嚟都會飲,非常濃厚奶味,加上有好多香蕉肉,面層厚厚忌廉,推介👍香蕉朱古力咖啡$48。我的他飲呢款,好香濃朱古力味,又唔會搶咗咖啡味,同香蕉一齊真係好夾😻鵝肝牛肉漢堡配薯條$152。上枱時,即使相機食完,漢堡仲係熱㗎😍好大塊軟、滑、油香嘅鵝肝,加上超juicy牛肉漢堡,包面香脆包心軟軟,口感極致🤩薯條炸到金黃酥脆,而且係醃咗有味道,令我哋味覺好享受🤤烤羊西冷扒配芥末薯蓉$158。呢個羊超讚,完全唔過份嘅羊羶香,7成熟嘅感覺,口感嫩滑,加埋薯蓉調較得好好味,極力推薦😆梳乎厘班戟$88。呢款甜品係呢度嘅signature,上枱時我倆令梳乎厘彈吓彈吓,好得意🤣落咗楓糖漿,香甜又有空氣感,果然名不虛傳😋檸檬忌廉班戟卷配乳酪雪糕$60。嘩!超級清新😍班戟卷好煙韌,係我鍾意嘅質感,乳酪雪糕令我哋無咁飽,竟然令我倆仲想食多啲嘢🤣突然大食積上身🤣總括今晚有好耐無試過咁滿足嘅感覺🥰

2023-09-14
2023-10-13 1246 浏览
今晚在銅鑼灣附近有太多餐廳可以選擇,但我最終決定去試試一個出色的甜品作為結尾。在這裡,我點了幾道菜和甜點。首先是蜜糖芥末雞翼,非常美味。它們的口感酥脆,外層包裹著蜂蜜和芥末的調味汁,帶來了一種獨特的風味。接下來是煙腩白菌溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵,這道菜以意大利面搭配溫泉蛋、白菌和煙肉做成一個豐富的奶油汁料理。每一口都充滿了奶香和咸香。還有龍蝦汁海鮮燴意大利飯,這道菜以龍蝦湯底做成的海鮮飯非常豪華美味。米飯吸收了龍蝦湯底的精華,搭配新鮮的海鮮,口感鮮嫩多汁。最後是宇治抹茶紅豆白玉和白桃乳酪梳乎厘班戟,宇治抹茶紅豆白玉是一個典型的日式甜點,抹茶味道濃郁,紅豆和白玉的口感綿密爽滑。而白桃乳酪梳乎厘班戟則是一個結合了水果和乳酪的美味組合。柔軟的班戟中夾著香甜的白桃片和滑順的乳酪。除了這些菜品外,我還點了香蕉朱古力咖啡作為飲品,這杯咖啡有著濃郁的朱古力風味,加上新鮮香蕉碎片增加了口感層次。整個用餐過程非常愉快,服務也很好。店內裝修溫馨舒🩷
今晚在銅鑼灣附近有太多餐廳可以選擇,

整個用餐過程非常愉快,服務也很好。店內裝修溫馨舒🩷

• 海鮮意大利飯
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 煙腩 • 白菌• 溫泉蛋芝士汁燴意大利麵
  • 龍蝦汁海鲜燴意大利飯
  • 宇治抹茶 •紅豆 • 白玉刨冰
  • 白桃乳酪梳乎厘班戟
  • 香蕉朱古力咖啡
2023-10-06 102 浏览
我喺呢間店度嘅體驗真係冇可能再差勁啲。我真係無法理解,我點解要忍受嗰位紋身女服務員極度唔尊重人嘅態度。佢嘅冷漠同怠慢,加上一副好似我哋欠咗佢嘛嘢咁,直情把我哋嘅食慾全都打包走咗。我哋等咗整整30分鐘,多得佢一副擺爛嘅樣先至知道佢完全無理我哋嘅訂單。呢種服務實在夠糟糕,我感到十分難以置信同極度憤怒,一間係公開場所嘅店鋪點會容許有呢啲態度嘅服務員存在呢?到而家,對於我全生第一次碰到咁差勁嘅服務,我覺得完全無法壓抑住我嘅憤怒。我強烈嘅不滿同憤怒對呢間店已經積聚到一個無法忍受嘅程度。我會極力建議所有人,避開呢間鬼店,因為除非呢度嘅人可以180度反轉去變得尊重客戶,否則我實在難以相信他們會有任何進步。我真心希望呢間店早日倒閉,再也唔會搞破壞其他人嘅日子。

2023-09-29
$120 (宵夜)
庆祝纪念
生日
2023-10-04 177 浏览
約左老友去銅鑼灣行街睇戲😆附近銅鑼灣廣場有間想食班戟好正咖啡店,就一於去食先單骨蜜糖芥未雞髀-單骨雞翼即一分為二,入口會更方便咬,雞翼外皮香脆,肉汁嫩滑,帶帶蜜糖芥未醬十分惹味香煎比目魚配蜜糖芥末薯仔-啖啖魚肉非常之香嫩,外層煎到香脆,漁油豐富毫無油膩感,加上芥末薯仔增加口感Homemade strawberry mojito-冰比較多,但都有超多士多啤梨味道,炎炎夏日之選原味梳乎厘班戟-特別要試,所以選了原味,果然口感香甜鬆軟,每啖都有空氣感之餘入口即浴,正比利時朱古力心太軟-比利時朱古力一向出名,加上自家制心太軟,味道香濃口感軟軟,飯後甜品無錯紫薯鮮奶-鮮奶又香又滑,味道好夾好好飲整體不錯,下次又多一間心水選擇
紫薯鮮奶-鮮奶又香又滑,味道好夾好好飲
整體不錯,下次又多一間心水選擇
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
  • 原味班戟