2024-04-09 4112 浏览
難得好友可騰出時間來外出晚飯,當然要找個交通便利的地方以遷就他的時間,所以約了他到面向銅鑼灣港鐵站的「HeSheEat」。✨️ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉七成熟的烤羊西冷扒肉質細嫩,羊羶味不濃,散發着自然羊肉甜味。薯蓉混入味道甜美的法式芥末,最適合配搭羊肉。還有伴隨黑醋的新鮮沙律菜,清新健康。✨️ 香煎比目魚伴蜜糖芥末薯仔魚皮非常香脆,魚肉味香肉滑。味帶香甜的蜜糖芥末醬汁調教得宜,配襯比目魚和薯仔皆非常味美。🥤 香蕉朱古力咖啡味道濃厚的咖啡,加入香蕉和朱古力,入口順滑,口感多層次,味道香甜可口!🍧 士多啤梨純牛乳刨冰滿滿的一大碗刨冰,大大粒新鮮士多啤梨,頂上還有球士多啤梨雪糕,看見已令人有透心涼的感覺。刨冰果粒細緻,入口即溶,配上煉奶和自家製士多啤梨醬,味道清甜。原來內裏還有芝士忌廉,口感豐富, 不感甜膩。🥞 原味疏乎厘班戟梳乎厘班戟含香濃蛋味,口感軟綿。添加幼滑忌廉和楓樹糖漿,令人滿足。
✨️ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉

2024-04-02
士多啤梨純牛乳刨冰
原味疏乎厘班戟
2024-04-04 44 浏览
今次是銅鑼灣分店裝修後第一次幫襯,點選了沒吃過的帶子黑松露麵和沒有喝過的香蕉咖啡朱古力。自己是比較重口味的人,所以覺得兩款味道比較淡😗今次主要想表達服務員的服務態度比從前好,明顯係有禮貌有培訓🙏🏻👌這是餐廳最進步的地方

自己是比較重口味的人,所以覺得兩款味道比較淡😗

-其實在港島好吃的brunch選擇不少銅鑼灣這家HeSheEat就蠻深得我心是個適合春天見面吃飯的好地方假期過後已經和朋友約了兩次過來了.說一下蠻有記憶點的幾道菜吧1️⃣白桃乳酪舒芙蕾🍑 出品和菜單一樣就很加分呢 花花綠綠的看起來好有春天氣息 而且粉粉的醬配上鬆軟舒芙蕾 再放上蘋果片 吃起來就清爽好吃 2️⃣月見燒牛肉丼 💛點的時候不知道它還會配上一個醬漬無菌蛋 淋在炒飯上再攪拌吃 口感豐富不說 牛肉也是蠻香的 3️⃣香辣番茄蝦蒜蓉包🍅 做法有點特別 好像還是第一次吃到的味道 香辣的口感瞬間就把在春天里食慾不佳的胃口打開了 .位置也很好找 在銅鑼灣地鐵E一出來抬頭就能看到它在對面二樓 感受下來就是 在春天還沒結束之前我還會再去第三次🤞🏻
其實在港島好吃的brunch選擇不少
1️⃣白桃乳酪舒芙蕾🍑
2️⃣月見燒牛肉丼 💛
3️⃣香辣番茄蝦蒜蓉包🍅
2024-03-17 89 浏览
嗌咗個白桃乳酪梳乎厘Pancake,首先個梳乎厘好實正,完全唔似食緊梳乎厘;其次啲所謂嘅白桃乳酪個味好假,側邊啲芒果酸到懷疑人生,成份甜品都超級伏。杯Oreo Milkshake同張相差天共地,外貌一般,飲落都唔算好飲。其中一位員工態度差,令用餐體驗感覺非常不良好。唯一可取係啲小食+三文魚飯味道都唔錯。整體唔推薦。

其中一位員工態度差,令用餐體驗感覺非常不良好。

唯一可取係啲小食+三文魚飯味道都唔錯。

整體唔推薦。
好耐之前都好鐘意約fd 去食佢嘅甜品,好好食!估唔到時隔甘多年,食物仲 keep到水準👍🏻今次食 Lunch都唔錯😃吉列豬扒.炒滑蛋牛角包配薯條 $82吉列豬扒好脆口,炸得鬆化。滑蛋好creamy。牛角包好鬆化。夾埋一齊好yummy.但個薯條就有啲炸得乾咗啲。香煎海鱸柳忌廉燴扁意粉 $98海鱸柳好嫩口。無改錯名,真係煎得好香。個醬有啲cheese 味,好creamy😋 佢個Lunch 幾好,無加一,都性價比高
好耐之前都好鐘意約fd 去食佢嘅甜品,好好食!

估唔到時隔甘多年,食物仲 keep到水準👍🏻
今次食 Lunch都唔錯😃

吉列豬扒.炒滑蛋牛角包配薯條 $82
但個薯條就有啲炸得乾咗啲。

香煎海鱸柳忌廉燴扁意粉 $98

佢個Lunch 幾好,無加一,都性價比高
香煎海鱸柳忌廉燴扁意粉

吉列豬扒.炒滑蛋牛角包配薯條

2024-03-13
香煎海鱸柳忌廉燴扁意粉
吉列豬扒.炒滑蛋牛角包配薯條
2024-03-06 123 浏览
同呀媽喺銅鑼灣行完街 佢話想食西餐 我就揀咗呢間餐廳🤪🤪~燒原隻黑松露春雞配薯條☺️黑松露味算係幾重👍雞肉都幾滑幾多汁☺️份量係兩隻超大雞髀 岩晒我呢個大胃王😍薯條就正常發揮啦!~龍蝦汁海鮮燴意大利飯😬飯量算多 重點係個龍蝦汁好香濃🦞本身唔太鍾意食龍蝦既媽媽都覺得正☺️海鮮都非常足料👍唯一壞處就係會食到太飽😂😂~原味疏乎厘😋熱辣辣又軟熟嘅疏乎厘👍仲要好重蛋味🤤食完真係超飽又滿足😂😂~Tiramisu milk coffee 鮮奶咖啡好香 味道有濃郁😚最後找數算平 性價比好高 環境坐得舒服 下次經過都會再嚟食👍
同呀媽喺銅鑼灣行完街 佢話想食西餐 我就揀咗呢間餐廳🤪🤪

~燒原隻黑松露春雞配薯條☺️

~龍蝦汁海鮮燴意大利飯😬

~原味疏乎厘😋

熱辣辣又軟熟嘅疏乎厘👍仲要好重蛋味🤤食完真係超飽又滿足😂😂

~Tiramisu milk coffee

鮮奶咖啡好香 味道有濃郁😚

2024-02-19 228 浏览
今日經朋友介紹之下,來到了這間銅鑼灣人氣甜品舖,品嚐一下精美的甜品,這間餐廳十分之方便,離地鐵站大概1分鐘,過一條馬路便到達了.綠茶配上紅豆的飲品,一定是最佳的配搭了.即叫即整的牛肉卷,十分之香脆. 炸雞翼確實是一道美味的料理!它們通常被裹上酥脆的外層,並搭配多種不同的調味料和醬汁,使其具有豐富的口味。無論是作為主菜、下午茶點心或聚會時的小吃,炸雞翼都能提供美味和滿足感。它們的熱量和多樣性使得它們成為受到廣大人們喜愛的美食之一。無論您喜歡辣味、甜味、酸味還是原味,炸雞翼都能滿足您的味蕾。明太子三文魚意粉是一道令人垂涎欲滴的美食!它的口感豐富多樣,味道鮮美。明太子是一種來自日本的辣味魚子醬,它給予意粉一種獨特的風味和香氣。三文魚提供了豐富的蛋白質和健康的Omega-3脂肪酸,使這道料理更加營養豐富。甜品疏乎厘廚師控制麵粉及雞蛋份量十分之合適,入口有滿足的感覺,和另一個內裏充滿蛋糕的形成一個強烈的對比,正好讓大家品嚐不同的甜品.

綠茶配上紅豆的飲品,一定是最佳的配搭了.

即叫即整的牛肉卷,十分之香脆.

說起甜品餐廳一定會想起街知巷聞的元祖級人馬 ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ青春年代的時候常常去旺角總店吃甜品 (出賣年齡?這次跟友人則到訪位於銅鑼灣地帶的分店雖然分店已開業多年 但還是第一次到訪地理位置實在太方便 平日晚上人龍沒有斷過不過流動率高 排隊約𝟷𝟶-𝟷𝟻分鐘就可入座了座位不少 不過與鄰座都會比較緊迫喔餐牌除了大量招牌甜品 還有大量小食 意粉 主菜等簡直就是正餐和甜品一條龍服務款式之多讓我們也有選擇困難了呢最後選了一款主菜和兩款甜品跟友人分享𓋪 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴡ/ ᴛᴏᴍ ʏᴜᴍ ᴄʀᴇᴀᴍ sᴀᴜᴄᴇ本來對主菜沒太大期望 結果大呼驚艷!ғᴜsɪᴏɴ 惹味冬蔭公扁意粉 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 的質感相常掛汁 麵條煮得剛好 醬汁酸辣味道突出 讓人想一口接一口的味道 吃到後面辣勁持續攀升 吃不了辣的朋友要注意啊𓋪 ᴘᴇᴀᴄʜ ʏᴏɢᴜʀᴛ sᴏᴜғғʟᴇ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ𓋪 ᴍᴀɴɢᴏ ɴᴀᴘᴏʟᴇᴏɴ因為甜品是 ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ 的強項所以罕有地點了兩款甜品滿足一下胃口 (笑芒果拿破崙酥皮香脆 中間夾著酸甜芒果忌廉清爽又不油膩 只是芒果粒有點太酸了啊哈哈梳乎厘班戟有四款口味 白桃乳酪相
說起甜品餐廳
一定會想起街知巷聞的元祖級人馬 ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ
青春年代的時候常常去旺角總店吃甜品 (出賣年齡?
這次跟友人則到訪位於銅鑼灣地帶的分店

餐牌除了大量招牌甜品 還有大量小食 意粉 主菜等
簡直就是正餐和甜品一條龍服務
款式之多讓我們也有選擇困難了呢
最後選了一款主菜和兩款甜品跟友人分享

本來對主菜沒太大期望 結果大呼驚艷!
麵條煮得剛好 醬汁酸辣味道突出
讓人想一口接一口的味道 吃到後面辣勁持續攀升
吃不了辣的朋友要注意啊

𓋪 ᴍᴀɴɢᴏ ɴᴀᴘᴏʟᴇᴏɴ
因為甜品是 ʜᴇsʜᴇᴇᴀᴛ 的強項
所以罕有地點了兩款甜品滿足一下胃口 (笑
芒果拿破崙酥皮香脆 中間夾著酸甜芒果忌廉

𓎾 ᴄᴀғғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ
𓎾 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴄᴀғғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ
以餐廳路線水準來說覺得咖啡絕對給過
拉花也很完美 蠻加分
特飲 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴄᴀғғᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 不只賣相滿分
咖啡味道濃郁又不過甜 友人也很喜歡

人氣長龍店能夠在同一個位置屹立多年
是有它成功的原因
整體質素真的頗高 會讓人想要再到訪的餐廳
2024-02-13 146 浏览
想跟好友輕輕鬆鬆吃晚飯,最喜歡到銅鑼灣的HeSheEat,環境乾淨又舒適,食物質素極高,尤其是甜品,絕對是性價比高餐廳😍🫶🏽由主食到甜品選擇都有很多!原隻燒春雞配薯條 👍🏾👍🏾原隻春雞上面塗滿黑松露醬,黑松露香味泗溢,春雞肉質嫩滑富肉汁,配上新鮮脆口薯條,絕對是完美配搭。墨魚汁魷魚扁意粉👍🏾👍🏾意粉軟硬度適中,墨魚汁帶有濃濃蒜香,加上檸檬汁,酸酸辣辣很開胃!宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 😍必食的梳乎厘全是即叫即做,份量較大適合二人分享,梳乎厘富蛋香,口感相當軟綿細膩。旁邊更有小丸子、蕨餅、紅豆蓉作點綴,抹茶及黑芝麻忌廉濃滑順很夾。芒果拿破崙 👍🏾同桌喜歡拿破崙,千層餅皮焗得相當酥脆,內饀夠幼滑,淡淡芒果味酸甜可口,不甜不膩,搭配芒果醬和新鮮果肉很清新香蕉朱古力咖啡香蕉混入朱古力咖啡都係第一次試,入口微甜不膩,裡面有香蕉蓉,這個配搭頗有驚喜

由主食到甜品選擇都有很多!

原隻燒春雞配薯條 👍🏾👍🏾

墨魚汁魷魚扁意粉👍🏾👍🏾

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 😍

芒果拿破崙 👍🏾

• 凍香蕉朱古力咖啡
  • 墨魚汁魷魚扁意粉
2024-01-26 137 浏览
行完街唔係好肚餓,但又想坐低休息下食少少輕食,就求其去左he she eat到食.煙三文魚柚子沙律 $88沙律菜爽口,朋友嫌唔夠酸🤣🤣🤣.煙三文魚•蛋沙律•牛油果牛角包$92牛角包幾脆口,蛋沙律入面有洋葱( ;´Д`)伴碟有沙律菜,加左黑醋調味,只係我唔鐘意偏酸🤣勁多沙律菜早知可以叫朋友唔洗叫沙律直接食我呢個都得,因為我唔太食沙律🥗.焗厚鬆餅原味配雲呢拿雪糕(伴岩鹽焦糖醬)$62鬆餅係新鮮焗,但係就overcook。好普通,啲人吹得太勁🤣最好食係個雪糕

煙三文魚柚子沙律 $88
沙律菜爽口,朋友嫌唔夠酸🤣🤣🤣

煙三文魚•蛋沙律•牛油果牛角包$92
牛角包幾脆口,蛋沙律入面有洋葱( ;´Д`)

焗厚鬆餅原味配雲呢拿雪糕(伴岩鹽焦糖醬)$62
2024-01-24 129 浏览
星期二放工去咗陣銅鑼灣SOGO shopping😮‍💨,之後同朋友去了對面的銅鑼灣地帶食飯,這裏有一間開了十幾年嘅精緻西餐廳,口碑唔錯👍🏻,最近見他們翻新了,一於再試!我們點了兩樣主菜、兩樣甜品🤤及一杯特飲燒原隻黑松露春雞🐥配薯條🍟即叫即整!燒春雞肉質鮮嫩,配上黑醋十分惹味😋 再加上黑松露,香氣十足!另外估唔到薯條都好有驚喜,有別於一般的薯條,外邊特別脆!灸燒三文魚丼🐟大大塊灸燒三文魚,用火槍逼出油香😋 再配上由日本米炒成的炒飯,粒粒分明,只係食個炒飯都好滿足😋原味梳乎厘班戟🥞估唔到這裏的疏乎厘班戟到十分有水準,由三層充滿空氣感的嘅班戟搭起,細滑得來又充滿蛋香🤤 比利時朱古力心太軟•朱古力慕絲🍫朱古力心太軟,用上比利時朱古力製作,香濃得來又唔會太甜👍🏻 再配上朱古力雪糕,底下仲要有大量的朱古力慕絲,朱古力控必試!Baby Blue Milkshake淺藍色充滿少女心,上面還要加多一塊曲奇🍪,打卡首選😲

我們點了兩樣主菜、兩樣甜品🤤及一杯特飲

燒原隻黑松露春雞🐥配薯條🍟

灸燒三文魚丼🐟

原味梳乎厘班戟🥞

比利時朱古力心太軟•朱古力慕絲🍫

Baby Blue Milkshake
淺藍色充滿少女心,上面還要加多一塊曲奇🍪,打卡首選😲
2024-01-19 166 浏览
好耐冇嚟Hesheeat食飯,今次你食晚餐。餐廳轉左餐牌,食物飲品,甜品嘅種類多咗。今次係比樓下推介嘅刨冰餐牌吸引咗😍人均消費二百幾蚊,參加會員仲有免費送一個甜品同埋水果茶😋今次兩個人嚟食晚餐,叫咗一個牛油果大蝦沙律,明太子三文魚意粉,疏乎厘配雲呢拿雪糕,同埋Oreo朱古力刨冰❄️🍦🍧仲有杯水果茶😉整體嘅食物質素我好滿意😍味道唔會太鹹之餘,都幾好食!特別推介明太子三文魚意粉,有口感又creamy 亦都唔會好油膩🤗鍾意食甜品嘅朋友,不妨嚟試吓疏乎厘😍唔會太甜,打卡一流😄
今次係比樓下推介嘅刨冰餐牌吸引咗😍

人均消費二百幾蚊,參加會員仲有免費送一個甜品同埋水果茶😋

鍾意食甜品嘅朋友,不妨嚟試吓疏乎厘😍唔會太甜,打卡一流😄
  • 檸檬忌廉班㦸卷
  • 香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉
  • oreo奶昔
2024-01-17 131 浏览
好多人都推介這間主打食甜品的西餐廳,經過終於試咗都幾好食🤩香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉 帶子經過煎炒,表面呈現金黃色😍口感鮮嫩多汁,有黑松露好濃的味道,鍾意黑松露嘅朋友唔好錯過❤️❤️🤩海鮮冬陰忌廉燴扁意粉冬陰奶油醬帶有微辣的口味。搭配扁平面麵的彈牙口感,呈現出一種獨特的風味🫢🫢火辣又清新🥰🥰🤩檸檬忌廉班戟卷餅卷薄軟的外皮包裹著柔滑的檸檬內餡,口感輕盈爽口🥳🥳🥳檸檬的酸甜味道恰到好處,帶來一種清新的感覺😃😃🤩宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟這道食物結合了宇治抹茶和黑芝麻的風味。宇治抹茶的香濃味道與黑芝麻的香甜滑順😝😝,帶有濃郁的抹茶和黑芝麻香氣。班戟口感輕盈鬆軟☺️☺️🤩椰香班蘭特飲濃郁的椰香與班蘭的清香相融合,帶來愉悅的味覺享受😋
好多人都推介這間主打食甜品的西餐廳,經過終於試咗都幾好食
🤩香煎帶子黑松露忌廉燴扁意粉

🤩海鮮冬陰忌廉燴扁意粉

🤩檸檬忌廉班戟卷

🤩宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟

🤩椰香班蘭特飲
濃郁的椰香與班蘭的清香相融合,帶來愉悅的味覺享受😋
2024-01-12 78 浏览
聖誕學校假期,帶仔四圍去。去到銅鑼灣有太多選擇唔知食咩好,阿仔抬頭指住 HeSheEat,就嚟呢度啦。一大一細不能選擇太多滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯 - 香滑雞蛋,脆口豬扒,意大利紅飯即係蕃茄汁飯,酸酸甜甜好開胃。碟旁邊有沙律菜,減低吉列豬扒油膩感👍大蝦、野菌、溫泉蛋芝士汁會意大利鮮蛋麵 - 大蝦好爽口,麵底又滑,芝士汁香濃👍仔仔表示要再食😂😂

一大一細不能選擇太多

仔仔表示要再食😂😂
2024-01-10 2353 浏览
上次食返HeSheEat一樣咁高質,今次再食埋銅鑼灣分店,店員服務超好,要讚一個👍🏻🍔鵝肝牛肉漢堡配薯條$152薯條超級脆好好食,食咗好多,份量亦好多;burger個包有搽牛油,又香又脆,鵝肝油份重但同burger中齊食都好夾,唔會太漏🍝香煎三文魚明太子忌廉繪扁意粉$148好juicy好掛汁,有明太子大多都好食,兩個人share食較好,冇咁膩🍫比利時朱古力心太軟$68好鐘意心太軟😍一切開,朱古力漿咇晒出嚟,朱古力蛋糕體連朱古力漿食超正,好濃郁😋仲有朱古力慕絲配朱古力雪糕,加埋雪糕同心太軟一齊食勁正🥞原味梳乎厘班戟$78軟熟口感,要盡快食否則好易扁,另有其他味道豐富啲又靚啲💚宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕$56呢杯特飲都好想靚,仲好多層次,先有抹茶雪糕,中間係鮮奶,底層有士多啤梨醬,溝埋一齊都出奇地夾🚩HeSheEat (銅鑼灣地帶) (銅鑼灣) @hesheeatcafe 📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖

🍔鵝肝牛肉漢堡配薯條$152

🍝香煎三文魚明太子忌廉繪扁意粉$148

🍫比利時朱古力心太軟$68

🥞原味梳乎厘班戟$78
軟熟口感,要盡快食否則好易扁,另有其他味道豐富啲又靚啲

💚宇治抹茶士多啤梨鮮奶配抹茶雪糕$56

📍銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖