2020-06-16 38 浏览
相隔兩年再臨HeSheEat吃晚餐,和朋友來到荃灣的分店,位置非常方便,一出地鐵站就看到。餐廳是粉紅系列的裝修,充滿少女心,環境不錯。雖然這裡是甜品起家的,但鹹食方面也有很多選擇。點了一份蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片。非常推薦這份前菜小吃,十分好吃。牛油果蓉上面有滿滿鮮甜的蟹肉、酸甜的蕃茄和洋蔥和黑魚子。配上香脆可口的墨西哥脆片很配搭!層次和味道也很豐富。主菜方面點了魷魚墨魚汁意粉。很足料的墨汁意粉,魷魚新鮮爽脆。而意粉沾滿了墨汁,鮮味十足。不過這道意粉一定要和熟悉的朋友一起吃,因為吃完之後整個嘴都是黑的。另一主菜是紅花海鮮意大利飯。喜歡吃海鮮的一定會喜歡這個risotto。海鮮種類多,海鮮的精華已經滲透到意大利飯之中。加了紅花、蕃茄、芝士之後,味道更是有所提升。開胃又好吃。最後當然要點份甜品作結。法式香橙班戟。酸酸甜甜的香橙+橙酒醬配搭crepe很清新不會太膩,crepe皮有韌度。

餐廳是粉紅系列的裝修,充滿少女心,環境不錯。

雖然這裡是甜品起家的,但鹹食方面也有很多選擇。

點了一份蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片。

非常推薦這份前菜小吃,十分好吃。
牛油果蓉上面有滿滿鮮甜的蟹肉、酸甜的蕃茄和洋蔥和黑魚子。
配上香脆可口的墨西哥脆片很配搭!
層次和味道也很豐富。

主菜方面點了魷魚墨魚汁意粉。

很足料的墨汁意粉,魷魚新鮮爽脆。
而意粉沾滿了墨汁,鮮味十足。

另一主菜是紅花海鮮意大利飯。

喜歡吃海鮮的一定會喜歡這個risotto。
海鮮種類多,海鮮的精華已經滲透到意大利飯之中。
加了紅花、蕃茄、芝士之後,味道更是有所提升。開胃又好吃。

最後當然要點份甜品作結。
法式香橙班戟。
2020-06-15 348 浏览
平時同朋友食飯,食完飯仲會有下場,就係食甜品。每次都要轉場,周圍搵甜品店,今日食呢間HeSheEat 就可以一次過滿足晒我兩個願望。餐廳座位設計非常舒適,空間感十足,坐一晚向餐廳食晚飯加甜品,都會好舒服👍🏻首先頭盤我哋叫咗一個牛油果蟹肉沙律,新鮮嘅牛油果配上沙律菜,真係最佳嘅配搭。佢哋嘅配料非常新鮮,加上酸酸的沙律醬及蟹肉,食完之後,令人更加開胃。主菜方面,我哋叫咗一個火辣墨魚汁意粉,濃濃嘅墨汁令到意粉變成深黑色,非常有趣。辣肉腸,吾會太硬,辦度適中,用黎餸意大利粉,係一流既配搭。。第二個主菜,我哋叫咗炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯。豬扒炸得非常香脆,而且真係厚切嫁,啖啖肉嘅感覺👍🏻炸豬扒同飯中間有一層厚厚嘅炒蛋,炒蛋煮到剛剛好,非常香滑,配上紅飯,一啖飯一啖炒蛋,絕佳嘅組合,令我食到停唔到口😍飲品方面,我哋叫咗一杯芋頭鮮奶,濃濃的芋頭味加上鮮奶,啱晒我呢個芋頭紅。晚餐就食完啦,同女朋友傾吓計就落單叫甜品,我哋叫咗一個朱古力三重奏,入面有朱古力雪糕,心太軟,同埋朱古力特飲。我最欣賞佢個心太軟,由於係即叫即做嘅緣故,心太軟上菜時入邊仍然是熱的,每一啖都食到裏面嘅流心朱古力,非常好味。如果大家

如果大家都想同朋友共度一個歡樂時光,晚飯甜品直落,唔需要轉地方咁麻煩,都可以去呢間餐廳度試吓。

2020-06-09
《🍽少女心PinkPink💓高汁餐廳》位於荃灣既He She Eat ,以粉紅色裝修為主😍勁少女心呀💕💕岩曬一班女神用黎打卡~😝🌸哈哈去到餐廳坐到花牆心心corner位😆好岩情侶同朋友仔影相,好靚呀~而且一坐低就會俾消毒濕紙巾抺手👍🏻好貼心! 凍朱古力鮮奶🥤+ 士多啤梨奶昔 🥤好濃既凍朱🍫加上有埋cream!好肥但真心無得輸😝哈哈好推薦既士多啤梨奶昔🍓,好creamy,味道唔太甜同太酸,岩岩好呀!單骨水牛城雞翼🍴雞翼配上酸酸甜甜微辣既汁,好岩做前菜呀,單骨雞翼🦴又容易食~而且份量好多呀魷魚火辣汁墨魚意粉🍴好有驚喜既意粉,軟硬程度岩岩好,好彈牙,爸爸係一個意粉控佢都話好好食!好食落又唔算好火辣~我唔係好食得辣既我都食到😋 加埋檸檬汁🍋好fresh呀三重芝士大蘑菇黑松露漢堡配田園沙律🍴我最期待既Burger黎啦😋個Burger勁吸引呀!🍔超大份,個漢堡肉勁厚好juice,有埋蘑菇個口感好好,加埋黑松露個味道好濃郁,真係要encore 呀雲呢拿士多啤梨奶凍🍨食完雖然真係好飽,但係點都要食埋甜品是常識吧~不過真係太飽,要揀個light d既~個奶凍唔係勁甜,奶味好重食落好滑,加上有埋雪糕、士多
《🍽少女心PinkPink💓高汁餐廳》

凍朱古力鮮奶🥤+ 士多啤梨奶昔 🥤

好濃既凍朱🍫加上有埋cream!好肥但真心無得輸😝哈哈

單骨水牛城雞翼🍴

魷魚火辣汁墨魚意粉🍴

三重芝士大蘑菇黑松露漢堡配田園沙律🍴

我最期待既Burger黎啦😋個Burger勁吸引呀!

雲呢拿士多啤梨奶凍🍨

個奶凍唔係勁甜,奶味好重食落好滑,加上有埋雪糕、士多啤梨🍓粒粒同埋脆脆,食到唔同既口感😍😍食到飽飽都食都食得落呀
2020-06-08
2020-06-15 46 浏览
上星期和朋友敘舊,在她家裏閑聊一陣子後到他樓下的餐廳晚餐,他同樣高度推薦這一間我之前已經嘗試過的餐廳,既然有共識,想也不想就過去了薯餅波波,份量非常之多, $45的確性價比極高,而且上枱的時候非常熱辣辣,配搭芝士醬超級惹味牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包,還加了$10配薯條,餡料非常之多,令到整個牛角包很厚身,蛋沙律的惹味配搭煙三文魚和牛油果的獨特香氣同樣齒頰留香牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律,春雞size不小,外皮燒得香脆,加上春雞用牛油給香草醃製,非常濃郁再來是這間餐廳的著名鬆餅,點了最能夠食到蛋香的原味,的確沒有失望,餅底鬆軟重蛋香,配搭糖漿及牛油加雲呢拿雪糕,是一道味道非常有層次的甜品

2020-06-13 50 浏览
今晚約咗朋友係荃灣見面,由於我搭地鐵收工,一於揀係荃灣地鐵站隔離的 HeSheEat 開餐啦,夠晒方便。火辣墨魚汁意粉扒虎蝦 $95一放低就已經聞到墨魚汁嘅香味。黑色的意粉真係夠晒誘惑。蝦肉係原隻上,啖啖肉,夠晒新鮮。黑松露雜菌春雞燴意大利粉 $98兩隻肥美的雞腿炸到金黃色、脆卜卜又好香噴噴,肉質好幼嫩。意大利飯夠晒香,好 creamy,個味都幾出!凍朱古力鮮奶 $38朱古力味濃郁,賣相都幾靚。凍紫薯鮮奶 $38平時比較少見呢款飲品,紫薯配鮮奶呢個搭配我係第一次。幾好味。宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $62心太軟外皮鬆軟,一切開朱古力慢慢流出,正!配搭豆腐味雪糕,一濃一淡,係味覺上強烈的衝擊。如果行開荃灣一時諗唔到食乜野,我覺得不妨一試。

火辣墨魚汁意粉扒虎蝦 $95
一放低就已經聞到墨魚汁嘅香味。
黑色的意粉真係夠晒誘惑。
蝦肉係原隻上,啖啖肉,夠晒新鮮。

黑松露雜菌春雞燴意大利粉 $98
兩隻肥美的雞腿炸到金黃色、脆卜卜又好香噴噴,肉質好幼嫩。
意大利飯夠晒香,好 creamy,個味都幾出!

凍朱古力鮮奶 $38
朱古力味濃郁,賣相都幾靚。

凍紫薯鮮奶 $38
平時比較少見呢款飲品,紫薯配鮮奶呢個搭配我係第一次。
幾好味。

宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $62
心太軟外皮鬆軟,一切開朱古力慢慢流出,正!
配搭豆腐味雪糕,一濃一淡,係味覺上強烈的衝擊。

如果行開荃灣一時諗唔到食乜野,我覺得不妨一試。
2020-06-13 40 浏览
小胖入荃灣搵朋友加食lunch, 朋友就推呢間話好食又靚,于是小胖咁俾佢氹掂咗去食,不過朋友真心無呃小胖,佢的食物真心好食!因為午餐時間,所以小胖和友人就分别叫咗lunch set, 前菜可選湯或沙律,有西,中,日的主菜俾你選 (佢明明係西餐廳,唔知點解有中,日菜😂不過唔緊要,好食就ok😆),另外仲有一杯飲品,佢最平的lunch set 都要 $68 (lunch set不用加1), 以lunch 黎講未到好平,但可接受,小胖和友人分别叫咗香煎雞胸肉南瓜燴長通意粉 ($70 )同蘆筍牛肝菌繪意大利飯($76),飲品就要咗2杯ice tea (友人推話好飲)。友人選咗餐湯,係蘑菇湯,好飲,佢的菇味超香和濃,不過小胖覺得濃稠返少少會再好d, 但整體好飲 相反友人推的冰茶和小胖的沙律,小胖覺得普通,不過不失。佢的2款主菜都另小胖感到驚喜,意外地好好食,香煎雞胸肉南瓜燴長通意粉的同蘆筍牛肝菌繪意大利飯的汁完全滲透入去和包住意粉同飯,味道又濃郁又香,意粉和飯的硬度適中,雞胸肉唔會煎到過乾,仲有肉汁鎖係入面,牛肝菌的香味濃郁,未食已經感覺到係一份好食的午餐。不過餐廳嘅枱就相對比較細張,放咗兩個大碟

相反友人推的冰茶和小胖的沙律,小胖覺得普通,不過不失。

不過餐廳嘅枱就相對比較細張,放咗兩個大碟之後就好難放到其他嘢,但整體都食得舒服。
  • 香煎雞胸肉南瓜燴長通意粉
  • 蘆筍牛肝菌繪意大利飯
2020-06-13 35 浏览
今日收工未食飯已經想食甜品,返到荃灣同朋友見到hesheeat就係到諗食呢間就可以食正餐順手食埋甜品,都幾爽所以就一於入去食!因為要留肚食甜品所以兩個人淨係叫咗一個前菜同主菜。首先叫左蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片($85)本身食個墨西哥脆片已經有少少鹹味都幾好食,個牛油果蓉上面都有幾多蟹肉,而且仲有蕃茄洋蔥,撈埋一齊食好夾!另外就叫咗個白酒牛油汁蜆肉扁意粉($102),個牛油味超重,如果個白酒味濃少少就更好!最後就係我期待已久嘅甜品!叫咗士多啤梨乳酪厚焗鬆餅,一黎賣相已經好吸引,個鬆餅真係熱辣辣,加糖漿同士多啤梨醬再配埋涼浸浸嘅乳酪同雪糕,口感豐富又好味,正!今餐真係幾滿足,主食甜品都好味!而且價錢唔算特別貴,尤其甜品!下次都可以嚟一次滿足哂,好似食左兩餐咁!

因為要留肚食甜品所以兩個人淨係叫咗一個前菜同主菜。

2020-06-11 32 浏览
屋企兩個女人要食甜品,去了荃灣食飯順便食個甜品。辣肉腸火辣墨魚汁意粉:每條麵條都沾滿了墨魚汁,食完變左烏咀狗,辣就完成唔覺,係辣肉腸有點微辣,但味道不錯。三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡配田園沙律加薯條:加$10可以有薯條,薯條用了些炸漿一起炸,比平時香脆惹味,漢堡超大份,我層牛肉及原隻大啡菇,一啖咬唔哂,牛肉剛至七成熟,中間有少少粉色,但十分juicy。黑松露雜菌春雞會意大利飯:意大利飯有很多的黑松露醬,有淡淡的黑松露香,春雞份量多,一隻雞脾加一件雞上件,外皮燒得香脆,肉質就不夠嫩,但又唔算鞋口。宇治金時厚焗鬆餅:幾個人分一件都好滯,但蛋香味突出,有時梳芙里既感覺,配雪糕已經夠甜。最後叫了份伯爵茶大家分享,順便解膩。
屋企兩個女人要食甜品,去了荃灣食飯順便食個甜品

最後叫了份伯爵茶大家分享,順便解膩。

2020-06-09 32 浏览
這間位於荃灣站隔鄰的HeSheEat,除了有主食外,還有多款精緻甜點,適合女士聚會的餐廳。食物款式多以西式為主,價錢亦都貼地。牛油果蟹肉凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆,伴上味道獨特的牛油果及香脆的麵包粒,非常開胃。白菌煙腩肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵意大利麵蛋香味濃,芝士汁比較稀,加上蛋汁味道更香更creamy。燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律豬肋骨焗至骨肉分離,入口肉質鬆化,有很香的bbq味,十分惹味。薯仔蓉有點咬口,加上沙律菜中和油膩感。牛奶咖啡表面拉花圖案精緻,奶香味濃。朱古加鮮奶表面忌廉比較肥膩,朱古力味濃但味道較甜。

牛油果蟹肉凱撒沙律

白菌煙腩肉溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵

燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律

牛奶咖啡
表面拉花圖案精緻,奶香味濃。

朱古加鮮奶
表面忌廉比較肥膩,朱古力味濃但味道較甜。
2020-06-08 45 浏览
自從首旺角首店嘗過 HeSheEat 的蕃茄蟹肉牛油果沙沙後,每隔一段時間都會掛念它的這道賣飛佛,試過在它的三間分店也能吃到一貫的高質,今天又來荃灣店重溫一番。蕃茄蟹肉牛油果沙沙配墨西哥脆片,鮮拆的蟹肉鮮甜無比,放到嘴裏也能吃到一梭梭的口感,蕃茄的酸甜,牛油果的綿滑,再加上面頭黑蟹籽的鹹鮮,便是我跟這個飛佛相愛多年的原因。炸珍寶蟹捧&芝士年糕配日式蛋黃醬,蟹捧炸得外脆內軟,珍寶的口感令人相當充實;芝士年糕表層很薄,一口咬下內裏是軟糯的年糕包着香噴噴的流心芝士;那個日式蛋黃醬更是整道的靈魂,是BB醬與蛋黃味道的完美結合。單骨水牛城雞翼,這裏的水牛城雞翼除了那紅色的 paprika sauce 外,脆卜卜的雞翼上還有白色的 cream cheese sauce,紅白兩色的醬汁相輔相成,成為了這裏的獨特風味。燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律,經典的美式燒烤醬包裹着軟嫩的bb豬肋,一切開便已叫人食指大動,日式薯仔沙律是我喜愛的味道,特別欣賞它小碟再另外附上一些美式經典,好為肋骨與肋骨之間的不見天部位也能好好享受。朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕,在 HeSheEat 吃甜品從來也是一種享受,

朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕,在 HeSheEat 吃甜品從來也是一種享受,無論是視覺或是在味覺上。鬆餅焗得鬆軟而富有蛋味,本身已經非常可口,若加上其它配料的加持,那脆卜卜的焦糖香蕉;那香噴噴的朱古力花生醬;還有那充滿杏仁香氣的杏仁雪糕,使整個甜品更富層次。
2020-06-07 57 浏览
趁著近日疫情稍緩,終於約到朋友見面食飯。朋友住在荃灣,推薦我去這間He She Eat,位置就在綠楊坊,荃灣地鐵站一出就見到門口,位置方便。餐廳座位之間空間充足,座位闊落,三五好友聊天相聚仍能保留私隱度。整間店舖以粉紅色為主題,少女心滿滿!點了兩個主菜分享:燒烤BB豬肋骨($118)豬肋骨份量十足,$118如此大份非常抵食。豬肋骨塗上燒烤醬,皮香肉嫩,味道香口入味,伴菜的薯仔沙律很有口感!火辣鮮魷魚墨魚汁意粉($88)一向喜歡吃墨魚汁意粉,不過外出用餐我一定要和熟稔的人才會點,因為吃完一定滿嘴黑色!這碟墨魚汁意粉非常推薦,意粉煮得彈牙,沾滿墨魚汁,鮮香十足,食落又帶少許香辣,更添惹味!鮮魷魚用料新鮮,口感超級彈牙!份量亦慷慨!抹茶心太軟($62)心太軟即叫即整,一上桌已經聞到抹茶芳香。切開後,抹茶漿緩緩流出,流心度控制得不錯。抹茶味道濃郁回甘,與冰涼的雪糕一起吃,冰火交融,口感對比很有層次。伴碟還有蕨餅和白玉,充滿日式風味。

點了兩個主菜分享:
燒烤BB豬肋骨($118)

火辣鮮魷魚墨魚汁意粉($88)

抹茶心太軟($62)
2020-06-06 465 浏览
太耐無出來飯聚,今晚特別揀了粉紅少女心的餐廳,環境唔算好大,但勝在座位距離有空間,而且坐得舒服,最重要係個玫瑰牆加粉紅心,岩哂閨蜜或情侶來。蜜糖芥末單骨雞翼 $55一客有九件,即炸所以好香脆,吸哂蜜糖芥末醬汁,微微甜味慢慢有芥末香辣味出來,都幾惹味,雞翼保留肉汁,唔會炸到乾哂,所以火喉控制得剛剛好,好味。牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律 $74原來份量都足夠,牛角包夠大個,仲要烘得香口,外層一切落去就知個份鬆脆酥香。微咸煙三文魚好肥美好油潤,配creamy柔和雞蛋沙律,令口感更豐富,伴完熟牛油果,更軟滑,口感味道都好夾。田園沙律用油同檸檬汁簡單調味,清爽消膩,平均飲食感健康。燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98同樣配田園沙律,好抵食,亦都好岩女仕晚餐食。鰻魚燒得夠香,醬汁甜甜咸咸好滋味,肉質嫩彈有咬口,加了紫菜絲更添日式風味。雞蛋好嫩滑且味道濃郁,蓋上蕃茄炒飯,味道好意式風味,又開胃減膩。呢個有齊日西式的飯,味道好又飽肚,都好岩男仕食。香蕉拖肥奶昔 $38(左)香蕉味偏重,拖肥味唔會好重,所以唔算好甜,但味道就夠哂香濃,奶昔打得幼滑綿厚,味道好正。士多啤梨奶昔 $38(右)果香味重,有清新

蜜糖芥末單骨雞翼

蜜糖芥末單骨雞翼 $55
牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律

牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律 $74

燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯

燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯 $98
同樣配田園沙律,好抵食,亦都好岩女仕晚餐食。

香蕉拖肥奶昔、士多啤梨奶昔

香蕉拖肥奶昔 $38(左)
士多啤梨奶昔 $38(右)
果香味重,有清新感覺,士多啤梨味濃重,配奶昔岩岩好,同樣細滑順喉。
宇治金時厚焗鬆餅

宇治金時厚焗鬆餅 $58
呢款甜品要20mins準備,所以點餐時已可以開始做,食完就岩岩好上甜品

倒入閃閃發光的黑蜜,令甜品更靚更香甜,亦可自己調節甜度。

鬆餅係少有的厚身版本,好厚好鬆軟,而口感亦變得更實在更豐富,配濃郁抹茶味的雪糕,冷熱之間味道更提升,仲有多種口感的配料,有軟綿抹茶蕨餅、煙韌好咬的白玉及綿滑甜美的紅豆蓉,全部都好夾又好味。
2020-06-04
蜜糖芥末單骨雞翼
牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
香蕉拖肥奶昔、士多啤梨奶昔
宇治金時厚焗鬆餅
  • 牛油果雞沙律煙三文魚牛角包配田園沙律
2020-06-06 36 浏览
一直一直想食好耐,今日終於有機會食到佢啦,其實我係比佢既pink pink 裝潢吸引。一打開餐牌,甜品好多款,好吸引,除左甜品,仲有意大多粉、意大利飯、燴飯、漢堡、沙律等等,而且飲品仲有好多款選擇😍三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡($95)超大個漢堡,麵包微微烘過,麵包微脆又軟熟,漢堡夾著大蘑菇和牛肉,大蘑菇和牛肉都好厚身,牛肉味濃,肉裡多汁,肉質不易散開,口感非常Juicy ,滿滿的芝士溶化在牛肉之上,十分誘人。黑松露薯條($52)份量好多,新鮮熱辣辣炸起,每條都好脆,點埋我至愛既黑松露醬,好美味宇治金時心太軟配豆腐雪糕($62)抹茶味心太軟亦係我至愛,一切開,抹茶醬慢慢流出,抹茶非常濃郁,抹茶帶點回甘,不會死甜,另外豆腐雪糕,口感幼滑,好清新抹茶鮮奶($38)好大杯,抹茶和鮮奶比例剛好,我最鐘意唔會太重鮮奶,抹茶濃郁而帶點回甘。白桃白茶($30)茶味濃郁,只有淡淡的白桃味,如果再濃一點會更好。

三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡($95)

黑松露薯條($52)

宇治金時心太軟配豆腐雪糕($62)

抹茶鮮奶($38)

白桃白茶($30)
茶味濃郁,只有淡淡的白桃味,如果再濃一點會更好。
2020-06-05 69 浏览
唔開心總係想搵啲甜嘅嘢食下,俾我哋發現咗呢度又有西餐食,又有甜品吃,衝呀⋯⋯好,坐低睇吓有咩好食先。雜菌蘑菇溫泉蛋意大利麵,隻溫泉蛋切開好吸引,成個意大利麵都係充滿芝士汁,掛滿每一條意大利麵,好好食!黑松露雜菌春雞會意大利飯,個飯好香黑松露味,食落煙煙韌韌,大大隻燒春雞脾啖啖肉。單骨蜜糖芥末雞翼,雞翼炸到卜卜脆,沾上蜜糖醬,脆得來又甜甜地。紫薯鮮奶、oreo 奶昔,上面嗰個cream 夠滑溜,怕肥都要飲。檸檬忌廉班㦸卷,罕有地甜品唔係甜嘅,主力用咗檸檬去做班㦸忌廉,食落係酸嘅,但上面用咗焦糖醬,整體食落酸酸甜甜,幾特別,雪糕都係檸檬味,有少少似乳酪嘅感覺。
好,坐低睇吓有咩好食先。

2020-06-05 33 浏览
難得有機會和另一半單獨共進晚餐,經朋友介紹,來到荃灣綠楊的HeSheEat。在平時日子,晚市竟然座無虛席,這場面近期已經很少見了。一番安全措施(探熱)之後,坐下來,點了兩份套餐加兩個菜,當然是你一口,我一口的分享啦! 首先來的是沙律和湯。磨菇湯有十分濃郁的磨菇味,口感非常好。主菜有烤肉眼扒和燒豬肋骨。肉眼扒的肉質不錯,嫩滑中有質感,點上醬汁來吃,份外可口。燒肋骨則份量十足(有點嚇人呢),配上香脆的炸薯格,令人垂涎!還有,追加的蜜糖芥末雞翼,開胃的芥末醬,使人越吃越想吃。最後,加上美味的豆腐雪糕心太軟甜品,真是百分之百滿足。 一頓豐富的晚餐,一種久遺了的情懷,在沒有燭光下的燭光晚餐,多麼快意啊!