2021-08-27 77 浏览
成日經過he she eat, 都未試過,今次終於有機會一試!我哋先叫咗單骨水牛城雞翼於醫下個肚仔先,雞翼醃得好入味,水牛城醬調校得酸酸辣辣, 個皮炸得好脆,十分開胃,而且單骨好容易進食。鍾意食burger嘅朋友仔就一定要試佢嘅三重芝士大磨菇黑松露牛肉漢堡,塊牛肉好厚塊大磨菇茹味好重,好香,成個burger搭配得好好,好juicy 好惹味!All day breakfast, 賣相好吸睛,有好多款配料,有鮮肉腸、炒蛋、煙肉,當然最正嘅係有炸薯餅,有2塊,炸得好香脆,而且仲配有細細隻牛角包,個皮焗到好香,一上枱就聞到牛油味,而且夠晒飽肚。嚟到呢度一定要叫甜品,必食嘅一定係佢嘅梳乎厘pancake,今次試咗士多啤梨焦糖脆脆味,梳乎厘即叫即整,做得好軟熟,入口即溶,每一啖都有香濃嘅蛋奶香,甜到恰到好處,同埋焦糖脆脆一齊食,味道好夾!如果係綠茶控就一定要試佢嗰杯鮮奶抹茶!超級濃郁嘅抹茶香,冇苦澀味,配埋鮮忌廉,口感極之幼滑。

2021-08-25 698 浏览
今晚收工想快點回家,就在荃灣地鐵站旁的綠楊坊搵食,一出地鐵站就見到這家HeSheEat,就來試試水準。餐廳環境裝飾舒服,以少女粉紅色作為主題,今天好彩坐到這個特色座位,燈光柔和,座位亦闊落,正好可以舒服慢慢食,傾傾計。餐牌選擇眾多,有小食、沙律、漢堡包、主菜、意粉、甜品等,其中有不少創新Fusion菜式,十分有新意。蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片由三層不同的材料組合而成,底層是軟滑香柔的牛油果、中層是蟹肉沙律、最上層是新鮮切粒蕃茄,未入口先有視覺的享受,三者一同放在香脆的墨西哥脆片上同吃,滑膩柔美,油潤甘腴,調味恰到好處,相當鮮味。三重芝士大蘑菇黑松露牛肉漢堡材料用上極厚牛肉漢堡及大蘑菇,麵包一咬鬆軟綿密,富牛油香,牛肉漢堡肉汁豐腴,爽朗厚實,生熟程度剛好,加入大蘑菇令口感及味道同時多出一個層次,加上三種不同的芝士,滋味非凡,屬水準之作。牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律燒春雞一看樣子十分對辦,外層烤得十分香脆,而內裡的雞肉入口肉汁豐腴,肉味濃厚,伴上特製的日式燒汁正好解膩,調味剛好沒有常見過鹹的情況,水準之作。宇治金時黑芝麻梳乎厘班戟製作需時記得要提早下單,梳乎厘班戟入口鬆弛,配以多種不同
宇治金時黑芝麻梳乎厘班戟
製作需時記得要提早下單,梳乎厘班戟入口鬆弛,配以多種不同的配料,如紅豆、黑芝麻忌廉、蕨餅、小丸子等,每一啖都滋味豐美,也有口感與味道變化不一的驚喜。
朱古力/Oreo日本牛乳刨冰
牛乳刨冰輕盈可口,味道適中不過甜,配上熱烘烘的朱古力醬,以及底下的Oreo忌廉,味道香甜可口。
2021-08-25
2021-08-21 117 浏览
呢排天氣成日落雨,唔想成身濕晒,我決定揀呢間地鐵站一出就到嘅餐廳,完全唔會淋濕。晚上7點左右到,餐廳入座率大約有6-7成,好好彩仲有位唔洗排隊。我同朋友叫了幾份主菜和小食大家share。鮮魷魚墨魚汁意粉,每次嚟親都一定嗌,意粉沾上墨魚汁,香濃的鮮味,魷魚輕灼入口非常嫩完全不會un。黑松露雜菌燒雞燴意大利飯,等候時間較長但最驚喜,春雞嫩滑得嚟仲燒得好香,每一口意大利飯滲透黑松露味,推薦!單骨蜜糖芥末雞翼,份量多,上枱時熱辣辣,芥末味唔算太重。厚焗鬆餅,飯後必點的甜品,一切開就有陣蛋香味出嚟,配上香蕉和朱古力醬,絕對是邪惡之選。

我同朋友叫了幾份主菜和小食大家share。

單骨蜜糖芥末雞翼,份量多,上枱時熱辣辣,芥末味唔算太重。

2021-08-08 209 浏览
呢間係荃灣嘅分店星期五嘅人流唔算多,基本唔使等就已經有位。食物:叫咗個大蝦蕃茄扁意粉個sauce係唔係罐頭嚟嘅真係自己煮出嚟嘅味道唔錯個蝦都肉質可以嘅,但份量就太少啦意粉都夠淋嘅個餐包埋嘢飲嘅咁成個餐就58蚊,唔使加一cp值都算ok服務態度:職員嘅態度就差啲,但整體嚟講落單度食嘢都快嘅,唔使等好耐。
呢間係荃灣嘅分店

星期五嘅人流唔算多,基本唔使等就已經有位。

食物:叫咗個大蝦蕃茄扁意粉
個sauce係唔係罐頭嚟嘅真係自己煮出嚟嘅

味道唔錯
個蝦都肉質可以嘅,但份量就太少啦

意粉都夠淋嘅

個餐包埋嘢飲嘅
咁成個餐就58蚊,唔使加一
cp值都算ok

2021-08-07 141 浏览
HeSheEat (綠楊坊) (荃灣)💡:荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗好近地鐵站嘅一間餐廳,唔洗一分鐘就到。🥗牛油果蟹肉凱撒沙律 $78牛油果好新鮮 更加唔會好肥好流 蟹肉雖然唔多 但勝在高汁 😆 大餐前食啲菜打底一定簡呢個!🥘雜菌蘑菇溫泉蛋 - 芝士汁鮮蛋意大利麵 $78啲雜菌同蘑菇都好香!整體都唔太膩 唔會話食到一半就唔想食 加埋個溫泉蛋撈埋啲汁真係好好味😋🍡朱古力疏乎厘班戟 $88個疏乎厘班戟都幾大份 食到最後差啲食唔晒🤣同埋佢都係即叫即整 上到嚟個疏乎厘都仲熱 口感好soft!🥩燒烤豬肋骨 配 薯條沙律 $118 (+10$)豬肋骨口感好好淋好滑 面頭嘅燒烤汁都好香 另外配埋薯條沙律其實都幾多!🍺紫薯鮮奶 $38紫薯味唔算太重 但奶香幾香 🤤🍵抹茶鮮奶 $38唔會有好苦嘅抹茶味 加埋啲cream 一齊飲會好滑好香😚🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:4/5 抵食 : 3.5/5 環境 : 4.5/5 #香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blo
HeSheEat (綠楊坊) (荃灣)

💡:荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗

好近地鐵站嘅一間餐廳,唔洗一分鐘就到。

🥗牛油果蟹肉凱撒沙律 $78

🥘雜菌蘑菇溫泉蛋 - 芝士汁鮮蛋意大利麵 $78

🍡朱古力疏乎厘班戟 $88

🥩燒烤豬肋骨 配 薯條沙律 $118 (+10$)

🍺紫薯鮮奶 $38
紫薯味唔算太重 但奶香幾香 🤤

🍵抹茶鮮奶 $38
唔會有好苦嘅抹茶味 加埋啲cream 一齊飲會好滑好香😚

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
好味程度:4/5
抵食 : 3.5/5
環境 : 4.5/5

#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant#hkrestaurant
2021-07-31 142 浏览
朋友介紹這間高質西餐廳,不論環境、食物質素都很高, 一入去見到裝修華麗,粉紅色好搶眼和具格調 。今晚一定要食餐豐富晚餐。飛天薯條唔知幾時開始薯條成為我每次必點小吃,新鮮熱辣,炸得脆脆的。火辣墨魚汁意粉這一道主食是墨魚汁扁意粉配魷魚。當中最出色的是魷魚,魷魚煮得適中,中間仍然保持嫩口感覺,配上墨魚汁就已經能帶出魷魚鮮味,而且尺寸大小,口感都恰當好處。扁意粉質素也不錯,意粉吸收墨魚汁,煙韌得來又有口感,而且辣辣地又好惹味,這是必試之選。牛油香草燒春雞燒雞得剛剛好,外皮燒得好香脆,但肉質保持鮮嫩口感,而且燒雞肥美,充滿濃濃的雞油香,加上有香草牛油加持,能夠將味道昇華,旁邊的沙律菜與嫩滑的春雞口感匹配芒果拿破崙芒果控我梗係揀芒果拿破崙啦,果然係好脆口,吉士醬好香濃幼滑, 甜度適中,再配上芒果,真係冇得輸。

飛天薯條
唔知幾時開始薯條成為我每次必點小吃,新鮮熱辣,炸得脆脆的。

火辣墨魚汁意粉

牛油香草燒春雞

芒果拿破崙
2021-07-28
2021-07-28 97 浏览
周末到荃灣逛街,先吃個豐富的晚飯就番屋企。上次要排隊先可入場,今次就咁岩有人離座。仲被安排坐系特色卡位TIM。菜式甚多,最出名系佢地既特色甜品飲品,裝修也很少女味,播住熱播K-POP歌曲,仲有好多KOL黎打卡。燒春雞意大利飯燒春雞烤得唔錯,脆卜卜既外皮,唔會太老,同時又拆骨上鋪系飯上。意大利飯軟硬適中,仲有部份雞油一齊食,特別香口。虎蝦墨汁意粉大隻虎蝦煎得香,肉質好彈牙,意粉入口感覺好清爽,軟硬度適中, 食到成口墨汁。Strawberry Soufflé Pancake實在太好食,感觉柔软,食落绵密!草莓十分鮮甜了!

燒春雞意大利飯

虎蝦墨汁意粉

Strawberry Soufflé Pancake
實在太好食,感觉柔软,食落绵密!草莓十分鮮甜了!

2021-07-24 1275 浏览
。在荃灣逛到累,想吃個下午茶就想吃這家了。店舖位置荃灣綠楊坊,以粉紅色裝修為主🤩。下午茶時間有多款套餐,甜食和咸食也有數款選擇,可以跟朋友去慢慢吃個下午茶😆。-💥士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕 HKD$58,材料有士多啤梨雪糕、士多啤梨肉、士多啤梨果醬及蜜糖。士多啤梨雪糕味道甜甜的,鬆餅口感鬆軟濕潤🤤。熱辣辣吃蛋味香濃,加入果醬/蜜糖吃味道更棒。-💥宇治金時 HKD$58,材料有抹茶雪糕、紅豆、白玉、厥餅及黑糖。白玉口感煙韌,厥餅抹菜味道濃郁🤩。鬆餅也是軟綿綿,口感濕潤的。配著甜甜的紅豆和黑糖,口感更甜蜜豐富。-💥熱泡沫咖啡 HKD$32,這個是大杯咖啡,飲品有美美的花,是心型拉花🤩。咖啡味道濃郁幼滑,奶味不會太重,咖啡味道不會感到酸。-💥白桃白茶 HKD$30,面頭有白桃肉,茶的顏色濃厚。味道酸酸甜甜的。白桃味道不會太甜,茶的味道香濃,可以中和甜膩感。-食物質素不錯,價格相宜,下午茶沒有加一服務費。

食物質素不錯,價格相宜,下午茶沒有加一服務費。

2021-07-22
2021-07-23 118 浏览
來到荃灣Hesheeat,貪佢近地鐵站,方便友人。晚上有set dinner, 我們決定單點,食多點不同的食物。小食是蜜糖芥末單骨雞翼,是剛炸好的,皮脆肉嫩,加上惹味的蜜糖芥末醬,風味十足。鮮魷魚墨魚汁意粉少少香辣,好惹味,估唔到香氣十足,加上魷魚等鮮味,十分開胃。魷魚份量十足,也好新鮮,不錯!燒鰻魚滑蛋意式紅飯也不錯,鰻魚汁加上滑溜的滑蛋,是拌飯好選擇。飯是加入蕃茄,好開胃,好有層次。最後是甜品,叫了Hesheeat plain, 就是原味的梳乎厘班戟。估唔到原味都好好食,沒有了其他食物的騷擾,單純食到疏乎厘的蛋香味,加上香滑的忌廉!疏乎厘媲美正餐嘅質素。呢間小店都坐得好舒服,餐廳的佈置都好粉紅啱晒打卡用!
來到荃灣Hesheeat,貪佢近地鐵站,方便友人。

2021-07-22 152 浏览
當日我約阿哥同爸爸3人食下午茶 , 我到步先攞枱 , 帶我入座既男店員話用餐時間90分鐘 ,  我地到齊人啱啱3:00落單 , 店員有溫馨提示梳乎厘班戟預需時超過30分鐘 , 咁我地順便叫埋.....3個餐喺半個鐘左右陸續到齊 , 食晒都唔洗半個鐘 , 諗住個班戟差唔多到啦.....期間大家去埋洗手間 , 好難先有店員行過我枱附近 , 我問店員班戟有無漏單嫁? 店員轉頭黎覆我焗緊要大約等10分鐘....到轉頭 我趁行出洗手間D店員唔敢行出黎 , 有個要送餐既睇落比較資深D既女店員比我截住問班戟幾時出?(已經超過45分鐘) 女店員焗住回答我...頭先話仲焗緊要等10分鐘....而家大約要等多7分鐘啦 , 但當時已4:00....我強調3:00落單已叫埋班戟.....話等30分鐘 , 而家45分鐘都仲未焗好? 女店員話唔好意思......最終4:50先由男店員送到黎 , 佢一放喺枱面 , 我即問咁就焗左超過幾次既30分鐘既班戟嗱?  男店員向我地鞠躬講好對唔住呀! 話用餐時間90分鐘 , 120分鐘先比齊晒野食客....離譜話焗野....都要比食客知道大約要焗幾耐嫁......話要30分鐘

話焗野....都要比食客知道大約要焗幾耐嫁......話要30分鐘.....但1個半小時先比到個客 , 期間又唔同客講聲 , 要個客呆等咁耐.....過份
题外话/补充资料: 或者焗完出爐既比錯左另一張枱既客 , 唔夠數量比埋我地 , 唯有再焗 , 但又要等埋一爐過 , 所以拖左咁耐
2021-06-05
2021-07-20 162 浏览
之前成日幫襯銅鑼灣分店,經驗非常好,環境好舒服,員工熟手態度好又有禮貌。主食ok甜品中上,荃灣區算係咁。但係服務完全唔掂,d staff 新手之餘,其中一位reception員工嘅服務態度不友善,叫極唔應,龍蝦意粉冇都唔係問題,仲要話門口寫左,咁你餐牌唔寫?!d凳污糟到一達達污跡,抹枱又將d pizza 碎掃晒落凳,感覺極之差,真係冇下次。可能地點好,生意唔休做,但係staff 表現真係好影響整體感覺,老闆如果係要好total customer experience要再培訓員工。

主食ok甜品中上,荃灣區算係咁。

2021-07-19 97 浏览
係女友叫左幾個禮拜既情況下,今日終於走左入去荃灣去食一間好pink pink既餐廳,做好安心出行同埋量體溫就安排入座,我地好好彩咁被安排到去一個小角落既卡位就座,環境優美,未開餐已經瘋狂影相打卡!頭盤叫咗個牛油果蟹肉凱撒沙律,牛油果新鮮同埋切片上枱,令牛油果味道無咁易被遮蓋,蟹肉味道鮮甜,而成個沙律嘅凱撒沙律汁份量啱啱好,從而可以品嚐到菜嘅新鮮,令所有食材嘅味道層次分明。其中一個主菜叫咗燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律,BB豬肋骨煮得好腍身,可能因為係BB骨嘅關係肉質較為嫩滑,而且骨肉容易分離,食落口嘅時候唔會好困難,另外汁醬亦都好入味,燒烤醬配豬肋骨真係冇得輸!而個日式薯仔沙律不過不失,薯仔嘅味道重,口感會有些少似薯蓉,做配菜唔錯 !仲有個就係黑松露雜菌春雞燴意大利飯,首先燒春雞冇燒到好乾身,而係將外層燒香燒脆,而內裏雞肉嫩滑,亦有鎖住肉汁。而燴意大利飯嘅黑松露味好突出,飯嘅硬度啱啱好,成個燴飯嘅口感好creamy但又唔會太溜,讚!而嘢飲就叫咗杯抹茶鮮奶,抹茶味濃而又無搶走牛奶既味道,而我最欣賞就係佢面頭嘅cream,因為我真係好鍾意食cream🤣🤣,空口食cream真喺好幸福!
2021-07-14
2021-07-16 271 浏览
餐廳位於荃灣港鐵站出口附近,前往十分方便,店內以粉紅色調,女友望見心花怒放,說不出的喜悅。美食的確幾好味,而且價錢經濟,來多幾次也無妨。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58 濃厚的蕃茄醬和茄粒,味道酸酸甜甜少少辣,配以鬆脆蒜蓉包加四隻大蝦,作餐前小食都唔錯。紅花海鮮燴意大利飯 $110飯粒粒分明好掛汁好夠味,夾雜左芝士絲富濃郁口感,淨係食飯已好滿足,飯中有蕃茄碎帶微酸,食起上來令人開胃。有口感彈牙的蝦仁,軟身的魷魚片,原粒鮮嫩帶子和沙蜆,海鮮配料豐富,樣樣兩粒兩粒可以和朋友開心二人分抵讚,食完成個飯係唔覺膩,相當好食。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 $98 甜品準備需時,幸好店員提醒不用苦等。梳乎厘班戟蛋味好香非常鬆軟,士多啤梨味道酸酸甜甜,配以焦糖口感脆脆甜美,好味好味。士多啤梨奶昔 $38賣相吸引好睇又好飲,飲落好creamy有粒粒果碎充滿口感,啖啖濃郁的士多啤梨味,超正。

蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58

紅花海鮮燴意大利飯
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
士多啤梨奶昔
2021-07-10 155 浏览
1️⃣  #炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯-個炸豬扒好脆好熱好Juicy😋❗️👍🏻唔係茶記個d豬肉!啲飯係清淡既蕃茄飯微濕潤,蛋仲有d 蛋汁。( 👅8.5/10, 💰$88)2️⃣ #磨菇溫泉蛋意大利麵 -醬汁稀身似湯汁,調味過清淡單調帶d蛋味。呢款麵好特別,特別難食!🤣。樣似蛋幼面,口感似橡筋既鞋鞋地,零彈性。  (👅7/10 ,💰$78)3️⃣  #蕃茄蟹肉牛油果沙沙配墨西哥脆片
樣好似西瓜蛋糕。蟹肉&大量既牛油果蓉配上蕃茄既清爽唔覺膩,口感豐富既開胃前菜。(👅7.8/10 ,💰$85)4️⃣ #燒烤BB豬肋骨-難得抵食❗️份量都唔少,肉質唔乾夠嫩,做到可以骨肉分離 ,醬汁都好夠味。 (👅8/10 ,💰$118)5️⃣ #火辣墨魚意粉(鮮魷魚)-係炒既意粉,帶d墨魚汁味微辣, 魷魚新鮮易咬。(👅8/10 ,💰$88)6️⃣ #單骨蜜糖芥末雞翼 -好脆!單骨更易令人一條接一條,蜜糖芥末味同炸既雞翼係好夾。 (👅8.5/10,💰 $55 )7️⃣ #朱古力花生醬焦糖香蕉厚焗鬆餅配杏仁雪糕  & 8️⃣ #宇治金時厚焗鬆餅-咩厚度既pancke🙋🏽‍♀️都岩,呢隻係類似食雞蛋仔雞蛋糕個種偏實淨感。外鬆內鬆軟有蛋香,入面都濕潤,加
1️⃣  #炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
( 👅8.5/10, 💰$88)

2️⃣ #磨菇溫泉蛋意大利麵
樣似蛋幼面,口感似橡筋既鞋鞋地,零彈性。
  (👅7/10 ,💰$78)
3️⃣  #蕃茄蟹肉牛油果沙沙配墨西哥脆片
樣好似西瓜蛋糕。蟹肉&大量既牛油果蓉配
上蕃茄既清爽唔覺膩,口感豐富既開胃前菜。
(👅7.8/10 ,💰$85)

4️⃣ #燒烤BB豬肋骨
-難得抵食❗️份量都唔少,肉質唔乾夠嫩,
做到可以骨肉分離 ,醬汁都好夠味。
 (👅8/10 ,💰$118)

5️⃣ #火辣墨魚意粉(鮮魷魚)
-係炒既意粉,帶d墨魚汁味微辣,
魷魚新鮮易咬。
(👅8/10 ,💰$88)

6️⃣ #單骨蜜糖芥末雞翼
-好脆!單骨更易令人一條接一條,蜜糖芥末味
同炸既雞翼係好夾。
 (👅8.5/10,💰 $55 )

-咩厚度既pancke🙋🏽‍♀️都岩,呢隻係類似食雞蛋仔雞蛋糕個種偏實淨感。外鬆內鬆軟有蛋香,入面都濕潤,加上雪糕&醬&配料,食完成個唔怕會單調同乾爭爭。
🧐依家好少見餐廳係有出呢款飽肚型pancake
  (👅8 /10,💰 $58)

8️⃣ #orea奶昔🥤
-可能太多cream係面頭,令到牛奶味為重🤐
 (👅7.5 /10,💰$38)
2021-07-07 151 浏览
位於荃灣地鐵站對出嘅HeSheEat,成日都比佢門口嘅梳乎厘吸引左,今日決定一試~原來除左梳乎厘之外,仲有好多主食同飲品,正啊~.燕麥乳酪奶昔($38)嘩!個味勁正,勁似overnight oat嘅味,好清新,健康飲品~燒烤雞肉沙津($70)份量更足,足夠2-3人share食;最吸引係塗左燒烤醬嘅雞肉,雞肉亦好juicy~燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯($98)成條鰻魚原條上,好抵啊~鰻魚下面係超滑蛋配蕃茄飯,酸度適中~三重芝士大啡菇黑松露牛肉漢堡($95)好正!超級有誠意嘅burger~漢堡包皮焗到熱同脆身,大啡菇好juicy,牛肉好厚身亦相當重牛味,配埋黑松露醬,誠意之作,必食啊~楓樹糖漿梳乎厘班戟($78)今晚嘅重口戲,亦都係呢間嘅重頭戲,梳乎厘~真係無得輸,軟綿綿嘅梳乎厘配上楓糖漿,啊~完美嘅一晚~

原來除左梳乎厘之外,仲有好多主食同飲品,正啊~
.燕麥乳酪奶昔($38)

燒烤雞肉沙津($70)

燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯($98)

三重芝士大啡菇黑松露牛肉漢堡($95)

楓樹糖漿梳乎厘班戟($78)
2021-07-07