2023-11-03 16 浏览
今日去左銅鑼灣一間新開嘅樓上西餐,價錢親民,出面單點嘅價錢喺呢度叫到成個set,而家質素仲相當唔錯。叫左2個Dinner Set Menu 🥩慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條$299安格斯封門柳用慢煮嘅方法令到肉質變得極為柔軟同多汁,牛柳極之高質又唔會韌又冇筋,配上阿根庭青醬是有豐富嘅香草味好清新特別。另外原個蒜頭焗到冧晒連埋牛柳一齊食更加惹味。🍝炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 $202呢度嘅明太子扁意粉好特別,明太子係原條上自己刮出嚟再撈勻成個意粉滿足感爆燈,另外帶子都好大粒,開邊切開煎到啱啱好熟,食落相當軟熟鮮味。🥗前菜-素食雜果沙律沙律係採用新鮮嘅橙、藍莓、無花果士多啤梨等等嘅水果,酸酸甜甜咁配埋雜菜食相當開胃。🍜是日餐湯餐湯係薯仔湯,薯仔攪勻咗喺個湯入面,飲落相當幼滑,而且滿滿嘅薯仔香味。☕️飲品-Americano or Tea 飲品可升級至任何熱飲($10)或凍飲($15)Elder Flowers Lemon Soda - 有清新嘅薄荷同埋檸檬味,有汽梳打亦都唔會太甜Hojicha Latte - 焙茶味相當濃郁,每一啖飲落去都滿滿嘅焙茶味。🍨甜品-意式奶凍佐雪糕奶凍

叫左2個Dinner Set Menu

🥩慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條$299

🍝炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉 $202

🥗前菜-素食雜果沙律

🍜是日餐湯

☕️飲品-Americano or Tea
飲品可升級至任何熱飲($10)或凍飲($15)

🍨甜品-意式奶凍佐雪糕
奶凍配上雪糕為今日嘅晚餐畫上完美嘅句號。
2023-11-02 13 浏览
間中會好想食牛扒😅碌到呢間cafe,個封門柳睇落好吸引🤤是晚叫左個set menu 嘅慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條,同炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉前菜素食雜果沙律,菜超新鮮超靚,配搭嘅橙同無花果同藍莓,好甜👍🏻可惜冇晒煙三文魚他他,冇得試🥺是日濃湯係粟粉湯,好濃,係我喜歡嘅味道☺️主菜慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條封門柳好粉嫩😍好稔,配搭嘅青醬香草味同牛肉好夾,好有驚喜😋粗薯條即炸夠晒熱,炸得剛剛好,唔會太硬炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉帶子超級鮮甜😳配明太子汁,再加上一片明太子,好足料,意粉硬度剛剛好👍🏻甜品Earl grey panna cotta 配雪糕,,Earl grey味好濃郁,最鍾意茶味甜品👍🏻😋
間中會好想食牛扒😅碌到呢間cafe,個封門柳睇落好吸引🤤

可惜冇晒煙三文魚他他,冇得試🥺

是日濃湯係粟粉湯,好濃,係我喜歡嘅味道☺️

主菜慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條

封門柳好粉嫩😍好稔,配搭嘅青醬香草味同牛肉好夾,好有驚喜😋

粗薯條即炸夠晒熱,炸得剛剛好,唔會太硬

炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉

2023-10-27
  • 慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條
2023-11-01 18 浏览
Since both of us are having the birthday on the same day, we decided to celebrate our belated birthday tgt at this cozy little restaurant that instantly felt like home. Though the food portions were on the smaller side, they were just perfect for us girls, and the flavors were absolutely delightful!The dinner set included a delightful lineup of dishes. We started with a refreshing Vegan Fruit Salad and a creamy soup to whet our appetites. For the mains, we indulged in the mouthwatering Sous Vide

The dinner set included a delightful lineup of dishes. We started with a refreshing Vegan Fruit Salad and a creamy soup to whet our appetites. For the mains, we indulged in the mouthwatering Sous Vide Angus Hanging Tender with Chimichurri Sauce & Fries, as well as the tantalizing Mentaiko Garlic Linguine with Hokkaido Scallops.

To satisfy our sweet tooth, we savored the delectable Panna Cotta with Ice Cream. And for an extra treat, we couldn't resist upgrading to the heavenly Basque Cheesecake for just an additional $20. All of this accompanied by a comforting cup of tea to complete the dining experience😝🤍
週末去銅鑼灣行街食飯🛍️🍽️搵到呢間樓上Cafe☕️餐廳位置好容易記就係阿貓地攤旁邊😬小店座位唔多,但望出窗外見到對面大廈及街景幾開揚,整間餐廳以白色為主調,牆身有細細幅嘅圖畫🖼️感覺幾舒服😌店主自己一個人打理樓面及廚房,但食物質素保持水準,感受到店主用心經營🤩前菜▪️素食雜果沙律沙律菜用咗最靚部位,食到菜嘅鮮嫩,加上幾款水果食落好清新🥗▫️煙三文魚他他煙三文魚肉粒加入香草混合而成嘅他他,仲有新鮮橙肉,一齊食幾開胃🤤餐湯▪️甘筍番茄湯 主菜▪️慢煮香料油封豬鞍配西班牙紅椒果仁醬 & 薯條豬鞍配果仁醬幾夾,肉質正常👌🏻連埋少少肥肉一齊食口感會比較豐富,配菜小椰菜同甘筍煎得好好食,薯條好香脆但完全冇油膩感,應該係新鮮炸嘅▫️炙燒北海道帶子配蒜香明太子意粉意粉上有一件切開嘅明太子🤩而唔係淨係得明太子醬,第一次食完整嘅明太子😋明太子融入意粉鹹鹹香香非常惹味😙北海道帶子微微煎過,肉質軟滑有鮮味飲品▪️Passion Fruit Coffee Fizz▫️伯爵茶甜品▪️意式奶凍佐雪糕奶凍超重伯爵茶味,就算連埋雪糕一齊食都有陣陣嘅餘韻,唔會比雪糕嘅甜味蓋過咗

前菜
▪️素食雜果沙律
沙律菜用咗最靚部位,食到菜嘅鮮嫩,加上幾款水果食落好清新🥗

▫️煙三文魚他他

▪️Passion Fruit Coffee Fizz

▫️伯爵茶

甜品
▪️意式奶凍佐雪糕

上週末與傻爸去咗銅鑼灣利舞台廣場對面嘅樓上cafe嘆咗個悠閒午餐午餐價錢由 HK$85-HK$133 隨餐附送是日餐湯 加配飲品或甜品仲有 -HK$10 優惠。 慢煮安格斯封門柳 & 溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉(HK$132) 封門柳份量不少,經過慢煮後肉色粉嫩,好吸睛入口軟嫩,肉汁滿滿,香味濃郁中間仲有隻流心溫泉蛋,將蛋液拌均扁意粉一起食,滋味好吃 ~~。牛油南瓜雞肉意大利飯(HK$90)秋天特別想食南瓜 ~~意大利飯煮至剛剛好,拌著南瓜蓉一起食清甜綿蜜,軟糯有咬勁又不會太硬 ~~最後,梗係嘆杯靚咖啡 ~~。Dirty (+HK$30)。Americano (+HK$22)** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

上週末與傻爸去咗銅鑼灣利舞台廣場對面嘅樓上cafe
嘆咗個悠閒午餐

午餐價錢由 HK$85-HK$133 隨餐附送是日餐湯
加配飲品或甜品仲有 -HK$10 優惠
慢煮安格斯封門柳 & 溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉
慢煮安格斯封門柳 & 溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉
封門柳份量不少,經過慢煮後肉色粉嫩,好吸睛
入口軟嫩,肉汁滿滿,香味濃郁
牛油南瓜雞肉意大利飯
。牛油南瓜雞肉意大利飯(HK$90)
秋天特別想食南瓜 ~~
意大利飯煮至剛剛好,拌著南瓜蓉一起食
清甜綿蜜,軟糯有咬勁又不會太硬 ~~
Dirty
最後,梗係嘆杯靚咖啡 ~~
。Dirty (+HK$30)
。Americano (+HK$22)
Americano
2023-10-28
午餐
  • 慢煮安格斯封門柳 & 溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉
  • 牛油南瓜雞肉意大利飯
2023-10-30 91 浏览
位於銅鑼灣富明街< 𝐆𝐫𝐨𝐨𝐯𝐲 >, 一間高質樓上西餐廳, 裝潢以簡約為主, 主打西式料理及咖啡。ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ᴍᴇɴᴜᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ:ᴠᴇɢᴀɴ ꜰʀᴜɪᴛ ꜱᴀʟᴀᴅ素食雜果沙律, 配有多款水果, 全部非常新鮮。ꜱᴍᴏᴋᴇᴅ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ ⁽⁺$³⁵⁾煙三文魚他他, 肉質十分入味, 面層放有爽甜香橙, 相當清新。ꜱᴏᴜᴘ ᴏꜰ ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ:是日濃湯為粟米忌廉湯, 質感濃厚。ᴍᴀɪɴ:ꜱᴏᴜꜱ ᴠɪᴅᴇ ᴀɴɢᴜꜱ ʜᴀɴɢɪɴɢ ᴛᴇɴᴅᴇʀ ᴡɪᴛʜ ᴄʜɪᴍɪᴄʜᴜʀʀɪ ꜱᴀᴜᴄᴇ & ꜰʀɪᴇꜱ $²⁹⁹慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬及炸薯條, 牛味濃重, 肉質軟腍,面層散上阿根廷青醬更好吃, 旁邊再放有炸薯條, 份量十足。ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ ɢᴀʀʟɪᴄ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴡɪᴛʜ ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘꜱ $²⁰²炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉, 軟硬度適中, 帶子質感鮮甜厚實, 而明太子味道非常濃烈。ᴅʀɪɴᴋ:ʀᴏꜱᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ ⁽⁺$¹⁰⁾玫瑰拿鐵, 調製比例適中。ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ ⁽⁺$¹⁰⁾

ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ᴍᴇɴᴜ
ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ:
ᴠᴇɢᴀɴ ꜰʀᴜɪᴛ ꜱᴀʟᴀᴅ
素食雜果沙律, 配有多款水果, 全部非常新鮮。

ꜱᴍᴏᴋᴇᴅ ꜱᴀʟᴍᴏɴ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ ⁽⁺$³⁵⁾

ꜱᴏᴜᴘ ᴏꜰ ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ:
是日濃湯為粟米忌廉湯, 質感濃厚。

ᴍᴀɪɴ:

ᴅʀɪɴᴋ:
ʀᴏꜱᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ ⁽⁺$¹⁰⁾
玫瑰拿鐵, 調製比例適中。

ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ ⁽⁺$¹⁰⁾
焙茶拿鐵, 帶有濃郁茶香味道。

ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ:
ᴘᴀɴɴᴀ ᴄᴏᴛᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ
意式奶凍佐雪糕, 這個驚喜!伯爵茶奶凍配上雲呢拿雪糕, 很好吃呢。

Groovy (銅鑼灣)
📍銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
2023-10-27
2023-10-29 13 浏览
又發現一間有heart又好食既樓上西餐啦,店内風格簡約,menu食set為主,估唔到咁好食呢!三文魚他他味道鮮味而清爽,三文魚切碎柔軟細嫩,搭配他他醬汁,帶有香草味道,感覺清新開胃!薯仔湯夠熱,口感滑順帶有濃郁的薯仔味道。湯品暖身又開胃,唔會太heavy太膩。明太子帶子意粉,醬汁濃郁有點奶香,明太子帶有微妙的鹹味,與帶子的鮮甜幾夾!意粉質地彈牙有咬口,吸哂醬汁味好豐富。慢煮安格斯封門柳口感外都內嫩,色澤紅潤帶香濃牛味,搭配香濃的阿根庭青醬中和太多肉既膩,亦帶層次感,越食越想食既感覺!炸薯條又係超正,夠粗身又夠脆口。伯爵茶奶凍,口感滑順細。融合了伯爵茶的香氣,帶有淡淡的茶香味道,給人一種舒適感。整體食完會係開心覺得好食,可以回頭呢!

整體食完會係開心覺得好食,可以回頭呢!
2023-10-29 20 浏览
之前聽同事推介有間銅鑼灣樓上小店cafe唔錯,今日收工嚟食晚餐~ Dinner Set 包咗前菜,餐湯,主菜,飲品同甜品~🥗前菜:素食雜果沙律沙律菜幾新鮮,配埋水果清新開胃🥣是日濃湯:蕃茄甘筍濃湯🍅蕃茄甘筍味濃郁天然,濃稠度適中🐮慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條牛肉肉質鮮嫩,以慢煮形式,食落去一啲都唔會老,肉味香濃,配上阿根庭青醬有好特別風味~ 🍝炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉😋帶子好厚身,輕輕炙燒帶出鮮味,配上鹹香嘅明太子,中間仲有啲蒜香🧄~ 意粉煮得啱啱好,食落爽口~🍮甜品:伯爵茶意式奶凍配焦糖無花果奶凍入口滑身,淡淡嘅奶味中有少少伯爵茶香味, 奶味唔會太重,配上焦糖脆皮無花果份外清新🥰~ 🍰甜品:巴斯克芝士蛋糕😍表面焗得好焦香,中間軟心creamy,有少少半熟嘅狀態,火候控制得啱啱好~芝士味香濃又唔會太鹹,甜度適中~🍵Matcha Latte拉花幾靚,抹茶味香濃甘香,同奶味嘅平衡做得恰到好處,甜度適中~整體嚟講係一個唔錯嘅用餐體驗,睇得出廚師花心機製作菜式~ 由於係小店形式經營,只有老闆一個人做,上菜需要耐心等候~

🥗前菜:素食雜果沙律
沙律菜幾新鮮,配埋水果清新開胃

🥣是日濃湯:蕃茄甘筍濃湯
🍅蕃茄甘筍味濃郁天然,濃稠度適中

🐮慢煮安格斯封門柳配阿根庭青醬&炸薯條

🍝炙燒北海道帶子配蒜香明太子扁意粉

🍮甜品:伯爵茶意式奶凍配焦糖無花果

🍰甜品:巴斯克芝士蛋糕

🍵Matcha Latte

2023-10-27 12 浏览
冇諗過看似平凡@groovy_hk 食物、甜品都出奇地好味。夜晚望住對面利舞臺,有種鬧市中平靜既感覺😌🐽慢煮香料油封豬鞍配薯條: 豬鞍好淋,亦冇豬臭味。而西班牙紅椒果仁醬味道似茄汁,果仁味稍淡。🍟外酥內鬆薯條:因為原產地不同,所以薯條水份較少,係香港第一次食到咁好食,令人上癮既薯條🤩🍤日式魚介風味海鮮意大利飯:魚介湯慢煮意大利飯好入味,西日式既配塔清爽,冇忌廉油膩感!🍅蕃茄甘荀湯:味道清新既湯,冇忌廉heavy感覺 。👍🏻🍮Tiramisu, Earl grey pina cotta:中意茶香微甜可以揀伯爵茶奶凍;中意香濃咖啡同幼滑口感就揀Tiramisu 。🍵焙茶latte、Elder flowers lemon soda🥗雜果沙律:有橙、無花果、火箭菜等。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅(5🔅為滿分) #groovy #銅鑼灣美食 #銅鑼灣咖啡店 #foodie #foodporn #foodstagram

🍅蕃茄甘荀湯:味道清新既湯,冇忌廉heavy感覺 。👍🏻

🥗雜果沙律:有橙、無花果、火箭菜等。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅
(5🔅為滿分)

• 慢煮豬鞍配薯條
2023-10-25 11 浏览
估唔到銅鑼灣樓上舖,都仲有咁舒適寬敞嘅咖啡室!今次同朋友食午餐,我哋一人揀咗個午餐套餐,估唔到價錢都幾合理,全部都係$100以內,仲有餐湯送,而且另叫嘢飲嘅話仲有優惠加購價添!同朋友一齊分享我哋嘅套餐,個牛油南瓜雞肉意大利飯好好食,南瓜蓉新鮮製造,每一啖飯都有香濃嘅南瓜味,而且雞胸肉都好嫩,切到細細粒方便入口。另外,個慢煮安格斯封門柳好滑,完全唔癡牙,橄欖油炒意粉好香好入味,淡淡意粉都好有味道!估唔到個粟米湯亦都好出色,同朋友九秒九清晒。人均$100都唔使,又唔使+1 ,非常抵食嘅樓上咖啡廳。

2023-10-25 121 浏览
開學之後都忙過不停,相約了舊同事放鬆一下,找到這間環境挺寧靜舒適的西餐廳,提供不少熱食、咖啡等,與好友閨蜜靜靜相處的好地方。我點了一個set dinner 一個單點意粉,套餐包括前菜、是日餐湯、主食、甜品及飲品,兩位女生吃都已經很足夠🩷🩷當日的餐湯是蕃茄濃湯,酸酸甜甜的美味💬三文魚他他刺身三文魚切顆後,拌入調味、法國細蔥和紫洋蔥粒當中😍 連同表面的橙肉一起吃,十分鮮味開胃!回頭食: ⓨⓔⓢ💬 慢煮安格斯封門柳 配 阿根廷青醬&炸薯條封門柳肉嫩嫩的🤤🤤,配以充滿異國風情的阿根廷青醬,青醬味道點點草香帶點微微的辣味,這個搭配提升封門柳的肉香;炸薯條是幼身的那款,香香脆脆很可口🤤回頭食: ⓨⓔⓢ💬 炙燒北海道帶子 配蒜香明太子扁意粉帶子有兩件,都是大大顆的,十分鮮甜;而蒜香明太子醬汁很香濃,另外還有一件明太子,可按自己喜好加入一起吃,如果醬汁再多一點就更好了!回頭食: ⓨⓔⓢ💬Macha Latte 外觀已經美美的,是有分層的那種,攪拌前喝一口,然後再拌勻抹茶味更濃😙回頭食: ⓨⓔⓢ💬巴斯克芝士蛋糕表面層有淡淡焦糖香已經令人難忘,質感軟硬適中且入口creamy,不太甜也不太膩,味道挺細緻的

當日的餐湯是蕃茄濃湯,酸酸甜甜的美味

💬三文魚他他

💬 慢煮安格斯封門柳 配 阿根廷青醬&炸薯條
炸薯條是幼身的那款,香香脆脆很可口🤤

💬 炙燒北海道帶子 配蒜香明太子扁意粉

💬Macha Latte

💬巴斯克芝士蛋糕
表面層有淡淡焦糖香已經令人難忘,質感軟硬適中且入口creamy,不太甜也不太膩,味道挺細緻的🤤🤤
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,位置很方便,逛完街吃點東西補補體力也不錯

❤️Groovy
❤️銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室
❤️9352 0787
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
銅鑼灣太多美食但要食到真正有水準的好多都隱藏在樓上店舖鄰近利舞臺呢間餐廳環境舒適幽靜揀選Bar枱位置仲有街景相伴今次揀到呢間都好有質數Lunch Set 除咗Main Course揀選飲品同甜品都有優惠✨慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋扁意粉即叫即製 有份量手撕牛配上茄醬.車厘茄同蘿蔔粒加上滑溜溜嘅溫泉蛋意粉唔會煮得太淋.有嚼勁配上粟米忌廉湯.真材實料好濃郁✨Basque Cheesecake咁多款Cheese cake之中最鍾意係呢款巴斯克蛋糕面層烘得燶燶.而唔會有任何焦味芝士味香濃.口感非常幼滑

銅鑼灣太多美食

芝士味香濃.口感非常幼滑
2023-10-25
午餐
2023-10-24 26 浏览
今日就帶大家去到銅鑼灣,同大家介紹呢間樓上Cafe。Groovy位於銅鑼灣嘅中心地帶,窗外可以望到波斯富街,對面就已經係利舞臺廣場,過嚟食野夠哂方便!雖然店內唔算好大,但係環境都幾舒服😌,俾人一種好溫馨嘅感覺!今次我就試左呢一款擺盤好靚既「封門柳&溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉🍝」。封門牛柳擺到一朵花咁,睇落好精緻。牛肉非常粉嫩,因為經過慢煮,所以食落依然好嫩口。本身以為落左橄欖油會好油膩,但食完唔油,反而配埋香蔥🌿食落幾清新👍🏻。溫泉蛋煮到剛剛好😊,輕輕一畀,蛋汁就慢慢流出嚟,配埋意粉一齊食更香🙂。今日套餐附送嘅係薯仔忌廉湯,飲落幾creamy🙂。甜品方面我就試咗店員都推介嘅Tiramisu,食落幾香滑,浸過咖啡酒既手指餅食落好香,層次豐富。整體嚟講,呢度坐得舒服😌。嘢食唔錯而且收費合理,大家嚟銅鑼灣不妨嚟試吓~

慢煮安格斯封門柳&溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉
Tiramisu
慢煮安格斯封門柳&溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉
Tiramisu
2023-10-24 14 浏览
銅鑼灣樓上Cafe,餐廳裝修簡單。而家10月都已經係秋天,餐廳開窗,吹自然風,氛圍好有秋天嘅感覺☀️🍁午市套餐有五款揀,我揀咗慢煮安格斯封門柳同溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉🍝$132。仲有慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋扁意粉$85。午餐包餐湯。如果加購飲品,飲品就可以原價減$10。我揀咗朱古力咖啡同洋甘菊茶。慢煮安格斯封門柳🥩肉好嫩肉味突出。溫泉蛋配埋香蔥橄欖油扁意粉,一齊食好滑。另外一款慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋扁意粉,個蕃茄醬味道好濃郁,意粉不錯。

銅鑼灣樓上Cafe,餐廳裝修簡單。

2023-10-22 21 浏览
Lunch又搵到間新餐廳要推介俾大家😍😍😍銅鑼灣返工真係好多好嘢食,同同事成日周圍搵唔同嘅餐廳試咁就唔怕悶啊😆♥ 馒煮安格斯封門柳 & 溫泉蛋配香蔥橄欖油扁意粉 $132慢煮既安格斯封門柳確係好正😍😍食落肉質軟腍,牛味亦好香濃!仲要鋪滿整碟意粉🍝塊塊都厚切咬落有口感,食完仲好想下次番黎再encore😆♥ 慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋扁意粉 $85手撕雞就食得多,手撕牛就第一次食!有幾特別喎,蕃茄同牛肉互相配合口感豐富,將溫泉蛋整穿,d蛋黃汁同意粉撈勻一齊食,每條意粉都食到蛋香😋😋跟餐奉送湯 另加嘢飲同埋甜品可以減$10DRINK -$10DESSERT -$10伯爵茶Panna cotta 濃郁伯爵茶味意式奶凍質地滑嘟嘟,面頭仲有香滑細緻嘅雲呢拿雪糕🍦😋ღ Groovy (銅鑼灣)銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室

♥ 慢煮蕃茄手撕牛溫泉蛋扁意粉 $85

跟餐奉送湯 另加嘢飲同埋甜品可以減$10
DRINK -$10
DESSERT -$10
伯爵茶Panna cotta

ღ Groovy (銅鑼灣)
銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈3樓C室