2019-08-09 328 浏览
今次係朋友帶我嚟食嘅知道我今晚想食韓國嘢就帶咗我嚟呢度啦我係第一次食架ja~~朋友推介左我食「蜜糖咖喱脆烤雞」🍗🍗佢話呢隻味最好食喎蜜糖都算係我favour ~烤雞跟咗一個前菜同埋一個醬汁我都同意呢隻味幾好食,因為我對辣唔係太大興趣🤣 同埋佢啲雞肉真係算嫩因為之前食過有啲炸雞係好乾身另外見到Menu有新推出嘅嘢食👉👉NEW「鐵板海鮮煎餅」🍕 咁我又點左一客黎試吓~差唔多每次食韓國餐廳我都會點一客海鮮薄餅呢度個海鮮煎餅係脆脆地嘅煎餅~唔會太濕
今次係朋友帶我嚟食嘅
知道我今晚想食韓國嘢就帶咗我嚟呢度啦
我係第一次食架ja~~

朋友推介左我食「蜜糖咖喱脆烤雞」🍗🍗
佢話呢隻味最好食喎

蜜糖都算係我favour ~
烤雞跟咗一個前菜同埋一個醬汁

我都同意呢隻味幾好食,因為我對辣唔係太大興趣🤣
同埋佢啲雞肉真係算嫩

因為之前食過有啲炸雞係好乾身

另外見到Menu有新推出嘅嘢食
👉👉NEW「鐵板海鮮煎餅」🍕
咁我又點左一客黎試吓~
差唔多每次食韓國餐廳我都會點一客海鮮薄餅

呢度個海鮮煎餅係脆脆地嘅煎餅~
唔會太濕

2019-07-21 458 浏览
平時食韓式炸雞多數係夜晚同一大班朋友去食最近因為搬咗公司係荃灣所以得閒就去咗食佢星期一至五先至有嘅 lunch set$62有得食韓式烤雞仲包左一碗魚糕湯雞都算幾滑身 想過下食炸雞可以lunch Time嚟試吓
$62有得食韓式烤雞仲包左一碗魚糕湯
雞都算幾滑身 想過下食炸雞可以lunch Time嚟試吓
友人相約我們到這間韓式烤雞店,我們韓式炸雞常常都食到,但烤雞還是第一次試🤣,可能係週末關係,輪候人數好多,等左大約45分鐘先有得入,店內好似food court 。但店員都好快手可以幫我地下單。☺️👍🏻我們叫了蜜糖烤雞,因為想食雞腿關係,我地叫左有骨嘅,另外叫了蛋捲😋烤雞🐔烤到外皮脆脆的,入面保留了雞的肉汁及蜜糖味。比韓式炸雞少了油油的感覺。🤤蛋捲方面,餐廳提供了2種醬料,如果單食蛋捲有點單調,加上醬料就好味多了。😋

2019-06-28 3894 浏览
上星期五,收工同同事嘅目的就只有一個 ——- 就係去食雞之前同事食過呢間烤雞,讚不絕口,所以相隔2星期就再帶我地2個黎試下喇。而今日我地嘅目標就係 ——- UFO 奶酪雞見到個邪惡化身 — 芝士先生就真係忍唔到啊,呢個set會有16件雞,可以揀2款口味。但如果可以好似圖中咁, 可以揀到4款就好喇除左烤雞之外, 韓國野又點少得要叫雞蛋卷啊.韓式雞蛋卷 $148 - 好耐冇食過一間嘅雞蛋卷, 係真心冇偷懶做到一層一層分明架喇雖然配料都唔係咩特別, 但係真心夠蛋香, 重點係個層次做得好好, 加左唔少分.主腳出場了 - UFO 奶酪 $24816隻全部都係雞"除", 份量黎講, 2個人實在係處理唔到, 3個人食應該係岩岩好的.我地揀左 -- 三重芝士烤雞 &蜜糖香滑烤雞.  當中蜜糖烤雞 大推加左蜜糖係微甜嘅, 所以更加順口唔乾身.因為雞全部都係焗而唔係炸, 所以相對黎講冇咁熱氣睇完呢張相我相信都冇咩人可以抵抗呢個雞啦UM.... 總括黎講, 回頭率一樣係高嘅每枱仲附有「霸王別雞」手套一對😹😹 豪邁寶寶可以唔使怕整污糟手了。cheers - Hite & Corona - 各$88
上星期五,收工同同事嘅目的就只有一個 ——- 就係去食雞

而今日我地嘅目標就係 ——- UFO 奶酪雞
但如果可以好似圖中咁, 可以揀到4款就好喇

除左烤雞之外, 韓國野又點少得要叫雞蛋卷啊.

主腳出場了 - UFO 奶酪 $248
加左蜜糖係微甜嘅, 所以更加順口唔乾身.
因為雞全部都係焗而唔係炸, 所以相對黎講冇咁熱氣

睇完呢張相我相信都冇咩人可以抵抗呢個雞啦

UM.... 總括黎講, 回頭率一樣係高嘅

cheers - Hite & Corona - 各$88

2019-06-24 690 浏览
荃灣好少韓國菜既選擇,聽朋友講依間既韓國野好好食,所以收工之後就去左試,雖然依度既炸雞好出名,不過因為我朋友吾鍾意食雞,所以就試左佢其他既菜式👻韓式炒粉絲雞蛋卷($148)雞蛋味好重而且好嫩滑!!入面既材料有粉絲蘿蔔青瓜等等,配埋雞蛋咬落去好開胃好夾,而且吾會一夾就散😝芝士炒年糕($148)一見到真係覺得好吸引,拉絲既芝士好邪惡啊😝😝年糕好煙韌彈牙,拉麵配帶點辣既醬汁味道好濃郁,夾埋芝士一齊食真係好滿足啊😋另外上菜時仲會送埋酸蘿蔔,好開胃好有係韓國食野既感覺🥰
韓式炒粉絲雞蛋卷($148)
芝士炒年糕($148)
另外上菜時仲會送埋酸蘿蔔,好開胃好有係韓國食野既感覺🥰
2019-06-24 549 浏览
每次想吃烤雞,就會想起這間來自韓國的Goobne Chicken,用烤焗的方式製作烤雞健康又少油,對於喜歡吃香口食物的我來說,烘烤實在是keep fit人士最適合的煮食方式之一!!這次來到荃灣店,見到有新推出的UFO Foudue,還可從6款口味的烤雞中選2款,對於多心的我,可以一次吃2款烤雞實在是貼心. UFO Foudue ($248) 用上3款芝士分別是mozzarella cheese, cheddar cheese & grana padano cheese來製作的UFO Foudue,對於超愛吃芝士的我來說,見到已覺興奮~ 芝士慢慢熔化的過程很治癒!!蜜糖香滑烤雞外皮香脆,肉質嫩滑,沾上大量鹹香的芝士醬,帶來另一種味道衝擊; 至於三重芝士烤雞本身已充滿芝士香,再加上UFO Foudue的芝士,喜歡吃芝士的朋友記得試這款三重芝士烤雞!!香辣炒年糕 ($120) 要了少辣的香辣炒年糕辣度依然強勁,要不停飲嘢解辣~ 分量十足的香辣炒年糕足夠2-3人享用,配料也特別多,包括: 烚蛋、魚糕、泡菜及拉麵等,飽肚又抵食~蜜糖濟州柑橘茶 ($38) 本來天氣如此炎熱,應該喝凍飲消暑,

UFO Foudue ($248)

香辣炒年糕 ($120)

蜜糖濟州柑橘茶 ($38)
本來天氣如此炎熱,應該喝凍飲消暑,可惜不夠2個月又作感冒的我,應該要喝杯熱飲才行. 選了這款滋潤的蜜糖濟州柑橘茶,原來是相當大杯,比普通熱飲杯大一倍之多,而且味道酸中帶甜,相當好喝. 如果不能喝凍飲,這杯飲品也相當推介.

藍莓特飲 ($50)
友人所選的藍莓特飲,說酸甜又解喝,而且相當冰凍,夏日享用最為適合.

荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G29號舖

• UFO Foudue
2019-06-20 483 浏览
第一次去食這間所謂韓國菜,點知入去就惡夢開始!帶着金絲眼鏡女店員服務態度極差,對客人不友善和呼喝態度,未食都已經成肚都是火,食物質素都係一半,完全唔值得俾錢入去食,唔會有下次!如果你想體驗一下!保證你永世難忘!今時今日咁嘅服務態度係唔夠!
2019-06-10
2019-06-20 438 浏览
下班後心血來潮的想吃炸雞,搵搵下就搵到呢間野。馬上開車黎荃新天地,不過等停車場要排隊,好彩都好快。黎到發現店舖唔算好大,都唔多人等位,但係都等左差不多二十分鐘先可以入座。入座時可以下單,限時九十分鐘,時間應該算好充足。最快來的是梳打,也正常的,因為最容易整嘛,味道沒有很突出,就是一般坊間買得到的藍莓味汽水。這個雞胸肉沙律都上得好快,值得一讚既係呢個雞好滑。配料有生菜,青瓜,胡蘿蔔絲,海哲等。約十多分鐘後,這個UFO也終於到了!十六件雞鎚的組合,感覺很豐滿。把芝士炒溶中...把芝士炒溶後,雞鎚點下去,滿滿的芝士鋪在雞鎚上,咬下去的一刻,就食得出滿滿的芝士。這份UFO真的很大份,兩個人食真係有啲吃力,這應該是四人份比較恰當,因為吃到最後已經有啲覺得味道不如剛開始食既時候。沙律份量亦大份,感覺上兩個人食,食到的食物種類不多,最好還是多些人來吃比較好。這餐最令我驚喜的是這個UFO,芝士味道十分濃郁,愛好芝士既人必定要試!
下班後心血來潮的想吃炸雞,搵搵下就搵到呢間野。
馬上開車黎荃新天地,不過等停車場要排隊,好彩都好快。
入座時可以下單,限時九十分鐘,時間應該算好充足。
藍莓梳打

慢煮雞胸肉沙律

Goobne UFO

把芝士炒溶中...

2019-06-18
$234.5 (晚餐)
藍莓梳打
慢煮雞胸肉沙律
2019-06-11 480 浏览
Goobne 新出左UFO芝士烤雞,開初不明白為何叫UFO,上菜時就明解了!UFO型的碟盛著16隻雞腿,加左中間的芝士,誇張情度破錶!!!中間芝士用左多隻不同芝士,令芝士味道更有層次!拉絲太誇張了吧!!真的食得又玩得 ;P烤雞可以選 2 款味道!ARM晒 3心2意既我!有時可點芝士,有時可以原味地吃,重點係雞腿KEEP到十分JUICY!另外也叫了goobne 的signature 雞蛋卷~這兒所有份量都太大太多了!!BABY SHARK dodododooo~~~ 可以叫mocktail/ cocktail 版!
中間芝士用左多隻不同芝士,令芝士味道更有層次!

拉絲太誇張了吧!!真的食得又玩得 ;P

烤雞可以選 2 款味道!ARM晒 3心2意既我!
有時可點芝士,有時可以原味地吃,
重點係雞腿KEEP到十分JUICY!

另外也叫了goobne 的signature 雞蛋卷~
這兒所有份量都太大太多了!!

BABY SHARK dodododooo~~~
可以叫mocktail/ cocktail 版!

2019-06-08 444 浏览
一來到鋪頭, 見職員無聲無氣,我自己㩒飛啦, 等咗一陣, 我望下入面明明大把空位。 我問過職員做咩唔入得, 佢跟住先畀我入, 吹脹。 入咗去 , 點了一個 香辣加果醬mix 炸雞。 上菜時 竟然係兩隻碟上, 咁點解唔可以嗌半份呢? 我試過味道, 真係好普通, 完全唔明點可以收咁貴($2xx 加一). 真係KFC 都好食過佢。 真係冇下次。
2019-06-06 513 浏览
難得去接老公收工,就喺荃灣度食lunch,之前一直都好想食呢間韓國嘢, 今日有機會試。見佢哋餐牌出咗一款新烤雞,勁大盤芝士,個樣好吸引 我哋揀咗兩款雞,一款係三重芝士,另外一款係蜜糖,總共有16隻雞,食完都好飽。中間嘅芝士好快就溶咗,之後就將雞放喺入邊,好邪惡,出邊好多芝士包住,雞外皮好脆,雞肉好多汁,個人就幾鍾意蜜糖雞,其實唔使沾上芝士都已經好好食之後我哋再帶多一款雞蛋卷,好似壽司咁,只不過係雞蛋代替左飯,入邊嘅餡料同壽司卷嘅係一樣,第一次試呢一種食法,幾得意,同埋個蛋好香老公就嗌左一杯藍莓沙冰,佢覺得幾好飲我自己就覺得甜左少少

見佢哋餐牌出咗一款新烤雞,勁大盤芝士,個樣好吸引

個人就幾鍾意蜜糖雞,其實唔使沾上芝士都已經好好食

老公就嗌左一杯藍莓沙冰,佢覺得幾好飲我自己就覺得甜左少少
2019-06-06 524 浏览
今日經過荃新天地見到有個廣告勁吸引我地,這個UFO foudue 用幾款芝士加16件烤雞,忍不住去食晚餐,等了一陣就可以入去,當然叫一個再加一個沙律和飲品,但二人食都勁飽仲可以打包添。一來到勁大盆,用火保溫,芝士慢慢溶已覺得十分香,果味醬油蒜香烤雞用果汁加蒜,一食落去少甜加勁蒜而且雞肉勁嫩滑,淨食都十分吸引,再加上芝士味道增加不少。朋友再加芝士粉味道再濃郁點。另一款要了最辣的火山烤雞,淨食果然真的幾辣好惹味,反而加了芝士後辣度減了些仲好食。另外就叫了個清新沙律: 招牌凱撒沙律$108,菜新鮮而且款式都有幾款菜不錯,岩晒食雞時食少少菜,仲有沙律醬味道都不錯,再配杯超凍檸檬特飲$50,酸度夠少甜岩岩好,好味道又清新。

2019-06-04 342 浏览
放工同屋企人去荃新天地晚餐,太想放肆地食一餐,所以去咗Goobne食炸雞🤤🤤🤤見到新出嘅『UFO芝士炸雞』好似好正,一大盤有16隻雞鎚,中間仲有一大盆芝士😍好難抗拒!16隻雞鎚可以揀兩種唔同嘅味道,款款都好似好正🤔最後揀咗「果味醬油蒜香烤雞」同「蜜糖香辣烤雞」中間的芝士好邪惡,芝士味超香濃,同雞鎚嘅味道非常之夾,唯一嘅缺點係煮得太耐會濃底,建議芝士溶晒之後可以熄火慢慢食~「果味醬油蒜香烤雞」真係食到水果嘅清新!好驚喜!甜得來好Fresh!「蜜糖香辣烤雞」甜甜地又辣辣地,食落好惹味!呢餐真係好邪惡,但係又好滿足😍

放工同屋企人去荃新天地晚餐,
太想放肆地食一餐,
所以去咗Goobne食炸雞🤤🤤🤤
見到新出嘅『UFO芝士炸雞』好似好正,
一大盤有16隻雞鎚,
中間仲有一大盆芝士😍
好難抗拒!
16隻雞鎚可以揀兩種唔同嘅味道,
款款都好似好正🤔
最後揀咗「果味醬油蒜香烤雞」同「蜜糖香辣烤雞」

Goobne  UFO  foudue  l

中間的芝士好邪惡,
芝士味超香濃,同雞鎚嘅味道非常之夾,
唯一嘅缺點係煮得太耐會濃底,
建議芝士溶晒之後可以熄火慢慢食~

「果味醬油蒜香烤雞」
真係食到水果嘅清新!好驚喜!
甜得來好Fresh!

「蜜糖香辣烤雞」
甜甜地又辣辣地,
食落好惹味!

呢餐真係好邪惡,但係又好滿足😍

2019-05-28
Goobne  UFO  foudue  l
2019-06-02 1621 浏览
媽咪鍾意食雞,所以一直想同佢食goobne chicken 平日行過見好多人等位,今日真係去食,先知原來都好多人等外賣!等左15分鐘左右就有枱,職員好細心,知道下一張到我地就問我地想唔想落左單先,因為烤雞大概需要20分鐘準備。我地落左個沙律同一份UFO(新野呀~緊係要試啦!)坐低之後再叫左份人參雞湯沙律食材簡單得黎豐富好新鮮,份量驚人!醬汁分開上既~ 咁就可以按個人喜好調節口味好快我地嘅主角UFO烤雞盤就出現......UFO烤雞= Goobne UFO fundue😆😆即係烤雞+芝士火鍋,$248 有16件雞,可以選兩款味,就算4個人食都夠分多人嘅話仲有得加烤雞/加芝士口味都有好多選擇,我地選左(1)果味醬油蒜香烤雞同埋(5)蜜糖香滑烤雞,兩款都好好食,帶有香甜味~雞肉唔會好乾,有肉汁~juicy 好重要架!有蜜糖喺面非常之夾~UFO中間嘅芝士一啲都唔hea! 有三種芝士mix 埋,就咁食都好香好好食芝士味非常濃郁,捲著啲烤雞食又係另一種享受估唔到烤雞同埋芝士係咁夾!個芝士仲可以做到拉絲效果!媽呀! 我即刻share相比芝士迷朋友,真心覺得值得一試!除咗今晚嘅主角之外~我地仲叫左份人
媽咪鍾意食雞,所以一直想同佢食goobne chicken

平日行過見好多人等位,
今日真係去食,先知原來都好多人等外賣!

等左15分鐘左右就有枱,
職員好細心,

我地落左個沙律同一份UFO(新野呀~緊係要試啦!)
坐低之後再叫左份人參雞湯

沙律食材簡單得黎豐富
好新鮮,份量驚人!
醬汁分開上既~
咁就可以按個人喜好調節口味

好快我地嘅主角UFO烤雞盤就出現......

UFO烤雞= Goobne UFO fundue😆😆
即係烤雞+芝士火鍋
$248 有16件雞,
可以選兩款味,
就算4個人食都夠分

多人嘅話仲有得加烤雞/加芝士
Ufo  fondue  chicken

口味都有好多選擇,

雞肉唔會好乾,有肉汁~juicy 好重要架!
有蜜糖喺面非常之夾~

UFO中間嘅芝士一啲都唔hea!
有三種芝士mix 埋,
就咁食都好香好好食
芝士味非常濃郁,
捲著啲烤雞食又係另一種享受
估唔到烤雞同埋芝士係咁夾!

個芝士仲可以做到拉絲效果!
媽呀!
我即刻share相比芝士迷朋友,
真心覺得值得一試!

除咗今晚嘅主角之外~
我地仲叫左份人參雞湯補一補,
喺韓國餐廳飲人蔘雞湯別有一番風味~硬係覺得正宗啲😁😁😁
湯嘅雞肉同樣滑溜,
柔嫩到我地通通食晒!

今次依個晚餐真係大滿足~
食雞食雞食雞 咁梗係開心啦

Ufo  fondue  chicken
2019-05-31 418 浏览
有位韓國粉絲朋友 好鍾意食韓國菜 每次知道有新菜式都會周圍搵朋友一齊試今次特別為咗烤雞 ufo 去荃灣分店順便行街為咗ufo 過嚟食 當然 第一時間order朋友係芝士控 呢個UFO啱曬 一上枱 見到 個presentation已經流曬口水 兩邊嘅 烤雞包住中間 芝士好多 好豐富 點咗兩款 口味 果味蒜香烤雞 同韓國bbq味烤雞 果味蒜香烤雞 有少少脆脆蒜蓉粒 同生果甜酸味 bbq味烤雞 係煙燻同甜酸味 兩種各有特色中間芝士醬 有 Mozzarella Cheese 同 Cheddar cheese 到差唔多煮溶 店員走過嚟加最後一款 grana padano 三重芝士 口感 rich又creamy 仲好容易拉絲 自己動手 包住烤雞 好玩又好食炒粉絲雞蛋捲同我韓國食嘅好似 蛋皮煎得夠薄 包住材料夠豐富 而且 除面上茄汁同芥末醬 加配另一款marbling醬 辣辣地有點 kimchi 味沙律醬 都幾特別 海鮮煎餅海鮮煎餅煎得夠香口 咬落去 好crispy 有脆邊 唔會太厚 餡料 有蝦仔 魷魚 蘿蔔絲 同蔥 口感豐富甜酸白蘿蔔 夾住餐點一齊食 就算食肉同芝士多 可以清一清口腔 唔覺油
有位韓國粉絲朋友 好鍾意食韓國菜
每次知道有新菜式都會周圍搵朋友一齊試
今次特別為咗烤雞 ufo 去荃灣分店順便行街

為咗ufo 過嚟食 當然 第一時間order

炒粉絲雞蛋捲

海鮮煎餅

甜酸白蘿蔔 夾住餐點一齊食 就算食肉同芝士多 可以清一清口腔 唔覺油膩

店鋪地方 座位簡潔舒服 位與位之間有距離 店內播放 kpop 一邊食韓國菜 一邊聽歌 更加有feel

服務態度 員工們 親切有禮 有笑容 點名稱讚Danna / Diana 細心解答問題 幫忙指導 UFO Fondue 烹調方法

2019-05-30
  • UFOFondue