好好味韓式烤雞專門店😍😍

妹妹好中意食韓式雞雞,
放假同佢去食荃灣 Goobne Chicken。

點咗以下:

果味醬油蒜香烤雞
妹妹中意濃味,呢款好適合佢。
果味夠酸夠甜,雞肉仲有濃濃既醬油咸香同蒜香味。

原味烤雞
而我就中意原汁原味嘅味道。
原味烤雞就會更加食到雞肉本身嘅雞味同雞肉香。

蟹籽沙律芝士雞蛋卷
光吃雞雞怎樣足夠呢,我們還點了蟹籽沙律芝士雞蛋卷。
再加上漲卜卜得蟹籽和濃濃的沙律醬,超好食。😍😍

飲品:鯊魚之淚
食完烤野有啲口乾,我哋點咗一杯特色飲品2個人Share。
呢杯真係影相打卡必點。
顏色夠Sharp夠搶,味道又清涼解渴,唔錯。☺☺☺
2019-10-24 375 浏览
回味指數 : 👅👅👅👅/5 🔻 才食炸雞,一定會諗起呢間韓國店,大大話話第一次食呢間餐廳應該係四五年前,鋪頭一路都無變,反而我覺得佢嘅裝修真係殘舊左,燈光屬於偏暗,對於一班人聚會既氣氛唔係太好,唔夠營造開心嘅感覺。✨食物方面,🐔炸雞叫左個蜜糖香滑烤雞➕果味蒜香烤雞雙拼,加超邪惡芝士醬,我都吾敢食太多,怕好肥🤪✨韓式炒粉絲雞蛋捲,雞蛋皮包住韓式粉絲,第一次食,食到有唔同嘅口感🥰🥰👍🏻👍🏻✨海鮮泡菜煎餅🦑🦐泡菜唔會太酸,煎餅煎得好香口,最鍾意係食呢個!必叫💓💓✨芝士炒年糕有香濃莫薩里拉芝士加辣椒醬 ,麵底係韓國麵,呢個一定要趁熱食,因為凍左年糕會好硬,d面又會那埋一舊👎🏻👎🏻🍹飲品方面有西柚🍊韓式米酒,酒精有1.2%,覺得好Flash,好夾啲炸雞👅👅▫️平日夜晚食唔算多人,可以吾洗book seat 💺 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

回味指數 : 👅👅👅👅/5

▫️平日夜晚食唔算多人,可以吾洗book seat 💺

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

標題:好好味韓式烤雞專門店😍😍妹妹好中意食韓式雞雞,放假同佢去食荃灣 Goobne Chicken。點咗以下:果味醬油蒜香烤雞妹妹中意濃味,呢款好適合佢。果味夠酸夠甜,雞肉仲有濃濃既醬油咸香同蒜香味。原味烤雞而我就中意原汁原味嘅味道。原味烤雞就會更加食到雞肉本身嘅雞味同雞肉香。蟹籽沙律芝士雞蛋卷光吃雞雞怎樣足夠呢,我們還點了蟹籽沙律芝士雞蛋卷。它的雞蛋卷皮做得很嫩滑,一點都沒有Over done。新鮮的,熱熱的雞蛋卷上,還有熱熔了的芝士醬,芝味無窮。再加上漲卜卜得蟹籽和濃濃的沙律醬,超好食。😍😍飲品:鯊魚之淚食完烤野有啲口乾,我哋點咗一杯特色飲品2個人Share。呢杯真係影相打卡必點。顏色夠Sharp夠搶,味道又清涼解渴,唔錯。☺☺☺
標題:
好好味韓式烤雞專門店😍😍

妹妹好中意食韓式雞雞,
放假同佢去食荃灣 Goobne Chicken。

點咗以下:

果味醬油蒜香烤雞
妹妹中意濃味,呢款好適合佢。
果味夠酸夠甜,雞肉仲有濃濃既醬油咸香同蒜香味。

原味烤雞
而我就中意原汁原味嘅味道。
原味烤雞就會更加食到雞肉本身嘅雞味同雞肉香。

蟹籽沙律芝士雞蛋卷
光吃雞雞怎樣足夠呢,我們還點了蟹籽沙律芝士雞蛋卷。
再加上漲卜卜得蟹籽和濃濃的沙律醬,超好食。😍😍

飲品:鯊魚之淚
食完烤野有啲口乾,我哋點咗一杯特色飲品2個人Share。
呢杯真係影相打卡必點。
顏色夠Sharp夠搶,味道又清涼解渴,唔錯。☺☺☺
2019-10-09
  • 鯊魚之涙
  • 韓式BBQ醬煙燻烤雞(無骨)
  • 蜜糖香滑烤雞
  • 蜜糖咖哩烤雞
星期五收工去了荃灣找朋友食飯,我們一齊去了荃灣廣場 的Goobne Chicken 食晚餐。我朋友喜歡吃Fruit 果味酸甜味較重的,所以我幫她點了果味醬油蒜香烤雞。 這款烤雞味道很開胃,微微酸,又微微甜蜜味道,雞肉超入味的,令人不知不覺就吃了很多件。🤣🤣🤣我自己就點了另一款原味烤雞。這款原味烤雞真不錯,外層的雞皮烤得很焦香,但裡面的雞汁仍然鎖緊在雞皮裡面。裡面的肉質好嫩滑多汁,滑嘟嘟,Q嫩嫩的,原味不真不錯!😍😍食烤雞怎麼能缺少了啤酒呢。我點了HITE 啤酒,它只有 4.5% 酒精,很適合易醉但又心癮想飲啤酒的我。🤣🤣而我朋友酒量多小小啦,她就點了 柚子燒酒 有14%酒精的。 飲完也是微微醉,但酒精濃度不算高,但味道更香醇,肉吃多了,用來解膩一流。

食烤雞怎麼能缺少了啤酒呢。

2019-09-25 426 浏览
係荃灣附近冇煮到飯,突然間好想試下食韓國炸雞,成日經過有Exo代言個間,一直都想黎食,最好有芝士個種,所以黎到citywalk食呢間Goobne Chicken😍我最中意食韓式雞蛋卷,雖然入面都係普通的黃瓜、蘿蔔、火腿、紫菜,但最出色係D蛋好厚好有份量,而且一D都唔老而且口感好滑添!另外,辣炒年糕不過不失,唔會話太辣岩香港口味,但同平時去韓國食個種有d唔同味。另外,鐵板芝士蜜糖炸雞,仲要係無骨炸雞好方便,出街去餐廳食唔使要剝骨咁煩,呢個炸雞甜甜地,炸粉都好薄口感夠脆卜卜,加埋芝士拉絲真係好鬼邪惡🤣總結,呢到無骨炸雞款式有好多款,加埋芝士真係好好味,另外雞蛋卷好滑好滿足。

抽空嚟荃湾呢边逛逛,听讲呢边也有goobne烤鸡就和朋友过嚟食。最近喺做生酮减肥,唔食碳水化合物,但系肉和脂肪都可以多食,之不过唔得食嗰种唔健康嘅油炸食品,所以烤鸡对我嚟讲就太适合了。虽然依家每天都喺揾自己可以食嘅一些食物,之不过每次揾唔到想食嘅嘢就会嚟goobne食烤鸡。一般我都食原味嘅烤鸡,味道比较纯也冇甜咸嘅酱料,很适合减肥。而且原味啲也唔硬,肉汁都比较多。朋友点了佢哋家最火嘅果味豉油蒜香烤鸡,酱香味食起嚟也唔黐腻,清新而香浓既苹果柠檬酱加蒜香,醒胃惹味。而且搭配嘅酱料也很好食,食完烤鸡一定要食果个泡萝卜,口感一下清爽很多。而且两个女生食唔了太多,还可以半份半份嘅点哦。最后果个鲨鱼之泪也系朋友点嘅,感觉佢每次嚟都要点呢个,哈哈。冷饮样也好睇,也比较好饮,感觉如果系带细路子嚟食应该会特咪中意吧。总之服务态度仲系唔错嘅,味道也很好啦。

2019-09-25
  • 鲨鱼之泪
  • 果味豉油蒜香烤鸡
  • 原味烤鸡
2019-09-23 367 浏览
不嬲都好鍾意食韓國野所以一見Goobne Chicken d 炸雞,烤雞款式新穎就吸引咗我去試吓啦😍咁我哋就叫咗佢推薦嘅蜜糖香滑烤雞(無骨)就咁睇落去都已經覺得好好食,尤其是我最鍾意食甜嘅嘢,蜜糖芥茉醬同啲雞件好夾,份量對於兩個人黎講係啱啱好🤤之後我哋仲叫咗個韓式炒粉絲雞蛋卷黎試吓。啲粉絲同雞蛋卷好夾,佢上面重吱滿咗茄汁醬,除咗蕃茄醬之外,佢仲比咗兜千島醬我哋,無論係點蕃茄醬食定係點千島醬食都一樣係咁好食。又於得兩個人嘅關係,我地唔係試到太多餸,所以我哋決定下次再嚟食過🤤請大家期待下次食評啦😆
不嬲都好鍾意食韓國野
咁我哋就叫咗佢推薦嘅蜜糖香滑烤雞(無骨)
蜜糖香滑烤雞(無骨)

之後我哋仲叫咗個韓式炒粉絲雞蛋卷黎試吓。
韓式炒粉絲雞蛋卷

2019-08-29
庆祝纪念
纪念日
蜜糖香滑烤雞(無骨)
韓式炒粉絲雞蛋卷
2019-09-21 241 浏览
另一半係炸雞迷,成日要求我陪佢食炸雞,所以我揀咗呢間餐廳,原因係餐廳有一個UFO烤雞盤,供應的是烤雞,而不是炸雞,感覺無咁熱氣!我們點了5款食物及飲品,有芒果沙冰、蜜糖西柚茶、韓式雞蛋捲、招牌凱撒沙律及UFO芝士烤雞盤!芒果沙冰幾大杯,味道不過不失;蜜糖西柚茶味道幾特別,酸酸甜甜好開胃;韓式雞蛋捲可配不同醬料同食,充滿蛋香,感覺健康;招牌凱撒沙律用料新鮮,味道正常;UFO芝士烤雞盤可選2款不同口味的雞鎚,我們選了果味醬油蒜香烤雞(8件)及蜜糖香滑烤雞(8件),兩款雞鎚味道差不多,都是甜甜地,配上芝士同食,真的好邪惡!食物不錯,另一半好滿意!

食物不錯,另一半好滿意!
2019-09-18 151 浏览
세상에나 떡볶이에 숙주가 들어가고 참기름 까지... ㅡㅡ 침사추이에서 맛있게 먹었던 기억으로 홍콩직원들한테 강추해서 삼실에서 가까운 곳으로 데려왔는데 떡볶이 먹으면서 대실망이네요. 빨간데 매운맛, 아무맛도 없고 밀가루맛만나는 떡복이를 120불내고 먹으니 너무 화가나네요치킨은 괜찮았습니다

치킨은 괜찮았습니다
2019-09-18
2019-09-12 203 浏览
早排經過見到出左個芝士UFO, 覺得幾吸引特登去試下,芝士幾濃味,橙橙地色,唔錯,剩係食芝士都好爽。不過雞搥肉質好乾身,冇肉汁,同埋雞肉比較淡味,外皮就比較濃味。三個人食唔完

2019-09-10 255 浏览
今日去了荃灣購物,順便約表妹食餐飯,因為表妹住喺荃灣,佢話有間炸雞好好食,就跟佢嚟咗呢度。喺荃新天地入面,店內裝修以白色及木色為主,乾淨簡潔,剛好是下午茶時間,人流不算太多,很快就找到個位置。原來店舖獲得多個OpenRice獎牌,是韓國菜之中的得獎熱店呢!食物質素有保證~三個人點了兩碟烤雞以及啤酒。原味烤雞原味最能吃到烤雞的真正風味,烤雞燒得香脆可口~ 咬入口肉質嫩嫩的,火候十足,而且烤雞的肉份量很多,令人很滿足。果味醬油蒜香烤雞這個味道很香口,蒜味香濃,而果味醬油帶點甜甜的,令到烤雞變得不再單調。HITE啤酒(4.5%)吃烤雞當然要飲番杯啤酒,這個酒精濃度不高,很適合我~柚子燒酒(14%)表妹是酒鬼,她要飲這種14%的燒酒,除了酒味外還有柚子的清香,她表示飲完很爽。一邊聊天喝着啤酒吃烤雞,確實十分寫意。

三個人點了兩碟烤雞以及啤酒。

果味醬油蒜香烤雞

HITE啤酒(4.5%)
吃烤雞當然要飲番杯啤酒,這個酒精濃度不高,很適合我~

柚子燒酒(14%)

一邊聊天喝着啤酒吃烤雞,確實十分寫意。
2019-09-09
2019-08-29 329 浏览
見到朋友食芝士UFO好似唔錯專登同屋企人一齊去試~齋睇賣相已經相當吸引🤤可以選擇兩款口味雞鎚叫左三重芝士同甜辣烤雞~原本嘅雞鎚已經好有味加埋熱溶嘅芝士絕對係另一種享受😆開頭waitress會教我地爐熱就要攪攪佢一來要整溶啲芝士同時都防止濃底好快3種芝士溶晒非常之香😝另外值得一提佢地枝裝啤酒任何時段都買二送一識合我依啲3人家庭又或幾個朋友黎happy hour🍻總結:味道上大家都好滿意唔覺唔覺食芝士都好飽肚😋略嫌全盤都係雞鎚有小小單調如果有翼位會更好~補充一點:短期內兩次幫襯小部分waitresses態度麻麻有位又要我地㩒飛(非繁忙時段)因為佢地未傾完計唔可以帶我地入坐😶入坐後經常背住食客傾計都好難叫到佢地然後serving嘅時候從來都唔會講thank you/多謝兩次都有order啤酒買二送一兩次張單都係計左3枝價錢😅希望下次會check左單再比客人同埋加句唔好意思😊
見到朋友食芝士UFO好似唔錯
專登同屋企人一齊去試~

齋睇賣相已經相當吸引🤤
可以選擇兩款口味雞鎚
叫左三重芝士同甜辣烤雞~
原本嘅雞鎚已經好有味

總結:
味道上大家都好滿意
唔覺唔覺食芝士都好飽肚😋
略嫌全盤都係雞鎚有小小單調
如果有翼位會更好~

補充一點:
短期內兩次幫襯
小部分waitresses態度麻麻
有位又要我地㩒飛(非繁忙時段)
因為佢地未傾完計唔可以帶我地入坐😶
兩次張單都係計左3枝價錢😅
希望下次會check左單再比客人
同埋加句唔好意思😊
2019-08-21 382 浏览
這家要幾個人一起來才有辦法吃,不然每個餐點份量都滿多,隨便點個兩款已經飽了。.『三重起司鍋烤雞🧀🐥』除非是起司控,不然真的會吃著吃著就被起司塞滿你的胃,然後再被膩死😂😂『韓式雞蛋卷🥚』『辣炒年糕🌶️』喜歡吃裏面的魚糕,吃著會有一點點小辣『黃金脆炸雞』男友最愛這個(其實我也是猜他會喜歡這款才點,結果😏『海鮮煎餅』.🏡荃灣荃新天地一期地下G29號舖💲大慨$160/人。#poyeefoodie
『韓式雞蛋卷🥚』
『辣炒年糕🌶️』喜歡吃裏面的魚糕,吃著會有一點點小辣
『海鮮煎餅』
🏡荃灣荃新天地一期地下G29號舖
💲大慨$160/人。

#poyeefoodie
2019-08-13 334 浏览
咁多間韓式炸雞中Goobne係我嘅至愛,事關佢有烤雞,唔炸嘅咁熱氣又做到外皮香脆嘅口感特別係佢個鐵板芝士咖喱蜜糖烤雞,每隔一個月就忍唔住去食一次。一知道佢新出左芝士UFO,當然要黎試下$248既價錢,包左12件雞鎚,一隻大約有四吋大,可以揀兩隻味,仲包三種混合芝士,抵到爛經典嘅甜辣烤雞,有啲似BBQ醬但帶少少辣,夠哂惹味;唔食辣嘅推薦蜜糖咖喱,甜甜地又夠香口。芝士分量十足,絕對足夠厚蘸哂咁多隻雞鎚,兩個人嗌一盤已經超飽,真心推薦

一知道佢新出左芝士UFO,當然要黎試下

2019-08-10
2019-08-09 244 浏览
This is a fried chicken restaurant originated from Korean! There are quite a number of branches in Hong Kong! /This restaurant is very famous for it honey mustard fried chicken!/There are around 8-10 pieces of chicken per dish , each dish costs around $200 dollars. /The first bite really surprised me as the chicken wasn’t oily yet very tasty! And the meat was quite fresh even after cooking! /But then, I started to feel “I have enough chicken and I don’t wanna continue anymore” , luckily, the dis
But then, I started to feel “I have enough chicken and I don’t wanna continue anymore” , luckily, the dish served with white carrot which is sour in taste. It definitely makes the meal less heavy!