2020-11-01 27 浏览
今日放假無野做,打打下機就肚餓起黎,就決定叫app外賣。店舖位於旺角。店員都算有禮貌,態度都好好。首先我地叫左個芝士雞柳長通粉,芝士味好濃郁,長通粉好有彈性,口感都幾好,雞柳係無骨既,食落啖啖肉,食得非常放心。第二款係牛肝菌煙肉意粉,呢個我同友人都好鐘意,味道好香濃好特別,啲意粉好彈牙,一定要試試。另外叫多個小食,就係芝士煙肉椰菜花,呢道啲芝士特別香濃,而且非常豐厚,鐘意食芝士既朋友應該會喜愛。

2020-10-31 68 浏览
今日晚餐想食西餐👻見到食物平台Apps呢間餐廳可以外賣自取,咁就一於叫幾樣意粉小食拎返屋企 🥰叫咗牛肝菌汁雜菌煙肉長通粉丶特濃龍蝦汁大蝦海鮮意粉同埋芝士肉醬焗大蘑菇 🤗等咗一陣就拎 入到間餐廳見到感覺都唔錯 有好多唔同嘅board game可以玩 裝修好靚 遲啲可以同兩三知己一齊談心傾偈 👍🎶攞完外賣就拎返屋企,見到份量超級多! 賣相亦精緻 大力推介呢個牛肝菌汁長通粉👍👍超級creamy 個醬汁調配得好好意粉煮得好彈牙~配上蘑菇同香草 忍唔住一啖又一啖😋另外個海鮮意粉落咗好多大蝦 非常爽口彈牙 食到有龍蝦汁嘅味道 好正芝士肉醬焗大啡菇~有兩大舊😝配上芝士同肉醬非常滋味好食 大啡菇 🍄多汁 又鮮甜~呢間餐廳嘅質素不錯啊!!
今日晚餐想食西餐👻
叫咗牛肝菌汁雜菌煙肉長通粉丶
特濃龍蝦汁大蝦海鮮意粉同埋芝士肉醬焗大蘑菇 🤗

攞完外賣就拎返屋企,見到份量超級多! 賣相亦精緻

忍唔住一啖又一啖😋

芝士肉醬焗大啡菇~有兩大舊😝
配上芝士同肉醬非常滋味好食 大啡菇 🍄多汁 又鮮甜~

呢間餐廳嘅質素不錯啊!!

🔸卡邦尼意粉 $108🔸美式煙肉芝士薯條 $52🔸黑松露白汁雜菌意粉 $118(Foodpanda外賣自取另有八折優惠)-晚飯時間唔想同人逼同等位,就打開Foodpanda搵外賣自取,好多餐廳都會有優惠㗎!今晚就試咗呢間cafe,叫咗兩份意粉同一客薯條,兩個人都只係$200左右,超值啊!男朋友揀咗卡邦尼意粉,有大量煙肉、同菇,重點係邦尼汁調味都幾好,男朋友大讚啊!我就食黑松露白汁意粉,一打開食物盒陣黑松露味即刻湧出來,原來有一大pat黑松露醬,超濃郁🥰 焗煙肉芝士薯條熱辣辣咁食,啲芝士半溶拉絲超正呢!
🔸卡邦尼意粉 $108
🔸美式煙肉芝士薯條 $52
🔸黑松露白汁雜菌意粉 $118
(Foodpanda外賣自取另有八折優惠)

焗煙肉芝士薯條熱辣辣咁食,啲芝士半溶拉絲超正呢!
2020-10-29 27 浏览
朋友話這樓上餐廳的食物好食。今日媽媽話想食意粉,剛經過旺角,便透過foodpanda在此店外賣自取回家孝敬老媽。此店的意粉選擇很多,價錢合理。我叫了牛肝菌煙肉意粉和黑松露雜菌意粉,再叫了份芝士煙肉椰菜花。牛肝菌煙肉意粉美味,一打開個盒就香氣撲鼻。意粉有咬口不油膩。牛肝菌很香,和煙肉配搭得宜。正!黑松露雜菌意粉適合素食人士。黑松露味香有特色,雜菌鮮甜,意粉彈牙,好味。芝士煙肉椰菜花好味,椰菜花淋甜,芝士煙肉畫龍點晴,個汁咸度適中又香滑。因為好食我忍不住吃了大半盒。外賣拿回家依然很新鮮。媽媽和我都覺得滿意。下次有機會再試其他意粉和小食。

• 黑松露雜菌意粉
  • 牛肝菌煙肉意粉
  • 芝士煙肉椰菜花
2020-10-29 22 浏览
今日上左舊同事家聚, 因佢怕街多人, 便提議叫外賣, 於是上foodpanda看了看,說呢間Go Dutch經常會叫, 於是我們便選擇了2個意粉跟一個小食. 意粉叫了2個特濃龍蝦汁大蝦海鮮意粉, 龍蝦汁夠濃, 大蝦同海鮮都新鮮彈牙, 意粉軟硬適中,撈勻後條條意粉都索到D汁, 好煙韌,特濃龍蝦汁很鮮味, 好味而且意粉份量好多, 1個人食晒會好飽,故我都要夾起一半留番第2日再食埋.. 小食叫了黑松露焗大蘑菇, 面上鋪滿芝士煙肉黑松露, 打開就已經聞到好香, 食落大磨菇的菇味重同超多汁,黑松露同煙肉夠鹹香 夾埋一齊食口感很豐富..🥰🥰

故我都要夾起一半留番第2日再食埋..

⭐️【豐富午餐】Go Dutch⭐️👍黑松露燒春雞🍗👍movenpick 咖啡☕️今日係第二日旺角Cafe挑戰,今日去咗呢一間Go Dutch咖啡店,同之前一樣有我至愛嘅Movenpick 咖啡☕️😌。今日嘅餐單一樣係好吸引,呢個午餐set係有小食一個,主菜兩個同埋兩個甜品,仲+2杯嘢飲。應該係可以好夠飽!我哋嗌左黑松露薯條🍟,卡邦尼意粉🍝,自家製黑松露燒春雞配薯蓉,甜品就嗌咗藍莓芝士餅同埋士多啤梨比利時窩夫🍓🧇我個人最鍾意食就係佢自家製黑松露燒春雞,鮮嫩多汁嘅雞肉香脆嘅外皮再加上黑松露嘅香味,配上充滿牛油香味嘅薯蓉,雖然要等大概30至40分鐘,但係都係絕對值得一試。 卡幫你意粉做到al dente嘅感覺,唔會太淋,啱啱好!餐廳環境休閒,佈置得幾清新,值得一試。Go Dutch📍旺角登打士街43H號登打士廣場10樓
⭐️【豐富午餐】Go Dutch⭐️

👍黑松露燒春雞🍗
👍movenpick 咖啡☕️

餐廳環境休閒,佈置得幾清新,值得一試。

Go Dutch
📍旺角登打士街43H號登打士廣場10樓
自家製黑松露燒春雞
自家製黑松露燒春雞
2020-10-28 34 浏览
約人去旺角除了可以選地舖的餐廳外, 樓上cafe 變成另一個食晚餐的好去處, 環境闊落有空間感, 又可以慢慢坐, 好適合悠閒咁傾計。 2人套餐($368)1小食, 2款主菜, 2杯飲品, 2甜品肉醬司華力腸即叫即焗, 芝士肉醬香脆, 賣相好吸引😍估不到同司華力腸咁夾, 而且份量好多😝龍蝦汁蟹肉帶子意粉龍蝦汁好濃味, 不會太溜, 質感剛好, 意粉好有龍蝦味, 蟹肉原來是帝皇蟹柳, 餸和意粉份量好足, 好大碟。 燒春雞薯蓉(40分鐘)春雞好滑,一切開爆汁好juicy, 薯蓉有cream,份量好多。奇異果沙冰沙冰成座山, 超巨型, 有奇異果粒, 濃濃的奇異果味, 勁大杯。榛子朱古力朱古力上面有一層cream, 朱古力榛子味好濃。朱古力cheese cake由於太飽, 甜品叫一個就夠。 蛋糕擺盤好吸引, 而且cheese cake 味道唔會太溜。

肉醬司華力腸

龍蝦汁蟹肉帶子意粉

燒春雞薯蓉(40分鐘)

奇異果沙冰

榛子朱古力
朱古力上面有一層cream, 朱古力榛子味好濃。

朱古力cheese cake
  • 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
一望入去餐廳氣氛就係黑黑地坐得舒服係拍拖朋友小聚用餐嘅餐廳近門口有一張枱放左好多旅遊書雖然旅行遙遙無期但睇吓當去咗都可以一解相思之苦今日同老公去蒲所以直接叫左佢嘅二人餐包一個小食+兩個意粉+兩個甜品+兩個餐飲3百幾。。。不過其實好抵食因為每樣都好大份一定飽如果兩個女仔去千萬唔好叫二人餐Share食就夠講返小食我地揀左芝士煙肉薯條焗過芝士覆蓋左成個薯條仲有佈滿全盤多到同薯條打交嘅煙肉夠味夠香夠脆👍🏻Main我地叫左黑松露軟殼蟹意粉+龍蝦汁蟹肉帶子意粉大大隻入哂味軟殼蟹🥰黑松露cream sauce令到意粉都好細滑龍蝦汁都同樣出色又係龍蝦味just right同Creamy 甜品揀左藍妹芝士蛋糕+榛子朱古力窩夫👍🏻真係好飽嘅一餐
一望入去餐廳氣氛就係黑黑地
芝士煙肉薯條
2020-10-28
  • 黑松露軟殼蟹意粉
2020-10-28 41 浏览
登打士街廣場出名多樓上Cafe,係年青時經常過來嘅地方,不過而家個個都成家立室,所以通常gathering都係去朋友屋企,只係唔想煮飯就叫外賣啦!今日就嚟呢間GoDutch叫外賣自取,二人餐只需$368就有小食、主菜、甜品等。落單等一陣就已經完成,仲Pack得好靚好整齊添。小食揀咗炸蝦尾,一盒六件,外表一卷卷咁好靚,薯仔包住蝦,點埋沙律醬,好味呀。主食叫咗一個卡邦尼意粉同埋特龍龍蝦汁帶子蟹肉意粉,兩個都份量好多,卡邦尼意粉除咗卡邦尼汁,仲有火腿、肉粒等,濃濃嘅芝士味,好鍾意!至於個龍蝦汁意粉,龍蝦汁都好有龍蝦味,帶子係細細粒,不過份量都幾多,面頭有一堆蟹肉,味道都唔錯嘅。甜品我哋揀咗紐約芝士餅和藍莓芝士餅各一件,識落質地比較粉,唔係實實嘅感覺。我哋都叫咗兩杯飲品,蜂蜜綠茶話芒果紅茶,好香嘅果味,甜甜酸酸,邊食邊喝,爽呀!

2020-10-26 32 浏览
返工唔想帶飯但又冇耐性去餐廳排隊等位  想好好利用1小時嘅午飯時間 最好係預訂Cafe外賣自取 依家有八折 非常抵食-🥦#芝士煙肉焗椰菜花 (折實 $40)用上淡芝士🧀 焗後芝士汁唔算濃有啲似白汁 椰菜花好多但煮得腍身 爽口啲有嚼勁會更好-🍝#蒜蓉汁雞扒意粉 (折實 $70)打開盒蓋 陣陣蒜香🧄撲鼻而來 醬汁俾得慷慨 雞扒大件不過醃得過鹹 雞肉尚算嫩滑好食!-🦞🍝#特濃龍蝦汁大蝦海鮮意粉 (折實 $192)用龍蝦濃汁做意粉汁效果唔錯 有蝦殼香但冇茄醬🍅咁酸 大蝦🍤隻隻爽口 個意粉份量好大 食完之後夠飽📍#Go Dutch旺角登打士街43H號登打士街廣場10樓

🥦#芝士煙肉焗椰菜花 (折實 $40)

🍝#蒜蓉汁雞扒意粉 (折實 $70)

🦞🍝#特濃龍蝦汁大蝦海鮮意粉 (折實 $192)

📍#Go Dutch
旺角登打士街43H號登打士街廣場10樓
2020-10-26 29 浏览
朋友自遠方來不亦樂乎?找樓上Cafe 促膝長談是常識吧。Go Dutch Cafe上次來食都好幾年前,當時已經感到OK,今次再去發現食物質素大有改善!餐牌逆市抗疫價,價錢沒有怎麼變,$368兩人套餐,包一份小食、兩個主食、2份甜品及飲品。小食選了蜜糖芥末雞翼(6隻),甜甜地好開胃,又熱辣辣好正。雞翼都算大隻,而且沒有雪藏味,醬汁恰到好處。而很驚喜的是主食的選擇有很多而且不只是飯及意粉,還有原隻春雞及德國鹹豬手等較名貴的排肉類供應!嘩嘩嘩樓上Cafe 有烤春雞食,套餐不用另外加錢,真心筍。烤得好香,雞肉又保留到嫩滑水潤,好juicy。原隻上,伴碟還有煙肉薯蓉,一定食得飽。老老實實,在樓上Cafe 食到呢個質素真心好有驚喜。原隻春雞即叫即烤要等約30分鐘,我朋友好肚餓所以叫了黑松露軟殼蟹意粉,軟殼蟹也是隻隻上,好足料,意粉有黑松露香,不錯。甜品選了士多啤梨窩夫及紐約芝士蛋糕,賣相OK帶有少少萬聖節氣氛。Cafe 有好多board game/ card game,我們都upgrade 了餐飲(乳酸沙冰及抹茶鮮奶),慢慢飲慢慢玩。
朋友自遠方來不亦樂乎?找樓上Cafe 促膝長談是常識吧。

2020-10-23 136 浏览
.🔺Go Dutch Cafe最近小編放大假💁🏻‍♀️於是約朋友到cafe坐下傾下計🧏🏻‍♀️今次試左呢間cafe嘅中午2人套餐套餐有1款小食、2款主食、2款甜品同飲品😗.芝士豚肉釀雞翼🐥香口邪惡小食 啖啖肉嘅雞翼係去咗骨食落滲出淡淡芝士味 不錯🤘🏻.德國鹹豬手配薯角🐷鹹豬手份量都幾多 食落唔算好油膩 亦都唔會烤到好乾身😙.特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉🍝龍蝦汁好濃杰 非常掛汁意粉質地岩岩好👌🏻.甜品試左紐約芝士蛋糕+草莓窩夫味道就不過不失吧~😼
🔺Go Dutch Cafe
意粉質地岩岩好👌🏻
甜品試左紐約芝士蛋糕+草莓窩夫
味道就不過不失吧~😼
2020-10-22 79 浏览
樓上cafe 食得多,多數都係志在朋友間大家聚一聚,一向對Cafe食物都冇乜期望,估唔到旺角呢間除咗坐得好舒服,啲嘢食竟然有高級西餐廳嘅質素!真係要對大廚比個like!!🍄芝士煙肉黑松露焗大啡菇,松露份量好足料!焗到有芝心感覺!味道超夾!🦞特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉龍蝦汁真係超級濃郁,未食過咁濃郁既source 好似飲緊極濃龍蝦湯咁!帶子蟹肉都好鮮甜!🐷德國鹹豬手配薯角豬手上有點蜜糖,食落唔會好漏~份量好足!食完仲可以同重要的人慢慢傾下計,玩下board game ,享受一個relax的晚上~性價比很高的cafe!!

🦞特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉

🐷德國鹹豬手配薯角
豬手上有點蜜糖,食落唔會好漏~份量好足!

性價比很高的cafe!!
  • 德國鹹豬手配薯角
2020-10-22 71 浏览
💁🏻‍♀️疫情底下想係旺角搵嘢食,安全啲決定去樓上café食入到去座位闊落又有隔板,感覺食得安心好多。叫左個2人餐非常抵食,有小食,2個主菜,2個甜品,加錢仲可以叫特飲。🔹小食叫左芝士煙肉焗薯條,份量唔細芝士仲拉到絲,如果焗燶啲香啲仲正。🔸主菜1黑松露軟殼蟹意粉炸軟殼蟹大大隻好吸睛,唔只得個樣仲炸得香脆,蟹身仲啖啖肉。黑松露忌廉汁落得超重手,每啖都食到黑松露味。🔹主菜2德國咸豬手抵食之選,豬手大大份仲有薯角,2個人都食唔晒。豬皮食到濃濃蜜糖香,廚師應該掃左好多蜜糖去燒,正正中和返豬手咸味。🔸甜品叫左Tiramisu,朱古力味重,鍾意朱古力就啱晒。仲有榛子朱古力窩夫,焗得外脆內軟,側邊仲配埋忌廉同oreo碎多重享受。🔹嘢飲叫左椰子沙冰同熱情乳酸果沙冰,椰子沙冰上面加左忌廉味道勁香濃勁椰子,熱情果沙冰成座冰柱勁誇張,味道酸甜開胃。
入到去座位闊落又有隔板,感覺食得安心好多。

🔸主菜1黑松露軟殼蟹意粉

🔹主菜2德國咸豬手

2020-10-18
2020-10-20 84 浏览
疫情期間去左旺角諗住買外賣食,花多眼亂既登打士廣場,揀左去十樓買外賣食,呢間叫go dutch cafe環境都幾浪漫同靚嫁,一入門口就會俾佢盞好靚既波波燈吸引住,我叫左兩款餐廳比較特式既意粉,一款係特濃龍蝦汁配蟹肉意粉,份量都幾大盒嫁,龍蝦汁味好濃烈,貝柱粒都幾多,蟹肉感覺上有d似蟹柳拆肉哈哈,另一款係卡邦尼蘑菇意粉,好creamy多汁,好鐘意卡邦尼個醬,仲配左兩杯飲品,叫左兩杯茶,不過其中一杯偏甜如果可以少甜就更好。小食叫左個炸蝦卷,炸蝦好脆加埋沙律醬,幾好味。