2020-09-04
呢間又係黎左兩次,記得要提早訂檯😦仲記得第一次夜媽媽搵個門口搵左一輪,入到去餐廳係似舊式既小酒館,不過就播住英文流行曲,格調整體都唔錯😂不得不提外籍侍應服務態度一流,一入去已經感受到佢地既熱情☺️▪️ Frites House Mussels(7/10)💲245 (1/2 kg)呢間既招牌係青口,我都係衝著佢而去😎有好多種口味可以挑選,不過揀返最基本既先,如果會叫其他食物嘅話其實1/2kg比兩個人食真係啱啱好🤫青口肉質大部份都鮮甜,係間唔中一兩隻有沙同埋腥,忌廉汁加上洋蔥同蕃茄,個汁比較稀身,初頭會覺得唔夠味,去到底就濃味少少🤏🏻粗薯條漲卜卜,唔係好脆而係比較薯,麵包都幾鬆軟,配埋個蛋黃醬可以一戰🍟▪️ All You Can Eat USDA Black Angus Striploin With Bottomless Frites(6.5/10)💲270 Per Person餐廳每日五點起有任食,逢禮拜六日係單價牛扒薯條任食🥩牛扒叫左五成熟,係平時西冷扒嘅厚度,不過肉質比較韌,亦都無咩調味稍微單調🤥幼薯條相對起粗薯條脆身,配有沙律菜🥗侍應關心我地要唔要再添,不過見質素一般同埋都真係飽,
Frites House Mussels (1/2 kg)
餐廳每日五點起有任食,逢禮拜六日係單價牛扒薯條任食🥩牛扒叫左五成熟,係平時西冷扒嘅厚度,不過肉質比較韌,亦都無咩調味稍微單調🤥幼薯條相對起粗薯條脆身,配有沙律菜🥗侍應關心我地要唔要再添,不過見質素一般同埋都真係飽,所以無追加到,佢哋反應係好奇,大概係其他人多數都會食兩至三塊回本🤪
▪️ A Frites Sunrise(7/10)💲55
A Frites Sunrise + Big Buddha
其實食西餐好想配酒或者Cocktail,但係呢排戴口罩,皮膚差到不行,唯有乖乖地叫Mocktail算🥴飲落係普通橙汁味為主,底下係石榴糖漿
▪️ Big Buddha💲55
朋友叫既,試左下係士多啤梨果醬既味道,感覺偏甜,個人麻麻地呢陣味🙊
🔎 整體評分(7/10)