2019-11-26 1223 浏览
星期日不時都會黎到D2 places行下市集今次試下呢間西餐廳既午餐佢既lunch set有湯+主菜+飲品好驚喜既係成半隻龍蝦既意粉個set竟然只係$108仲要味道相當唔錯另外見到好多人都order左呢個8安士牛肩肉扒燒得唔錯另外仲有一個黑松露野菌長通粉算幾足料,同埋唔會太油野飲餐係送鮮果冰茶,唔使咁普通如果改意式咖啡既加番$10,都幾合理
星期日不時都會黎到D2 places行下市集
今次試下呢間西餐廳既午餐
佢既lunch set有湯+主菜+飲品

好驚喜既係成半隻龍蝦既意粉個set竟然只係$108

仲要味道相當唔錯

另外見到好多人都order左呢個8安士牛肩肉扒
燒得唔錯

另外仲有一個黑松露野菌長通粉
算幾足料,同埋唔會太油

野飲餐係送鮮果冰茶,唔使咁普通
如果改意式咖啡既加番$10,都幾合理
2019-11-24
2019-11-05 1001 浏览
今日兩個人去,我哋都點左B澳洲牛肩肉扒。餐湯味道OK,附送的餐茶有心思都算好飲。唯獨是主菜扒。啲根近乎網狀,兩塊都係,都唔知點食。還有湯同主菜都唔夠熱。見到人哋其他餐,好似好啲。講完。

見到人哋其他餐,好似好啲。

講完。
2019-11-05
2019-11-05 712 浏览
今日我同老公想去探仔仔太嫲,佢住喺荔枝角,於是近近地去d2 place, 發現一間平靚正嘅西餐,係一個懷舊嘅裝修,不用100元就一個龍蝦意粉午餐,包一個蘑菇湯、餐包、飲品,加十文可以轉特式咖啡,真係平過自己買個龍蝦嚟煮,地方寬敞,最緊要有仔仔的兒童椅,我今次已經係第二次食了,上一次個龍蝦比較好吃。因為有很多龍蝦籽,撈意粉簡直一流,今次都唔錯個龍蝦好大件。我令我欣賞就係佢個意粉汁。香濃的忌廉好野味。分量不會太多。另外我好喜歡飲佢嘅跟餐凍水果茶。
2019-09-14 2395 浏览
原來 D2place 真係荔枝角站 D2 出口6人lunch只有一個鐘星期日午餐唔洗等位一人一set lunch最緊要快上菜好快set lunch 都有9個選擇仲可以加甜品,beer or wine偏酸好濃茄膏味似溝水冰凍涼快好過送奶茶咖啡看似好齋其實真係齋🤣但下面好多菌足料黑松露野菌味足夠油少有半隻燒龍蝦好多膏讚蝦拑已去殼而且很完整非常貼心😌忌廉汁意粉漢堡爆芝士薯條好多粗薯條牛肉juicy少見生菜放底一小時午餐有這個質素已很滿足
原來 D2place 真係荔枝角站 D2 出口
6人lunch
只有一個鐘
星期日午餐唔洗等位
一人一set lunch
最緊要快
上菜好快

set lunch 都有9個選擇
仲可以加甜品,beer or wine
餐湯蕃茄湯

餐飲果茶
黑松露野菌忌廉汁長通粉
龍蝦意粉
美國牛肉煙肉漢堡
間餐廳係喺D2place 3/F比較入面既位置,都幾隱蔽,如果唔係張大龍蝦poster,我都唔知原來有間唔錯既西餐廳。我同朋友去到坐底雖然環境唔係特別好,但服務唔錯。餐牌格式簡單分明,但圖片不符,食物還是不錯。我同朋友叫左一個三文魚配芒果莎莎更是有驚喜,不論配搭同口感都很恰當,三文魚皮脆肉嫩,芒果同洋蔥的醬汁更令三文魚升級不少。另外我地仲叫左白酒煮蜆,豬手同卡邦尼意粉,白酒煮蜆,蜆肉嫩滑廚師火候恰當,不論白酒牛油香都不太搶味,而且很少係中環區以外食過牛油汁的料理。而豬手廚房配搭了一份酸菜,十份開胃,豬手皮亦很脆很滿意。卡邦尼意粉亦跟平時出面的不一樣,他們將蛋黃放在意粉上,自己「撈」個意粉,令汁既稀結度配得恰當,廚師們都應該町新廷聰明吧。雖然餐廳看似拍烏蠅一樣,得很少客,但食物味道認真不錯,價錢亦正常,值得再去!

我同朋友去到坐底雖然環境唔係特別好,但服務唔錯。

餐牌格式簡單分明,但圖片不符,食物還是不錯。

而豬手廚房配搭了一份酸菜,十份開胃,豬手皮亦很脆很滿意。

• 三文魚配芒果莎莎
2019-08-16 1133 浏览
點咗個肉醬意粉,霖穩陣啲。但唔知係個廚師重手咗定點,勁甜~~ 個醬好似甜品咁。服務倒不錯,店員立刻幫我換,之後就正常,不過個sauce都重有啲「水」。Probably Minced meat 加咗tomato sauce/paste 後 加水太多 or 收唔夠水 or 貪快~ 其實一個咁簡單的菜都犯咁多錯,師父真係要睇實啲細多少少。我地已經是在平日,都無物人! 碟嘢又唔係平 (Given 係荔枝角工廠區)
题外话/补充资料: 少女size 的 Bolognese Pasta 一碟加一要 $130!!
2019-08-15
2019-08-06 1139 浏览
今日同我親愛嘅同事farewell,要開開心心食餐好!一行四人來到呢度!美國牛肉煙肉漢堡 ($98)兩個叫左呢個,漢堡有得揀3、5、7成熟,兩個都叫個7成,出餐快,相機食先!結果係一個正常一個係勁血淋淋,但味道都豐富,有芝士、煙肉、蕃茄!而薯條就弱啲,熱但油膩同唔算脆!蟹膏焗龍蝦意粉 ($108)呢個賣相ok,有半隻龍蝦,意粉嘅汁就少啲,意粉份量就仲少!正常女士都唔夠,何況男士!香草檸檬春雞配沙律($88)半隻燒雞,好耐無食過燒春雞,唔鞋已經高境界!個汁就有啲辣,還好吧!沙律配日式嘅麻醬,感覺唔太夾,黑醋正常好多!份量堅少,或許服務搭夠!同出嘢快收嘢快!

美國牛肉煙肉漢堡 ($98)
一個係勁血淋淋

蟹膏焗龍蝦意粉 ($108)

香草檸檬春雞配沙律($88)

份量堅少,或許服務搭夠!同出嘢快收嘢快!
2019-07-26
2019-06-28 1606 浏览
又有新同事番工,當然要帶佢黎呢間餐廳啦! 每次有新同事on board , 必定會黎呢度食!點解?雖然話荔枝角都幾多野食,但要揾間好似Food Garden 咁舒服既就唔係咁易喇!同埋,最緊要呢度既性價比都算高!其實我次次黎都會食龍蝦意粉,龍蝦够彈牙又新鮮但今日想試下其他菜式,於是簡左叉燒煎蛋沙律,換下口味,配埋最愛既鮮果冰茶飲完個南瓜湯,waiter 就serve 個餐上枱。呢個set 賣相有驚喜,平時唔食翠肉瓜既我都覺得好食!而主角叉燒燒得都幾靚,大塊得黎又易咬口。食第一塊叉燒甜左啲,可能因為邊位,btw 個菜好似叫蜜汁叉燒,甜都係理所當然!食落去唔會有「利」既感覺反而我冇咩食啲沙律,我鍾意食新鮮啲既菜!差啲講漏左隻煎蛋,好味!好味!好味!煎得好野味!蛋黃仲好滑漏

其實我次次黎都會食龍蝦意粉,龍蝦够彈牙又新鮮

而主角叉燒燒得都幾靚

反而我冇咩食啲沙律,我鍾意食新鮮啲既菜!

2019-06-28
2019-03-31 2630 浏览
It seems the hot food had arrived too early, just a minute away from each other. If one finish the salad, then, the chicken and the beef cheek will be cold to taste. If one go straight to the main course, then he or she has to turn away from good and healthy eating habit. ...One of the solution for customer will be: only order 1 dish at a time. Because the kitchen is super efficient.I hope the manager of this resturant doesn't meant to put the customer under such dilemma.

2019-03-31
2019-03-26 1583 浏览
得到公司客戶推薦,今次午餐就在這兒吃了!一進場,環境十分優美,有著美美噠的感覺。打開餐牌,覺得性價比很高,價錢六十幾至一百也有,豐儉由人,有限時菜式外,也有一些超值精選。餐牌且設計精美,中英並重,值得一讚。點了F餐-厚切蜜汁叉燒煎蛋配意粉,一上枱就覺得很香,叉燒感覺是用黑毛豬烹煮的,更顯特色,配上不同配菜,絕對能夠填飽我的胃。加上餐湯,飲品,88元值得吃!我一定會再來的,或許會挑選手拉薄餅作為我的午餐。

厚切蜜汁叉燒煎蛋配意粉

加上餐湯,飲品,88元值得吃!
餐湯

我一定會再來的,或許會挑選手拉薄餅作為我的午餐。
2019-03-26
厚切蜜汁叉燒煎蛋配意粉
餐湯
2019-02-25 1909 浏览
粟米湯配長條手指餅: 3/5分呢個組合都幾夾 湯嘅濃度就都算合格 但我就偏向鐘意較重味既味道 所以湯可以再濃啲就會較好 carbonara pasta: 4/5分呢個carbonara pasta 無論味道同外觀方面都做得相當好 醬唔算太膩加上pasta上面有salad減膩口嘅感覺 呢點值得加分!因為普遍喺其他餐廳嘅 carbonara pasta都相當之膩燒春雞配酸梅醬pasta:4/5分燒春雞分量夠大件 普遍都要一百幾嘅lunch 而呢度$90內就食到 (計埋加一)絕對物有所值 加上酸酸甜甜嘅醬汁配上pasta更加惹味 整體呢講都幾夾個pasta
粟米湯配長條手指餅: 3/5分

carbonara pasta: 4/5分

燒春雞配酸梅醬pasta:4/5分

2019-01-02
2019-01-08 2141 浏览
D2 PLACE 依加好似開左好多餐廳,見呢間環境唔錯今日就同朋友一齊黎試下D位好闊落,唔會話坐到好逼!Lunch menu都幾多選擇 !我就簡左黑松露忌廉長通粉,朋友就簡左龍蝦肉意大利粉嗌完個餐湯都好快到,今日係洋蔥湯,個湯好多洋蔥,都幾好味叫埋個麵包條好夾!等左一陣就有主菜!意粉好重黑松露味! 個MUSHROOM都好大舊幾淋!好味個分量對女仔就岩岩好,男仔就可能未必太飽龍蝦肉意大利粉估唔到係成舊龍蝦咁上!好大份好好味!呢個分量好大份好飽HAHA野飲都算唔錯!OVERALL 都算OK,不過價錢有dd貴~
D位好闊落,唔會話坐到好逼!
Lunch menu都幾多選擇 !
我就簡左黑松露忌廉長通粉,朋友就簡左龍蝦肉意大利粉

嗌完個餐湯都好快到,今日係洋蔥湯,個湯好多洋蔥,都幾好味
叫埋個麵包條好夾!

等左一陣就有主菜!

意粉好重黑松露味! 個MUSHROOM都好大舊幾淋!好味

個分量對女仔就岩岩好,男仔就可能未必太飽
龍蝦肉意大利粉估唔到係成舊龍蝦咁上!好大份
好好味!呢個分量好大份好飽HAHA

野飲都算唔錯!
OVERALL 都算OK,不過價錢有dd貴~
2019-01-08
2018-11-22 2196 浏览
已經係第三次光顧此餐廳.第一次公司中午食飯.感覺沒什麼特別食物質素一般。第二次同事再光顧有意外驚喜。午餐款式多了也加入菜式。同事分別點了鰻魚漢堡海鮮意大利意粉,我偷吃了同事的味道有少許辣.另外同事都點了軟殻蟹意外也可以。我自己點了沙甸魚意粉就一般。因一般餐廳較少有原條沙甸魚所以一試。第三次再去我不得不試原條鰻魚加滑蛋漢堡。這個必食。鰻魚味道及口感都好好。下次再嚟都要再食。另外跟餐有西柚果茶。午餐價由七十多元至百多元同區算價錢卜適中。
海鮮意大利意粉,我偷吃了同事的味道
有少許辣
。第三次再去我不得不試原條鰻魚加滑蛋漢堡。這個
2018-09-26 1929 浏览
朋友喺荔枝角放工,諗住一齊去食餐好既...經過D2就入去搵食啦見餐廳人不多,可以好好同朋友傾下計,飲番杯,點知,一試原來係中伏餐廳我叫左鰻魚漢堡,諗住幾特別,朋友叫左牛扒(餐廳員工極力推介)。點餐後,等左超過半個鐘都未有得食,連湯/沙律都未到。終於主菜餐湯沙律一次過到,叫人點一齊食呢,湯係凍嘅,塊扒同鰻魚都係凍嘅;條鰻魚又腥又唔新鮮, 同漢堡完全唔夾。咁樣嘅食物質素,開埋支酒每人都要$300幾埋單,完全唔值。

2018-09-21 1483 浏览
星期五收工後和老公去屋企附近D2一期的Food Garden晚飯,貪佢幾就腳,過條馬路就係。我和老公都好鍾意牛扒,呢間餐廳竟然有澳洲M5和牛同埋韓國嘅A++韓牛,喜出望外,價錢亦相當合理。更加估唔到的係佢地嘅wine, 睇得出好用心去wine pairing, 可惜佢地個wine list印極都未印好....  我們開咗支house wine, 都唔使$200,飲住酒等D扒出,我叫M5, 5成熟,點少少岩盬,肉汁爆香。老公叫韓牛5成熟肉眼,咬口截然不同,冇日本和牛咁油,但比澳洲M5少D牛味,佢怕太大陣牛味,所以啱曬佢。聽餐廳員工講,佢哋個36日Dry Age牛都好多人點,可以一試,更加免開瓶費,確係唔錯的一頓晚餐。

2018-09-07
  • 牛扒