2018-09-18 1102 浏览
🤔聽朋友講話呢度個黑毛豬叉燒煎蛋意粉好好味,今日特登黎食,味道口感真係一流👍🏽👍🏽另外兩款野食,紙包鱸魚個魚好新鮮好大舊魚,價錢相對好抵食🤨沙甸魚西班牙辣意粉,都好正👍🏽辣得黎好香,從來未食過呢個味道👍🏽同沙甸魚好夾,服務都好好,坐得都好舒服😎
2018-09-18 887 浏览
👭收工同朋友仔去咗穩野食,行到去D2 PLAZA 試下呢間西餐⋯😋😋叫咗好多野食🤤有我嘅最愛M5和牛,當然要配上紅酒🤤個和牛真係好juicy啊⋯❤️另外都有餐湯同salad跟埋,價錢真係好抵食🤪同埋叫咗份炸魷魚,雞翼,面頭好鬆脆入面魷魚勁彈牙!野食口感都好入味🤭你哋去食都一定要叫黎試下~總體黎講野食野真係高水準🧐呢個價錢完全抵返曬😽野食好味心情都跟埋一齊靚靚🤤啱曬我哋3、5知己邊食美食邊吹水。good👍🏽下次會再黎
  • M5和牛肉質口感juicy,正
  • 炸物好新鮮🤤
2018-09-18 609 浏览
最近在荔枝角返新工,食晏同同事一齊去附近的D2, 去咗間西餐feel 的Food Garden, 個度環境幾有style, 個mall 都係走快餐feel, 但呢間餐廳係有心機裝修過,好似有型d, 就入左去啦。感覺不錯,湯應該是新鮮手打,又有杯免費冰茶跟,我點咗個和牛漢堡五成熟,係荔枝角呀,好少burger可以自己決定幾多成熟,個burger賣相唔錯,好Juicy, 好有肉味,煙肉又大又香,見佢地lunch 都好旺,見食越多人,見議先訂檯。overall性價比高,可以再來。

2018-09-17
  • Burger
2018-09-15 467 浏览
香港飲食業競爭激裂,要客人來完再來不單要有新意,最重要是維持水平。半年前第一次到這家餐㕔食過一次覺得環境、食物及服務都ok. 今日再到荔枝角,所以決定在次光顧,但實在面目全非。服務欠奉,等了又等先有人招待(當時並不是很多人。我只要了一客牛扒(是這餐廰的招牌菜),朋友叫了一客漢堡。不是甚麼新菜式。但一口吃下已感到水平已狠狠地下調。牛味欠奉,肉質也欠佳。好像雪藏了一段好長日子。食入囗肉質十分鬆散。我們都感到很失望。看到最近新的食評感到這餐廰已失去初時的熱諴。

看到最近新的食評感到這餐廰已失去初時的熱諴。
2018-09-13 351 浏览
琴日同屋企人去咗荔枝角D2 搵野食😋行到最尾有間餐廳裝修得都幾企理,幾乾淨,不過一睇個餐牌🤢一大一細係一樣的,大個張仲要兩款野食但同一張圖,錯嘅⋯大個張印到好差🤢完全另人唔想入去🤯d相顏色好醜🤨又有d 野食茶左,笑左一陣都係走😂
2018-09-03 388 浏览
上星期日日落雨冇乜心情四圍去所以同幾個friends隨便去D2搵食。見到呢間餐廳話有新menu,fb啲相又幾靚所以就入去試吓。叫咗一客鰻魚松露蛋漢堡,沙甸配西班牙辣茄汁意粉同西冷扒。價銭好似都好吸引。但係結果好後悔。先講鰻魚松露蛋漢堡,一啲都唔好食,松露蛋同鰻魚味一的都唔夾。沙甸魚意粉,條魚有極級雪藏味,亦唔知佢個辣昧茄汁何來有西班牙特色,只不過係好普通嘅辣味茄汁。不過個汁再辣再茄都遮唔住條魚嘅腥用雪藏來。完全食唔落。最後件所謂熊本霜降西冷應該係下等老牛。睇唔到霜降,食唔到肉味,淨係要花無窮牙力去𡁻。最後佢地啲擺碟同fb啲相完全唔一様,所以有啲被騙。呢間絶對係掛羊頭賣狗肉嘅餐廳,一定一定一定千奇唔好上當。PS, 後尾聽隔離的舗頭話佢地個牌有問題所以臨時臨急改menu, 唉原來真係black店嚟㗎!

最後佢地啲擺碟同fb啲相完全唔一様,所以有啲被騙。

呢間絶對係掛羊頭賣狗肉嘅餐廳,一定一定一定千奇唔好上當。

2018-08-30 352 浏览
Went here for an early lunch on a Thursday. It's pretty busy during lunch hours. Ordered the A lunch set, eel and scrambled eggs burger. Surprisingly good combination, appreciate the creativity of it. The eel was grilled well, but the scrambled eggs cooked in truffle oil tasted strange. The Bun tasted like it was from macdonalds, super powdery and bland. Wished that it was on a better toastier Bun. The fries were delicious though. The set lunch with coffee (+ $10) came out to a total of $106.Ove

Overall, acceptable food good service. Would come again if nearby, but wouldn't make a trip out of it.
2018-07-28 863 浏览
Happy Friday 緊係要出去食晚餐突然好想据扒係無任何research之下見到邊間吸引就入去試一試見到有澳洲m5和牛$25x價錢唔算太貴 無咩希望之下一試竟然十分之有驚喜😍肉汁味好夠 肉質鬆軟 唔會硬肥瘦平衡 食落去好香除左自己買 出街食真係好小有咁好味既牛扒值得再去食!但要留意既係佢無咩配菜得幾件瓜 連薯仔都無所以叫多左個餐法國檸檬燒春雞燒得都幾香 不過如果雞肉再滑d就更加好食!但因為牛扒太好食所以雞就變左無咁出色😂不過絕對唔難食星期五既晚上都唔算多人所以坐既位同環境都好舒服
Happy Friday 緊係要出去食晚餐

但要留意既係佢無咩配菜
得幾件瓜 連薯仔都無
所以叫多左個餐

法國檸檬燒春雞
燒得都幾香 不過如果雞肉再滑d就更加好食!
但因為牛扒太好食
所以雞就變左無咁出色😂
不過絕對唔難食

星期五既晚上都唔算多人
所以坐既位同環境都好舒服
2018-07-22 697 浏览
叫左個海鮮拼盤 黑松露薯條 肉眼扒 (每扒超好食) 雞翼拼盤等等 有驚喜 d野食真係唔錯 餐包埋嘅奶凍又唔會太甜 岩岩好 不過個沙律 如果多返d就更好 環境都唔錯 坐得幾舒服 值得試下 👌🏻
2018-07-03 777 浏览
中伏!現場環境沒相片影的好,是其次,對相中美食仍抱期待...沙律上枱時仍水都沒一杯,都算!到乳豬兩小塊上枱時,刀仍只得一把要靠自助(出柜面自取),都算!但乳豬只得兩小塊(骨同肥膏已佔去了7成),剩下可吃乳豬部分,僅每人兩片香口膠份量,少得自覺很可憐!但味道仍算合格,對意粉仍期待...到卡帮尼意粉出現,期待已跌至谷底,從未見過如此干旱旱卡帮尼意粉,汁都幾乎冇滴,味道更是奇怪,意粉偏硬,煙肉全碟只找到一小片同樣干旱旱,食不到一半,唯有棄權,到此已是冇語😣😣甜品是比乒乓球還少的雪糕,因不用該廚房大師出馬,雪糕質素尚算安穩,咖啡亦算合格,唯有當是$270左右惠顧二人雪糕咖啡set吧!有膽識又唔怕餓親既,即管挑戰一下自己啦!
中伏!
有膽識又唔怕餓親既,即管挑戰一下自己啦!
工作繁忙,放工後真是想找個靜靜的地方回一回氣,忽爾想起這間餐廳,就去吃個靜靜的晚餐。餐廳位於D2 place 2樓,不算難找,只是要走進走廊的盡頭才見到鋪面。整間餐廳以植物和木為主調: 木製桌椅、木製層架、木酒桶擺設,配以植物裝飾的牆壁及放在酒桶上的花束,加上暗淡的燈光,一坐下來就有種放鬆的感覺。座位間有足夠的空間,除設有4人餐桌,也設有幾張長桌,適合大夥兒暢聚閒談。餐牌有多款set dinner選擇,沙律、意粉、漢堡包等,配以餐湯、沙律、飲單及甜品,價錢介乎$80-$150之間,很划算!我點了流心蛋煙三文魚沙律及水果茶,沙律賣相不錯,菜也算很鮮,配以煙肉粒,味道不錯,煙三文魚份量也適中。可是味道對我來說稍微鹹了點,流心蛋亦不夠流心。整體來說,也算是不過不失呢!水果茶……不禁和某餐店的水果茶比較,味道不算太甜,事實上我來過幾次也是點它來喝,也不錯!在荔枝角區,想找個地方舒服的吃個quick dinner, 這裡是不錯的選擇。

流心蛋煙三文魚沙律

2018-05-30
流心蛋煙三文魚沙律
最近看到一些好評讚這一家餐廳所以決定來一試佢地嘅下午茶。他們的價錢確實相宜,平時一個人嘅價錢呢度for兩個人。加上佢門口張相我覺得真係可能有驚喜。But香港又點會死錯人。呢度個afternoon tea冇驚喜只有驚㬨。個tea set 冇style 又冇taste,真係唔知佢想點。㡳層有egg mayo,鵝干醬加煎蝦open sandwich. 個egg mayo的蛋求奇切再加一大堆mayonnaise, 蛋黄蛋白同酱完全冇混合,一啲誠意都冇。其他亦唔係甚麼高檔次,仲要係open sandwich, 食到成手油淋淋。在往上層更惨不忍睹。九唔搭八唔知係panna cotta 定jelly 定pudding, 加上dry 到可以介脷嘅pastry,, 真係好難食得入口。please 其實既然冇能力就唔好offer afternoon tea set, 可能整下奶油多同蛋治好過。

2018-04-23 1214 浏览
又試新野,一定要同大家分享下。Food Garden位於D2 one比較隱蔽的位置,所以環境很清靜,即使到了lunch time時間,食客也不是太多,但這並不代表他們的質素差,相反我覺得在荔枝角區眾多好評的西餐廳來說,Food Garden也可以佔一席位😁餐廳裝修帶少許美國色彩,檯椅排列整齊,空間感十足。細閱餐牌,午餐選擇由A to O都十分吸引,我最終挑選了肉醬意大利千層麵。是日餐湯是蕃茄什菜湯,湯料豐富,有椰菜,紅蘿蔔,西芹,洋蔥等....味道甜酸適中,帶微辣,十分惹味。伴湯還有半條脆包,很香脆,佔上什菜湯也不會減脆,很正👍🏼肉醬意大利千層麵上檯時,旁邊伴以沙律菜,份量也不少,並且用上貴價的紅生菜,綠珊瑚,紫椰菜等....十分新鮮,加上少許的意式沙律醬,恰到好處。至於肉醬千層麵,質素同樣高。麵雖然並非千層,但每一層清晰可見用料,面層佈滿蕃茄醬肉碎,一層麵條再夾一層菜,之後再到肉醬麵條,很是細緻,味覺很好,但份量實在太多,吃剩了,真的覺得自己太浪費😔餐飲我點選了冰柚子紅茶,茶味香濃,伴以一舊柚子,將柚子壓汁後,味道真的很特別,清香解膩。天熱時飲更覺清涼🤓此餐廳絕對可以encore,

餐廳裝修帶少許美國色彩,檯椅排列整齊,空間感十足。

2094 浏览

此餐廳絕對可以encore, 下次食什麼好呢🤔
2018-04-23
2018-01-06 3044 浏览
Date: 5Jan星期五的午餐時間,還好我們早一點出發,我們到達的時候尚有少量位置供walk in。之前還是一半餐廳一半店舖的時候未有機會來吃,今日終於可以一試了!(圖中是已被預訂的大檯位置)↑lunch set 跟餐的餐湯是蘑菇湯,配上餅乾條,感覺上已經比這區的其他西餐出色了!蘑菇湯很香,只是調味稍微單調。↑跟餐的還有冰茶,看著這個配搭跟另一間連鎖餐廳很相似 西柚味道不重,喝到最後才喝到果肉,還好不會很甜,喝完一杯都不會覺得口渴!↑All Day Breakfast 來說是不錯了,煙肉和香腸都煎得不錯,只是稍嫌有一點油膩。蕃茄也煎得香香的。唯一希望改善的是炒蛋,份量太少,看著就覺得是一份完整的炒蛋被硬生生的切了一半,分兩份上。而且所謂的「黑松露炒蛋」只是在炒蛋上放黑松露醬,雖然味道okay,但還是希望可以更有誠意的混好了一起炒。說真的,這個lunch set $95,不用加一,餐湯、餐飲和主菜都不錯,在荔枝角區算是中上了!
Date: 5Jan

↑跟餐的還有冰茶,看著這個配搭跟另一間連鎖餐廳很相似

2017-10-30 3278 浏览
今日黎D2 Place行街,順便試下呢度d野食。比佢門口呢個餐牌吸引左又係時候扮上等人啦見佢環境唔錯,靜靜地,枱與枱之間都算闊落。可以係到hea 佢個menu都幾吸引,見人地order都好大份,不過,我同朋友都係堅持扮上等人,叫返個英式high tea慢慢食。不過high tea原來以前來講係粗茶淡飯咁解,勞動階層至會食既,至於貴族食既英式下午茶係叫 afternoon tea!所以我要改口歎返個afternoon tea了!個tea set配花茶,好多選擇,有成十種八種英式茶包揀,每人可以揀一款。如果唔想飲依d,係可以每人加$5轉飲其他既。我同朋友各自揀左一個茶包。我揀黃色包裝twinnings既錫蘭茶,茶味香醇,飲完好提神。朋友個包係店員推介,蜜糖雲呢拿味,但唔算太甜,有雲呢拿味,仲有小小薄荷味,但感覺有點怪,唔係個個鍾意啦。主角上場啦。我有聽過英式下午茶既點心係有順次序既食法,但唔多清楚。朋友話應該由底層食起,因為底曾係咸點,最上層係甜點,先食咸點,最後食甜點。所以我哋就由下面開始啦。最底層既咸點睇落都貴價D。有黑松露,有沙律蛋,蝦各兩件。仲有少量沙律菜,我以為係裝飾品,因為無醬
今日黎D2 Place行街,順便試下呢度d野食。

比佢門口呢個餐牌吸引左
又係時候扮上等人啦

見佢環境唔錯,靜靜地,枱與枱之間都算闊落。可以係到hea

最底層既咸點睇落都貴價D。有黑松露,有沙律蛋,蝦各兩件。仲有少量沙律菜,我以為係裝飾品,因為無醬汁點,但我都食鬼咗。

黑松露味唔會好嗆。麵包唔係好夠脆口。

蝦肉無梅到。都唔錯。

蛋沙律好味,好creamy。上面啡色嘢我估係鵝肝,但吃唔出。

中層。蛋糕仔,鬆餅還有唔知咩味既蛋糕。蛋糕仔朱古力味藍梅味和吃唔出咩味。朱古力味最好食。都算鬆軟。

賣相唔吸引,但唔難食,我佷到咖啡味但又好似唔係。

鬆餅唔夠鬆化,好似放了很久,唔新鮮。

上層睇落好靚。唔知食落又係點?

藍梅好酸。好彩個撻同入面既cream係甜既可以中和番,如果唔係食都食唔落。

生果真係唔好想著會好新鮮。

士多啤梨好彩唔酸既。

焦糖燉蛋算滑但係甜咗d。

依三杯奶凍都好滑。朱古力,奶,綠茶。都係甜。

我既座位對正廚房,見到佢哋密密整依個,好受歡迎下。不過就見到d材料,估計同望落都係普通貨色,又係既百幾蚊就可以扮上等人,仲想點?
不過問題係,二人tea set分唔混,有d嘢有三樣,有d嘢得一樣,又唔係樣樣好食,搞到唔知邊個食邊樣好。

係要加一既。環境一流,所以整體質數ok,不過仲有好大進步空間。因為我想食既係afternoon tea 既水準, 依架既食物質數只可係high tea level。不過可以坐兩個鐘邊傾邊食,都算唔錯啦。
2017-10-28