2022-05-21
本來黎開呢邊諗住食Fifty-fifty, 可惜結左業🥲喺原址見到開左一間新餐廳,同🐗去試下~—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 西班牙香蒜辣蝦 $88▐睇起黎細細碟但有成6隻大蝦😋😋少少微辣,加左西班牙辣肉腸令成碟更有風味😋😋▐ 香煎鵝肝牛肝菌意大利飯 $148▐牛肝菌味道香濃,意大利飯煮到al dente, 唔會太乾身,鵝肝煎得唔錯,味道同牛肝菌味好夾😋▐ 燒美國封門柳配薯菜(8oz) $228▐擺盤好有心思好靚😍牛扒切好晒方便我地食👍我地叫左5成熟,煎得好嫩,簡單點芥辣已經好好味😋▐ 焦糖脆脆香蕉牛角窩夫配雪糕 $78▐擺盤又係好靚😍😍窩夫中間係焦糖mochi,熱辣辣外脆內軟,焦糖唔會過甜,搭配豆腐雪糕口味較清淡反而更能突出焦糖同窩夫嘅甜味,冷熱交融令味道同口感更豐富😋😋▐ 是日蛋糕-蘋果金寶 跟餐加$30▐鍾意重口味甜品一定會揀呢款😋😋芝士配搭焦糖蘋果味道濃郁,焦糖餅底實淨帶微黏,上面嘅碎碎有少少鹹味令蛋糕更有層次😋▐ Sunset $48▐日落時份就叫左杯sunset mocktail🌅橙汁加熱情果梳打好有熱帶風情,裡面仲有啖啖士多啤梨果
—————————
▐ 燒美國封門柳配薯菜(8oz) $228▐
▐ 焦糖脆脆香蕉牛角窩夫配雪糕 $78▐
▐ 是日蛋糕-蘋果金寶 跟餐加$30▐
▐ Sunset $48▐
日落時份就叫左杯sunset mocktail🌅橙汁加熱情果梳打好有熱帶風情,裡面仲有啖啖士多啤梨果肉😋
🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 裝修有法國小酒館感覺,以深藍色作主色調,環境舒適。
🤵♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 型男店員友善有禮,靚靚女店員好細心,不停幫我地換碟同餐具,非常周到👍
💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 平民價錢但具質素的西餐廳,佢地嘅一人餐只係百幾蚊,冇我地咁大食嘅話,叫餐真心抵食👍擺盤又有心思用黎打卡一流💕甜品好好味,下次會過黎試埋下午茶😋應該會係我成日到訪嘅餐廳~