2023-04-25
之前都去過尖沙咀嘅Espresso Alchemy,覺得佢哋食物同咖啡嘅質素都好好。今日下午有事要係荃灣做,所以就早啲岀嚟係如心分店食個早餐。原來週末無早餐menu,不過都no surprise,一樣坐咗唔少人👍青醬慢煮雞胸配檸檬醋醬($89)- 諗住清清地嗌個沙律食,點知好有驚喜,竟然有咁多件雞胸!雞胸一啲都唔鞋,反而非常嫩滑同入味,配上青醬更惹味。沙律菜都好新鮮爽口,仲有olive同sundried tomato 😍 ,配埋檸檬醋醬酸酸地咁令人開胃。我仲嗌咗沙律醬另上,想落幾多自己落。生酮竹炭黑芝麻蛋糕卷($61)- 另外仲嗌咗生酮甜品,無糖無麵粉。整體唔太甜,但有好香濃嘅芝麻味,食完都無罪惡感。Flat white (L) ($44) - 有cake食當然要嗌返杯咖啡~咖啡濃郁又香滑,仲可以轉skimmed milk。
d milk。