喺屯門行完街肚餓就黎eggy買個韓式吐司🍞食。見過IG啲相好似都唔錯,同埋都唔算貴🤑,仲要無人等緊!因為買嗰時都5點幾,所以都唔叫太豐富,就咁叫左個睇落無咁飽既漢堡芝士滑蛋,但因為我唔食芝士🧀所以就走左芝士…食吐司有時會食到好輪盡,所以就外賣返屋企食🥡。等左一陣就已經有得拎,店員好好有用張紙蓋住個吐司再用袋入住,好衛生👍🏻!韓式吐司塊包同啲醬都係甜甜地☺️,幾好食。可惜塊吐司因為外賣所以拎到返去可能都唔係好脆☹️。蛋偏熟🍳,但我本身都唔太鐘意生蛋所以幾好。不過食漢堡扒最尷尬既地方就係本身太細塊,大概只有包既一半,所以下面係無乜餡既🙈…

2021-08-15
下午茶
2021-08-15 219 浏览
相信大家去韓國都食過兩間好出名既三文治唔知大家鐘意邊一款呢?我自己覺得兩間都各有特色既上次經過華都商場偶然見到Eggy 買左一份漢堡煙肉芝士滑蛋做外賣返屋企食返到屋企再幫埋bb沖涼先有得食..雖然涷左 但個包面仲係脆架喎拎上手相當有份量🤣 急不及待想即刻食材料相當充足 食到底都係餸 唔會話食一半就乾啃包我超鐘意呀 真心同韓國食到既感覺係有9成似最似既地方係搽包既醬係甜甜地帶有少少微微辣同埋滑蛋炒得好滑又唔會濕淰淰下次試埋其他款先
相信大家去韓國都食過兩間好出名既三文治

唔知大家鐘意邊一款呢?

我自己覺得兩間都各有特色既
上次經過華都商場偶然見到Eggy
買左一份漢堡煙肉芝士滑蛋做外賣返屋企食

返到屋企再幫埋bb沖涼先有得食..
雖然涷左 但個包面仲係脆架喎

拎上手相當有份量🤣 急不及待想即刻食

材料相當充足 食到底都係餸 唔會話食一半就乾啃包

我超鐘意呀 真心同韓國食到既感覺係有9成似
最似既地方係搽包既醬係甜甜地帶有少少微微辣
同埋滑蛋炒得好滑又唔會濕淰淰

下次試埋其他款先

2021-07-28 412 浏览
所有吐司都係即叫即整,咁啱去嘅時候冇人就只係等咗10分鐘,揀咗「菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司」,一拎上手覺得好足料,呢款吐司食落好有層次,菠蘿酸酸甜甜同炸到香脆嘅蝦堡好夾,蝦堡係有兩塊,食嘅時候要小心啲,因為份量足,個口要擘大黎食,我一唔小心就跌咗半塊蝦堡落地下(淌淚)另外買吐司可以用$10加飲品,相片外叫咗杯水蜜桃梳打,味道正常,冇咩特別。

菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司
10 分钟 (外卖自取)
下午茶
2021-07-09 307 浏览
08.07.2021Eggy 今日用Deliveroo叫EGGY,次次經過華都舖頭,都好想試,今次終於叫外賣試食!有四個字評語:超級好食!食咗真係會上癮!😋外賣除咗本身個硬紙盒盛載,面層仲有一張類似牛油紙蓋面,相信除了保持衛生之外,應該係防止變淋,所以外賣嚟到仍然暖,而且不太淋身,保存得不錯。菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司(走沙律醬):滑蛋又滑又甜,蝦雖然淋左少少,仍然好香好好味,加埋菠蘿真係perfect ! 如果即刻堂食,應該更脆更好食!本身仲有好多口味,例如泡菜豚肉芝士滑蛋吐司、炸軟殻蟹滑蛋吐司、牛油果芝士黑松露滑蛋……款款都好想試吓。好期待呀!
08.07.2021

Eggy

2021-07-08
外卖送餐
2021-07-06 253 浏览
係屯門準備去睇戲,而家戲院又唔比食爆谷,點算好呢?係華都商場一樓,有好多外賣小吃店,見到呢個Eggy吐司超吸引啊!好,睇下有咩好食先。菠蘿炸蝦堡滑蛋,厚厚多士,裡面夾著啱啱炸起大蝦,重點係個滑滑滑蛋,個口要擘大啲先咬得晒,加埋清新菠蘿,感覺好fresh唔油膩。煙鴨胸黑松露滑蛋,一二三,有三大塊厚厚鴨胸,好好味呀!滑蛋上面有點點黑松露,邊食邊浸岀淡淡黑松露香,多士軟綿綿,餡料夠豐富,食落一啲都唔Dry。

好,睇下有咩好食先。

2021-07-05 180 浏览
屯門華都商場真係好多好嘢食!今次試左以滑蛋多士做主打嘅小食店,即叫即製,認真不錯。炸雞軟骨 ($24)香脆又爽,外層調味香口,又唔會太油膩。炸軟殼蟹滑蛋吐司 ($68)有八款多士選擇,對於軟殻蟹零抗拒力🦀,就叫就份試下。微烘嘅面包特別香🍞,夾住一層好厚嘅滑蛋,同埋超大一隻軟殻蟹(蟹腳突曬出去兩邊)👍🏻蟹身炸得好香,咬落喀嚓聲,鹹香惹味,同個滑蛋好夾。配上醬汁同頂層加上少少蟹籽🤏,增添口味同味道。

炸雞軟骨 ($24)
香脆又爽,外層調味香口,又唔會太油膩。

炸軟殼蟹滑蛋吐司 ($68)
2021-07-02 163 浏览
最近韓式爆餡多士非常大熱屯門華都商場既Eggy就食得到小店門面唔大 只做外賣除左多士外 仲有好多小食同飲品價錢亦都唔貴 加錢轉套餐仲抵食而且之前嗌神秘口號就拎到黃金魔法卡緊係要去試下啦#漢堡芝士滑蛋吐司即叫即整麵包有烘過 好重牛油香味 仲甜甜地滑蛋超厚 咬落去仲會有蛋漿流出漢堡芝士夠晒JUICY比傳統Burger更有新意#菠蘿炸蝦滑蛋吐司真爆餡 勁足料。菠蘿同個炸蝦一直都好夾炸蝦夠晒香脆菠蘿亦都好厚切帶點清新唔會好油

最近韓式爆餡多士非常大熱

滑蛋超厚 咬落去仲會有蛋漿流出
漢堡芝士夠晒JUICY
比傳統Burger更有新意

#菠蘿炸蝦滑蛋吐司
真爆餡 勁足料。
菠蘿同個炸蝦一直都好夾
炸蝦夠晒香脆
菠蘿亦都好厚切
帶點清新唔會好油
2021-07-01 96 浏览
炸軟殼蟹滑蛋吐司$58好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:黃店。吐司都是即叫即做,所以上手是熱辣辣。這款韓式吐司極多餡,內有軟殼蟹、炒蛋、生菜、蟹籽。軟殼蟹炸得脆又不油。炒蛋夠滑。另加了沙律醬。加了很多醬汁的吐司🍞微甜的,一不小心就滴到身也有了。如果在cafe 吃這份吐司,應該要接近$100吧。所以我覺得這一份是超值的。
炸軟殼蟹滑蛋吐司
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
軟殼蟹滑蛋
軟殼蟹滑蛋
3K
2021-06-26 142 浏览
想試呢間Eggy好耐啦,次次行過都聞到好香,但拎到一手係野又唔方便食,是日記住黎左食先去掃貨,呵呵。小店主打韓式土司,仲有幾款小食同飲品。點左吞拿魚沙律拼牛油果芝士黑松露滑蛋,好鍾意食牛油果,諗都唔諗就決定叫呢款了。啲餡料幾澎湃,塞到滿晒㗎。太厚了,根本一口咬唔晒,啖啖牛油果好正,係真嘅一片片牛油果,唔係果醬。吞拿魚沙律鹹鹹地又酸酸地幾好味,仲有半瀜芝士,同勁香口嘅黑松露滑蛋,再加上爽口生菜增加口感。方包本身帶少少甜味,用左牛油煎香,擠上自家制醬汁,店員話入面有兩種醬料,沙律醬同另一種帶辣味的,兩種加埋一齊係好味喎,即叫即整新鮮食真係無得彈。仲加左一份小食香芋地瓜丸,同樣即制熱辣辣,炸得外脆內軟嘅地瓜丸好好味,雖然話炸但又唔油喎,抵讚。餐牌有十二款吐司選擇,價錢三十幾至四十幾。仲有外賣套餐,到會叫呢啲又幾型喎,帶張返公司叫埋同事一齊叫先。真係好好味,有下次!
小店主打韓式土司,仲有幾款小食同飲品。
啲餡料幾澎湃,塞到滿晒㗎。
餐牌有十二款吐司選擇,價錢三十幾至四十幾。

真係好好味,有下次!
2021-06-23
Eggy 主打韓式厚蛋吐司🥪,每次經過都覺得好吸引好想食🤩👍🏻,而且仲有不少特色小食和炸物🍗🍤📌黑椒雞扒滑蛋吐司🐓🥪$48📌菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司🍤🥪$38📌日式炸雞塊$23📌明太子釀雞翼$25✨ 黑椒雞扒滑蛋吐司🐓🥪,新品上市,感覺不錯,黑椒雞扒肉質厚嫩,招牌滑蛋相當滑,牛油吐司夠香👍🏻😋✨ 菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司🍤🥪,內裏有兩件炸蝦堡,酥脆可口,配合菠蘿酸酸甜甜,相當開胃好吃!✨所有吐司都加入了他們自己調配的蜜糖醬🍯和微辣醬🌶,甜辣甜辣,相當惹味,滋味無窮🤩👍🏻

📌黑椒雞扒滑蛋吐司🐓🥪$48
📌菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司🍤🥪$38
📌日式炸雞塊$23
📌明太子釀雞翼$25

今天到屯門工作,終於可以試試出名的Eggy 😄 不過,這是外賣店,買的時候都有點猶豫,沒有堂食,只好偷偷在公園食🙊 好彩無落雨😄.EGGY吐司選擇都多,即叫即製,大概等5分鐘左右。麵包焗得好好食,十分香脆。餡料多到瀉😅 食的時候有少許麻煩。不過,真係好食架😍 新鮮的牛油果,生菜,再配黑松露炒蛋,吞拿魚,芝士,這個組合無敵🌟 面頭仲有蟹子,簡直是bonus👍 食完好飽。🥪 吞拿魚沙律併牛油果芝士黑松露滑蛋 $48

🥪 吞拿魚沙律併牛油果芝士黑松露滑蛋 $48
2021-04-06 344 浏览
華都商場對屯門人黎講,絕對係一個掃街天堂😍 老公帶我去過一次之後,已經成日自己一個去掃街🙊 今次介紹 @eggyday.hk 俾大家,即叫即整既toast,仲要係爆足料果隻😋🥑牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42梗係要試我最愛既牛油果啦😚 依個組合真係無得輸,百幾蚊個all day breakfast都係食差不多一樣既野🤣 變做吐司,一啖食曬落口,原來更加滿足🥲 黑松露滑蛋好滑溜,配合埋半溶既芝士,實在太正啦😭🦀炸軟殼蟹滑蛋吐司 $58軟殼蟹炸到脆卜卜真係好鬼正,熱辣辣、即叫即整就有依個好處😎 軟殼蟹好juicy,一啲都唔會炸到乾爭爭,配合埋軟滑既蛋,正‼️值得一提既係,塊吐司烘到金黃色,口感又軟熟充滿牛油香,絕對係好高質既主角🤩 加上自家調製既沙律醬,甜甜地辣辣地,勁惹味👍@eggyday.hk 除左主打吐司,仲有多款小爭😈 我試左既芝士豬肉雞翼餃 ($25)同炸花枝丸 ($20)都真心好不錯👍 依間絕對可以encore呀‼️

🥑牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42

🦀炸軟殼蟹滑蛋吐司 $58

牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42
炸軟殼蟹滑蛋吐司 $58
芝士豬肉雞翼餃 ($25)
炸花枝丸 ($20)
2021-03-20
牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42
炸軟殼蟹滑蛋吐司 $58
芝士豬肉雞翼餃 ($25)
炸花枝丸 ($20)
  • 牛油果芝士黑松露滑蛋吐司
  • 炸軟殼蟹滑蛋吐司
2021-04-03 240 浏览
假期一早來到屯門,沿著地鐵相連商場來到這家食店,見到有不少人等候取外賣,於是買來試試。假日等候了大約25分鐘,即叫即做。韓式三文治有不少口味選擇,小食也有不少。⭐️煙鴨胸黑松露滑蛋吐司$42麵包兩面都烘得很脆,有煙鴨胸、蟹籽、菜和黑松露滑蛋,再塗上累死泰式辣醬的甜醬。咬一口,意外的美味。又一定厚度的煙鴨胸,口感紮實實在配上滑蛋很美味。⭐️漢堡芝士滑蛋吐司$32這份吐司很像漢堡包,因為夾層有芝士、漢堡和滑蛋,味道沒有教人失望,漢堡和芝士就是最佳拍檔,加上滑蛋有飽腹感。⭐️炸雞軟骨吃雞軟骨志在享受吮軟骨的樂趣。⭐️炸香芋地瓜丸炸得外脆內軟,熱辣辣的番薯波好熱好Q軟,正!

假日等候了大約25分鐘,即叫即做。

韓式三文治有不少口味選擇,小食也有不少。

⭐️煙鴨胸黑松露滑蛋吐司$42
煙鴨胸黑松露滑蛋吐司

煙鴨胸黑松露滑蛋吐司

⭐️漢堡芝士滑蛋吐司$32

⭐️炸雞軟骨
炸雞軟骨

吃雞軟骨志在享受吮軟骨的樂趣。

⭐️炸香芋地瓜丸
炸香芋地瓜丸

炸得外脆內軟,熱辣辣的番薯波好熱好Q軟,正!
午餐
2021-03-25 281 浏览
Eggy係一間賣韓式滑蛋牛油吐司嘅外賣小店💛 除咗有好多款嘅牛油吐司,亦都有唔少款式嘅小食,而且仲有推出6、8、10人餐,開party嘅時候食好似都唔錯😆其實呢種韓式吐司通常有個唔好處係啲餡料只會佔咗上半部分,下半部分食落就會無餡好乾,不過Eggy呢款做得唔錯👍🏼吐司嘅下半部分有落啲醬汁,令到吐司無咁乾,就算無晒餡料都會肯食埋落去😋Btw 我哋去嗰陣只要出示訂閱咗蘋果嘅證明就會減$3🍎 •🥢 豚肉泡菜芝士滑蛋吐司 $32 -> $29吐司烘得好脆,有牛油香,麵包本身味道偏甜,泡菜唔辣,帶蒜香,同牛油吐司都好夾😋 本身以為泡菜同豚肉係撈埋一齊,原來係分開面頭有泡菜,中間就係滑蛋同豚肉,勉強都可以將3樣餡連埋麵包一齊食嘅~ 不過如果餡料擺得平均啲會更好😛•🥢 牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42吐司一樣好脆,入面係滿滿嘅滑蛋,第一啖就食到芝士同滑蛋☺️ 就咁睇唔多黑松露,因為係夾咗喺滑蛋入面,唔算好多,但黑松露味都算濃,再咬多兩啖就食到牛油果,牛油果都唔少~
Btw 我哋去嗰陣只要出示訂閱咗蘋果嘅證明就會減$3🍎

🥢 豚肉泡菜芝士滑蛋吐司 $32 -> $29

🥢 牛油果芝士黑松露滑蛋吐司 $42
2021-03-19 145 浏览
Eggy係華都 都開咗一段時間今日終於有機會食到啦!朋友叫咗個漢堡芝士滑蛋吐司佢本身都幾大食下但佢話夠飽同埋份量好多😂我就叫咗個豚肉泡菜芝士滑蛋吐司面頭好多泡菜 食到底啲肉又係勁多蛋超級滑!!!成份都係即叫即做好有韓國既感覺重點係$32一份!真心係唔貴同埋份量多夠飽仲要好有良心💛經過華都既一定要去食呀!如果食既記得第一時間食因為罷奈咗個麵包就無咁脆如果買吐司加小食可以減-5 (如果無記錯的話)😂呢間一定會encore!!!!
Eggy係華都 都開咗一段時間
今日終於有機會食到啦!
朋友叫咗個漢堡芝士滑蛋吐司
佢本身都幾大食下
但佢話夠飽同埋份量好多😂
我就叫咗個豚肉泡菜芝士滑蛋吐司
面頭好多泡菜 食到底啲肉又係勁多
蛋超級滑!!!成份都係即叫即做
好有韓國既感覺
重點係$32一份!
真心係唔貴同埋份量多夠飽
仲要好有良心💛
經過華都既一定要去食呀!
如果食既記得第一時間食
因為罷奈咗個麵包就無咁脆
如果買吐司加小食可以減-5
(如果無記錯的話)😂
呢間一定會encore!!!!