2020-11-02 86 浏览
呢間舖頭由開業到宜家都見佢幾多人幫襯,成日都見有人係到等~今次行開附近終於有機會食!我叫嘅係煙肉泡菜芝士滑蛋吐司 都只不過係$32 但真係超足料!勁大份!大份到女仔可能比較難去進食🤣首先佢個滑蛋真係好滑唔會好老(坊間有啲滑蛋真係好老唔好食😫)另外仲比左好多泡菜同煙肉,重點係佢啲餸唔會食完一開頭就無,係每啖都會夾住餸,唔會好dry~另外佢包入面應該仲有啲明太子醬(?)我諗應該係,超愛明太子醬嘅我真係想無限encore呀~
2020-11-01 90 浏览
今日終於爬出華都試!都幾多人等!樣樣都想試,最後揀左泡菜豚肉蛋吐司!店員話要等20分鐘,我就行左個圈再返嚟。十分鐘左右就有,唔洗20分鐘咁耐!我想即刻影相即刻食,因為包住左又驚整跌啲泡菜,店員好細心幫我開💛又提我拎紙巾同可以揸消毒手液~拿拿聲影張相就忍唔住要試!大份到無辦法一口咬晒!多士好脆烤得岩岩好,滑蛋真係幾滑。泡菜就係普通泡菜,豚肉唔係薄片仲要都好多下,好似食極都仲有!仲夾左芝士架~成個多士都好好味好夾,甜甜地又唔會太多汁令人食到拿手唔成世!絕對可以再翻兜!
今日終於爬出華都試!
都幾多人等!樣樣都想試,最後揀左泡菜豚肉蛋吐司!
又提我拎紙巾同可以揸消毒手液~
拿拿聲影張相就忍唔住要試!大份到無辦法一口咬晒!
絕對可以再翻兜!
2020-10-30 125 浏览
之前路過見到太多人排隊,所以放棄🥺今次大約朝早11:30去到就唔洗排隊喇😋$32豚肉泡菜芝士滑蛋吐司🥪💛💛向店員展示🍎蘋果日報會員版面可以減$3喔💛💛所以最後$29就食到🤤🤤🤤多士真係真係超足料!!!豚肉有4-5塊,醃得入味又唔會偏咸,泡菜唔係好辣果隻,少少甜,仲有大量滑蛋,半溶芝士夠哂惹味🧀多士烘底正正係我最鍾意的微焦又冇燶味👍🏻咬落去啖啖都係餡料!🤤💯整體黎講十分抵食👍🏻👍🏻🤤又平又足料😋希望繼續keep住水準🥪

$32豚肉泡菜芝士滑蛋吐司🥪
💛💛向店員展示🍎蘋果日報會員版面可以減$3喔💛💛
所以最後$29就食到🤤🤤🤤

豚肉泡菜芝士滑蛋吐司🥪

豚肉泡菜芝士滑蛋吐司🥪
  • 豚肉泡菜芝士滑蛋吐司
2020-10-17 139 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️呢間只要訂閱左蘋果日報就可以減$3嘅小店💛❶炸軟殼蟹滑蛋吐司🦀 $58呢排大熱嘅吐司 終於有機會一試啦大大份夾住軟殻蟹同埋炒蛋軟殼蟹炸得脆卜卜但係幾啖就冇晒至於炒蛋就又大份又滑食到最尾都仲有!炒蛋面頭有少少蟹子 令口感更加豐富而且食下食下好似有少少韓式辣醬嘅味道令味道唔會好dry👍🏻❷雞軟骨🐥(跟餐) $ 15雞軟骨的確令我有少少失望用一個相對細嘅紙袋裝住外面油笠笠 食落鹹鹹地冇乜特別其他小食可能會比較出色Btw呢間係立食小店呢個包包食起上嚟真係有少少麻煩小編仲食到成面都係醬🤣 小狼狽🤣
味道:⭐️⭐️⭐️

呢間只要訂閱左蘋果日報就可以減$3嘅小店💛

❶炸軟殼蟹滑蛋吐司🦀 $58
呢排大熱嘅吐司 終於有機會一試啦
大大份夾住軟殻蟹同埋炒蛋
軟殼蟹炸得脆卜卜但係幾啖就冇晒
至於炒蛋就又大份又滑食到最尾都仲有!
炒蛋面頭有少少蟹子 令口感更加豐富

Btw呢間係立食小店
呢個包包食起上嚟真係有少少麻煩
小編仲食到成面都係醬🤣 小狼狽🤣
2020-10-12 147 浏览
屯門華都一向多野食,仲要多黃店今日經開見到好多人排隊買呢間黃店就試下啦係賣我好鐘意嘅吐司仲要夠黃主要做外賣,即叫即整,所以需要啲時間唷~除咗吐司之外仲有其他小食可以加$15轉做套餐都幾抵食幾吸引一個一份吸引香脆魚柳芝士滑蛋吐司 $38 香脆內軟既大大塊魚柳再加埋脆多士,係雙重嘅香脆芝士滑蛋係唔會輸嘅配搭加埋生菜解下膩全部配料都好夾好好味食到最尾仲有啲韓式辣醬,又幾驚喜萬聖節限定版-南瓜帶子芝士滑蛋吐司🍞貪新鮮嘅frd見係限定版,就話一定要嗌南瓜配芝士滑蛋估唔到咁夾😲(from my frd only, 我唔食南瓜嘅~配埋燒到好香嘅帶子,佢話好特別真係要一試仲提大家每日限定售完即止,記得要早啲去一試🤪
屯門華都一向多野食,仲要多黃店
今日經開見到好多人排隊買呢間黃店就試下啦
係賣我好鐘意嘅吐司

仲要夠黃

主要做外賣,即叫即整,所以需要啲時間唷~
除咗吐司之外仲有其他小食可以加$15轉做套餐
都幾抵食幾吸引
一個一份
吸引

香脆魚柳芝士滑蛋吐司 $38
香脆內軟既大大塊魚柳
再加埋脆多士,係雙重嘅香脆

芝士滑蛋係唔會輸嘅配搭
加埋生菜解下膩
全部配料都好夾好好味
食到最尾仲有啲韓式辣醬,又幾驚喜
萬聖節限定版-南瓜帶子芝士滑蛋吐司🍞
貪新鮮嘅frd見係限定版,就話一定要嗌
配埋燒到好香嘅帶子,佢話好特別真係要一試
仲提大家每日限定售完即止,記得要早啲去一試🤪
2020-10-06
私藏超正吐司店 eggy ,專賣滑蛋吐司🍞🍳,吐司由$32至$58不等,同時亦有各式各樣的小食🥟🍗及飲品🍹🍸選擇。 吐司🍞 即叫即製,吐司麵包吃起來鬆軟又富有彈性,以牛油煎香的吐司,酥脆又帶有濃濃牛油香氣😌🧈滑嫩的芝士滑蛋,配上用奶油煎過的土司,裝在漂亮盒子裡😍,流晒口水🤤,飽足感十足,當成正餐或下午茶都很適合,十分美味😋😋👍🏻📍10月萬聖節限定- 南瓜帶子芝士滑蛋吐司餡料份量超多,南瓜帶子芝士滑蛋吐司🍞,配搭外脆內軟南瓜🎃,脆卜卜蟹籽,鮮甜肥美帶子😋👍🏻,配合滑蛋和特製醬汁,美味無比😋😋😋📍菠蘿蝦堡滑蛋吐司超爆餡,菠蘿酸酸甜甜,好似初戀🤣❤️炸蝦堡即叫即炸,熱辣辣,外脆內多汁😋😋😋

📍10月萬聖節限定- 南瓜帶子芝士滑蛋吐司

📍菠蘿蝦堡滑蛋吐司

2020-10-04 122 浏览
我用deliveroo叫呢間餐廳本身就話要半個鐘至九個字轉過個話要九個字至一個鐘最後係過咗一個半鐘頭先整完可以俾速遞員送餐超唔建議大家用佢嘅外賣服務速遞員又等得耐買家又等得耐要食就去門市食啦
我用deliveroo叫呢間餐廳
本身就話要半個鐘至九個字
轉過個話要九個字至一個鐘
最後係過咗一個半鐘頭先整完可以俾速遞員送餐
超唔建議大家用佢嘅外賣服務
速遞員又等得耐買家又等得耐
要食就去門市食啦
90 分钟 (外卖送餐)
2020-09-26 158 浏览
星期六晏就3點 大概有8至10個人喺門口等緊我order完大概等咗25分鐘期間都見到店員包裝外賣感覺都幾衛生 因為佢哋時不時會用酒精消毒雙手 先再包裝外賣炸軟殼蟹蛋三文治 $58一出到嚟 哇咗聲 因為成份出到嚟好打卡able爆晒餡咁款🍞先講講個麵包~幾鬆軟 係牛奶吐司嚟 幾香不過略嫌烘得唔夠脆面Surprise地 入面係加咗明太子沙律醬如果唔食得辣嘅人要小心 因為有少少辣我自己就幾鍾意個醬同個蛋同軟殼蟹幾夾 不錯 🥚蛋~OK滑 不過可以再鬆軟dOverall 合格嘅表面嘅魚子都有加咗幾分🦀炸軟殼蟹~其實最失望係呢個 最敗筆係佢炸得唔夠香脆其次係佢偏細隻 三四啖冇咗luuuu唔夠份量夾埋蛋成份食 🥪成份嚟睇~其實成份食落嚟 係豐富但係因為個主角軟殼蟹唔出色 加上價錢要$58一份 我覺得性價比唔夠我唔會回購呢一款不過我會回頭食佢其他蛋三文治平均都係$30頭一份 佢個三文治同個蛋係可以翻撻嘅感覺佢個泡菜豚肉/漢堡蛋三文治都幾吸引
星期六晏就3點

炸軟殼蟹蛋三文治

炸軟殼蟹蛋三文治 $58
一出到嚟 哇咗聲
因為成份出到嚟好打卡able爆晒餡咁款

🍞先講講個麵包~
幾鬆軟 係牛奶吐司嚟 幾香

佢個三文治同個蛋係可以翻撻嘅
感覺佢個泡菜豚肉/漢堡蛋三文治都幾吸引

2020-09-26
2020-09-25 125 浏览
屯門華都一直都有好多小食店,不過質素有d 參次但呢間8月新開嘅吐司小店為大家帶來驚喜🥰 除左味道好食外,佢仲要好有文化修養😆愛閱讀🍎🍔 漢堡芝士滑蛋吐司 ($32)即叫即整嘅香脆厚吐司夾芝士同漢堡仲有嫩滑嘅滑蛋,一啖咬落去爆哂出黎口感真係好豐富🤤🐷 豚肉泡菜芝士滑蛋吐司 ($32)同樣都係熱辣辣,爆哂餡豚肉加上泡菜更加惹味🥴⭐️ Set 套餐 ⭐️+$15 配$20以下小食+$5 配汽水+$10 配特飲都係嗰句😝😝 包好食!報好睇👍🏼👍🏼大家識揀啦😉

屯門華都一直都有好多小食店,不過質素有d 參次

🍔 漢堡芝士滑蛋吐司 ($32)
即叫即整嘅香脆厚吐司夾芝士同漢堡
仲有嫩滑嘅滑蛋,一啖咬落去爆哂出黎
口感真係好豐富🤤

🐷 豚肉泡菜芝士滑蛋吐司 ($32)
同樣都係熱辣辣,爆哂餡
豚肉加上泡菜更加惹味🥴

大家識揀啦😉

2020-08-24
外卖自取
2020-09-24 90 浏览
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!📜”Eggy (屯門)📌 地址:屯門屯利街1號華都商場1樓65B號舖🕐營業時間: 1100-2200🍽分店地區:屯門📝評價💬📢1️⃣香脆魚柳芝士滑蛋吐司$382️⃣牛油果芝士黑松露滑蛋吐司$423️⃣炸雞軟骨$20雖然係即叫即做但係效率都仲係超快😳😳😳一開始店員同我講要等8分鐘但係我好似撳咗幾下電話就可以拎😂😂😂😂😂經過左呢間舖頭好多次今日終於可以試啦😆😆😆✨因為我屋企嘅距離比較近所以我買返屋企食🙈🙈呢度附近有啲位可以俾你企喺度食🤩如果想坐嘅話就可以落去下低地下有個平台仔仲有枱可以放嘢食😂😂😂兩份吐司都好大份又拎出嚟嗰陣時都忍唔住嘩話咗一聲😍😍見到啲配料突晒出嚟就已經知道肥死啦😛😛果然炒蛋份量好多而且魚柳好大塊啊😳😳😳入面有特別嘅醬汁有少少辣辣地但係都幾開胃😋😋😋 黑松露嘅味道好出👍🏻👍🏻👍🏻正呀!牛油果嘅配搭真係冇得輸😆😆雞軟骨跟套餐可以加$15就已經可以換購😗😗期待下次試其他唔同嘅吐司同埋小食💛💛💛如果有訂購蘋果日報或者壹週刊出示會員可以減$3🙆🏻‍♀️大家一齊你支持小店啦💛💛💛💛💛💛KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅👅🏵抵食指數:💰
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!
📜”Eggy (屯門)
📌 地址:屯門屯利街1號華都商場1樓65B號舖

🏵味道指數:👅👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodiehk #foodieksk屯門#foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南#hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖
屯門超澎湃滑蛋吐司「即叫即做」絕對係品質保證包你攞上手一定係熱辣辣.🥚《香脆魚柳芝士滑蛋吐司》吐司烘烤得香甜鬆脆帶有陣陣既蜜糖味🍯神級滑嘟嘟炒蛋軟綿有蛋香炸過既魚柳既香且脆食得出絕對唔係一般貨色配埋秘製既蜜糖芥末醬完全食到停唔到口.🥚《牛油果芝士黑松露滑蛋吐司》這款吐司口感是外層酥脆內層濕潤有superfood之稱既牛油果用黎做配角與黑松露炒蛋這位主角搭配亳無違和感上層配有蟹籽及蛋黃醬整體配搭既材料走清新路線因此食落比較fresh呢個最有營大獎非你莫屬.兩款滑蛋吐司都各具特色看似邪惡 實質營養美味另外值得一提既係⋯凡出示已訂閲蘋果日報/壹傳媒之頁面購買吐司即減$3🤭唔係唔幫襯呀麻😏

屯門超澎湃滑蛋吐司「即叫即做」
絕對係品質保證

另外值得一提既係⋯
凡出示已訂閲蘋果日報/壹傳媒之頁面
購買吐司即減$3🤭
唔係唔幫襯呀麻😏

平常有時會去華都逛街和搵食,比較多特別的小店,發掘不一樣的東西。今日就發現到一間韓式吐司小店,是外賣店,即叫即做,如果想新鮮吃可以到附近位置立食,我就覺得熱辣辣即做即食最好食。煙鴨胸黑松露滑蛋吐司$42 + 利賓納梳打$20新鮮烤過的吐司, 微微脆脆有牛油香, 滑蛋炒得生熟剛好, 不會水汪汪又不會太熟, 也不容易跌落, 黑松露味幾香, 煙鴨胸鹹香滋味, 這個配合濃淡適中。利賓納梳打味道清新, 冰涼解渴, 加了梳打水就不會太甜膩。

煙鴨胸黑松露滑蛋吐司$42 + 利賓納梳打$20

利賓納梳打味道清新, 冰涼解渴, 加了梳打水就不會太甜膩。
10 分钟 (外卖自取)
  • 煙鴨胸黑松露滑蛋吐司
華都商場一向都有好多特色小食!不過最近因為疫情關係都來來去去執咗唔少舖頭,真係少啲gimmick都好難繼續維持落去!不過最近去開幾次都發現有一間舖頭經常性有好多人排隊,所以今日收工特登去買個外賣返屋企試試主要都係以大大份嘅蛋吐司為主,同埋仲有一啲炸嘅小食,飲品方面都有幾款特色梳打而我就揀咗呢一款菠蘿蝦堡滑蛋吐司,全部吐司都係即order即做,再加埋滿滿嘅餡料,香味洋溢,好吸引!另外我仲叫咗一個小食係炸香芋地瓜球, $20有四粒,同樣係即叫即炸!一睇到個吐司嘅橫切面,就可以見到佢嘅餡料係有幾咁澎湃,拎住黎食都有少少呢hea,好容易飛到啲餡周圍都係😂地瓜球炸到外脆內軟,入面嘅芋頭超正!
華都商場一向都有好多特色小食!

地瓜球炸到外脆內軟,入面嘅芋頭超正!

2020-09-04 144 浏览
屯門華都花園飲嘢食嘢一應俱全就隻隻屯門牛都知,最近呢個「華都經濟圈」有新朋友加入!佢哋係一間叫EGGY嘅吐司小店,喺水飯鏜出面電梯嘅旁邊,屯門牛快啲去試吓啦😝😋 煙鴨胸黑松露滑蛋吐司 $42😋 菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司 $38EGGY呢度全部都係滑蛋吐司,有8款口味揀,小編同朋友就揀咗呢兩款!煙鴨胸黑松露呢個嘅黑松露味唔係好出,不過入面有個辣辣哋嘅韓式醬,呢個就同鴨胸非常夾😗 小編以為菠蘿炸蝦堡同mos同金記嘅蝦堡一樣都有一隻隻蝦,但原來係一塊類似炸蝦餅嘢,無一隻隻蝦有少少失望,但都好重蝦味,菠蘿同塊生菜都令個包好fresh!以為外賣拎走烘過嘅吐司會焗到淋晒,但食落覺得本身都係唔太脆,唔會太熱氣!😋 炸香芋地瓜丸 +$15😋 炸花枝丸 +$15叫咗吐司再叫小食會平啲!炸香芋地瓜丸外賣拎到返去食都外脆內軟,入面芋頭味好香!不過炸花枝丸就細粒咗啲同鹹咗啲😕

😋 煙鴨胸黑松露滑蛋吐司 $42
😋 菠蘿炸蝦堡滑蛋吐司 $38

😋 炸香芋地瓜丸 +$15
😋 炸花枝丸 +$15
10 分钟 (外卖自取)
2020-09-01 92 浏览
依家唔使跨區,屯門都有呢啲韓式吐司喇!睇戲前去華都醫肚,特登去食。叫咗香脆魚柳芝士滑蛋吐司,加小食炸雞同識咗10年嘅中同share 食。即叫即整,整完職員會細心咁用紙係上面輕輕包一包。香脆魚柳芝士滑蛋吐司外表Ig- friendly,滑蛋搶曬focus。成個吐司都塞到滿滿,所以好困難地食。吐司本身有用牛油烘過,所以單食都唔會淡茂茂。魚柳脆身合格,滑蛋冇得頂,加埋片芝士好正。生菜令個吐司fresh啲。整體好有韓國Egg Drop嘅感覺。食到最後有驚喜,有少少辣辣地嘅醬,所以成個包由頭食到尾都好滿足,味道好豐富。小食炸雞都唔求其,大大嚿。

2020-09-01
下午茶