哇!!這個要排隊我也會去吃~~太誇張了啦 連宅宅的我也知道這家 人氣度破表而這也真的撐得起大家對他的熱愛~FAIRFAX SANDWICH $69好美滿~~他們的麵包也太鬆軟了吧但鬆軟同時 還保留著他的彈性跟麵包🥯和奶油混合的香氣 再搭上他的招牌炒蛋噢~好熟悉 好軟滑 蛋香、奶香、蔥花香等等明明只是一份簡單茶記都買到的炒蛋三文治🥪為什麼他們可以做得這麼好吃!!細膩柔和層次口感 味道豐富香濃 幸福~~~BACON EGG & CHEESE SANDWICH $69真的好強~~另外再試這份 麵包🥯還是如此美味而裡面的餡 還是一樣的贊 太陽蛋 還bulubulu 流出來煙肉 煎得香脆又不乾、不油、不鹹 再加上熔熔的起司🧀️好完美 這份真的也好強 不用幾分鐘 就把他吃光光😚TRUFFLE HASHBOWN $30真不愧為大家熱愛的松露迷你薯餅熱騰騰好脆好脆 而裡面微微軟還沒吃巳經聞到松露香氣 每口也吃到但又不會過鹹過濃 而且小小塊完全不會有油膩壓力 讓人想繼續吃~吃~吃~大家一定要去吃!!怎麼都要去吃 !!!朋友更說一定要試 SLUT (招牌蛋薯蓉加棍法麵包🥯)相信又會是一個新驚喜 已經在期待😚
哇!!這個要排隊我也會去吃~~
太誇張了啦 連宅宅的我也知道這家 人氣度破表
而這也真的撐得起大家對他的熱愛~
FAIRFAX SANDWICH
FAIRFAX SANDWICH $69

好美滿~~他們的麵包也太鬆軟了吧
但鬆軟同時 還保留著他的彈性
跟麵包🥯和奶油混合的香氣 再搭上他的招牌炒蛋
噢~好熟悉 好軟滑 蛋香、奶香、蔥花香等等
明明只是一份簡單茶記都買到的炒蛋三文治🥪
為什麼他們可以做得這麼好吃!!
細膩柔和層次口感 味道豐富香濃 幸福~~~
BACON EGG & CHEESE SANDWICH

真的好強~~另外再試這份 麵包🥯還是如此美味
煙肉 煎得香脆又不乾、不油、不鹹 再加上熔熔的起司🧀️
好完美 這份真的也好強 不用幾分鐘 就把他吃光光😚
TRUFFLE HASHBOWN $30

真不愧為大家熱愛的松露迷你薯餅
熱騰騰好脆好脆 而裡面微微軟
還沒吃巳經聞到松露香氣 每口也吃到
但又不會過鹹過濃 而且小小塊
完全不會有油膩壓力 讓人想繼續吃~吃~吃~

大家一定要去吃!!怎麼都要去吃 !!!
朋友更說一定要試 SLUT (招牌蛋薯蓉加棍法麵包🥯)
相信又會是一個新驚喜 已經在期待😚下次再吃
2023-09-06
FAIRFAX SANDWICH
BACON EGG & CHEESE SANDWICH
2023-09-07 291 浏览
Eggslut (銅鑼灣)📍銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下及1樓Fairfax $69漢堡包皮超級鬆軟,炒蛋順滑,中間有吾少芝士🧀早餐漢堡之選,整體味道吾差,但價錢進取,CP值偏低 6.5/10Bacon, egg & cheese $69Bacon份量幾多,煎蛋無特別,中間有芝士同BBQ醬,整體味道普通,價錢偏高 6.4/10Truffle Hashbrown $30炸得十分香脆,有粒粒薯仔,比m記既薯餅好食少少 6.5/10
Eggslut (銅鑼灣)

Fairfax $69

Bacon, egg & cheese $69

Truffle Hashbrown $30
2023-09-07 155 浏览
Cheeseburger Scrambled勁鹹,Sausage, Egg & Cheese Scrambled完全唔掂,Biscuit衰過m記,Truffle Hashbrown勁硬,唔會再食
Cheeseburger Scrambled勁鹹,
2023-09-01 194 浏览
之前都聽過美國人氣滑蛋料理店EGGSLUT登陸香港嘅消息架喇!不過一直怕佢新開張期間會大排長龍,所以一直忍耐忍耐⋯⋯⋯⋯到咗今日,我·忍·唔·住·喇‼️‼️咁啱今日又要出銅鑼灣,咁啱今日又未食晚餐(比好多藉口自己😂😂)於是就搏一搏!行上去睇下條龍長唔長先😌😌😌一路上樓梯,香味已經愈來愈濃郁🤤🤤🤤上到去都唔理3721,排隊喇喂!!🤣一路排就一路拎住個Menu 睇吓食乜先!款式唔算好多,但係我今晚好想食肉呀!!!所以排到去,明明想試佢哋個signature 🥚蛋!都忍唔到叫左個Cheeseburger 😌是但啦我個大腦肚餓起上嚟都唔受控制⋯⋯⋯仲有就係佢哋出名好食嘅薯餅🤤💛💛我仲叫左兩份🫣Cheeseburger 當然都唔少得有塊蛋夾係中間啦!令到個包更Juicy 更有層次💛而且個牛肉仲要一啲都唔馬虎,唔係一般漢堡扒,係有厚度架!!!OMG I LOVE 🍖 MEAT再試試薯餅⋯⋯⋯唔~~好味到講唔到野,外面層炸粉口感好好,唔油唔厚,仲要有調味,好彩我叫咗兩份食個夠😎 另外仲叫咗杯鮮橙汁,酸酸甜甜,等我個口fresh 返晒🤣💛💛今次真係無揀錯,完完全全滿足到我食肉嘅心,不過下次我一定要食返蛋蛋

今次真係無揀錯,完完全全滿足到我食肉嘅心,不過下次我一定要食返蛋蛋夠本呀!💜💛💜💛🥚🥚🥚
見到名店坊新開包店就去試下,食物選擇不多,主要得漢堡包,小食和飲品也只有很少選擇,芝士蛋漢堡啲蛋好多,包皮好鬆軟,芝士漢堡扒包塊漢堡都好多汁,不過覺得厚啲會再好食啲,覺得貴左少少,冇得跟餐,兩個包加埋橙汁和sparkling water,要$214,只覺得普通好食,環境ok, 但又唔覺特別靚,只能說地點好方便,不帶期望去食較好,另外要提醒最好用刀叉食,我和家人本身食嘢都小心,但都食到成手都係,拍拖怕俾人睇到醜態記得要用刀叉。
2023-08-25 214 浏览
American gourmet sandwich chain, founded by chef Alvin Cailan in 2011. It has several branches worldwide, including London, Singapore, Tokyo, and South Korea.After queuing for a good 30-45mins, we finally got to sit down and enjoy our food. It is not too difficult to grab a spot given the fast food setup. You will be given a machine that vibrates when the food is ready to serve. Meat patties are freshly cooked upon order, so are the buns though it cools down quick. Scrambled eggs are soft and fl

After queuing for a good 30-45mins, we finally got to sit down and enjoy our food. It is not too difficult to grab a spot given the fast food setup. You will be given a machine that vibrates when the food is ready to serve. Meat patties are freshly cooked upon order, so are the buns though it cools down quick. Scrambled eggs are soft and fluffy, and the bacon is crispy. Most of the sides were sold out when we order, so we only got the hash browns. The overall combination reminds me of a cozy Saturday morning not having to worry about rushing to work or getting stuck in the traffic.

Catchy outer design, and mouth-watering photos of the menu

🔸Bacon, egg and cheese sandwich
🔸Fairfax sandwich
🔸Truffle hashbrown
🔸Fresh orange juice
2023-08-25 138 浏览
既然係美國人氣滑蛋店 地點又方便 一出地鐵站係名店坊入口嗰度 一於就試吓佢😆點餐同埋坐位都係喺樓上👆Fairfax sandwich ($69)呢個招牌炒蛋治 雖然剩係得焦糖洋蔥🧅芝士🧀蛋🍳有啲齋 食落有驚喜😜半熟炒蛋份量好多好滑😋好香蔥蒜芝士味加埋啲蛋黃醬有少少辣👌好嘢味👅漢堡麵包烘得外脆內軟 囗感好軟熟🍞

Fairfax sandwich ($69)
Fairfax  sandwich
2023-08-13
Fairfax  sandwich
2023-08-24 214 浏览
終於去左食6月新開既美國過江龍🍔 招牌炒滑蛋三文治 $69三文治入面有海量滑蛋、焦糖洋蔥、車打芝士、同埋啲甜甜地既蛋黃醬同openrice comment 一樣、完全零驚喜、但唔難食😹-🍔松露迷你薯餅 $30夠脆夠熱食落唔覺油淰淰~可以1戰但唔好期待有松露味、是零 哈-🍔招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58對比起上面2款野食、反而覺得最好食係個薯蓉…薯蓉本身夠幼滑、撈埋半熟既蛋一齊食 yumyum但要注意、我講緊既係就咁食/ hi啲落個漢堡到食😹因為個3塊法包係1啲都唔脆-🔥總結 5/10🔥依個價錢 試1次就夠Ps 記得出面買野飲 $39杯橙汁多謝哂~
終於去左食6月新開既美國過江龍

🍔 招牌炒滑蛋三文治 $69

🍔松露迷你薯餅 $30

夠脆夠熱食落唔覺油淰淰~可以1戰
但唔好期待有松露味、是零 哈

🍔招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58
對比起上面2款野食、反而覺得最好食係個薯蓉…
薯蓉本身夠幼滑、撈埋半熟既蛋一齊食 yumyum
但要注意、我講緊既係就咁食/ hi啲落個漢堡到食😹
因為個3塊法包係1啲都唔脆

🔥總結 5/10🔥

依個價錢 試1次就夠
Ps 記得出面買野飲 $39杯橙汁多謝哂~
招牌炒滑蛋三文治
2023-08-23 163 浏览
今次專程嚟試下美國過江龍Eggslut~個位有少少難搵大概搵到H&M嘅附近就係,He She Eat對面入到門口有menu可以睇,然後要上一層樓梯☝🏻睇好咗諗住食2號炒滑蛋牛肉三文治啦(即係牆上面貼住嗰款)咁就同侍應哥哥好firm咁話要2號啦✌🏻🍔咁侍應哥哥就好好人提一提我2號冇肉㗎洗唔洗加$要煙肉呀Fine我睇返佢詳細嗰份menu係冇話有肉/蘑菇嘅但大家再睇多次張相…照唔照騙大家話喇🙃Anyway最後嬲嬲地轉咗叫1號煙肉蛋芝士三文治✧ 煙肉蛋芝士三文治 ($69)接到個包嗰下開心返🌭因為brioche bun幾令身好靚keke估計佢應該用牛油烘過下食落塊啡色外皮係咬到出嚟,好脆💥個煙肉同menu張相係咪都有啲出入呢🥓相入面比較似一粒粒厚嘅整齊排放現實係薄薄地自然地排味道就公道講句,好脆咬得斷,咸香味好夠,蘋果木薰過係唔同啲👏🏻食咗兩喺開始搵下個蛋去咗邊🍳搵到了,影俾大家睇下薄過塊車打芝士🧀️😂最後個醬方面🥫一開始見到佢話係辣椒蕃茄醬🌶️見到辣有問過侍應哥哥走咗佢好冇但見佢好懇切咁同我講唔太辣可以試下End up食落都真係ok,其實辣肉腸仲辣過個醬本豬坐嗰個位望到出面Othereise鋪頭
今次專程嚟試下美國過江龍Eggslut~
個位有少少難搵
大概搵到H&M嘅附近就係,He She Eat對面

入到門口有menu可以睇,然後要上一層樓梯☝🏻
睇好咗諗住食2號炒滑蛋牛肉三文治啦(即係牆上面貼住嗰款)
咁就同侍應哥哥好firm咁話要2號啦✌🏻🍔
侍應哥哥就好好人提一提我2號冇肉㗎洗唔洗加$要煙肉呀
Fine我睇返佢詳細嗰份menu係冇話有肉/蘑菇嘅
但大家再睇多次張相…照唔照騙大家話喇🙃
Anyway最後嬲嬲地轉咗叫1號煙肉蛋芝士三文治
✧ 煙肉蛋芝士三文治 ($69)
煙肉蛋芝士三文治
接到個包嗰下開心返🌭
因為brioche bun幾令身好靚keke
估計佢應該用牛油烘過下
食落塊啡色外皮係咬到出嚟,好脆💥

個煙肉同menu張相係咪都有啲出入呢🥓
相入面比較似一粒粒厚嘅整齊排放
現實係薄薄地自然地排

食咗兩喺開始搵下個蛋去咗邊🍳
搵到了,影俾大家睇下
薄過塊車打芝士🧀️😂
煙肉蛋芝士三文治
最後個醬方面🥫
一開始見到佢話係辣椒蕃茄醬🌶️
見到辣有問過侍應哥哥走咗佢好冇
但見佢好懇切咁同我講唔太辣可以試下
End up食落都真係ok,其實辣肉腸仲辣過個醬

本豬坐嗰個位望到出面
Othereise鋪頭都幾似M記🫢
如果唔需要排隊都可以試一次,但唔會encore lu
2023-08-22
2023-08-20 150 浏览
等到香港也開店啦,慕名而來,今日特登過嚟銅鑼灣,試試呢間好爆嘅EGGSLUT香港新店,晚餐8點時段來,等了大約8分鐘,選擇了人氣滑蛋麵包,果然係蛋堡界王者,有水准,煙肉蛋芝士三文治$69,即叫即做真係新鮮熱辣,麵包表面金黃,好鬆軟,夾住啲煙肉又香又脆,雞蛋真係超滑,好香口感超好,係我想要嘅味道,選擇嘅甜品係朱古力曲奇餅,几香脆卜卜,朱古力味好濃,橙汁係新鮮即搾嘅,冇放糖中規中矩,覺得非常值得來試試,會再來 几好食,
2023-08-19
2023-08-19 173 浏览
Eggslut喺香港開咗一段時間,終於決定去食brunch。因為心大人細,所以叫一份side dish一份三文治,結果完全食唔晒。呢份招牌蛋薯蓉配棍法麵包好出色,份量睇落好細但食完又覺得剛剛好。樽入面係蛋、芝士、薯落同醬料撈埋,屬於呢間餐廳嘅招牌。由於食完蛋薯蓉先食招牌蛋三文治,食咗兩啖已經食唔落。麵包係漢堡麵包,烘度剛剛好。而滑蛋就有點膩,可能食完芝士未清㗋嚨。滑蛋感覺有點熟同老,但可以再試其他三文治先再品評。叫咗三樣嘢食埋單有點貴,下次可以叫少一至兩個item。
招牌蛋曹蓉加棍法麵包
樽入面係蛋、芝士、薯落同醬料撈埋,屬於呢間餐廳嘅招牌。
招牌滑蛋三文治
由於食完蛋薯蓉先食招牌蛋三文治,食咗兩啖已經食唔落。
2023-08-11
招牌蛋曹蓉加棍法麵包
招牌滑蛋三文治
  • 招牌蛋薯蓉配棍法麵包
2023-08-15 176 浏览
呢間以美國人氣雞蛋料理為主題嘅舖頭開喺香港銅鑼灣🤩🤩,我哋路過時決定前往試吓😆。 由於我哋啱啱食過嘢,所以並無叫burger,而是選擇嘗試咗兩個小食😛😛。入店內,座位數量並不多,大概只有30多個座位。 在點餐後,還設有一個小corner供客人自行斟水👍🏻👍🏻。⭐️ Slut $58招牌菜Slut,呢一個其實係一份蛋薯蓉搭配法棍麵包。 攞出嚟時令我有些失望😶😶,呢份大約$60嘅小食份量真係好少。法棍麵包都非常薄🤦🏻‍♀️,食起嚟更加薄。 麵包好硬,第一口咬唔開,需要用手勁夾先可以咬下一啖😐😐。 即使搭配蛋薯蓉醬,麵包嘅口感依然好難入口🫠🫠。到咗蛋薯蓉醬嘅部分,店員話畀我哋要把流心蛋同薯蓉一起品嚐❣️😍。 蛋薯蓉醬嘅味道仲唔錯,係由美味嘅雞蛋撈拌薯蓉所成🤪🤪。由於佢哋將蛋黃完全攪拌均勻,如果你唔鍾意生蛋嘅口感,呢個可能就唔太適合你🫣🫣。⭐️ Truffle Hashbrown $30跟住係松露薯餅,使用鴨油油炸✔️而成。 使得薯餅更加香脆✔️,同時因為使用動物油炸,都使得薯餅達到更高嘅炸溫,獲得更脆口嘅效果🧐🧐。  一啖咬落去,能明顯感受到濃郁嘅洋葱同牛油味,松露味道並不突出😶,食完一整塊會稍微感覺有

⭐️ Slut $58

⭐️ Truffle Hashbrown $30
一啖咬落去,能明顯感受到濃郁嘅洋葱同牛油味,松露味道並不突出😶,食完一整塊會稍微感覺有些偏鹹🙂🙂。

🍄 總括而言
總體而言,對於小食部分我有些失望😶,價錢有些貴,但卻未達到應有的水平,特別是法棍麵包🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️,睇到它薄到見碟就好失望😭😭。
食完就算,本身在想試吓佢個雞蛋漢堡包,但係經過一餐嘅呢兩個小食,我唔會話想再嘗試佢嘅漢堡包🫣🫣。

📍 Eggslut
G/F&1/F, Fashion Walk, 11-19 Great George Street, Causeway Bay 港鐵銅鑼灣站 E 出口, 步行約2分鐘
2023-08-11 185 浏览
美國人氣滑蛋舖Eggslut終於開到泥香港🤩唔單止雞蛋,佢地嘅麵包都好岀色~會先用奶油輕煎,口感軟熟烤到脆脆地👍🏻 ▫️BACON, EGG & CHEESE SANDWICH用蘋果木薰過嘅煙肉炸到好脆口,調味唔會太濃同太鹹,半熟嘅煎蛋一咬啲蛋汁就流落泥,配埋辣椒蕃茄醬同車打芝士,個組口幾香口好豐富🤩酸酸地咁好開胃~ ▫️SAUSAGE, EGG & CHEESE SANDWICH自家製嘅雞肉腸肉味幾香,調味恰好。加埋半熟的煎雞蛋,蛋白幾滑嫩,蛋黃都好香濃。有蜜糖芥未蒜泥蛋黃醬同車打芝士調味,整體組合幾惹味👍🏻

2023-08-05 796 浏览
平日晏就嚟都幾多人 辛苦朋友排隊😚係樓上點餐後就搵位坐 再等攞餐 叫咗幾樣嘢食 整體覺得冇咩驚喜😝✨Bacon, Egg & Cheese(💰$69)三文治麵包係自家製Brioche配上茄汁🥫煙肉🥓芝士🧀️同太陽蛋 一咬啲蛋漿就流岀嚟 食到成手都係😂✨Fairfax + Avocado(💰$69+$10)朋友叫咗招牌炒滑蛋三文治配料仲有啲焦糖洋蔥🧅同芝士🧀️另外再加咗牛油果🥑無咁單調✨Slut(💰$58)玻璃樽裝住咗薯蓉 溫泉蛋同蔥撈圴後 薯蓉幾滑 食落幾香牛油味棍法麵包有3塊🥖係配薯蓉一齊食不過食落又硬又韌 搞唔掂😣😣✨Truffle Hashbrown(💰$30)黑松露味就比較淡 食落有啲乾於是就配咗slut個啲薯蓉一齊食😂
平日晏就嚟都幾多人 辛苦朋友排隊😚
係樓上點餐後就搵位坐 再等攞餐
叫咗幾樣嘢食 整體覺得冇咩驚喜😝

✨Bacon, Egg & Cheese(💰$69)
三文治麵包係自家製Brioche
配上茄汁🥫煙肉🥓芝士🧀️同太陽蛋
一咬啲蛋漿就流岀嚟 食到成手都係😂

✨Fairfax + Avocado(💰$69+$10)
朋友叫咗招牌炒滑蛋三文治
配料仲有啲焦糖洋蔥🧅同芝士🧀️
另外再加咗牛油果🥑無咁單調

✨Slut(💰$58)
玻璃樽裝住咗薯蓉 溫泉蛋同蔥
撈圴後 薯蓉幾滑 食落幾香牛油味
棍法麵包有3塊🥖係配薯蓉一齊食
不過食落又硬又韌 搞唔掂😣😣

✨Truffle Hashbrown(💰$30)
黑松露味就比較淡 食落有啲乾
於是就配咗slut個啲薯蓉一齊食😂
2023-08-05 232 浏览
Eggslut終於係香港開,平日lunch 人唔多,不過等出餐都少少耐:: Fairfax Sandwich $69聽說夾住塊steak先可以叫burger其他一律只可以叫sandwich香港既選擇比seoul 少好多,seoul 既eggslut 都真係有burger 既炒滑蛋又真係好滑,夾埋融融地既cheese麵包好鬆軟,可惜有點放涼左:: Truffle hashbrown $30薯餅好食,新鮮熱脆,隔油都做得ok只要唔好執著佢有冇truffle 味:: Slut $58呢個價錢覺得進取左少少幼滑薯蓉上面係半熟蛋,mix 埋勁好食,點完麵包仲剩好多,可以點埋薯餅千祈唔好睇小佢,食完超飽可惜旁邊嘅麵包唔熱仲要有啲軟:: 橙汁 $37鮮榨,但唔好飲,勁淡,唔係有冇加甜味既問題,而係質地本身已經好水好稀同埋環境雖然新淨,但就唔算好乾淨🥲

:: Fairfax Sandwich $69
聽說夾住塊steak先可以叫burger
其他一律只可以叫sandwich
炒滑蛋又真係好滑,夾埋融融地既cheese
麵包好鬆軟,可惜有點放涼左

:: Truffle hashbrown $30
薯餅好食,新鮮熱脆,隔油都做得ok
只要唔好執著佢有冇truffle 味

:: Slut $58
呢個價錢覺得進取左少少
千祈唔好睇小佢,食完超飽
可惜旁邊嘅麵包唔熱仲要有啲軟

:: 橙汁 $37

同埋環境雖然新淨,但就唔算好乾淨🥲
2023-08-01
  • Slut