最近呢間好出名嘅美國過江龍 Eggslut終於嚟到香港開分店!Eggslut主打自家研發嘅布里歐麵包 口感真係好鬆軟!麵包金黃色咁💛無論賣相定係味道都好吸引~雖然呢度一個漢堡包嘅定價唔低 但原來佢哋嘅雞蛋選用紐西蘭放養雞蛋 無論係佢哋嘅半熟流心滑蛋定係煎蛋都好好食!配埋漢堡口感更加一流🍔🍳我一直唔想排隊 所以到而家先去試🤣❤️ (平日大概七點完全唔使排隊~)✻ FAIRFAX SANDWICH 招牌炒滑蛋三文治🍔HKD69 (加煙肉BACON🥓+HKD18 )相信FAIRFAX可以話係必點之選 超厚炒蛋賣相真係好吸引 麵包先用奶油煎過 好香好鬆軟~~配埋口感滑嫩又柔軟嘅炒蛋好正 入邊仲有香甜洋蔥同埋半溶芝士🧀 我另外加咗煙肉口感更豐富!✻ CHEESEBURGER 芝士漢堡 🍔 HKD83有一大塊煎蛋(*¯︶¯*)切開之後蛋黃流心湧晒出嚟好正😳 同漢堡扒好match~ 而且漢堡扒都唔錯❣️肉質保持到juicy唔會乾身!另外仲有少少酸瓜😛✻ TRUFFLE HASHBROWN 松露迷你薯餅HKD30薯餅加咗鴨油同迷迭香鹽🤍 個人認為松露味唔算太濃 不過薯餅好香脆而且唔算好油膩 都幾好食~ 兩

✻ CHEESEBURGER 芝士漢堡 🍔 HKD83
CHEESEBURGER

薯餅加咗鴨油同迷迭香鹽🤍 個人認為松露味唔算太濃 不過薯餅好香脆而且唔算好油膩 都幾好食~ 兩個人share 1份啱啱好😋
TRUFFLE HASHBROWN

CHEESEBURGER
TRUFFLE HASHBROWN
  • 招牌炒滑蛋三文治
  • 松露迷你薯餅
*💭𝑬𝒈𝒈𝒔𝒍𝒖𝒕I recently visited the first Eggslut Hong Kong shop at Causeway Bay. They mainly serve sandwiches and burgers. Both of them are served on a soft and toasted bun🤤We ordered two of the classic choices — the Sausage Egg Cheese Sandwich and the Cheeseburger.►Sausage Egg Cheese Sandwich The sausage patty was juicy and flavorful with a satisfying spices that elevated its taste. The eggs were cooked to perfection with a fluffy texture with the melted cheese🥹►CheeseburgerMoving on to the Cheese
💭𝑬𝒈𝒈𝒔𝒍𝒖𝒕

►Sausage Egg Cheese Sandwich

►Cheeseburger
Moving on to the Cheeseburger, it was a true classic. The patty was thick and juicy, cooked to my preferred level of doneness. The meat was tender and packed with nice flavor. The toppings, such as pickles, were fresh and added a nice crunch to each bite🤤

We also tried the Truffle Hash Brown, and I must say as I took my first bite, I was amazed by the satisfying crunch on the outside.
🥓煙肉蛋芝士三文治 $69一咬落去係流心蛋🥚蛋汁爆哂出嚟 頗有驚喜🤩煙肉煎到好香脆🍳 加埋茄汁🥫口感都幾豐富🫶🏻而且漢堡包好鬆軟🍔個人認為好食過signature嘅炒蛋burger🙈-🍳招牌炒滑蛋三文治 $69scrambled egg加芝士好creamy🧀好厚嘅滑蛋 啖啖都食到🤤夾咗滿滿嘅洋蔥喺入面 好重洋蔥味🧅但似食緊平時m記高級版嘅蛋治🥲味道較普通 冇乜記憶點🥺🥺🥺會話賣相好食過burger實際嘅味道🫠-🥔松露迷你薯餅 $30薯餅比較乾身🧐雖然細細舊有4粒幾得意😆但黑松露味真係有啲淡🤏🏻唔係真係有黑松露喺入面 只係用truffle oil🧐個人覺得係好平平無奇嘅薯餅🤨各方面都唔太出色 快餐店質數唔值三十蚊😿-好味程度:🐽🐽🐽餐廳環境:🐽🐽🐽回頭度:🐽🐽🐽價錢:🐽🐽🐽💰人均消費:$50-$100
🥓煙肉蛋芝士三文治 $69
回頭度:🐽🐽🐽
價錢:🐽🐽🐽
💰人均消費:$50-$100
2023-10-03 69 浏览
定時有唔少由外國進駐既餐廳尼香港開分店,今次決定試一試銅鑼灣呢一間由LA尼既三文治店 - Eggslut。六月中進駐香港CWB,每次經過都見到人流好多,而且大排長龍,唔想等太耐,所以一直都未試。預正平日六點左右,眼見餐廳終於冇超長嘅人龍,終於可以尼試吓👍🏻餐廳座位都充滿空間感,而且落單既位置亦可以見到職員佢哋係度即時製造自己既三文治😍。Bacon, Egg & Cheese Sandwich ($69) 麵包好鬆軟,裏面有煙肉、芝士同埋炒蛋,蛋係半熟,食起嚟好嫩滑,而煙肉份量都好多,同平時All-day Breakfast既煙肉或者其他煙肉漢堡包唔同,呢個唔會煎得太脆口,令人食起嚟嘅時候,真係有啖啖肉既感覺。最後有溶晒既芝士夾埋一齊,口感非常豐富,少少油膩,但係可以接受。。Fairfax Sandwich ($69) 麵包一樣好鬆軟,而呢個係餐廳招牌介紹必定選擇既其中一款,招牌炒滑蛋三文治!裏面唔單止有溶晒既芝士,更加夾左好多好多滑蛋,味道方面我個人覺得食起嚟係有少少甜甜地既感覺👍🏻口感非常豐富,而且好飽肚。Truffle Hashbrow ($30) 總共有六塊,而且都係新鮮即炸,食

Bacon,  Egg  &  Cheese  Sandwich

。Fairfax Sandwich ($69)
Fairfax  Sandwich

。Truffle Hashbrow ($30)
總共有六塊,而且都係新鮮即炸,食嘅時候都仲係有啲辣手。雖然聞起嚟冇乜黑松露味,但食起嚟外脆內軟,而且幾有口感,而淡淡既黑松露味道亦係後尼慢慢散返出嚟
Truffle  Hashbrow

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$84)
環境質素: ☘️☘️🍀

* Eggslut (銅鑼灣)

2023-09-23
Truffle  Hashbrow
2023-09-29 49 浏览
💰226(堂食冇加一)煙肉蛋芝士三文治 $69超級驚喜🥰個蛋好滑好有蛋味~ 塊煙肉係成個包嘅畫龍點睛🥹❤️成個包食落好有層次感好滿足😋一定要試!招牌炒滑蛋三文治 $69成個包都係滿滿嘅滑蛋,不過味道比較單一,都好食嘅,但一樣價錢建議嗌煙肉蛋多啲~招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58打卡一流,薯蓉同半熟蛋撈埋一齊真係好正😚但性價比唔係太高,食過一次就夠👌🏻松露迷你薯餅 $30松露味好淡,同埋唔夠熱😖但勝在唔油~過江龍漢堡包呢個價錢呢個質素真係好值得試!
💰226(堂食冇加一)

煙肉蛋芝士三文治 $69

招牌炒滑蛋三文治 $69

招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58

松露迷你薯餅 $30
松露味好淡,同埋唔夠熱😖但勝在唔油~

過江龍漢堡包呢個價錢呢個質素真係好值得試!
2023-09-26 37 浏览
[銅鑼灣]Eggslut.招牌炒滑蛋三文治FAIRFAX食剩指數:0/100自家製的奶油麵包好鬆軟滑蛋即叫即炒帶點蔥花加埋車打芝士同焦糖洋蔥口感好fluffy成口都係蛋香.招牌蛋薯蓉加棍法麵包SLUT食剩指數:0/100呢個食法真係好少見玻璃樽裝左薯蓉同蛋黃用棍法麵包點薯蓉口感好滑加埋蛋汁好香濃.松露迷你薯餅食剩指數:0/100薯餅用鴨油炸食落有淡淡松露味但唔會太濃味道幾咸香.自家製牛油酪奶餅HOUSE-MADE BUTTERMILK BISCUIT食剩指數:10/100個餅都幾大個牛油味好重適合牛油愛好者.鮮榨橙汁食剩指數:10/100食咁多野唔想飲汽水揀左鮮榨橙汁酸酸地幾refreshing
[銅鑼灣]Eggslut
食咁多野唔想飲汽水
揀左鮮榨橙汁
酸酸地幾refreshing
  • Slut
美國人氣滑蛋料理專門店Eggslut進駐香港都一段時間🇺🇸主打半熟嫩蛋配三文治, 薯蓉等✨被譽為係洛杉磯傳奇名店之一 忍唔住要嚟朝聖一下‼️.📌ғᴀɪʀғᴀх sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ招牌炒滑蛋三文治 $69炒蛋金黃飽滿勁厚身 幾嫩滑 蛋味都出 帶微微奶香🍳配上清甜焦糖洋蔥, 鹹香車打芝士, 香口法蔥同微辣是拉差蛋黄醬 味道好有層次🧅🌱🧀🌶️自家製布里歐包牛油香甜味濃郁🧈食落都鬆軟 但口感冇平時brioche咁柔軟🍞.📌sʟᴜᴛ招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58除左漢堡包 呢到仲有款招牌人氣小食🌟綿密自家製薯蓉撈埋流心蛋同法蔥 滑溜香口🍳🥔不過海鹽放得有啲多 單食味道鹹左少少🧂法棍超香脆 加左橄欖油 唔怕會好乾 幾油潤🥖沾上薯蓉蛋 口感相當豐富 但偏重口味😢.📌ʜᴏᴜsᴇ ᴍᴀᴅᴇ ʙᴜᴛᴛᴇʀᴍɪʟᴋ ʙɪsᴄᴜɪᴛ自家製牛油酪奶餅 $37賣相好似scone 外層鬆脆 內裏扎實得嚟帶酥皮層次感 似厚實啲嘅千層酥🤔牛油同奶香味都唔濃 反而好鹹🧂一定要配埋香甜蜜糖牛油 平衡番個味🍯🧈.📌ᴛʀᴜғғʟᴇ ʜᴀsʜʙʀᴏᴡɴ松露迷你薯餅 $30薯餅炸到脆卜卜 乾身唔油 薯仔粒粒好有咬口 充滿薯香🥔加入鴨油,

📌ғᴀɪʀғᴀх sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ招牌炒滑蛋三文治 $69
炒蛋金黃飽滿勁厚身 幾嫩滑 蛋味都出 帶微微奶香🍳

📌sʟᴜᴛ招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58

自家製牛油酪奶餅

📌ᴛʀᴜғғʟᴇ ʜᴀsʜʙʀᴏᴡɴ松露迷你薯餅 $30
薯餅炸到脆卜卜 乾身唔油 薯仔粒粒好有咬口 充滿薯香🥔
松露迷你薯餅
加入鴨油, 迷迭香鹽同松露粉 食落比一般惹味🧡自家調製蕃茄醬酸甜帶辣味 好特別🍅🌶️
自家製牛油酪奶餅
松露迷你薯餅
終於來潮聖開幕數個月的ᴇɢɢsʟᴜᴛ,晚上的堂食不算難找位,但持續有人排隊點餐!之前去日本旅行路過已經心動,想不到之後就選址香港開分店!不同國家的分店ᴍᴇɴᴜ會有點差別,大家可以比較一下🍔⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<招牌炒蛋三文治> $69<雞肉腸蛋芝士三文治> $69漢堡包用了自家研發的ʙʀɪᴏᴄʜᴇ,包體偏黃色重牛油香,而且口感比平時鬆軟!個人推薦招牌炒蛋三文治,本身怕無肉的漢堡會單調,但車打芝士炒蛋、焦糖洋蔥、幼蔥碎再配是拉差蛋黃醬,味道的層次都夠豐富!雞肉腸原來是雞肉漢堡扒,再夾了煎蛋及芝士,蛋黃帶流心質地,整個漢堡味道鹹味較重!⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<sʟᴜᴛ> $58除漢堡之外要試招牌蛋薯蓉加棍法麵包,第一次吃這種配搭,要趁雞蛋未熟透,把它跟薯蓉拌勻,再舀在法包上一起吃🥖

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<招牌炒蛋三文治> $69
<雞肉腸蛋芝士三文治> $69

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<sʟᴜᴛ> $58
英國過江龍eggslut 宜家係香港銅鑼灣都食到啦!香港分店樓高兩層,主打炒蛋brioche! Brioche係一款牛油軟包,超金黃光滑嘅表面,食落鬆軟嘅口感同重牛油香係佢嘅賣點😌✨:-1️⃣「招牌炒滑蛋三文治 🍔($69)」炒蛋香滑,同芝士融為一體🙈,配埋焦糖洋蔥🧅更加香口~ FAIRFAX SANDWICH:soft scrambled barn eggs, chives, caramelised onions, cheddar cheese, sriracha mayo in a warm brioche bun 👍🏻-2️⃣「蛋沙律三文治🥪($65)」呢款相對上比較清新!滿滿嘅蛋沙律好滿足,配火箭菜~Egg salad sandwich 👍🏻-3️⃣「松露迷你薯餅($38)」有輕微嘅松露香味,食到薯仔粒粒~Truffle hashbrown
1️⃣「招牌炒滑蛋三文治 🍔($69)」
2️⃣「蛋沙律三文治🥪($65)」
3️⃣「松露迷你薯餅($38)」
2023-09-21 136 浏览
終於可以黎試下依個邪惡滑蛋漢堡喇~✿ 招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58 ✿個玻璃樽頸吸睛🤩上面係半生熟雞蛋🥚下面係綿綿既薯蓉🥔超香牛油味🧈不過成件事敗在法包 口感麻麻 唔脆又韌🙊✿ 松露迷你薯餅 $30 ✿松露味本身已經係個薯餅入面 唔需要另外蘸醬熱辣辣好香💨細細件一口接一口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 煙肉蛋芝士三文治 $69 ✿Brioche bun搽上牛油烘過 好香🧈入面有蘋果木薰煙肉🥓半熟蛋🥚辣蕃茄醬🥫車打芝士🧀煙肉係偏乾身脆口食既時候蛋漿流曬出嚟😂勁邪惡✿ 招牌炒滑蛋三文治 $69 ✿招牌香蔥炒蛋餡料🍳( ˙꒳​˙ )グツグツ同埋溶晒既車打芝士癡埋一齊🥵滑到一路食一路係個㡳度sir返出黎😂結果要用叉叉返啲蛋黎食😹成個menu都冇set要散叫人均$100左右 都唔過份希望佢快啲開多啲分店啦💕
終於可以黎試下依個邪惡滑蛋漢堡喇~

✿ 招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58 ✿
個玻璃樽頸吸睛🤩
上面係半生熟雞蛋🥚
下面係綿綿既薯蓉🥔超香牛油味🧈
不過成件事敗在法包 口感麻麻 唔脆又韌🙊

✿ 松露迷你薯餅 $30 ✿
松露味本身已經係個薯餅入面 唔需要另外蘸醬
熱辣辣好香💨細細件一口接一口(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
煙肉蛋芝士三文治

人均$100左右 都唔過份
希望佢快啲開多啲分店啦💕
煙肉蛋芝士三文治
2023-09-20 83 浏览
容易受人影響嘅人類,見到咁多ig post,冇理由唔試吓架。揀咗日平日去,唔洗等又冇乜人。叫咗個招牌Fairfax Sandwich,炒滑蛋加咗啲蔥,滿滿嘅蛋白質,畫龍點睛嘅係個醬,少少辣,令個就算得蛋嘅包感覺都冇咁膩。另外好值得一試嘅就係Slut,薯蓉加蛋依個醬原來可以咁夾,放落法包又得,薯餅都得。松露薯餅就一般,唔好期望係好濃嘅松露味,佢係好脆,好熱辣辣嘅薯餅黎架。唯一缺點就係飲品選擇有啲少,同埋可樂要$23罐,行過去隔離買啦~

Fairfax
Slut
  • Slut
之前去美國一定要食Eggslut,不過而家唔洗去美國係銅鑼灣都食到喇~早前一開幕嘅時候大排長龍,今日特登避開人潮,朝早就到訪,唔會好多人,係到悠閑地嘆個早餐都唔錯🍳 今次自己嗌咗EGG SALAD SANDWICH ($65),然後再加beef patty ($45),意外地牛味幾出,中間都保留到粉紅色😝 sandwich本身係凍,brioche 好軟熟而且帶牛油香,蛋沙律加咗啲honey mustard同蛋黃醬,食落好creamy🥳中間仲有啲芝麻菜,balance返令到成個包冇咁heavy🌿除咗egg都一定要嗌呢到嘅signature side - Slut ($58)~側邊有溫泉蛋同薯蓉,可以撈勻之後放係棍法麵包上面享用,薯蓉超級綿滑,而且薯味好濃郁😳麵包比較有咬口,可以將薯蓉同蛋放上去,暖笠笠好正🤪另外都要咗一杯Hot coffee($33),呢杯就正正常常不過不失,飲落順口偏比較fruity~

• Slut
由去韓國旅行已經一直放在口袋名單的漢堡店🍔,在6月正式登陸香港銅鑼灣了🎉 美國過江龍Eggslut,主打蛋料理漢堡三文治🥪,以當中的招牌炒滑蛋和煙肉蛋芝士三文治最受歡迎🌟!開業期間經常出現長長人龍,現在平日晚上已不用排隊等候了~🤩三文治款式只有6款,包括蛋三文治、煙肉芝士、雞肉腸蛋芝士、芝士漢堡和牛肉漢堡~ 價錢由$69至$159,價格比較進取~ 另外有5款小食提供:招牌蛋薯蓉包、松露薯餅、火箭菜沙律、牛油奶酪餅和曲奇~ ▫️▫️▫️▫️▫️▫️ 招牌炒滑蛋三文治 ($69)[推介🌟]即叫即炒的嫩滑蛋三文治🍳🥪 滑蛋份量超多超厚(厚的程度是一口不能連包連滑蛋一起吃😂)第一口吃到滑蛋帶有焦糖洋蔥味🧅,滑蛋上層加上半蓉車打芝士~ 自家製的奶油麵包再塗上是拉差蛋黃醬,少少辣令蛋三文治頗有層次!而且麵包好香牛油味,鬆軟回彈力都夠~ 整體滑蛋好香,但比較creamy,吃到最後會偏膩~▫️ 煙肉蛋芝士三文治 ($69)蘋果木薰煙肉配上半熟流心蛋,友人第一口咬已出現爆漿爆汁情況😂~ (必須要注意啊) 煙肉微甜,配上辣椒蕃茄醬和車打芝士,煙肉又脆又甜,酸甜辣的蕃茄醬好過癮🥫麵包同樣鬆軟牛油香十足,值得再encore

▫️▫️▫️▫️▫️

▫️ 招牌炒滑蛋三文治 ($69)

▫️ 煙肉蛋芝士三文治 ($69)
蘋果木薰煙肉配上半熟流心蛋,友人第一口咬已出現爆漿爆汁情況😂~ (必須要注意啊) 煙肉微甜,配上辣椒蕃茄醬和車打芝士,煙肉又脆又甜,酸甜辣的蕃茄醬好過癮🥫麵包同樣鬆軟牛油香十足,值得再encore!

▫️ 松露迷你薯餅 ($30)
店舖沒有套餐選擇,我們再點了松露薯餅小食!對松露不太熱衷的我,反而這款薯餅加了鴨油、迷迭香鹽和松露的薯餅,松露味不會太濃,薯餅外層香脆,不錯吃~

▫️ 鮮柞橙汁 ($37)
飲品方面選了杯鮮榨橙汁,味道正常,但價錢有點被嚇倒了~

✨ 零排隊攻略:到訪當日是周五晚上7:30,堂食仍然有足夠位置,也沒有人龍~ 等候時間約5分鐘,即叫即製作~ 建議平日中午非繁忙時間到訪,環境舒適可以慢慢嘆~

▫️▫️▫️▫️▫️
📍 Eggslut (銅鑼灣)
🗺️ 銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下及1樓
2023-09-14 181 浏览
餐廳主打半熟滑蛋三文治,更被譽為是洛杉磯的傳奇名店之一!餐廳長期都有人龍出現… 今次去都要排左陣隊,搵位置坐都有d 麻煩😵‍💫 第一次食試左招牌炒滑蛋三文治Fairfax ($69),其實佢就係普通滑蛋芝士三文治,不過佢嘅自家製brioche 又真係牛油味幾香,非常鬆軟,滑蛋味道濃郁👌🏻另外一款雞肉腸芝士三文治($69) 真係有d 似食緊豬柳蛋漢堡😅🫣 同埋黎款係煎蛋,個人覺得炒蛋比較出色👌🏻 之後加左黑松露薯餅($30),唔係好食得出黑松露味,食落就似普通薯餅🤨整體黎講,滑蛋三文治味道係唔錯,不過性價比唔高,同埋如果要排好耐隊又好似唔係好值得🥲

招牌炒滑蛋三文治Fairfax
黑松露薯餅

招牌炒滑蛋三文治Fairfax
2023-09-13 1342 浏览
Eggslut📍銅鑼灣記利佐治街11-19號Fashion Walk地下及1樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━這間過江龍漢堡店最近很火爆🔥 沒在國外吃過 因此很是好奇他的味道~剛開業的時候從排隊人流就能看得到人氣有多旺盛 不過現在如果避開高峰期是不需要排隊的 實測平日下午五點多人流沒有很多! 在到訪前其實看到很多人說平平無奇 但個人覺得其實還不錯 可能大家要嘗試放低期望值才會有意外驚喜呢~說到這裡的一大特色應該就是鬆軟的布里歐麵包 毫無褶皺的表皮看著就很賞心悅目 口感鬆軟且有牛油香氣 搭配內餡一起不會覺得很乾!━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍔 BACON, EGG & CHEESE SANDWICH $69▶︎ 布里歐麵包搭配蘋果木熏煙肉 流心煎蛋 車打芝士 辣椒番茄醬等▶︎ 調味的話以培根和醬料的味道最重 覺得最貼切的形容是像烤豬肋骨那種BBQ醬 吃起來蠻不錯的▶︎ 口感的話很豐富 尤其是焦脆的煙肉 還有流心蛋 跟鬆軟麵包形成對比好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍔 FAIRFAX SANDWI

Eggslut

🍔 FAIRFAX SANDWICH $69
▶︎ 另外一款招牌的炒嫩蛋三文治 布里歐麵包搭配炒蛋 車達芝士 焦糖洋蔥 蔥花 沙律醬等
▶︎ 滑蛋確實很滑 而且分量很足 餡料爆到會擠出來! 蛋香牛油香也很均衡
▶︎ 焦糖洋蔥軟嫩帶焦香 隱約中帶有一絲絲辣度 在蛋奶香中一枝獨秀
▶︎ 跟家人分享 吃一半的情況下完全不膩!
好味指數:●●●●●

🥔 SLUT $58
▶︎ 招牌的小食 玻璃瓶內裝有薯蓉和流心蛋 並灑上海鹽和蔥花 另外配有薄切的法包
▶︎ 薯蓉和溫泉蛋攪拌均勻後抹在法包上分量很夠 整體是薯仔本身的清香 順滑而不會很膩
▶︎ 法包的大小剛剛好可以沾著吃 薄但非常有韌勁

🍟 TRUFFLE HASHBROWN $30
▶︎ 迷你松露炸薯餅是用鴨油炸的 一份會有6塊~
▶︎ 看了很多食評所以沒有期望松露味很濃 但把他當成普通薯餅卻有驚喜! 應該是因為用了鴨油所以外殼有些類似油炸肉類的味道(?) 真的很特別
▶︎ 趁熱吃外層薄脆內裡軟糯而帶有薯仔顆粒感

• Fairfax