2024-04-14 67 浏览
6/4/2024📍Egg Slut呢間係以slut egg為主題 專門食三文治🥪嘅餐廳Menu 得幾款包同埋小食可以揀 description 有列明每款包嘅配料係咩 方便客人比較唔同口味餐廳嘅座位好多 夜晚去食都有大把位坐⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Fairfax Sandwich 招牌炒滑蛋三文治 ($78)招牌炒滑蛋果然好好食! 佢嘅炒滑蛋好重牛油香🤩所以食落去好香好滑仲好邪惡麵包係brioche bun 咬落好軟 一啲都唔乾加埋入面嘅焦糖洋蔥同是拉差蛋黃醬 仲有靈魂角色:車打芝士🧀所有有野都係啱啱好 係perfect match!佢啲餡塞到超滿 每一啖都食得好滿足😋✨Cheeseburger 芝士漢堡 ($92)相比佢嘅炒蛋sandwich Cheeseburger 嘅表現就好一般啦味道普通 比得呢個價錢就唔好係度食啦😉塊漢堡扒冇咩味 流心嘅煎蛋做得唔錯 但唔夠炒蛋出色 仲有啲pickle 吊下味 但整體都唔算好濃味✨Slut 招牌蛋薯蓉加法包呢個用好薄好脆嘅法包 去點個蛋薯蓉一齊食蛋薯蓉就係將半熟蛋撈埋薯蓉 熱熱地 再用鹽去調味吊到蛋嘅香同埋薯蓉嘅甜再加埋法包香脆
6/4/2024
📍Egg Slut
呢間係以slut egg為主題 專門食三文治🥪嘅餐廳
Menu 得幾款包同埋小食可以揀
餐廳嘅座位好多 夜晚去食都有大把位坐
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
招牌炒滑蛋果然好好食!
佢嘅炒滑蛋好重牛油香🤩
所以食落去好香好滑仲好邪惡
麵包係brioche bun 咬落好軟 一啲都唔乾
加埋入面嘅焦糖洋蔥同是拉差蛋黃醬 仲有靈魂角色:車打芝士🧀
所有有野都係啱啱好 係perfect match!
佢啲餡塞到超滿 每一啖都食得好滿足😋

✨Cheeseburger 芝士漢堡 ($92)
相比佢嘅炒蛋sandwich

熱熱地 再用鹽去調味
吊到蛋嘅香同埋薯蓉嘅甜
再加埋法包香脆嘅口感 非常唔錯✨

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋兩個人食咗$234(唔收加一)
佢個招牌三文治同slut 都好值得試 價錢同quality都成正比嘅👍🏻鍾意食蛋嘅可以嚟試下

推薦指數🌟:5/5
2024-04-06
2024-04-11 152 浏览
Eggslut 開咗喺銅鑼灣咁耐都未去過, 今日經過該店, 終於可以去食啦叫咗佢哋招牌嫩蛋三文治FairFax Sandwich, 另外加多個 Truffle Hashbrown。FairFax Sandwich $78 , 賣相吸引, 自家製麵包, 內夾着炒蛋, 車打芝士,焦糖洋蔥, 秘製醬汁等, 材料簡單。 炒蛋的確炒得好滑, 滑到入口已經可以直接吞入喉嚨,滑得過份。反而我更喜歡醬汁及焦糖洋蔥🧅。能令到炒蛋嘅味道提升到另一層次。Truffle Hashbrown 松露迷你薯餅 $33。用鴨油炸過,未食入口已經聞到非常香, 食落更是非常香脆, 呢個薯餅值得推薦。

Fairfax Sandwich

Truffle Hashbrown

Fairfax Sandwich
Truffle Hashbrown
  • 松露迷你薯餅
2024-03-22 87 浏览
餐廳整體環境幾舒服、乾淨,味道好香!以後係銅鑼灣鬧市行過可以多一間快餐但高質之選,而且地點好近地鐵站,係出口隔離上樓梯就到,大家記得食飽再去shopping😆今次試咗2款包,分別係Fairfax同Bacon, Egg & Cheese。小編兩隻味都鐘意,但如果二選一我會揀Fairfax,感覺比較健康。不過以份量同性價比嚟講就一般,飲品同小食要額外買,如果淨包做正餐就應該唔係好夠飽。每款包既詳情可以參考圖片😋
Fairfax

Fairfax
Bacon  Egg  and  Cheese
  • 煙肉蛋芝士三文治
2024-03-07 82 浏览
之前見過好多人介紹,一直都想試下呢間係美國好出名嘅餐廳。上年係香港開幕,終於有時間試下,平日夜晚唔洗排隊。招牌炒滑蛋三文治 $69麵包係自家製布里歐包,用左牛油煎香,食落鬆軟。炒蛋嫩滑同埋幾厚,配上車打芝士嘅鹹同焦糖洋蔥嘅甜,仲有法蔥同蛋黄醬,口感豐富。可以encore但少貴。招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58見每一枱都有嗌,決定試吓。樽入面有薯蓉,頂層有流心蛋、法蔥,頂層有啲鹹,薯蓉無咩味。法包有3片,有d靱。松露迷你薯餅 $30薯餅炸到脆卜卜,特別係用左鴨油,比平時嘅薯餅更香。仲有淡淡嘅迷迭香鹽同黑松露粉,唔錯。

招牌炒滑蛋三文治 $69

招牌蛋薯蓉加棍法麵包 $58

松露迷你薯餅 $30
🍽️ I have come across various opinions about the food at Eggslut, with some describing it as average and others praising its quality. While I had no initial plans of visiting the restaurant, my friends and I decided to stop by for a quick afternoon snack. To our delight, our experience turned out to be incredibly satisfying, with each bite leaving us craving for more.
𝐅𝐚𝐢𝐫𝐟𝐚𝐱 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡
𝐒𝐥𝐮𝐭
𝐅𝐚𝐢𝐫𝐟𝐚𝐱 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐰𝐢𝐜𝐡
𝐒𝐥𝐮𝐭
自從銅鑼灣開咗Eggslut就想去好耐,係卸貨之前去咗食😆呢度嘅signature burger係簡單又平平無奇嘅食材:🥚雞蛋、🧀芝士但點解會成為招牌呢?必叫必試‼️🍔Fairfax Sandwich招牌炒滑蛋三文治 $78先由超級軟熟又有牛油香嘅自家製奶油麵包包住新鮮熱辣炒滑蛋、半溶車打芝士、法蔥,仲有甜甜哋嘅焦糖洋葱、是拉差蛋黄醬😋整體口感味道超juicy超yummy,真心讚,必食🉐🍔Cheeseburger芝士漢堡 $92/ single第二款試嘅係有安格斯漢堡扒嘅burger,加埋半熟煎蛋、焦糖洋蔥、半溶車打芝士,本身已經夠好食,醃青瓜同平時食開唔同,會甜少少,加埋芥末醬,全部由軟熟自家製奶油麵包包住,一樣好好食,口感豐富,早幾日食完,而家已經掛住啦😍🍊Fresh Orange Juice鮮榨橙汁 $37真係鮮榨無添加 so yum 😋 🚩Eggslut (銅鑼灣) @eggsluthongkong 📍銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖
自從銅鑼灣開咗Eggslut就想去好耐,係卸貨之前去咗食😆

但點解會成為招牌呢?必叫必試‼️

🍔Fairfax Sandwich招牌炒滑蛋三文治 $78
整體口感味道超juicy超yummy,真心讚,必食🉐

🍔Cheeseburger芝士漢堡 $92/ single

🍊Fresh Orange Juice鮮榨橙汁 $37
真係鮮榨無添加 so yum 😋

• 招牌炒滑蛋三文治
  • Cheeseburger
全球都风很大的爆浆蛋汉堡🍔香港也可以吃到啦❗️是名副其实还是言过其实❓❗️点了几款招牌产品试一试,看看究竟味道如何👅💖腌肉蛋芝士三文治🍔配料:烟熏肉、半熟蛋🥚、辣椒🌶️番茄酱🥫、车打芝士🧀、奶油面包🥯💡烟熏肉焦脆无比,半熟蛋一口爆浆,层次丰富推荐指数:🌟🌟🌟🌟💖招牌炒滑蛋三文治🍔配料:炒滑蛋、焦糖洋葱🧅、车打芝士🧀、是拉差蛋黄酱、奶油面包🥯💡炒蛋软糯香滑,牛油味十足,搭配焦糖洋葱,解腻且层次感丰富,口感略偏咸推荐指数:🌟🌟🌟🌟💖招牌蛋薯蓉加法包配料:慢煮蛋,薯蓉、洋葱🧅、法棍🥖💡薯蓉绵密和蛋融为一体,刷新了我对薯蓉和蛋的认知❗️默默干掉一整罐,值得一试❗️❗️推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟💖松露迷你薯饼配料:鸭油、松露、迷迭香、迷你薯饼💡松露味404 not found口感酥脆,一口停不下来推荐指数:🌟🌟🌟🌟
全球都风很大的爆浆蛋汉堡🍔香港也可以吃到啦❗️

是名副其实还是言过其实❓❗️

点了几款招牌产品试一试,看看究竟味道如何👅

💖腌肉蛋芝士三文治🍔
💡烟熏肉焦脆无比,半熟蛋一口爆浆,层次丰富

💖招牌炒滑蛋三文治🍔

💖招牌蛋薯蓉加法包
配料:慢煮蛋,薯蓉、洋葱🧅、法棍🥖
💡薯蓉绵密和蛋融为一体,刷新了我对薯蓉和蛋的认知❗️
默默干掉一整罐,值得一试❗️❗️
推荐指数:🌟🌟🌟🌟🌟

💖松露迷你薯饼
配料:鸭油、松露、迷迭香、迷你薯饼
💡松露味404 not found
口感酥脆,一口停不下来
推荐指数:🌟🌟🌟🌟
招牌FAIRFAX SANDWICH,單單只有炒蛋加一些洋蔥就要賣到78一份,我怕不夠吃加佐雞肉餅(+30)。炒蛋同雞肉餅鹹到死,不知是否加佐兩次鹽??麵包不夠軟,有點乾。整個包都不好吃。非常傷心。
FAIRFAX SANDWICH
2024-02-20 68 浏览
🏮Fairfax sandwich $78 (+$15 bacon🥓) 8/10signature嘅炒滑蛋三文治配上焦糖洋蔥同埋芝士,絕對係一個冇得輸嘅組合,個包用牛油煎過好香好鬆軟,另外加咗煙肉令成個包昇華咗😋不過性價比唔算高☹️-#eggslut 銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖
#eggslut
2024-02-19
  • FAIRFAX  Sandwich
👨🏻‍🍳Eggslut (銅鑼灣)📍銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖 「普通面包加炒蛋🥲醬汁無乜特別,薯餅好油膩」 美國過江龍,想朝聖好耐,可能希望越大,失望越大🥺 🍽️FAIRFAX SANDWICH $78招牌炒滑蛋三文治自家製奶油麵包無乜特別,既不煙靭又不鬆軟,就普普通通似嘉頓麵包加炒蛋,醬汁無乜特別,是拉差蛋黃醬同炒蛋好似吾系好夾,再加車打芝士,有D咸🥲不過食食下有小小甜甜地既味道,又okay🤣 🍽️TRUFFLE HASHBROWN $33松露迷你薯餅粒粒薯粒,微微松露香,外脆內軟🤤不過就咁掂左一下,都成手指油🥲好油膩原本想蘸茄汁,但系吾蘸好食D。🥫茄汁好似加左tabasco 🍹FRESH ORANGE JUICE $37鮮榨橙汁麥當勞橙汁既味🙈 #eggslut
👨🏻‍🍳Eggslut (銅鑼灣)

「普通面包加炒蛋🥲醬汁無乜特別,薯餅好油膩」

美國過江龍,想朝聖好耐,
可能希望越大,失望越大🥺
招牌炒滑蛋三文治

🍽️FAIRFAX SANDWICH $78
招牌炒滑蛋三文治
不過食食下有小小甜甜地既味道,
又okay🤣

🍽️TRUFFLE HASHBROWN $33
松露迷你薯餅
粒粒薯粒,微微松露香,外脆內軟🤤
不過就咁掂左一下,都成手指油🥲好油膩
原本想蘸茄汁,但系吾蘸好食D。
🥫茄汁好似加左tabasco
Fresh  orange  juice

🍹FRESH ORANGE JUICE $37
鮮榨橙汁
麥當勞橙汁既味🙈

#eggslut

2024-02-08 1078 浏览
位於銅鑼灣的漢堡及三文治店。Eggslut為美國過江龍的品牌,第一次接觸是在韓國,當時已被其滑蛋三文治及鬆軟的漢堡深深汲引;最近得知原來eggslut也在香港插旗了~逛完花巿便順便去吃了~ ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❅ Demi-glace Mushroom Burger $95❅ Fairfax Sandwich❅ Moet & Chandon Tasting Set❅ Mimosa Sunrise Cocktail $96. ___⋆ ⋆ ___✿ Demi-glace Mushroom Burger安格斯牛肉燒汁蘑菇漢堡採用了肉味濃郁的安格斯牛肉,再加入蘑菇及招牌的流心散養煎蛋,入口肉汁豐富,肉味濃郁。.✿ Fairfax Sandwich就是這款招牌的炒滑蛋三文治了!當時在韓國已是一吃愛上! 鬆軟的麵包充滿牛油香,中間夾著超厚的炒滑蛋、焦糖洋及車打芝士;而醬汁是用上是拉差蛋黄醬,入口香滑又帶奶香,口感層次豐富,一試難忘呢~.✿ Moet & Chandon Tasting Set這個套餐包含一枝香檳及一口薯餅伴魚子醬。Moët & Chandon的香檳味道
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
❅ Fairfax Sandwich
❅ Moet & Chandon Tasting Set
❅ Mimosa Sunrise Cocktail $96
. ___⋆ ⋆ ___
✿ Demi-glace Mushroom Burger
✿ Fairfax Sandwich
就是這款招牌的炒滑蛋三文治了!當時在韓國已是一吃愛上!
✿ Moet & Chandon Tasting Set
這個套餐包含一枝香檳及一口薯餅伴魚子醬。
Moët & Chandon的香檳味道清新爽口,帶有多種不同的果香及淡淡的花香;搭配香脆可口的薯餅配魚子醬,整個組合實在太喜歡了! 薯餅上會舖上魚子醬及炒蛋白,魚子醬帶有淡淡的海水味,加上綿密鬆軟的炒蛋白及脆可口的薯餅,滋味無窮呢~
✿ Mimosa Sunrise Cocktail
Eggslut聯乘法國品牌香檳酒Moët & Chandon推出此款雞尾酒,加入Eggslu自家的橙汁,混合一起呈現漸層的橙黃色,非常好看! 酒中更混合了石榴糖漿及橙汁,酸酸甜甜,酒精濃度較淡,很容易人口呢!
2024-02-06 71 浏览
終於黎到呢間好出名嘅滑蛋三文治朝聖😍 餐廳環境係美式快餐店風格,點完食物後自己搵位坐,食完自己收拾今次叫左佢地嘅招牌 Fairfax sandwich ($78) 自家製布里歐包好鬆軟,牛油味重👍🏻 炒蛋厚身,食落好嫰滑🥚配埋焦糖洋蔥同車打芝士一齊食,口感好滿足🤤 值得推薦😚

正常流心蛋冇特別,肉調味正常但冇菜,烘包不錯!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🍔 雞肉腸蛋芝士三文治 HK$69> 自家製雞肉餅、半熟煎散養雞蛋、蜜糖芥末蒜泥蛋黃醬,車打芝士、自家製奶油麵包・味道:口味質感都好似M記漢堡扒,少鹹易入口版。老實講個蛋黃醬食唔出有咩蜜糖芥末蒜泥,可能醬太少食唔出~不過個包真係外乾脆內軟熟,仲有甜甜包香同牛油香,好食。好重芝士味仲要拉絲,蛋都流心,不錯!・口感:多啲配菜口感豐富啲更好,想要啲菜欸~🍔 煙肉蛋芝士三文治 HK$69> 蘋果木薰煙肉、半熟煎散養雞蛋、辣椒蕃茄醬、車打芝士、自家製奶油麵包・味道:煙肉真係好難整得好食,呢個算幾好。唔會太乾亦唔會太鹹,脆脆地仲有啲肉質口感,不過同上面有一樣嘅位,可以多啲配菜,而家有啲齋~・口感:同上。🥔 松露迷你薯餅 HK$30> 鴨油、松露、迷迭香鹽、迷你薯餅・味道:肉眼係睇唔出任何黑色松露點點,但食落有淡淡松露味,有但唔夠松露味,可以多啲!・口感:薯餅熱辣辣,口感味道都正常發揮~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:經過可以試下嘅,但冇話好特別,以蛋為主角但蛋嘅pre
正常流心蛋冇特別,肉調味正常但冇菜,烘包不錯!

🍔 雞肉腸蛋芝士三文治 HK$69
・口感:多啲配菜口感豐富啲更好,想要啲菜欸~

🍔 煙肉蛋芝士三文治 HK$69
・口感:同上。
煙肉蛋芝士三文治

🥔 松露迷你薯餅 HK$30
> 鴨油、松露、迷迭香鹽、迷你薯餅
・口感:薯餅熱辣辣,口感味道都正常發揮~

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:經過可以試下嘅,但冇話好特別,以蛋為主角但蛋嘅presence唔高,so far so good啦~

2023-12-31
午餐
2024-01-28 81 浏览
Fairfax sandwich ($69)好好食😌真係好似韓國eggdrop🥹炒蛋滑而多不在話下 個啲芝士都勁足料!🫡芝士狂迷表示好滿意🥹以為食芝士會好漏咩 個鬼馬炒咗嘅焦糖洋蔥甜甜地 又成功將個漏嘅程度減低返🥰(題外: 食burger嚟講本人覺得炒洋蔥真係好食過生洋蔥!所以食去美國如果食in and out一定會叫animal style!!!)夾埋啲辣辣地嘅蛋黃醬好惹味 口感又好rich🥹另外想讚一讚個包 我覺得幾特別幾好食👀佢唔係普通漢堡包 佢嘅texture個人認為偏似牛角酥(個皮好脆 內裡有醬所以好冧)☺️內脆內軟咁 好食好食😜.Truffle hash brown ($30)呢個幾特別 講明用鴨油炸出來的👻聽說用動物油炸野係會好食啲🤭咁又真係幾鬆脆嘅 但truffle呢就唔係太食得出😂.整體我覺得都不錯 地方又方便!如果冇咩人排隊都可能會再食☺️
Fairfax sandwich ($69)

Truffle hash brown ($30)

2024-01-25 100 浏览
星期三收左工,同男朋友係銅鑼灣行完街街,黎左試呢間有名氣嘅Eggslut一聽個店名諗住佢都係賣蛋啫,一定係取其名博關注,點知食落就知點解個名要咁解了🤯我地嗌左Cheeseburger (single) $92 同sausage egg cheese sandwich $78 (額外加pickle$10 )各一個飽底係幾鬆軟,幾特別有小小酥皮感覺,一拎起手都有好多汁漏緊出黎,一咬落口,不得了,啲蛋漿噴射式咁擠出黎,食到成件衫都係蛋漿,小呢啡cheeseburger味道正常,無特別;係sausage 果塊肉好特別,竟然是綠色的,味道都正常。果然呢間漢堡店賣嘅係蛋,而且個蛋真係slut黎不嬲中意食黑松露嘅我倆自然嗌埋了TRUFFLE HASHBROWN $33一拎餐就聞到好香黑松露味,食落就咸過&細個mgay薯餅,不過我都幾中意嘅,可以一試。店員收錢時向我們推介了HOUSE-MADE BUTTERMILK BISCUIT $40就試埋啦!好香好軟熟,個牛油是好濃郁又甜蜜,反而個biscuit底是咸咸地,食落甜咸夾雜,特別,我自己幾中意,男朋友就一般,所以因人而異la~值得一讚係間店每隔幾個位

我地嗌左
Cheeseburger (single) $92

各一

不嬲中意食黑松露嘅我倆自然嗌埋了
TRUFFLE HASHBROWN $33

店員收錢時向我們推介了
就試埋啦!

值得一讚係間店每隔幾個位都有提供紙巾,可能都預左客人會食蛋食到好狼狽~
另外拎得餐果時店員都有行過黎好有禮貌咁講拎得
平日嘅關係,間舖得2-3枱客,地方都坐得舒服

總結:可以一試,但請為蛋而來,飽嘅話five guys/ Burger King或會更優勝😋😋
SAUSAGE, EGG & CHEESE SANDWICH 、CHEESEBURGER 、HOUSE-MADE BUTTERMILK BISCUIT 、TRUFFLE HASHBROWN
2024-01-24
  • 松露迷你薯餅