2016-04-03 193 浏览
買左飛響荃灣睇戲, 就於落車附近食埋野準備去戲院, 呢間cafe響呢個位置特別搶眼, 睇睇外邊既MENU有輕量小食, 熱狗之類, 啱晒. 小食選擇都唔少, 不過都以香口野為主, 可以用黎送啤酒.雙重松露熱狗$88, 一上枱已聞到清新既香味, 熱狗剛剛烘完, 熱辣辣夠軟熟, 一啖入口松露醬味道濃郁, 混埋熱狗腸一齊食, 填滿晒成個口腔. 仲有滑蛋夠滑, 同黑松露既味道好夾. 腸仔夠大條, 而且唔會太咸.Cappuccino$36, 雖然要左咖啡無飲啤酒, 但呢個既咖啡味都夠香濃, 而且滑溜, 甜度亦剛剛好.呢度服務個個都好好, 又會介紹下有咩好食, 好有誠意既小店.
小食選擇都唔少, 不過都以香口野為主, 可以用黎送啤酒.
2016-04-02 149 浏览
今天跟幾位朋友來到荃灣想坐下傾傾計。就發現了這間cafe bra. 裝潢新穎,最重要係超近地鐵站。就過一條天橋就到一入去就有個放滿哂酒既bar 枱~顏色配搭得好靚! 店員推介的兩款熱狗!招牌食物來的~ 好正,汁同醫雖然混埋一齊但你會分別食到佢既味道! 另外就係炸物了,我地叫左拼盤,炸青口,雞翼同炸蝦 仲有呢碟肉醫意粉~肉醫非一般!不是平時個d 一食就知罐頭味既醫,佢呢隻應該係自己整的。 我地坐左好耐,慢慢食,一次食哂咁多款美食超開心!炸物好脆,絕對係新鮮做出來的! 到最後再叫埋野飲- 檸檬薑水 潤一潤喉嚨~ 同朋友小聚真係好好,夜裡休閒,環境舒服,店員又有禮貌
另外就係炸物了,我地叫左拼盤,炸青口,雞翼同炸蝦

同朋友小聚真係好好,夜裡休閒,環境舒服,店員又有禮貌
2016-03-28
2016-04-02 111 浏览
聽聞荃灣有一間裝修幾特别!環境不錯!適中朋友傾計!於是約埋朋友去試下!果然坐得舒舒服服!舖內很有氣氛添 我哋坐低就睇下有乜嘢飲呢?啱啱頭痛緊嘅時候,Bar 既侍應就向我哋介紹下,原來佢哋有自家製既酒…可以加上 peach等既果汁飲!嘩!味道很清新!陣陣桃味!不太甜!靚呀!又叫了小食~香煎牛舌!牛舌很腍!好重牛味!咬落去口腔充滿香味 !質感一流!加上一隻雙重松露醬滑蛋熱狗!之前未食過熱狗可以松露,再加上滑蛋!滑蛋很滑流!松露很重菇菌味道,很濃郁!!熱狗很有彈口!配搭一流!很靚!真想不到,酒 Bar 除了品嘗靚酒外,還可以有如此美食!
果然坐得舒舒服服!舖內很有氣氛添

!嘩!味道很清新!陣陣桃味!不太甜!靚呀!

!熱狗很有彈口!配搭一流!很靚!
真想不到,酒 Bar 除了品嘗靚酒外,還可以有如此美食
2016-04-01 166 浏览
很久沒有到酒吧裡鑽,不沾酒精的生活但到酒吧裡頭去,除了是為慶祝朋友生日,另一友人回復單身,當然還有吧裡的食物吧。聞說這間酒吧地方就腳,食物特別,所以經常座無虛席。果真,七點來到,意粉類餐點已經全部售完,某些推介的手工啤酒也沒有貨了,還以為酒吧晚上才生意興隆,誰不知日間時份生意量也不俗。酒吧裡氣氛不錯,有輕輕的背景音樂趁托著,不會太嘈吵,可能食物總類較其他酒吧多,有父母還與小朋友一起來用餐。店員遞上餐牌,輕鬆地逐一介紹吧裡的熱狗和酒精。豬牛大格鬥,店員說女孩子比較少點這個,因為肉比較豐富,實在是看低我們的食量了。腸和牛舌的比例剛好,沒有誰搶走誰的風頭。加上份量極多的蜜糖芥末醬,實在是傳統肉食的好拍檔,沒有可以批判的地方。牛魔皇熱狗,擁有霸氣名字的它有別於一般熱狗。它並沒有一般的香腸,取而代之的是一片片的牛舌。淋上肉醬的牛魔皇,第一眼並不易發現它的內在與別不同,吃落口才會發現。牛舌香氣很重,肉汁也不俗,配上烤得香脆的熱狗飽和惹味肉醬,令人胃口大增。但友沒有香腸的熱狗總令我覺得失去了熱狗的原意,像是變成了牛舌包。雙重松露熱狗,甫一放上檯面松露香味已經掩蓋不住,蜂擁地攻陷我們的嗅覺。滑蛋炒得剛
雙重松露熱狗,甫一放上檯面松露香味已經掩蓋不住,蜂擁地攻陷我們的嗅覺。滑蛋炒得剛好,份量迷你,面頭放上松露令它與雞蛋產生了簡單而微妙的變化。灰白色的松露醬,完全地包裹著整條熱狗腸,雖然說主角是松露,但腸都烤得香脆,沒有偷懶。
炸魚手指,這酒吧的小吃份量都偏少,上碟時沒有那種嘩一聲的震撼感覺,連醬汁也如是,或許是不希望客人浪費吧。魚手指排得整齊有序,咬落外層偏厚實,有點未夠鬆軟。
香腸拼盤,腸都被切成小片,但認真看好像沒有太多條,不過小粒佐酒的話又好像可以多吃幾口。
啤酒薯條,可加十蚊多送一份黑松露醬,但份量仍舊細小。店員說薯條炸之前都先浸潤在啤酒裡,吃落口比一般薯條挺身脆口,不過啤酒味就較淺,麥味不太重。
炸魷魚圈,圈圈切得幼細,沒有了慣常的嚼勁,但卻有容易咀嚼的感覺,炸粉很薄,就像在吃日式天婦羅般。
士多啤梨沙冰,鮮艷奪目的紅色吸引了我們幾個的目光,也有很美的酒杯襯托著。可惜沙冰打得不夠幼細,所提供的幼身吸管用上來有點吃力,而且味道有點過甜,蓋過了草本身的鮮味。

酒吧內當然每個人都試著各式各樣的手工啤酒,有個House Special 的 手工啤酒set一套6枝,看隔離檯的賣相很不錯,可惜我們人不多,酒精不能沾太多,但只見隔離檯飲得高興,唯有下次拉隊再來試。
2016-04-01 171 浏览
Menu上有意粉、熱狗同小食選擇,雖然款式不是很多,但水準真係唔錯。肉醬意粉,意粉軟硬道適中,肉醬汁香濃。雙重松露熱狗,我一向不太喜歡松露既味道,落單時經餐廳推薦,於是便抱著試下既心情,估唔到真係好好味,松露醬加在香腸及滑蛋一齊食,不但有松露香味加上香腸肉香同肉汁仲有香滑嫰蛋,配合得非常好。 小食拼盤,薯條有淡淡既啤酒味,香草腸同芝士腸味道很香有肉汁。炸魚手指十分香脆,魚味唔算太濃。琵琶蝦外面香脆裏面大大硬舊蝦,蝦肉鮮美。炸藍青口粉醬比較薄,肉質比較乾爽。香草雞翼,外皮燒得很香,咬落去仲有好多肉汁,火侯控制得很好。至於酒類選擇非常多,Menu有好幾頁都係唔同既酒,我用餐其間點了2杯不同既white wine,味道很不錯,酒味很易入口,飲落去很舒服。餐後點了Caramel Latte 同 荔枝沙冰,Latte淡淡既焦糖味同咖啡香味,很香滑順喉。荔枝沙冰我非常推薦,單看外型已經好靚,荔枝冰味道清甜,唔會很甜很膩,果肉微微帶一點果酸味,令整體味道提升不少。

Moscato    Torrontes
Moscato    Torrontes
2016-04-01 165 浏览
今日一早就餓...所以我未夠7點鐘就已經去到...一入到去....好酒吧FEEL .....好GRAND最特別...莫過於佢呢道牆喇...有講到是日精選係咩..我覺得幾好啊之後我再睇下MENU聽店員講....佢地既雙重松露熱狗Double truffle hot dog - signature truffle sauce and scrambled egg & minced black truffle sauce on top !係最出名既...所以我都嗌左個..呢間新開既手工啤酒 酒吧,想不到佢地個黑松露熱狗做得咁出色!松露醬加炒蛋加免治黑松露醬,熱狗內脆外軟! 果陣黑松露醬味重到呢簡直好似每啖都有黑松醬係口到!推介啊!之後我再嗌左個【香煎牛舌】-78蚊牛舌 ⋯ 煎到腍到個人會心心眼 ! 但我食到好重免治牛肉味加腍到既口感都似免治牛肉 我都唔知點解! 但呢個堅想encore 再encore >>>>強烈推介啊~之後再嗌左枝手功啤酒坐低吹水....因為始終係手功啤酒~味道帶甘帶苦但我已經同店主講話可否比D fruit D既我呀...之後店主揀左呢枝比我
今日一早就餓...所以我未夠7點鐘就已經去到...
一入到去....好酒吧FEEL .....好GRAND
最特別...莫過於佢呢道牆喇...有講到是日精選係咩..
我覺得幾好啊
之後我再睇下MENU
聽店員講....佢地既
雙重松露熱狗
係最出名既...所以我都嗌左個..
呢間新開既手工啤酒 酒吧,
想不到佢地個黑松露熱狗做得咁出色!
松露醬加炒蛋加免治黑松露醬,熱狗內脆外軟!
果陣黑松露醬味重到呢
簡直好似每啖都有黑松醬係口到!推介啊!
之後我再嗌左個【香煎牛舌】-78蚊
香煎牛舌
牛舌 ⋯ 煎到腍到個人會心心眼 !
但我食到好重免治牛肉味加腍到既口感都似免治牛肉

之後再嗌左枝手功啤酒坐低吹水....
因為始終係手功啤酒~味道帶甘帶苦
但我已經同店主講話可否比D fruit D既我呀...
之後店主揀左呢枝比我...
雖然始終帶甘苦味....
但還好當有果香的輕微甜味....
尚可接受啊~
2016-03-25
  • 【香煎牛舌】
  • 雙重松露熱狗
2016-04-01 167 浏览
荃灣力生廣場一帶舊區近年吸引了多間食肆進駐,打冷、海鮮、韓燒、泰國菜應有盡有,近月更發現開了一間裝潢摩登的酒吧餐廳,今晚便跟朋友試試。沒想到一餐晚餐食出三重驚喜!驚喜一: 型格裝潢 附近一帶餐廳選擇雖多,惟面積較細,較難找個地方慢食聊天。這裡裝潢大玩美式牛仔吧風格,兩間雙連舖面打通,不算寬敞,但還算cozy。紅紅的磚牆掛有多幅懷舊美式掛畫,夠哂霸氣。 驚喜二:花多眼亂手工啤 盡顯個性據店員介紹餐廳主打進口手工啤,提供過10款手製進口啤酒,來源地以美國歐洲為主,款式應有盡有,由英國四星Celis White到比利時朱古力啤均任君選擇,以舊區酒有這樣的啤酒種類供應實屬驚喜。手工啤酒講求啤酒本身的原味及個性,有別大牌子追求大產量時以較平宜的糖漿及粟米取代大麥,手工啤以麥、啤酒花、酵母和水釀成,通常沒任何添加物,再自由混合蜜糖、可可豆等,創出層出不共的口味。 驚喜三: 具水準滋味熱食一般酒吧佐酒小食離不開幾款炸物,甚至酒吧沒有廚房,依賴鄰近茶餐廳提供食物。這裡的主食選擇眾多,甚至連飽肚的意粉均有提供,每款食物出品水準甚佳,製作認真。叫了幾款炸物

驚喜二:花多眼亂手工啤 盡顯個性

Floris  chocolate

驚喜三: 具水準滋味熱食

一般酒吧佐酒小食離不開幾款炸物,甚至酒吧沒有廚房,依賴鄰近茶餐廳提供食物。這裡的主食選擇眾多,甚至連飽肚的意粉均有提供,每款食物出品水準甚佳,製作認真。叫了幾款炸物均鬆脆香口,由炸油、溫度、隔油工序均絕不馬虎。

綜合餐廳環境、服務態度、價錢和食物品質四大評分準則,推介指數有9分( 10分為滿分)
德國香草豬肉腸香蒜意粉
吉列釀琵琶蝦
2016-03-21
Floris  chocolate
德國香草豬肉腸香蒜意粉
吉列釀琵琶蝦
2016-03-31 99 浏览
今日又來一個人的午餐! 黎到見到有lunch set都幾抵食!一個hotdog, 小食同埋飲品!哩度係bar黎既, 所以門面都係黑蒙蒙咁!今日下午冇乜人! 可能係平日反工時間! 我order左雙重松露熱狗招牌松露醬上加配滑蛋及免治黑松露醬其實見到個名已經好吸引好吸引!哩個松露熱狗真係好美味呀!佢既麵包烘得好脆好脆!滿佈免治黑松露醬既粗粗的腸!松露味極重!而蛋炒得好滑呀!贊好!另外小食係叫左啤酒著條配自家製煙薰醬著條炸得好脆, 份量又多!但我又食唔到啤酒味呀! 同埋煙薰醬都係茄汁味! 哈哈!飲品+10蚊叫左杯mocha!比較甜~ 咖啡可以有好大進步空間!哩度主打做手工啤酒! 下次夜晚要來試!
一個hotdog, 小食同埋飲品!

哩度係bar黎既, 所以門面都係黑蒙蒙咁!

今日下午冇乜人! 可能係平日反工時間!
我order左雙重松露熱狗
招牌松露醬上加配滑蛋及免治黑松露醬
其實見到個名已經好吸引好吸引!
哩個松露熱狗真係好美味呀!
佢既麵包烘得好脆好脆!
滿佈免治黑松露醬既粗粗的腸!
松露味極重!
而蛋炒得好滑呀!贊好!

另外小食係叫左啤酒著條配自家製煙薰醬
著條炸得好脆, 份量又多!
但我又食唔到啤酒味呀! 同埋煙薰醬都係茄汁味! 哈哈!

飲品+10蚊叫左杯mocha!
比較甜~ 咖啡可以有好大進步空間!

哩度主打做手工啤酒! 下次夜晚要來試!
2016-03-30
3K
2016-03-27 289 浏览
朋友介紹黎嘅間cafe店到飲啤酒,吓,cafe都有啤酒飲?原來係cafe加bar,兩樣都有㗎。St. Louis premium raspberry $68St. Louis premium cherry $68點了兩支酒精較少的手工啤酒,比利時做的,一支cherry,一支raspberry,後者較酸,但兩支味道都唔錯,入口香甜。Earl grey $28 (跟餐加$5)又點了一杯伯爵紅茶,唔飲酒可以點其他無酒精飲料,水滾茶靚,點了食物只需加五蚊,幾抵。Caramel latte $30 (跟餐加$10)朋友點了咖啡,極重奶味,奶泡打得香滑,上面一圈圈焦糖,賣相幾靚。Hot dog with french honey mustard sauce $55朋友堆介要試試呢度嘅招牌熱狗,可惜當晚松露醬賣光,只能選蜜糖芥末醬的,於是點了呢款。麵包烘得鬆軟,香腸帶香草味肉感強,醬汁微甜帶微辣,平衡做得好,看似小小一隻熱狗,但其實都好飽肚。Pig-bullfight hot  dog - ox tongue and sausage with honey mustard sauce $88朋友點了呢
St. Louis premium cherry $68
Earl grey $28 (跟餐加$5)
Caramel latte $30 (跟餐加$10)
朋友點了呢款,基本上同上,但多了牛舌,原來牛舌喺呢度好出名,試了少許,果然無失望,牛舌軟身但不失口感,微微嘅咸香同蜜糖芥末醬好夾,好味喎!
Fried fish fingers with homemade tartar sauce $58
再點了小食share,呢個有點兒失望了,雖然炸得香口,他他醬亦調味得好,但手指魚魚肉太淋,吃不出魚來。
Snacks platter (small sized beer soaked fries, german bratwurst and pork cheese sausage) $58
相對呢個拼盤就抵食好多,同上同價但有三款野食喎~先講講啤酒薯條,新炸起熱辣辣,薯條帶微微嘅啤酒味,入口第一啖有少少苦,之後越食越上引,點少少茄醬超正。另外兩款香腸都係皮脆帶肉香,一種有香草味,另一種係芝士心,個人覺得空口食略感左少少,飲住野就ok囉。

九點前埋單有happy hour優惠,一班人黎吹水好抵呀。
2016-03-22
2016-03-27 677 浏览
有天經過荃灣,發現開了家酒吧。除了照得閃爍的酒瓶,小店內紅磚牆的設計也頗有氣氛。小店最深處,其實只有幾步,但看不見門口,有如躲在與世隔絕的酒窖,舉杯暢飲,盡情洩憤。店員熱心地逐枱介紹餐牌,但先送上壞消息-意粉在午市時售馨。這可是我們的晚餐。只有熱狗和小吃的晚餐,希望能吃飽吧。小店招牌是手工啤酒,有果香,有麥味,任君選擇。想試多幾隻味,有一set任選6枝,平均$50一枝,比散叫抵飲。另有紅酒、白酒、牛油啤酒、雞尾酒、烈酒等,應有盡有。St. Louis Premium Raspberry/ Lil'B只有3.2% ABV的St. Louis,果味甚重,頗甜,酒精濃度極低,跟有氣果汁所差無幾。11.5% ABV的Lil'B則是手工啤酒裡酒精濃度最高的,跟Raspberry的稀相反,口感較厚較滑,氣泡較少,麥味較重而帶輕輕的甜。Butter beer身為一個哈利波特迷,友人見到牛油啤酒,不假思索點了,要嘗一下來自Hogsmeade的滋味,體驗偶像在寒冬至愛的飲料。有凍有熱。熱的牛油啤酒上,有層帶淡淡牛油咸香的泡泡,比cappuccino上的奶泡輕盈,跟帶甜的熱啤酒來個對比,一咸一甜,都幾特別
Butter beer
身為一個哈利波特迷,友人見到牛油啤酒,不假思索點了,要嘗一下來自Hogsmeade的滋味,體驗偶像在寒冬至愛的飲料。有凍有熱。熱的牛油啤酒上,有層帶淡淡牛油咸香的泡泡,比cappuccino上的奶泡輕盈,跟帶甜的熱啤酒來個對比,一咸一甜,都幾特別。
Double Truffle Hot Dog 雙重松露熱狗
Signature truffle sauce and scrambled egg & minced black truffle sauce on top
賣相不俗,鮮黃濕潤的炒蛋,墊著小撮黑松露醬,顯得格外高貴。熱狗包烘得暖暖的,表面輕脆,中間鬆軟。夾著很粗的脆皮腸,淋上帶松露香的沙律醬,一陣清新又滋味。腸夠粗,味不用重,也不怕被其他配料或醬油搶去其主角的位置。炒蛋夠滑,松露夠香,只可惜份量偏少。這個配搭不錯,是幾款中最喜歡的一款。
Holy Cow Hot Dog 牛魔王熱狗
Ox tongue instead of sausage w/italian bolognese sauce (beef)
肉醬幾香,洋溢著濃郁的牛肉香。牛舌有煎過的香,入口軟腍。論口感,未必有脆皮腸主導的強,但味道上絕不輸蝕。
Pig-Bullfight Hot Dog 豬牛大格鬥熱狗
Ox tongue and sausage w/honey mustard sauce
把脆皮腸和牛舌併在一起,雙重滋味。蜜糖芥末醬甜度適量,配腸和牛舌都夾。咬下去的一剎聞到很嗆的氣味,吃下去芥末卻沒那麼突出。
Fried fish fingers with homemade tartar sauce 炸魚手指配自家制他他醬
魚手指炸粉厚度剛好,鬆脆有咬口,包著鬆軟的魚肉,說不上有魚鮮,但至少沒有雪藏味。
Sausage Platter - Salami, German Bratwurst & Pork Cheese Sausage
意大利風乾香腸,德國香草豬肉腸&芝士豬肉腸(細)
切成小粒的腸,賣相可愛。煎得夠香,濕潤有肉汁,而不油膩。腸衣帶點脆,增加口感。腸香而不肥膩,不俗。
Beer Soaked Fries with homemade Smoky Sauce 啤酒薯條配自家製煙燻醬
加$10配的招牌黑松露醬,其實即是松露熱狗的醬,配薯條味道一流。另一個是茄汁,應該不是自家製煙燻醬吧。既然大家對茄汁配薯條都沒有異議,也沒有人去深究煙燻的何去何從。先浸啤酒再炸的薯條,炸得香口又夠脆,中間軟熟帶薯香,跟一般質素不錯的薯條差不多,好吃但欠驚喜。
Fried Calamari Rings with homemade tartar sauce 炸魷魚圈配自家製他他醬
喜歡魷魚圈的炸粉,十分鬆脆,跟軟嫩彈牙的魷魚圈很夾。薯條、魚手指和魷魚圈的炸粉各有不同,不會道道一樣而欠新鮮感。
雖然沒有填肚的意粉,可能啤酒有氣,而且有熱狗有薯條,都算夠飽。炸物不會太熱氣太油膩,熱狗的餡料和醬汁配搭也很有特色,比預期中好吃。

在這裡慶祝生日,比起附近排長龍的泰國菜、小吃店,更合氣氛。祝妳生日快樂,由衷地希望妳找到妳的The One。祝你們幸福快樂。
  • 雙重松露熱狗
  • 炸魷魚圈配自家製他他醬
今天天氣非常好很久沒有見過藍天了難得一起放假決定和老婆仔去行山由於是很突然的決定沒有充足時間做資料搜集所以選擇了難度較低的青衣自然徑整個行程大約兩小時雖然走了不少梯級但也看到美麗的風景在終點坐巴士回到荃灣市區開始搜尋美食意外發現這間餐廳好像很有特色就試試吧我們入座時間是五時多仍然可以點午餐的菜單雖然對我們來說已經是晚餐在店員的介紹下我們分別點了兩個招牌熱狗分別是68元的牛魔王熱狗以及78元的雙重松露熱狗兩款熱狗餐都可以選小食我們點了啤酒薯條配自家製煙薰醬以及香草雞翼另外飲品方面老婆仔選了荔枝味沙冰因為她上次喝了半杯酒後幾乎在巴士上暈了但又很想試試這裡的酒所以我就選了濃度最低的St Louis Premium Raspberry先來的是香草雞翼雖然簡簡單單但吃得出新鮮煎出來熱度十足香味也很足啤酒薯條配自家製煙薰醬應該是把薯條浸了啤酒後再炸酒精在熱力下揮發了所以其實沒有酒味但不知是否因為這樣的製作方法感覺薯條特別香脆雖然鹹味不多但我想是因為沒有下很多鹽但香味搭救自家製煙薰醬也很不錯但感覺有點像一般茄汁重點熱狗牛魔王熱狗送來了菜單上表示是「以香煎牛舌取代德國香草豬肉腸配上意式肉醬」起初老婆仔
今天天氣非常好

自家製煙薰醬也很不錯
但感覺有點像一般茄汁
牛魔王熱狗
重點熱狗牛魔王熱狗送來了
菜單上表示是「以香煎牛舌取代德國香草豬肉腸配上意式肉醬」
起初老婆仔覺得吃熱狗卻沒有熱狗腸很奇怪
我也試了一口
有點似中東菜的包
也是很特別的配搭
至於雙重松露熱狗
是「招牌松露醬上加配滑蛋及免治黑松露醬」
這是傳統的熱狗腸包

剛好能同時感受兩種
很特別的體驗
牛魔王熱狗
2016-03-26 163 浏览
The hot dogs are not bad at all. very similar to the ones you get on the street stalls in North America. The fries, on the other hand, need to be improved. I had the poutine, and the gravy was just bolognese sauce with a little bit of cheese. I mean, they could really be more generous on the the "gravy" and the cheese. oh and chicken wings were partially uncooked.

2016-03-24 257 浏览
今天荃灣放工,去了路德圍四圍閒逛, 看到這間餐廳環境不錯,門口還有2張露天茶座,感覺美式!除住日落光線轉暗,餐廳環境氣氛開始出來,暗淡的光線,配合洒吧的酒櫃帶出氣氛,令人感覺舒適!服務員很親切帶我到餐卓上,講解食物種類!點了一個Double Truffle Hot Dog($88), 是招牌松露醬加配滑蛋免冶黑松露醬. 熱狗的包熱騰騰夠軟腍,  香腸份量頗大, 另鋪滿大量雙重松露醬. 兩款醬加在一起帶出清香而淡淡的松露味, 食下不覺膩, 飽滿足餡, 這新配搭確係令人食指大動.還有酥炸藍青口$88, 脆漿夠薄且外脆內嫩, 不油膩, 青口肉質飽滿肥美, 帶出淡淡鮮味.
服務員很親切帶我到餐卓上,講解食物種類!

2016-03-23 153 浏览
我地一開始叫野食,個waiter已經唔係好熟個menu, 同埋介紹個menu一d價錢既時候唔係咁禮貌。之後落單後大約10分鐘到,先同我地講尋日party好多材料無哂,然後要求我地5個餐有一個無哂材料,要換一個餐。再多5分鐘,經過問清楚之後,原來再要換多一個餐,然後剩下既選擇只有幾款。其實我學得如果無既可以一早講聲而唔係一次又一次溝通上既問題令到成餐飯delay左30分鐘。如果野食上,我地叫左lunch set既2份意粉同3份熱狗(係換餐情況下)。首先熱狗唔夠熱,味道偏淡,意粉就ok,不過不失。而小食既薯條,春卷,咖哩角就即炸,味道唔錯。不過最岀名既熱狗同正餐既意粉都一般,再加上服務態度比較唔專業,可謂有待改進。我想信我亦唔會再去。

而小食既薯條,春卷,咖哩角就即炸,味道唔錯。

2016-03-22
2016-02-07 736 浏览
環境:有室內室外位,但係今日太大風喇,坐室外啲垃圾吹晒埋嚟,冇計啦。而且四圍環境都唔係好襯呢間cafe+bar,所以室內就會好啲喇雙重松露熱狗:配上招牌松露醬+滑蛋+黑松露醬,一上檯已經聞到好香黑松露味!炒碎蛋上有啲黑松露醬,炒蛋下係招牌松露醬,香氣四溢..... 松露醬下有一條德國香草腸,好味到不得了!炒蛋同香草腸都唔會過鹹,以免搶走咗黑松露味。而且麵包熱辣辣,外脆內軟,好味!外面好多熱狗店會將啲紙巾放喺熱狗下面或者放喺另一邊等啲客自己攞,但老實講好似我呢啲唔會徒手拎食物嘅人點算呢?點都要拎起隻熱狗先放到佢落紙巾架喎,點算啊?呢度嘅大廚非常體貼,佢將一張紙徹底地包住隻熱狗,我可以好輕而易舉咁就拎起得起隻熱狗而唔需要掂到佢!但可惜張紙好快爛咗.... 真心希望大廚會keep住呢個舉動,但考慮吓換另一款唔會咁易爛嘅紙吖+$10 芝士牛肉汁薯條:叫咗個set lunch嘅關係,包一款小食。份量好大,薯條炸得新鮮,上面舖住車打芝士醬及用火槍燒過嘅mozzarella,就咁睇心諗唔係好多咋喎啲芝士。但原來撈埋一齊食係好足夠㗎,味道濃郁好味好味Celia white Belgian white
芝士牛肉汁薯條
Celia white Belgian white beer:根據老闆所講,呢隻啤酒係hoegaarden嘅姐妹啤,都係hoegaarden嘅釀酒師所釀製(?)飲落似係苦版嘅hoegaarden味道,唔錯唔錯
服務:好好,老闆會用心介紹啤酒種類,而且好有禮貌。食物又不錯,價錢OK,可以再嚟
2016-02-07
庆祝纪念