2004-04-03 13 浏览
去沙田開飯,去連城廣場睇下有乜好食,見呢到幾間食肆都爆哂場排長龍,係呢間比較少人,咁0岩豬仔又想食日式咖哩飯,就順理成章響呢度搞掂其實間鋪勁勁勁細,周圍爆哂佢都唔爆,可想而之...不過見未試過即管試下坐低周身唔自在,地方已經勁細,d又要放得密,廚房都算開放形式,所以間鋪都幾煙下,最慘0既係之後要同人撘,個waiter過黎我地張執野時睇佢個勢似係要執乾淨隔黎果邊比另外0既客人用,我地即刻'0下"左一聲,個waiter0既reply係"係呀,呢度個個都係咁嫁,冇辦法啦,人多嘛",然後唔等我反應就走開左。唉,我地即刻好無奈,有上錯賊船0既感覺叫左一個set,好似70幾蚊,個set有飯有麵,所以叫一個set兩份share,再叫左coke light ($20支,響呢間餐廳買呢個價就揀直係搶),個飯勁細碟,兩淡冇埋,又要冇"",同埋係唔熱0既,扣分。個麵就幾大碗,都好多配料,但叉燒就得一塊,要豉油湯底,但個味就似豬骨,同埋都ok油。service算有禮,但環境扣哂分呢,食物又唔係好得而且好唔值,下次都係咪搞。
2004-02-20 8 浏览
lunch o黎食,兩個人叫o左冷麵、燒牛舌同特價油甘魚刺身。除了刺身,我覺得串燒同拉麵都幾好味,牛舌夠腍夠入味、冷麵個麵汁就差左少少,? 麵好咬口。刺身就差少少,一來切到好厚、二來好似唔係太新鮮,肉質有少少霉,唔通因為特價?
2003-09-14 5 浏览
我尋晚6:30pm去到食dinner,我就食左個生薑燒定食,唔錯!!我朋友食左個招牌飯,更加出色,好味!
2003-09-14 3 浏览
第一次去連城既食肆食晏就去左Domon,周圍既食店都已經差唔多滿座,就係佢得少少人.食完先知點解間野真係完全唔掂,但份量細到爆之餘,d飯仲要係唔熱既,成25蚊既兩條串燒雞肉又淡又有雪味,西田foodcourt果間串燒仲好多,唉!下次人地請都唔去呀!
2003-08-20 2 浏览
本來已對尖沙咀Domon無好感,沙田呢間根本唔掂,價錢雖然叫平D,但份量細到爆,而且並不普通,係好難食,千祈咪制-----------------講真,連城個食場係無嘢好食,但求唔難食
-----------------
講真,連城個食場係無嘢好食,但求唔難食