2022-10-03 117 浏览
放工之後突然諗起好耐冇食韓國嘢,於是就揀咗呢間食晚飯。叫咗牛油蜜糖蒜頭烤雞,呢一個超級好食!個皮好脆,醬汁亦都好好味,加上炸雞入邊啲肉亦都好Juicy!而且份量好足夠,呢一間絕對會再黎一試!
2022-09-26 282 浏览
Happy Sunday今日一早五點幾就去咗dodam chicken, 估唔到都有幾台客我哋兩個人嗌咗一個蜂蜜牛油香蒜焗雞, 啲雞同埋啲蜂蜜焗到好Juice, 上邊有啲蒜片好香😍 又有雞髀又有雞翼,食下食下都好飽,另外仲有啲酸瓜另外再嗌左一個炸雞翼薯角,雞翼大大隻,炸到好香口,之後我仲問左店員拎醬汁,佢俾咗韓式辣醬 & 芥末俾我,成件事即刻昇華左☺️ 完全就係食韓國雞既風味食到口渴就嗌咗一杯芒果奶昔,好有芒果味,甜甜酸酸咁好好飲
Happy Sunday

食到口渴就嗌咗一杯芒果奶昔,好有芒果味,甜甜酸酸咁好好飲
  • 蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
2022-09-25 284 浏览
🐓利舞臺人氣韓國炸雞🐓蜂蜜牛油香蒜脆雞 (半份) $152Order時脆雞可選擇無骨。 份量多,每件細細塊,剛剛好一啖一粒!脆皮層有蒜粉香味,上面再淋上甜甜的蜂蜜。另外,附上的開胃小食是比較少見切成方形顆粒狀的醋醃紅薑,食脆雞的前後時間,食微酸爽脆的紅薑粒,夠晒開胃、減膩濟!千層酥薄餅 $88千層酥薄餅皮,鬆化脆口,內饀有泡菜、辣肉腸、磨菇,仲有芝士拉絲!黑松露薯條 $78份量多,有粗薯條及蕃薯條,加上惹味黑松露,甜甜鹹鹹,夠熱又夠香脆,即叫即炸最可口!_______________Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖_______________
🐓利舞臺人氣韓國炸雞🐓

蜂蜜牛油香蒜脆雞 (半份) $152
Order時脆雞可選擇無骨。

千層酥薄餅 $88

黑松露薯條 $78

_______________

Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖

_______________
2022-09-24
2022-09-24 229 浏览
早排平日喺銅鑼灣一帶踢完波後已經係晚膳時間,上open rice search食咩好時見到Dodam Chicken有分店喺呢區。以前去過觀塘分店印象唔錯,最後決定去銅鑼灣分店食。Dodam Chicken其實比較建議晚巿去食,因為餐廳舖面設計喺一般F&B加bar,夜晚光顧更有情調,而且晚巿有酒精飲品供應。今次點左韓國冷麵、蜂蜜豉油香蒜脆雞,加上一杯cocktail。當時係接近七點入座,坐低無耐整間餐廳將近滿座。有意特登試下呢間餐廳嘅朋友最好先行預約。因為食客多,出餐要大概五到十分鐘時間。先上枱嘅係Corona Rowberry,係士多啤梨同冰打碎後再混以啤酒。士多啤梨嘅甜、啤酒嘅微甘同碎冰嘅口感令成杯飲品好有層次。而飲品造亦好適宜用黎打卡。隨後送上係冷麵。侍應奉上味醂同芥末,但個人覺得湯底完全夠味。麵質煙韌有咬口,湯入面有梨片帶黎清新感。最後到嘅係炸雞。雞件炸好無耐,拎上手有燙手嘅感覺。原本有啲擔心豉油會搶左蜜糖嘅甜味,但餐廳嘅配方令甜同鹹味平衡做得好好。炸雞表面嘅蜜糖用量啱啱好,成功造到脆脆口感。雞肉炸到啱啱好,juicy得黎又鮮嫩。總結餐廳令我好有驚喜,不過獨食真係會好飽 😂建議

蜂蜜豉油香蒜脆雞

總結餐廳令我好有驚喜,不過獨食真係會好飽 😂
建議同幾個親友一齊食,可以試下唔同食物開心share。
蜂蜜豉油香蒜脆雞
2022-09-21 164 浏览
剛好在灣仔附近整身分證而位於利舞臺的炸雞店未試過所以順道跟朋友過來食一進店 場地闊落 我們兩人坐4人台有足夠空間放置自己隨身物品場內都播放K-pop songs 也有電視播放韓團 有種置身係韓國感覺進場時也發現不少韓國人享用晚餐我們分別點了蜂蜜牛油香蒜烤雞(半份)、冷湯麵、一杯Mango ADE先要十級讚烤雞!蜂蜜的甜味配搭蒜香牛油香很絕!除了烤雞本身已沾滿醬汁連盤也有不少 所以覺得不夠味可以再沾但本身已很夠味! 半份份量有雞腿分件,大概數一下有6-8件!對於女生的我們剛剛好!知道烤雞吃太多會膩 然後再配冷湯麵冰涼清甜口感沖走膩的味道烤雞配冷湯麵絕配! 冷湯麵有再配一支甜甜的醬但本身冷湯麵已有甜味 所以沒有再加冷湯麵有梨 青瓜 雞蛋材料!足料!Mango ADE 的飲料就是芒果氣泡水 不會太甜 又解渴解膩!
剛好在灣仔附近整身分證
而位於利舞臺的炸雞店未試過
所以順道跟朋友過來食

一進店 場地闊落 我們兩人坐4人台
有足夠空間放置自己隨身物品
場內都播放K-pop songs
也有電視播放韓團 有種置身係韓國感覺
進場時也發現不少韓國人享用晚餐

我們分別點了蜂蜜牛油香蒜烤雞(半份)、
冷湯麵、一杯Mango ADE
先要十級讚烤雞!
蜂蜜的甜味配搭蒜香牛油香很絕!
除了烤雞本身已沾滿醬汁
連盤也有不少 所以覺得不夠味可以再沾
但本身已很夠味! 半份份量有雞腿分件,
大概數一下有6-8件!對於女生的我們剛剛好!

知道烤雞吃太多會膩 然後再配冷湯麵
冰涼清甜口感沖走膩的味道
烤雞配冷湯麵絕配! 冷湯麵有再配一支甜甜的醬
但本身冷湯麵已有甜味 所以沒有再加
冷湯麵有梨 青瓜 雞蛋材料!足料!

2022-09-21 4667 浏览
到Dodam Chicken食午餐, 地點:銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖。 餐廳座位舒適,店員有禮👍🏻。我們點了三份午市套餐,蜂蜜牛油香蒜焗烤雞$85、 鮑魚人蔘雞湯飯走飯$95、 韓式年糕$75、Soju$65。 🔸午市套餐已經包括自助前菜( 韓式泡菜和粉絲) , 跟餐有一罐飲品🧃。 自助區都有幾多飲品可以選擇🔸鮑魚人蔘雞湯飯🍲 ~ 落足料的雞湯,有鮑魚、人蔘、紅棗、 菇類和雞髀, 湯夠熱, 但人蔘味唔出🤔, 我們沒有要白飯, 因為兩個人吃三個餐都已經很飽了😆。 🔸韓式年糕🥘 ~ 韓式年糕和醬汁融為一體, 微辣帶點甜甜的,配上魚糕,令人越吃越開胃🤤。 🔸蜂蜜牛油香蒜焗烤雞🍗 ~ 烤雞外層有很多蜜糖🍯, 入口香脆甜美, 食落再帶點蒜香味🧄, 雞肉的口感嫩滑入味, 再配上蘿蔔和沙律, 更醒胃又清爽解膩。 🔸Soju🍶 ~ 習慣每一次吃韓國料理必定點真露,特別喜歡原味。 午市套餐價錢不算貴, 款式又多, 真心不錯。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

韓式泡菜和粉絲

自助區都有幾多飲品可以選擇

跟餐飲品

, 因為兩個人吃三個餐都已經很飽了😆。

鮑魚人蔘雞湯飯

韓式年糕

蜂蜜牛油香蒜焗烤雞

Soju

午市套餐價錢不算貴, 款式又多, 真心不錯

2022-09-20
韓式泡菜和粉絲
跟餐飲品
鮑魚人蔘雞湯飯
韓式年糕
蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
2022-09-19 198 浏览
雞全部都係雞,我要食炸雞!最近依間就佢啦~環境比較暗,係一間好有神秘氣氛嘅餐廳,但係加上背景嘅K-POP音樂,個輕快感覺又好似去左酒吧咁,我地4點左右去食,所以冇咩人食物,甜辣芝士無骨烤雞,我地本身想食炸雞嫁,點知叫錯左烤雞,又一次睇過龍系列,但係。。。點解可以咁好食嫁!?如果你係芝士怪就唔可以唔叫佢,芝士係夠包住每件雞,除左雞之外,仲有芝士獅子狗,年糕同椰菜,3樣配菜都吸曬D甜辣醬底,非常入味韓式炒牛肉粗粉絲,估唔到佢咁深色但係味道係偏甜嫁,面雖然淋左小小,但係好入味,牛肉量好多,同面嘅比例應該有3(面):2(牛肉)strawberry milkshake,佢唔係西式奶昔,反而算係益力多沙冰,草莓係3色大桶雪糕嘅草莓味唔好睇佢個份量好似好少,2個餸都可以非常滿足
雞全部都係雞,我要食炸雞!最近依間就佢啦~

唔好睇佢個份量好似好少,2個餸都可以非常滿足
2022-09-17
  • 招牌甜辣芝士無骨烤雞
2022-09-17 218 浏览
久久不見 離職後各散東西今次揀左dodam chicken-我哋原定約左6點半因為大家收工時間唔同,原先諗住一路食一路等只係黎到先知原來有限用餐時間⋯真係有啲尷尬最後一位朋友食左半個鐘左右就要還枱。-Anyway 講返野食方面真心唔錯 唔知係咪我哋都揀左👍🏻-香辣脆雞 vs 蜂蜜牛油香蒜焗烤雞兩款講真 都好好食不過要我揀 應該會係香辣勝🌶唔係因為我好食辣而係因為蜂蜜牛油會太heavy 食多兩舊就要停手-芝士年糕拉麵的確唔錯 最正個part 應該就係佢低下嘅芝士焦辣得黎又可以中和返芝士嘅流。-芝士雞蛋卷平凡中帶點不平凡當你切開佢嘅時候 就發現當中嘅內涵雞蛋中嘅芝士忍不住禁流出來👍🏻👍🏻
久久不見 離職後各散東西
今次揀左dodam chicken
我哋原定約左6點半
因為大家收工時間唔同,原先諗住一路食一路等
只係黎到先知原來有限用餐時間⋯真係有啲尷尬
最後一位朋友食左半個鐘左右就要還枱。
Anyway 講返野食方面
唔係因為我好食辣
而係因為蜂蜜牛油會太heavy 食多兩舊就要停手
芝士年糕拉麵
的確唔錯 最正個part 應該就係佢低下嘅芝士焦
辣得黎又可以中和返芝士嘅流。
芝士雞蛋卷
平凡中帶點不平凡
當你切開佢嘅時候 就發現當中嘅內涵
雞蛋中嘅芝士忍不住禁流出來
👍🏻👍🏻

2022-09-15 254 浏览
好耐冇去過銅鑼灣食飯所以今次我哋就想去銅鑼灣附近嘅餐廳搵食,行到你舞台附近就發現一間叫做Dodam Chicken食韓國炸雞嘅食店,裏面相當多人而且都要排一一陣先至可以入去,趁呢段時間我哋再睇睇Menu有啲咩食物特別推介,我見有好多唔同種類嘅炸雞,有蜜糖啦檸檬啦酸辣啦芝士啦芥末唔同種類嘅口味嘅炸雞都一應俱全,最後我哋點咗一個全份量嘅蜜糖檸檬炸雞,呢個份量真係足夠三至四個人食,咬落啖啖肉香脆可口非常惹味而檸檬同蜜糖嘅炸雞非常清新食物唔會有種油膩,相當細心有埋膠手套提供唔會食到成隻手都油淋淋,炸雞真係相當出色,你韓國嘅餐廳當然就想試一試個人蔘雞湯,因為食得炸嘢多都想飲返一個人蔘雞湯下下火,個人蔘雞湯相當足料非常有人蔘味同埋雞味,相當滿足。
2022-09-15 223 浏览
依加天氣咁熱 行一陣就出晒汗 係中環行左陣已經出晒汗 想食野但又唔想再出汗而黎左利舞臺上面既餐廳 宜家夏天冇咩特別都唔想出outdoor 佢又近地鐵又唔洗行到滴晒汗都係個good choice 好耐之前朋友帶我食過次 食完就想再食 個人覺得食韓國野一定要叫既芝士雞蛋卷同埋芝士年糕 首先雞蛋卷賣相好得 上面鋪左蟹籽再加埋d sauce都好IGable 更加唔洗講份量 好重手 at least切到七八舊 然後入面仲要可以拉絲芝士多到甚至嘔曬出黎 入面嘅蛋未至於全熟 口感唔錯 所以依個係一定要食一定唔係平時屋企煎既蛋 另外年糕係有小小辣 同埋原來係連埋拉麵 有好多菜 有隻半熟蛋 ham 同獅子狗 辣係好mild偏甜果種 所以如果食開少少辣既都絕對輕鬆handle到

個人覺得食韓國野一定要叫既芝士雞蛋卷同埋芝士年糕

2022-09-15 161 浏览
餐廳好易去 地鐵站出左地面行兩分鐘入商場 上一層搭lift 係落雨唔錯嘅選擇 有book定枱所以唔駛等位 餐廳都坐得舒服 卡位擺埋手袋都唔逼 野食都算快上 去咗個洗手間番黎就有野食😆 大家都餓 三個人點左三樣野 其中覺得最好食嘅人就係個雙重芝士麵包烤雞雙重芝士麵包㗎辣烤雞好得意 碟雞上面有個手掌咁大嘅農夫包 入面裝滿芝士 雞上面都有芝士 要好邪惡咁樣將舊雞狠狠地放入麵包底 再順時針轉一個圈 咁樣舊雞嘅表面就會芝士 無一幸免🤭 雖然係焗嘅但係啲雞都滑 除咗雞之外仲會有年糕同獅子狗 獅子狗入邊仲有芝士 仲有唔少菜 個包係可以食嘅佢俾埋刀同鉸剪我哋切開佢 不過真係好飽所以就冇食 雞嘅份量都幾多食雞都飽 雖然佢寫一條半辣椒 但係我哋都食到 平時譚仔食開10小辣其餘兩樣野食之前都有食過 水準都保持到

雙重芝士麵包㗎辣烤雞
其餘兩樣野食之前都有食過 水準都保持到
2022-09-11 374 浏览
成日都好想食炸雞,所以點了外賣,首先值得一讚,就係非常之準時送到👍🏻。今次人少少,所以只叫得幾樣嘢食🥺1. 韓式海鮮煎餅 - 第一口勁香香蔥味👍🏻,香蔥頗多,其餘餡料略為少,不過味道搭夠☺️2. 蜂蜜牛油香蒜脆雞 - 今次份量略為少,不過雞嘅體積就大件左,但就比較嚡,不夠嫩滑和Juice,今次頗為失望😔3. 照燒魷魚 - 這個有驚喜,味道很好,唔韌,朝燒汁非常入味,個人認為,可以不用點沙律醬👍🏻4. 韓式魚片湯 - 極普通嘅魚糕。湯底比較清淡,喜歡清淡嘅朋友,可以一試。

蜂蜜牛油香蒜脆雞
韓式海鮮煎餅
照燒汁焗魷魚
韓式魚片湯
外卖送餐
照燒汁焗魷魚
2022-09-10 199 浏览
一行6人本為慶生出發,卻被主角因疫情避走飯局改成韓劇炸雞局。無獨有偶淨餘四人個個都鍾意食韓國食品,炸雞就係首選。一來坐得由於個個都愛雞,點了三盤,兩盤無骨一盤帶骨,兩種不同類型的芝士味選擇。加埋雞蛋卷同每人兩杯飲品,每人總算食得剛飽,多謝位位300大元。總評:炸雞有骨勝無骨,有芝士勝無芝士味道,唯有其中一款帶麵包底的芝士完全沾不上炸雞,變相單純一炸雞味道,沒有與芝士融合,感覺不過不失,芝士底是靚料食得出,卻未能完全夾上炸雞發揮雙互滋味,美中不足。而且飲品太貴,由60-90起跳,想坐得陣飲多杯則變高消費活動。

2022-09-09 229 浏览
原來利舞臺廣場上邊有好多餐廳,去左18樓試下#dodamchicken 韓國菜嘅份量一向都好大,但今次人唔係好多,叫左半份嘅蜂蜜牛油香蒜焗烤雞。雖然係半份,但一啲都唔細份。每件烤雞都比醬汁均勻咁包圍住,充滿蜂蜜嘅甜同蒜嘅鹹香。但烤雞依然保留到香脆嘅口感,唔會覺得油膩,令人想一件接一件咁食。芝士年糕拉麵除左年糕拉麵,仲有魚餅 芝士竹輪同雞蛋。仲有大量芝士拉絲,所以要趁熱盡快食啦。雖然望落好紅,但食落唔算好辣。雖然試左唔多野,但無論食物定環境都充滿韓國嘅味道呀🇰🇷📍Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖☎️23338365

雖然試左唔多野,但無論食物定環境都充滿韓國嘅味道呀🇰🇷

📍Dodam Chicken (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場18樓A號舖
☎️23338365
2022-09-04 329 浏览
今日同朋友行左成日街,行到攰見未係好夜都唔理,就一早去食夜晚揀咗食Dodam chicken晚餐,一入門口其實都見到餐廳入邊好寬敞同埋裝飾都幾靚㗎!仲有幾個電視播緊韓國idol嘅音樂節目真係好有韓國食堂feel。可能太早,餐廳入面唔算好多人飲品選擇十分之繁多,我地叫左 grapefruit fruit juice (西柚果汁)。西柚果汁好多果肉,飲得出係新鮮打出嚟,如果鍾意飲少少酸嘅朋友都可以揀呢一款飲品。夏天都係食返韓國冷麵降下暑~ 呢一碗勁多面,兩個人都食唔晒!入邊有醃製過嘅青瓜同蘿蔔仲有切片蘋果,酸酸甜甜咁夏天食真係好開胃,同時亦可以按返個人口味加返白醋同埋芥末,令湯底更加豐富同埋滋味。為咗補下身都叫咗個人蔘雞湯。啲料都好足,有大大隻雞髀,仲有好多條人蔘,加埋成隻原殼鮑魚!雞都係好鮮味嘅,湯底好鮮甜。叫咗半份炸雞(韓式經典蒜蓉醬油味炸雞)呢道啲炸雞可以揀全份或者半份,如果想叫多幾樣餸可以揀返半份炸雞,留返個肚試多幾樣嘢食。炸雞都有得揀返有骨或者係無骨嘅,懶人就當然揀無骨㗎啦! 揀咗無骨嘅本身仲以為係雞胸肉但原來都有雞髀㗎,食落去肉質都好滑。  加埋上面啲杏仁片脆脆同埋炸

叫咗半份炸雞(韓式經典蒜蓉醬油味炸雞)呢道啲炸雞可以揀全份或者半份,如果想叫多幾樣餸可以揀返半份炸雞,留返個肚試多幾樣嘢食。炸雞都有得揀返有骨或者係無骨嘅,懶人就當然揀無骨㗎啦! 揀咗無骨嘅本身仲以為係雞胸肉但原來都有雞髀㗎,食落去肉質都好滑。  加埋上面啲杏仁片脆脆同埋炸香咗嘅蒜蓉,啲炸雞真係勁香口,好入味。 如果本身唔係好食得辣,推薦大家揀呢一個味啊~